Postad i: Kalorier, Vikt, Träning

Känslan just nu är att det går ganska bra, antagligen därför de inte blir så mycket bloggande.
Efter dagens vägning visar vågen att jag nu har gått ner total 8 kg sedan första invägningen.
Känns nästan overkligt att det har gått så bra samtidigt som det känns som att jag misslyckas med allt.

Att äta ca 1000 kalorier om dagen har verkligen varit bra. Även om det har varit lite svårt att hålla ner kalorierna utan att det märks. Sambon har börjat reagera. Men tror nog han mest har reagerat på att jag väger all min mat.
Först så försökte jag i smyg uppskatta vikt m.m men det kändes så osäkert, trivs mycket bättre med att veta mer exakt.

Igår var en riktigt bra träningsdag. Fick till två pass hemma. Började med 45 minuter Crosstrainer. Sedan fick jag äntligen tummen ur och hämtade motionscykeln hos min svärfar. Så på kvällen blev det ett mycket svettigt pass.
Enda nackdelen var att jag var tvungen att äta lite extra för att inte stupa efter cyklingen.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Postad i: Vikt

Idag är det redan en månad sedan jag startade bloggen och även en månad sedan jag startade med denna omgångens viktminskning.

Idag visar vågen på 95.0 kg

Det betyder att jag har en total viktminskning denna månaden på 7.7 kg.

Känner mig riktigt nöjd över det. Att jag dessutom börjar mäska på kroppens storlek att den minskat något känns riktigt bra.

Likes

Comments

Postad i: Allmänt, Vikt, Träning, Ångest

Vad skall man säga... Idag gjorde jag en ny lägsta notering för vikten sedan starten för en månad sedan.

96.1 kg

De senaste dagarna har varit extremt påfrestande. Min PMDS har varit värre än på många år. Gråtit och känna mig så ensam, utanför, ful, tjock, äcklig och värdelös. Vikten fullkomligt skenade upp och nu har den rasat ner igen. Jag hade ingen aning om att mensen påverkade vikten så extremt mycket.

I söndags när jag mådde dåligt så gick jag ut och sprang. Målet var att försöka springa så långt som möjligt utan att dö. Det slutade med nytt PB!!

4 km sammanhängande löpning!!!

Börjar nästan tro att löpningen/tävlingen den 16/9 på 6 km skall kunna gå vägen.

Är det någon mer än jag som har problem med bloggen? Kan tex inte blogga när jag vill. Internet sidan fungerar inte alls.
Kommentarerna uppför sig underligt.

Likes

Comments

Postad i: Diet, Dålig mat, Vikt, Kalorier, Ångest

Gårdagen var en hormonell berg och dalbana. Minsta minut jag var ensam eller inte hade något att göra grät jag. Det är väldigt länge sedan min PMDS var så jobbig.

Trotts detta gick jag emot alla mina vanliga impulser att proppa i mig socker och supa mig full. Jag höll mig inom mitt kalorier enligt Lifesum.

Tyvärr så har de senaste veckorna slit utplånats. Idag visade vågen en viktuppgång på 1.5 kg sedan igår. +1.5!!!

Jag förstår att jag måste har gjort något fel på Lifesum och missbedömt maten kaloriinnehåll något helt fruktansvärt.

Nu blir det ännu hårdare tag. Mindre mat mer vatten.

Lånad bild från Google.

Likes

Comments

Postad i: Dålig mat, Vikt, Gastric Bypass, Kalorier, Ångest

oj vad denna dagen spårade ur redan till frukost. Lite deppig efter vägningen och hungrig till tusen så spårade frukosten ut med över 300 kalorier. Att jag ens fick i mig allt är ett mysterium.

Efter frukosten började jag städa och tvätta samtidigt som kroppen började leva sitt egna liv tror jag. Helt plötsligt står jag med en stor vit Toblerone i handen och fullkomligt trycker i mig tre bitar. Jag vet fortfarande inte de var goda eller för gamla eller så. Visste inte ens att de fanns i huset.

