I måndags var jag på en intressant föreläsning. Naturens läkande krafter hette den. Mycket givande, lärde mig massa :) Forskning visar hur vi människor mår bättre av att vistas runt och i naturen. Träder utsöndrar olja som vi tar upp förmodligen genom andningen och den ger oss lugn och tillfredsställelse. Genom att låta patienter på sjukhus titta på naturbilder påskyndas deras läkning. Och att ha växter på arbetsplatser ger mindre sjukskrivningar och ökar även kreativiteten! Ja moder natur är healing ;)På tisdagen var det hälsoinspiratörs möte. Det är alltid lika trevligt att träffa andra inspiratörer, så goa människor! Jag hade en föreläsning för mina kollegor i december som handlade om glädje, positivt tänkande och medvetenhet. Killen som håller i träffarna frågade mig i fall jag kunde tänka mig att hålla föreläsningen även för dem och nu i tisdags gjorde jag det! Det var jätte kul :) Så mycket positiv feedback, underbart! Dom som var där ville så gärna att jag skulle ha en guidad meditation för dem, och de tyckte de om. Och nu har jag fått fler förfrågningar om föreläsningar. Förmodligen kommer jag åka runt i kommunen och föreläsa en del. Och i maj kommer det kanske bli en annan som mest inriktar sig på positivt tänkande och meditation. Jag tycker om att det händer lite :) det är ju faktiskt lite av detta jag vill göra i mitt egna företag så småningom.Måndagen började förresten med att Julia hade 40 grader feber och på tisdagen var Melle oxå febrig, stackarna. Jag har tur som har min goa mamma som var barnvakt på måndagen å Viktor hade dom på tisdagen. På onsdagen var jag hemma å vabbade. På torsdagen var den en föreläsning igen som vi skulle gå på med jobbet så då var mormor hemma med dom små igen. Hon skulle även ta hand om dom på fredagen med, så jag kunde jobba...men då hade hon migrän, så det blev vabb för mig då.

Jag har klarat mig som tur är :)

Till helgen var dom lite piggare, uttråkade och rastlösa...jätte roliga att ha att göra med ;) Det blev en liten kort tur till Allum. Oj, dom var som kor på kosläpp hahaha ! Ja vi har tittat på filmer, målat och spelat spel, myst och såntdärnt! Julia är frisk å får gå till skolan i morgon men Melle är fortfarande lite febrig.


Min tanke :

Om du är tillräckligt stark i dig själv å älskar dig själv, behöver du ingen bekräftelse från omvärlden å (behöver) heller ingen partner. Å först när du kan stå kvar å spela på bara din planhalva, först då kan kärlek vara sund och helt ren! Kärlek som kväver, kräver, manipulerar å förväntar sig saker av sin partner är för mig inte kärlek utan rädsla. Många gånger ser man detta i relationer, å det är för att den ena partnern är rädd för att förlora sin partner på något vis eller så kan det vara så att man projicerar sina drömmar/förväntningar på sin partner, tror å hoppas att hen ska göra eller vara på ett visst sätt...men då går man in å kväver, kräver, manipulerar i stället. Å vi ger då bort våran lycka till våran parter, det är hen som ska göra mig lycklig. Men det är så fel, även om vi kan uppleva lycka med andra människor så är det ändå vi själva som bär ansvaret att göra oss lyckliga :)


Attachment says: I love you, therefore you need to make me happy.


Genuine love says: I love you therefore i want you to be happy.Likes

Comments

I veckan har jag anmält mig till tobiasregistret för att eventuellt kunna matcha någon som behöver nya blodstamceller för att kunna hjälpa till att rädda någons liv. Är det någon av er läsare som är intresserade så kan ni gå in via länken :)

