Tenkte jeg skulle legge ut en liten guide med mine do's og don'ts til New York reisen! Satser på å få til en liten pakkeguide med meg også, da neste New York tur er 9 dager unna i skrivende sekund.

DOS:

- Top of the Rock i stedet for Empire State Buildning. Begge skyskraperne har samme hensikt (observasjonstårn), og begge har en lik prislapp for å komme inn. Så med mindre du vil betale over 64$ for å kunne se New York City fra begge bygningene, hvilken skal du da velge? Jo, Top of the Rock. Hvorfor? I motsetning til Empire State Buildning så er ikke Top of the Rock et syn de fleste ikke-New Yorkere vet om. Når man ser New York fra bygningen så får man også sett Empire State Buildning i all sin prakt - og bygningen er jo et av de mest kjente i New York (og kanskje til og med verden?). I tillegg så er utsikten over Central Park mye bedre. Freedom tower får også en varm anbefaling når det kommer til observasjonstårn.

- Lær deg subway systemet. Man må nok se langt etter andre byer som har et bybilde like preget av taxier som New York. De gule taxiene virker fristende for å komme fra A til B, men i realiteten så lønner det seg absolutt ikke. For 32$ så kan du få et kort som fungerer ikke bare på subwayen, men også på bussene. Dette kortet varer i 7 dager, noe billig er det ikke men i sammenligning så kan en taxitur på kun et par kilometer fort koste deg over 10$ - da blir det plutselig lønnsomt å ta offentlig transport.

- Vit at New York City er så mye mer enn bare Manhattan. Manhattan er for de aller fleste selve symbolet på New York City, det er her vi finner alt vi ser på TV fra New York som Empire State Buildning, 9/11 memorial, Central Park, osv. Men greia er at Manhattan er kun en av fem bydeler (Bronx, Brooklyn, Queens, Staten Island). Skal man se New York Yankees spille baseball så må man bevege seg nordover til Bronx, skal man spise de beste bagelsene fra New York så må man bevege seg litt østover til Brooklyn, er man lei av å gå butikk til butikk og vil bare på kjøpesenter så må man se lengst østover til Queens, og vil man se et av de beste (om ikke den beste) bakkeliggende utsiktene over skyskraperne på Manhattan så tar man Staten Island ferry sørover. Skal nevnes at jeg bor i Queens når jeg er på besøk i storbyen, og dette er min favoritt av alle de fem bydelene.

- Kjør Norwegian. Selv om Norwegian har vært forsinket de siste seks gangene jeg har kjørt til og fra New York (you the real MVP), så er de det billigste alternativet når det kommer til New York turer. I lavprissesongene så kan man til og med få turer til litt over totalt 2000 - noe billigere får man ikke tak i. Også det faktumet at de kjører direkte fra Gardermoen nesten hver dag gjør at flyselskapet blir et svært godt alternativ.

DON'TS:

- Gå sakte og stopp opp på gangfeltet. Burde helt ærlig vært normen i absolutt alle land, men er spesielt viktig i New York. New Yorkere har dårlig tid, og har i hvert fall ikke tid til at du skal stoppe midt i gangfeltet for å ta opp kartet over Manhattan for ørtende gang på ti minutter. Gå heller ikke fire i lengden i sneglefart så dere opptar hele gangfeltet, når det ikke er sosialt akseptabelt i Norge så er det i hvert fall ikke sosialt akseptabelt i New York.

- Spis på maccern eller burger king. Gjelder i hele USA, og egentlig hele verden for den slags skyld. Vi har begge McDonald's og Burger King hjemme i Norge, hvorfor dra helt til New York for å spise den samme maten du gjør hjemme? USA har utallige kjeder som er så ufattelig mye bedre, Shake Shack, Chipotle Checker's, Chick fil a, Taco Bell, og Arby's dras frem som få av mange mange mange eksempler. Førstnevnte, Shake Shack, er et must når du er i New York. Den slår alt av burgerkjeder ned i støvlene for å si det sånn. Også Halal Guys, som er "kebabtallerkner" servert fra gatevogner, er et must når du først er i storbyen. Høres ikke helt bra ut, men det er det virkelig.

