Föreläsning

Hej!
I går var jag på några föreläsningar, dem var så himla bra. De pratade om hur invandrare skall komma in i samhället. Hur svårt det är när olika kulturer krockar. De visade bilder och pratade om kriget, flykten med båtar och vad IS gjort mot familjer. Gjorde så ont i magen.

Vi fick skriva det som betyder mest för oss på en lapp. Jag skrev Robin högst upp. Sen bad han oss lägga den lappen i våran hand. Senare bad han oss blunda. Vi skulle tänka oss in i att vi planerat att fly i flera veckor. Det var krig. Vi smög ut ur våra hem, där låg döda kroppar och vi var livrädda för att vara nästa offer. Tillslut kom vi ner till stranden där det var massor va människor. Båtarna kom och vi hoppade i. Efter en lång resa började vi se land och vi kände ett hopp. Då kommer en våg och båten välter. Han bad oss krama lappen hårt men vi klarar inte av att hålla kvar och vi tvingas slänga lappen på golvet. Den smärtan i hjärtat. Fy så ledsen jag blev.

Tänk va folk varit med om! Han sa att det är inga fattiga människor som sätter sig i dessa båtar, utan de är människor som flyr av skräck. Att behöva ta sin familj och fly, vi kan inte ens föreställa oss hur fruktansvärt det måste vara. Han berätta sådana fruktansvärda historier om IS så man vill spy.
Usch! 💔

Nu har jag rast. Lite mer kaffe sen är jag redo för mer jobb 🤗

Här är vi som var på föreläsning 😊

  • Nära Pressarevägen , Stenungsund

Gillar

Kommentarer