30 udda lär känna mig frågor!

Tänkte att jag istället för att göra ett lite tråkigare presentationsinlägg så kör jag 30 stycken lite mer udda frågor som ändå säger en del om mig. :) En kul grej, både för mig som fick tänka till lite och förhoppningsvis för er.

1. Om du fick välja att leva i en tv-serie, vilken skulle du välja att leva i då?
Helt klart Gilmore Girls. Älskar den serien. Kan verkligen relatera till mamman Lorelai och dottern Rorys relation, älskar den lilla staden dom bor i. Den påminner mig om där jag bor nu litegrann och mamma-dotter förhållandet om mitt förhållande med min dotter.

2: Vill du gifta dig?
Ja, det har jag alltid drömt om. Men jag vill inte gifta mig inte bara för att gifta mig. Det ska verkligen kännas rätt i hela kroppen.

3. Hur uppvaktar man dig?
Jag uppskattar små saker som spontanpresenter, ett gulligt personligt mess eller en gullig lapp gömd någonstans, blommor, med humor eller tex en god middag när jag kommer hem från jobbet. Gå på bio, en hotellnatt eller en kväll ute på stan är inte helt fel det heller. Sen vill jag gärna känna mig uppskattad och intressant, att mina åsikter och att vad jag tycker och tänker är viktigt för den andra. Så att visa det och intressera sig genuint är också ett sätt att uppvakta mig och hålla mig intresserad tillbaks.

4. Vad ville du bli när du blev stor när du var barn?
Jag skulle städa åt min faster så hon slapp städa hela tiden. Det skulle hon ju vara för gammal för när jag blev stor. :D Annars ville jag sjunga eller bli polis.

5. Är du beroende av något?
Ja, nässpray och snus. Har försökt så många gånger att sluta med nässpray men klarar mig bara någon dag sen ramlar jag dit igen. Får verkligen panik när jag inte får luft, speciellt när jag ska sova. Snus slutade jag med för något år sen men ramlade dit i våras igen, tror min stress och bristen på återhämtning var boven där.

6: Är du en stads eller naturmänniska?
Både och. Men senare år tycker jag att bo centralt (oavsett om det är i en mindre stad eller by) är värt så himla mycket. Det trivs jag bäst med. Att slippa ta bilen överallt och ha människor runtomkring mig. Men så älskar jag också att inte ha grannar precis tätt intill och att ha nära till naturen. Att kunna gå ut och plocka svamp eller ta en promenad på en enslig grusväg. Så precis i utkanten av en stad kanske skulle passa mig bäst, eller att ha en stuga att rymma till?

7: Om du var tvungen att flytta till ett annat land ett år, vart skulle du flytta?
Oj vad svårt. Finns ju många länder jag inte varit till än och som jag verkligen vill besöka och inte vet så mycket om. Men om jag måste välja ett land att bo i skulle det nog ändå bli Spanien eller kanske Italien. ☀️

8. Vilken är den bästa tiden i ditt liv och varför?
Tiden när jag väntade mitt första barn och när hon var liten är nog den bästa tiden i mitt liv. Och när jag fick mitt andra barn. Det var en ganska bekymmersfri tid i mitt liv och stress och oro hade inte tagit över så mycket ännu. Jag älskar ju andra tider i mitt liv med såklart. Som nu tex, just nu är också en bra tid i mitt liv. Trots min sjukskrivning och annat. Men jag har underbara barn, en underbar man i mitt liv och tror ändå att i framtiden kommer jag kunna säga att nu varit en av de bästa tiderna i mitt liv.

9. Vilken är den vanligaste missbedömningen folk gör om dig?
Att jag är den fina lilla flickan, haha. Om dom bara visste.

10. Om du fick tre önskningar, vad skulle du önska då?
Jag skulle nog vara antingen egoistisk eller önska för hela världen. Eller önska någon del av båda...
Om jag vore egoistisk skulle jag önska att min familj (alla jag räknar som familj) bra hälsa (inklusive mig själv), att vi slapp oroa oss ekonomiskt och sen att vi fann en inre ro i oss själva. Att vi kunde må bra i oss själva och lägga energi på det som är viktigt.
För världen skulle jag önska fred, bot för dödliga sjukdomar och att vi alla skulle värna om planeten vi bor på. Ingen svält om jag fick välja en fjärde, men den skulle nog uppfyllas om det blev fred på jorden och alla började hjälpas åt ist. Till stor del iaf. Svår fråga så jag kanske skulle ändra mina önskningar en del om jag tänkte till lite mer. :)

11. Om du var jättebra på att sy, vad skulle du sy då?
Jag är så less på tjejkläder just nu. Inte modet i sig men hur dom är sydda. Tight (på fel sätt), kort (tröjor på längd och i ärmar, vissa byxor osv), inga fickor på byxor till mobil och nycklar tex, så irriterande när man tex ska till tvättstugan och bara vill ha nycklarna med sig, att man ofta blir tvungen att ha handväska. Är absolut inte emot handväska men vill inte alltid ha den med. Sen vore det kul att kunna sy i läder. Typ väskor och bilinredningar och så.

12. Vad gör du om tio år?
Om tio år hoppas jag få jobba delvis med någon av mina kreativa drömmar och ha ett bra jobb som jag trivs med och som fungerar för min kropp (ryggopererad bla). Jag vill gärna bo i hus så det hoppas jag att jag gör då, och jag vill gärna ha en stuga någonstans. Jag hoppas också att jag reser en del och att jag har en bra balans i livet och med min hälsa.