http://www.tobiasregistret.se/bli-givare/


Det här är Tobias

Registret fick sitt namn efter Tobias som drabbades av en svår blodbristsjukdom endast 13 år gammal. Under fyra års tid, fram till hans död den 30 november 1991, sökte man runt om i världen efter en passande givare utan att finna någon. Tobias familj startade Tobias Stiftelsen och deras arbete ledde så småningom till att ett svenskt register för blodstamceller bildades.Ja i veckan har jag oxå hunnit med att ha ett uppföljnings coachings möte. Det gick väldigt bra. "Kunden" var taggad och riktigt nöjd. Det tycker jag är så kul. Att kunna ge kvalité är väldigt viktigt för mig, även om jag är ganska "ny"! Så om det är någon jag känner som är lite sugen, tveka inte på att höra av er. Man kan välja fritt vilket område som helst i livet eller så kan man gå efter en "karta" för att se vilket område som man behöver se över. Jätte kul!!
Efter mycket krångel och många tusenlappar senare så har jag äntligen tillbaka min bil, pust! Galet beroende jag är av bil tyvärr. Tänk om man hade kunnat cykla till jobbet, vad skönt det hade varit, både ekonomiskt å bra i miljösyn. En fjäder hade gått av och det var den som hade gjort så att jag fick punktering. Sen blev det 2 st bärgningar från en verkstad till återförsäljaren plus att det var klapp i yttre styrled. Många samtal fram och tillbaka med försäkringsbolag, återförsäljare, hyrbil å bärgare å nästan en hjärnblödning haha! Det är materiella ting och även om det kostar och är inte särskilt kul så har jag lärt mig att det är rejält onödigt att låta det störa min sinnesfrid. Så skönt att bara lämna det bakom mig :)En liten tanke:

Ju längre man förnekar/blundar för Sanningen ju tuffare blir smällen när den väl kommer, för förr eller senare så kommer alltid verkligheten/sanningen i kapp! Så att vara sann i mot sig själv, att alltid lyssna till sitt hjärta tycker jag är bland det vackraste man kan ge till sig själv. Namaste!


Likes

Comments

Ja denna veckan gick otroligt fort, fast det känns som dom flesta gör det faktiskt! Det har varit fotbollsträningar och vi har varit i stallet. Julia började på ridskola förra veckan men då var det "pappa-vecka". Så i onsdags var jag med för första gången, så mysigt. Hade med oss varmchoklad, mackor å kaffe. Vi var i stallet ganska länge, hästarna skulle göras i ordning både innan & efter.Fredagen var mycket efterlängtad. Efter jobb & skola blev det inhandling av fredagsgött, & vi låg i sängen & tittade på film å mös resten av den dagen. Såå skönt! På lördagen packade vi väskorna & skulle åka till vänner för massa lek & övernattning. Bilen var packad & vi skulle bara in på maxi för att handla med oss lite grejer. När jag ska backa ut från parkeringen tycker jag att jag hör något skrapande ljud underifrån. kör några meter & tänker att jag får stanna till på första bästa plats för att kika på vad som händer. Står mitt i en korsning då det "smäller" & bilen lutar rejält!! Det var punka så klart. Tur att jag tecknade om min försäkring bara några dagar tidigare med tillval på bärgning utan självrisk :) så jäkla gött! Barnen tyckte det var kul att bli bärgade & dom tyckte jag skulle fråga killen om en date, - han är så rolig mamma! knasbarn! Han bytta däck på bilen men tyvärr var en fjäder av också, så nu står den på en verkstad. Jag hoppas verkligen att dom har tid att fixa den i morgon!! Vi kom inte i väg till våra vänner, så det fick bli en bio i stället. Tjuren ferdinand såg vi, den var skit kul, rekommenderar den verkligen.I dag (söndag) var vi i skogen jätte länge, kusinerna var med & vi åkte pulka! Det var riktigt gott väder & vi hade jätte kul :) Vi har även läst böcker & byggt med lego & busat massa!Energimässigt så har allt "känts" väldigt mycket denna helgen, kan jag lugnt säga. Varit lite mer "öppen" en vanligt, mediterat en del men energierna har varit mycket starka. Även en nära vän till mig som också är spirituell har också känt av detta. Mycket arbete på att följa flödet & låta allt bara få kännas!!

KÄRLEK vs RÄDSLA ?

Inget så som kärleken kan bringa upp rädsla! jobbar på att släppa taget ändå lite mer & att lite på processen. Det som är menat kommer alltid att finna sin väg. Sann ren villkorslös kärlek kan inte existera samtidigt som rädsla.