- Heng på Times Square. New Yorkere unngår området som pesten, og det skjønner man selv etter et par turer til New York. Første gang man er der går litt sånn: "wow Times Square! Dritkult!". Andre gang går litt sånn; "Kult dette altså, er litt stappa sjappe her da..". Tredje gang går sånn; *går heller tre kilometers omvei for å unngå området*. Selv beveger jeg meg kun opp dit for den gigantiske Forever 21 (fire etasjer, det er mildt sagt imponerende) som ligger midt i smørøyet. Ikke bare er det et klaustrofobisk mareritt man deler med sikkert tusen andre turister som er der samtidig som deg, men mennesker i kostymer (spiderman, mikke mus, hele pakka...) plager deg, folk forsøker å selge deg mixtapen dems, og folk står og preiker om at Jesus skal komme tilbake for å dømme oss.

- Lån sykkel. Lært på den harde måten da jeg våknet en Augustdag og tenkte "i dag skal jeg jammen låne meg en sykkel som jeg kan sykle i Central Park". En time senere var jeg på sykkelen med full panikk. Først og fremst; visste dere at det er biltrafikk i parken? Det fant jeg også ut den dagen, og det gjorde meg noe stresset at syklistene var "fanget" midt i mellom motgående trafikk (kom meg ikke ut til noe gangfelt). For det andre; sykkelen er din for 30 minutter, leverer du den ikke inn til riktig tid så koster det $$$. Det å finne en sykkelparkering på kun 30 minutter det var som å finne en nål i en høystakk (noe som jeg ikke klarte). For det tredje; sykkelen har kun tre gir, og ingen av dem er noe å skryte over. Kom aldri opp i noe høy fart, som var stressende på grunn av andre punkt. For det fjerde; New York om sommeren er som satans armhule, jeg trudde jeg skulle få heteslag og dø på sykkelen. Etter en drøy halvtime på mitt sykkeleventyr så måtte jeg tilbake til hotellet for å dusje og skifte klær for å si det sånn.. Låner man en sykkel i New York så blir det mer Tour de France enn koselig sykkeltur.

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Jeg er utrolig glad over å endelig kunne meddele at jeg skal gå på college i USA! Idag tidlig fikk jeg beskjed fra Kilroy at Berkeley College hadde gått over søknaden min og sendt et akseptbrev til meg. Så da kan jeg offisielt si at jeg begynner på college i september, og kommer da til å flytte til New York City i august. Dette er noe jeg har hatt lyst til innmari lenge, og noe jeg virkelig har satt meg selv inn i 100% - så det at drømmen har gått i oppfyllelse er utrolig deilig. Det har vært tolv lange (litt stressende) dager siden jeg søkte, så det var veldig gøy at første ord i brevet var "congratulations".

Nå gleder jeg meg veldig til skolestart, og etter tre år kommer jeg til å ha en bachelor i generell business. Nå gjenstår det en omfattende prosess med visasøknad, betaling av skolen, leilighetsjakt, og mye mer.

Nå er det er litt over tre uker til neste New York tur...

Likes

Comments

Jeg heter Mia Edvardsen Moen og går nå mitt siste år på Ringerike Videregående Skole. I skoleåret 2016/17 så var jeg ute på utveksling i USA, nærmere bestemt Michigan (http://miaistatene.blogg.no/). Da jeg kom hjem igjen til Veme så var videre studier i Norge helt uaktuelt, og jeg startet med en gang søknadsprosessen til amerikansk college. Dette har vært en veldig omfattende prosess, og jeg gleder meg nå veldig mye til å kunne dele mine egne erfaringer på denne bloggen. Forhåpentligvis så kan jeg både inspirere og hjelpe andre i min situasjon, og jeg håper selvfølgelig at det er spennende for alle å kunne følge med på mitt nye eventyr.

I dag sender jeg inn første bunke med søknadspapirer med hjelp fra Kilroy, og jeg er veldig spent på svar. Kanskje studerer jeg i New York City neste år?

Likes

Comments