Jag har kraschat...

Jag älskar att vara kreativ och jag älskar att skriva. Jag älskar att dela med mig av mitt liv och mina erfarenheter. Har försökt hitta tillbaks till att blogga flera gånger senaste åren men inte fått till någon kontinuitet. Mitt liv har varit väldigt stressigt och saker och ting har inte helt fallit på plats. Jag har heller inte lyssnat på kroppen när den skrikit åt mig att sakta ner och återhämta mig.

Så nu är jag där igen, men denna gång mycket mer allvarligt utbränd. Jag fick en massa symptom redan för länge sen med hjärtklappningar, tyngd över bröstet, ångestattacker, sömnbrist, tappat en himla massa hår osv osv. Nu på slutet blev koncentrationssvårigheterna och problem att minnas saker värre och värre och jag började få blackouter. Jag stod en dag i hallen och visste knappt vart jag var, visste inte varför jag var där eller vilken dag det var. Jag tänkte att jag går ut i köket så kommer jag på det. Det gjorde jag inte på en ganska lång stund men tillslut kunde jag koppla kaffet på bänken, att jag fixat det jag skulle ha med till jobbet och vad klockan var till att det var morgon och jag skulle ju iväg till jobbet.
Då var det dags att ringa läkaren kände jag. Då och där bestämde jag mig för att ta hjälp. Jag klarade inte det här på egen hand.

Jag ringde vårdcentralen och fick tid hos läkaren men först till en psykolog. Mötet med psykologen fick mig att inse att jag nog inte alls bara behöver lite insomningstabletter som jag trodde. Allt blir ju bra bara man sover bra en period tänkte jag. Men hon sa direkt att det var ett akut tillstånd som bör både medicineras och jag behövde en sjukskrivning. Vet inte riktigt om det gick in helt eller vad jag kände eller tänkte om det där och då.

Dagen efter hade jag en tid hos läkaren. Där blev det som psykologen sagt och önskat. Jag blev sjukskriven 100%. Jag blev allt annat än lättad och nu, en vecka senare, har jag gått igenom så många blandade känslor. Ångest för att inte jobba, för hur jag ska kunna vända det här mm mm. Ingen känsla av lättnad eller lugn i att kunna vila och ta hand om mig för att få det här att vända. Må bra igen. Hoppas få lite hjälp att bena ut lite tankar vid nästa psykologbesök och hoppas stresshanteringsgruppen jag eventuellt ska börja i kan hjälpa mig in på rätt väg. Hur som har jag försökt vila en del denna vecka. Jag har tagit promenader och backat och utvärderat mina känslor när ångesten kommer. Jag har läst på om stress, utmattning, ångest och depression. Jag har också försökt hitta tillbaks till det kreativa som jag inte hunnit med eller tagit mig tid till på väldigt länge. Sånt som får mig må bra, en sorts återhämtning. Blogga är en liten del av det. En bra början det jag gjort den här veckan hittills.

Det kommer bli bra. Jag kommer tillbaks, det kommer bara ta lite tid. <3

#utmattningssyndrom #utmattning #utmattad #utbränd #stress #stresshantering #återhämtning #hälsa #ångest #psykiskohälsa #psykiskhälsa #måbra #insomnia #depression #utmattningsdepression #insomni #detblirnogbra

/ Mia 🌺

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229