Likes

Comments

Denna veckan har vi varit hemma sedan i onsdags, då Melle spydde i skolan. var hundra på att det var magsjuka då en pojke i hans klass hade spytt dagen innan. Men så var nog inte fallet då han mådde hur bra som helst efter, å varken jag eller Julia har inte känt något. Så ringde till skolan å frågade i fall dom fick komma, men icke, så det blev mys vabb i stället hela veckan lång!

Vi har pysslat i timmar :) tomtar, snögubbar, smällkarameller, snöflingor & massa massa annat. Vi har även gått loss på julbakning! pepparkakor, knäck å saffrans skorpor med mandlar, mums!! saffrans skorporna var fööör goda, dessutom tyckte inte barnen om dom så mer till mig :P Vi har även klätt granen & lekt med kusinerna. Några julklappar har blivit inslagna och julmusiken spelas 24-7. Och Julia har tränat yoga med mig, det var inte så lätt som det såg ut fick hon erfara ;)

I lördags var vi på ett jätte mysigt 70 års kalas hos barnens farfar! Han fick massa fina saker.

På söndagen var det kalas igen fast bara för Julia, en kompis i hennes klass flydde år. Ååååå ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN kom det massa snö på söndagskvällen. Barnen hade redan gjort sig klara för kvällen men när det snöar såå det vräker ner så måste man ut!!! UNDERBART :) ju mer snö desto bättre wiiiee

Om någon har missat - JAG ÄLSKAR JULEN ;p

Likes

Comments

Denna veckan gick snabbt. Den svishade förbi. i onsdags var jag på en föreläsning om feng shui, även om jag redan kände till en del var det ändå intressant. Kul att få nya idéer och inspiration. Feng shui handlar om energier och att skapa balans i dem, genom att bla arbeta med de fem elementen vatten, eld, trä, jord och metall. Elementen bär på energier som påverkar oss människor på olika sätt.

Bildresultat för feng shui.

Efter den föreläsningen åkte jag till Själens oas i Kortedala. Det var en härlig upplevelse. Det var första gången jag var där, men definitivt inte sista :) Trevliga och glada människor! Framför allt var det skönt att träffa andra mediala, spirituella HSP, kände mig så hemma och välkommen! Temat för denna kvällen var djup meditation, paketera 2017 och omsluta 2018. Häftigt! Stark energi, med så många spirituella samlade i ett rum. Åkte där i från med värme i hjärtat.

I torsdags var jag och träffade en av mina finaste vänner, Emilie! Det brukar gå ett tag mellan våra träffar, men det gör dom mer kärleksfyllda ;) Lite julklapps shopping och till lunch blev det taco buffe. Underbart! Även lite sommar planer smeds!

På torsdag kvällen efter jobbet, hade jag mitt första coachning samtal :) Det blev lyckat, kände mig nöjd och framför allt var "kunden" nöjd, hon tyckte det var proffsigt och ville gärna få ett uppföljnings samtal. wiieee På lördagen hade jag mitt andra coachning samtal, det vart också lyckan, även hon ville boka tid för ett uppföljnings samtal, det är ju positivt! Fick väldigt fina omdömen.

Helgen har bestått av målande, julfix, läst massa, pluggat, mediterat utomhus i regn ;) och massa massa yoga äntligen! Har varit förkyld så himla länge. Just nu följer jag ett 30 dagars yoga program som är toppen!

Likes

Comments

Det har varit en riktigt härlig vecka! Den började med att Melwin min stora kille äntligen tappade sin FÖRSTA tand! Så som han har väntat, tjatat, och längtat efter detta. Det blir ju särskilt jobbigt att vänta på tandfen när storasyster tappar tänder stup i kvarten hihi. Tandfen kom med pengar, och Melle har sparat länge till en särskild sak, som han nu äntligen har råd till! Så han är såå glad!

Julia har varit sjuk denna veckan och faktiskt fått varit hemma själv för första gången! Jag har bara jobbat korta dagar dock, men ändå! Ringde henne minst en gång i timmen, (hon verkade lite trött på mig)! Mammor är mammor!

På onsdagen åt vi ute. Och sen passade vi på att handla present till min syster och lite annat också för den delen. När vi kom hem julpysslade vi och mös.

Denna fina oljelampan och olja köpte jag på Indiska, kunde inte motstå!

