Hej på dig!
Jag måste erkänna att det känns väldigt skönt att julen är över, även fast det är med blandade känslor jag säger det. Den 22a december tog vi nattåget till Luleå och sen vidare till mina föräldrar i Haparanda. Min syster och hennes familj kom upp den 23e, så vi var 10 personer under ett och samma tak. Julafton gick och dom stora tjejerna (båda födda 2011) var supernöjda med alla julklappar och hela dagen.
Innan vi åkte upp så reflekterade jag över att det troligen skulle bli den sista julen uppe i Happis.. Nästa år går min pappa i pension, och året därpå går mamma i pension och då flyttar de troligtvis ner till Värmland. Jag är ju uppvuxen i Haparanda, och när mina föräldrar flyttat därifrån lär jag inte ha någon större anledning att hälsa på där längre (de flesta vänner har flyttat). Det var en konstig känsla att lämna Happis när vi åkte hem, det var den sista garanterade vita julen som vi varit med om. 
Nej, det var konstigt som sagt, men det blir nog bra till slut ändå.

Likes

Comments

Den största chocken när Chloe föddes var att jag nu hade två barn att ta hand om, och uppfostra. Hur skulle det gå?

Nu när Chloe blivit 5 månader inser jag att det inte alls var den största chocken. Det dåliga samvetet var det värsta- jag hade ju ingen tid för Hailie. De här månaderna har gått så fort, och samtidigt känns det som att Hailie fått "stå åt sidan" för att vi måste lära känna lillasystern. Vi försöker få till lite ensamtid med båda barnen varje dag, men när man bor i en villa finns det alltid något som måste göras, och ibland kan det inte vänta.

När Chloe var 2 månader åkte Hailie och deras pappa till Liseberg för lite ensamtid bara dom två. Det längtar jag också efter. Jag älskar självklart Chloe, men jag längtar efter att gå umgås med min Hailie. Hon är snart 6 år, och tiden går verkligen alldeles för fort..

Ni som också har två, eller flera barn: hade ni också dåligt samvete den första tiden?

Likes

Comments

Hej!

Då var det dags igen.. Jag vet inte hur många gånger jag startat en blogg, men sedan tröttnat efter ett tag. Jag ger det ett försök, igen.

Jag heter Mia, 28 år gammal och är född och uppvuxen i Haparanda. Efter ett besök i Karlstad sommaren 2008 blev jag kvar där, och har sedan dess bott i Värmland. Träffade mitt livs kärlek i slutet av 2008 och vi har hängt ihop ända sen dess. Jag har flyttat från Karlstad till en liten stad som heter Säffle då vi hittade ett hus här,  detta var sommaren 2015.

I april 2011 föddes vår första dotter Hailie, och i juni 2016 föddes hennes lillasyster Chloe. Det är många som tycker att det är konstigt att vi har engelska namn på våra barn, men för oss är det självklart. Staffans mamma är från USA, mina föräldrar är från Finland och vi bor i Sverige- vi var tvungna att ha namn som alla våra släktingar kan uttala.

Vad mer finns att berätta då? Jag studerar till undersköterska, har tagit ett uppehåll nu då jag är mammaledig men ska läsa två kurser som börjar i januari. Jag är väldigt rastlös av mig och klarar inte av att sitta still alltför länge, och jag blir tokig av att vara hemma och ledig, det är en av anledningarna till att jag börjar plugga redan i januari.

Den här bloggen kommer nog vara en härlig blandning av barn, hus, vardag och frustration  (jag har inte riktigt blivit van vid att vara mamma till två).

Det var en kortare presentation av mig och min familj. Vi hörs snart!

Likes

Comments