Eftersom jag inte tänker mig för sköljer jag ner dessa med vatten. Något som jag som opererad inte kan/skall/bör göra.
Resultatet blir att sockret pressar ut i tarmarna och jag börjar tokdumpa. Hjärtklappning. Kramp i magen. Sus i öronen. Kallsvettningar. Illamående m.m.

Efter ca 30 minuter började dumpningen lägga sig och då dig ångesten över samtidigt som dottern börjar fråga efter mat. Börjar med maten samtidigt som jag bara vill träna, försvinna, vara smal, ensam...

Mitt i allt detta gick proppen till köket... Gråter så tårarna sprutar...

Likes

Comments

Postad i: Diet, Dålig mat, Träning, Vikt, Kalorier, Ångest

Som jag skrivit tidigare så hade jag svårt att blogga igår pga av nouws nya design m.m Men nu fungerar de, så då är det bäst att passa på.

Vägningen igår överraskade mig stort, - 0.6kg till 96.2 kg - wow wop wop. Eftersom att vågen visade så bra så var jag extra motiverat att vara "duktig" i går. Vilket gjorde att jag sparade in på Kalorierna både vid frukost och lunch. Kände mig super grym och såg framför mig hur vikten idag skulle vara under 96kg. Vilket lyckorus de skulle bli och att börja fira in helgen ännu mer motiverat.

Sen gick jag på den stora niten. När jag på eftermiddagen skulle hämta dottern hos svärmor så bjöd hon på mat. Så skönt tänkte jag! Då slipper jag göra mat hemma och jag var ju väldigt hungrig.
Det bjöds på halvfabrikats lasagne, inga grönsaker till.

Det slutade med att jag åt lite för mycket. Eftersom jag hade kalorier över sedan tidigare så gjorde det mig inte så mycket. Men sedan kom bakslaget. Lasagne mättade riktigt dåligt. Inte alls som min egen mat med grönsaker och långsamma kalorier, utan efter en stund blev jag rejält hungrig igen.

Bestämde mig för att träna lite och bränna lite kalorier så jag kunde äta mer. Sagt och gjort så körde jag crosstrainer i 30 minuter. Sedan åt jag en mango.

Tyvärr triggade mangon mitt sötsur så jag gick lös på en påse med godisnappar. Gick och la mig besviken och med magont.

Vägningen i morse visade helt väntat att jag gått upp igen, + 0.2 kg 96.4 kg.

Jag som hade tänkt ta ett glas bubbel i kväll, men nu överväger jag att avstå... har ju fått en oförskämd ovana att gå upp i vikt på helgerna, och de vill jag verkligen undvika.

Likes

Comments

Postad i: Allmänt

Försökt blogga flera gånger igår men det var lite lätt sruligt med nouws nya design. Tyckte det var synd för nouw att det krånglade så mycket. Designen är snygg och det lilla jag har kunnat se hittils gillar jag.

Jag hoppas det får ordning på det som strulat inom kort.

Uppdatering om läget kommer inom kort.

Likes

Comments

Postad i: Vikt

Idag minifirar jag lite, idag har jag gått ner alla de kilo som jag har gått sedan förra sommarens sista semesterdag. På söndagsmorgonen sista dagen på semestern 2016 vägde jag in mig på 97.1 kg.

Dagen idag kommer bestå av massa jobb, lite mera jobba, laga mat, städa, tvätta och sedan slappa i soffan.
Nu är vardagen igång på riktigt... suck.

Likes

Comments

Postad i: Vikt, Ångest

Känns som att viktnedgången går hur sakta som helst. Känns inte som att det händer någonting. Efter de senaste dagarna slit och de låga kaloriintget borde ge bättre resultat. Börjar känna mig lite stressad över detta. Vad tusan skall jag göra bättre? Känns som att den inplanerade lugna kvällen framför tv kanske måste bytas ut mot någon form av träning, kanske skall hämta motionscykel hos Svärfar.

Dagens notering är en nedgång i alla fall, även om den inte var så stor som jag hade hoppats på.

Likes

Comments