13. Hur skulle du hantera det om du vann 20 miljoner kronor?
Jag skulle nog bli så lättad och glad att jag inte förstog först och så skulle jag nog bli lite snål till att börja med haha. Jag skulle betala bort skulder som bil och så för mig själv och mina nära och kära. Sen skulle jag ge min familj en summa var. Sen skulle jag bygga upp mitt liv så som jag vill ha det, utan att överdriva för mycket. ;) Jag skulle skaffa nytt boende där jag vill bo, byta bil, köpa det jag och min familj behöver allra mest. Och resa, ha lite roligt. Sen säkert investera i något och starta upp egna projekt jag brinner för. Ja, typ så.

14. Har du opererat dig någon gång?
Ja det har jag. Jag har opererat bort gallan. Har opererat bort en utväxt på fingret. Är opererad för diskbråck, som tyvärr inte blev bra. Jag har gjort två till operationer som jag inte vill nämna här samt gjort två mindre ingrepp under narkos.

15. Vad är det konstigaste du ätit?
Alligator i Florida, smakade som kyckling men med en konsistens av fisk, jättekonstigt.

16. Tror du på andar och det övernaturliga?
Ja, och lite nej. Tror vi människor kan missta vad vi upplever ibland och se saker på ett sätt som faktiskt kan förklara logiskt. Jag har dock upplevt en del oförklarliga saker (och jag känner andra som också har det) som inte går att hitta logiska förklaringar till.

17. Vilken är din favorit doft?
Förutom nytvättade kläder och när det doftar rent och nystädat hemma så älskar jag hur det doftar i skogen, speciellt när man går förbi nyligen avverkade stockar.

18. Glöm din riktiga ålder för en stund, hur gammal känner du dig?
Jag stannade nog på en ålder mellan 27-32, där känner jag mig ”hemma”. :)

19. Är koppen halvtom eller halvfull för dig?
Min kopp är till 90% halvfull. Jag ser oftast det positiva, lösningar och jag ser framåt. Nu när jag är utmattad så är dock koppen oftare halvtom tyvärr. Men det kommer den ju inte alltid vara, så bara att jag tänker så kanske gör att den är halvfull ändå trots allt...

20. Bäst just nu?
Mina barn <3 Och min pojkvän och att han jobbat så att han är här mer och inte ute på jobb så länge åt gången. Att det snart är jul! :)

21. Har du någon fobi?
Ja, jag är rädd för höjder (tappar balansen bara jag ställer mig på en stol) och spindlar. Hela kroppen reagerar instinktivt när jag ser en spindel.

22. Vad längtar du efter?
Framtiden. Att må bra igen och att hitta ett större boende. Att umgås mer med vänner och göra roliga saker tex ha mysiga middagsbjudningar mm.

23. På vilka sätt är du samma person som när du var ett barn?
Jag är nog fortfarande ganska otrygg i vissa situationer eller perioder och jag är fortfarande väldigt kreativ och har mycket fantasi.

24. Vad skulle du vilja ha mer tid för?
Återhämtning i all dess form. Att göra saker som jag vill och tycker om. Jag skulle också vilja ha mer tid för mina barn, min hund och mer tid för att utvecklas (tex studier, träning osv).

25. Nämn tre saker som gör dig riktigt glad.
Att sjunga, shoppa saker jag länge behövt eller velat ha, när någon tänker på mig och tex gör något för mig. Svårt att bara nämna tre saker.
Även fast jag skulle nämna bara tre saker vill jag lägga till hitta på saker med min familj, vänner och pojkvän. Fixa hemma (inredning osv), laga mat/baka, att slippa oroa mig för ekonomin, ett rent och städat hem, promenader/träning och att resa. :)

26. Om du inte skulle ha din telefon på en vecka, vad skulle du sakna mest?
Instagram, snap och att kunna fota. Älskar att fotografera, dela med mig av mitt liv och kunna titta tillbaka på det. Att kunna nå och bli nådd.

27. Vad är ditt drömjobb?
Har alltid velat bli industridesigner. Få utlopp för både min kreativa sida och min tekniska. Jag har också alltid skrivit mycket, så skriva (tex böcker) skulle också vara ett drömjobb. Ett annat intresse jag alltid haft är marknadsföring. Hur vi människor påverkas av reklam och hur vi fungerar samt den kreativa designbiten i det.

28. Vad är du rädd för?
Döden, att något ska hända mina nära och kära inklusive mig själv och det definitiva som döden innebär. Att inte klara mig ekonomiskt. Att människor ska missförstå och döma mig felaktigt.

29. Har du några husmorstips?
Galltvål! Bästa för att ta bort fläckar på kläder.

30. Bil eller kollektivtrafik?
Bil, jag skulle inte klara mig utan min bil! Jag blir så åksjuk av att åka buss och jag vill inte behöva passa tider och stressen det innebär. Vill kunna stanna om jag vill eller behöver, ha min egentid med en kaffe och fix morronzoo själv i bilen på morgonen eller sjunga mig hes på vägen hem, handla på väg hem från jobbet utan att behöva bära massa tunga kassar osv. Nu utgår jag från hur mitt liv ser ut just nu, där jag bor och arbetar nu med pendling på 40 minuter enkel resa per dag och förskolehämtningar osv.

Kul att du läste ändå hit! :D Lämna gärna en kommentar eller gilla inlägget.

#frågor #lärkännamig #presentation #uddafrågor #lärkännafrågor #ommig

/ Mia

Gillar

Kommentarer