Ett gammalt pussel blev nytt! Min systerson Charlie fyller Ett om några veckor, så det ska bli en av hans presenter.

I torsdags la jag en tarot läggning för mig själv. Ville se vad det nya året har att ge mig! Det såg väldigt lovade ut! Min plan för nästa år är att börja plugga efter sommaren och sedan starta mitt egna företag :)

I lördags var vi i väg till Tjolöholms slotts julmarknad! Det var första gången vi var där. Jag vart kär...sååå magiskt! Tyvärr han vi inte gå någon guidad tur på slottet så jag bara MÅSTE åka tillbaka och det SNART! Det bästa var när vi gick runt på slottets baksida, inga andra var där! Att bara stå där i tystnaden, himlen var alldeles stjärnklar, månen lös enormt, facklor var tända, blickade ut mot havet med det gamla slottet i ryggen!! Energin va så stark! Jag blev så tagen och kär i denna fantastiska plats!!

Dom bjöd på en fantastisk eldshow!

Och i dag (söndag) var det kalas för min syster Karolina! Hon bjöd på middag och fika.

Likes

Comments

I tisdags var jag på ett super häftig utbildning. Hälsoinspiratör och coaching. Lärde jätte mycket, särskilt inom coaching. De var kunskap som jag kommer kunna använda mig av på många plan i livet. Särskilt när jag ska starta mitt egna företag!

I torsdags kom Andy och hälsade på mig och barnen här i Göteborg! Det var första gången han träffade barnen, kul!

På lördagen gjord vi matsäck och åkte ut till Bohus fästning! Men när vi väl kom fram var det stängt, efter lite buttra miner tänkte vi om, och bestämde oss för att åka till Ramberget i stället för att ha våran picknick. När vi kom fram dit hade dom bommarna nere så vi kom inte upp dit! Så då åkte vi till havet i stället, pust!Likes

Comments

Min fina vän Jennie var hemma i Sverige på besök ett par dagar, var så mysigt att träffas. Vi åkte ut till havet och hade picknick. När vi satt där dock det upp ett gäng ankor, dom stannade länge och kom riktigt riktigt nära. kändes som vi hängde liksom :) Vi gjorde lite planer för framtiden jag och Jennie!I natt vaknade jag super förkyld med hög feber. kändes som huvudet skulle sprängas, och kunde knappt andas, uchh! Tog lång tid att komma upp ur sängen i morse. Så i dag har jag tagit det riktigt lugnt, tagit hand om mig själv. Jag har målat, läst, haft tända ljus och skrivit på min bok. Det var dock sååå UNDERBART väder så var tvungen att ta mig ut för en utomhus meditation i dag. Så skönt! Satt ute på bryggan en timma och bara njöt och mediterade!

Likes

Comments

i fredags var vi hemma hos min syster på halloween pyssel, det var mysigt och roligt! Vi gjorde pumpor och små ljuslyktor, barnen tyckte det var minst lika roligt som oss vuxna :)


När pysslet var klart var det dags för spökvandring i sävedalen, men innan dess ville barnen bli sminkade.


Det var verkligen läskigt, massa spöken i hela skogen...kan verkligen rekommendera det.

Efter vandringen åkte vi hem till syrran igen, nu blev det taccos och film mys. och alla våra lyktor vi pysslat tände vi så klart!

Lördagen spenderade vi utomhus, det var äntligen fint väder så vi grillade och hade det gött.
Det bästa som finns är att spendera tid med dessa guldklimpar.

Söndagen spenderade vi mesta dels hemma, men vi hann med en fika hemma hos barnens farmor och farfar. Alltid lika trevligt. Vi hade oxå turen att vara där när stor kusinen kom förbi i sin ny inköpa bil, han tog körkort för några veckor sedan. Både Julia och Melwin ser mycket upp till honom (idolen). Sen blev det fotbollsträning för Julia , jag och Melwin tog en sväng till Mc Donal´s då vi tyckte det var för kallt att stå och titta på. Sen körde jag hem barnen till deras pappa. Fick även träffa hans tjej för första gången, det var väldigt trevligt och hon verkar vara väldigt mysig. Det blev en underbar helg!

Likes

Comments