Header

Postad i: Sponsrade inlägg, Tequila, Tips

Såhär glad blev tequila när vi fick paket från duktigvovve 😍

Jag har nu ett erbjudande till er, i Länk har jag ett erbjudande till er där ni får prova boxen helt gratis!! Det enda som tillkommer är portot på 79:- men det är de väl värt. Skulle du känna att det inte är någonting för dig kan du enkelt bara säga upp boxen direkt efter du fått hem din första. Annars rullar det på varje månad vilket såklart gör våra fyrbenta vänner super glada och är VÄL VÄRT 💗

Kolla in LÄNK HÄR och prova boxen gratis 💗

#duktigvovve (inlägget är sponsrat av duktigvovve )

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Postad i: Husrenovering, Bebis

Jag älskar verkligen mammalivet. Jag skulle kunna vara mammaledig typ föralltid 😂 det finns inget bättre än att umgås med Leon, varje dag lär jag mig någonting nytt av honom. Och han växer sååå snabbt, min lilla kille känns inte så liten längre, häromdagen fick jag höra första riktiga skrattet med ljud 😍 om mitt hjärta inte la av för en stund.

Jaha, husrenoveringen då? Vi är i full gång igen, nästa projekt är kök, hall och LEONS rum 😍 så roligt. Vi har börjat riva golvet i kök/hall och rivit tapeter lister osv. Imorgon kommer tapetserare hit, det kommer bli SÅ snyggt. Vi har valt en betong liknande tapet i både hall och kök, ljusare i hallen och gråtonig i köket.
I hallen blir det även en tegelstensvägg av vit/grå/beigea stenar, ett grått klinkergolv med golvvärme, SÅ SNYGGT.
I köket valde vi ett grå/vitt laminatgolv och marmorkakel, vitt paneltak med spotlights. Jag längtar så tills slutresultatet 😍
I leons rum blir 3 av väggarna vit målade och en fototapet på ena väggen.
Wow vilket hus vi kommer få sen 😍

Ikväll har jag även beställt massa ny inredning till leons rum, bl.a. en sänghimmel som blir en myshörna, kuddar till den, förvaringar, ett ” hus ” som man inreder med leksaker etc. Jag älskar att ha dessa projekt framför mig, älskar att inreda och leons rum är såklart extra roligt 💗

Här är en liten förhandstitt på vad vi valt. Marmorkakel på första bilden. Tegelstensväggen i hallen (ljusare i verkligheten) och ett grå klinkergolv (30x30)

Likes

Comments

Postad i: Leon 0-3 månader

Det finns inget vackrare än en bebis som sover. Så fridfullt och vackert. Min lilla kille känns plötsligt så stor, men när han sover är han liten igen. Världens finaste Leon. Om du bara visste hur mycket jag och din pappa älskar dig.

Nu är det snart dags för 3 månaders vaccinet, jag är såå nervös inför biverkningarna men jag skulle aldrig tveka på att ge honom det ändå. Jag bad om att få ha två sköterskor där så dom åtminstone kan ta bägge sprutorna samtidigt i vardera lår. På det ska han dessutom ta rota. Svårt och hålla koll på var biverkningarna kommer ifrån då men samtidigt skönt och ha bägge delarna färdiga samtidigt. Har era tagit 3 månaders vaccinet? Hur reagerade dom isåfall? 💗

Likes

Comments

Postad i: Graviditet, Bebis, Tankar och texter

Jag är tyvär så missnöjd med min upplevelse utav min förlossning. Missförstå mig inte, förlossningen var den bästa dagen i mitt liv, när min Leon kom till världen, min kropp arbetade också bra.
MEN upplevelsen pga personalen var inte bra. Jag kände mig inte sedd, inte lyssnad på och jag blev inte informerad.
När jag födde var det endast jag och en till födande kvinna, så stress var det absolut inte på förlossningsavdelningen.
Först och främst hade jag en kvinna, hon var jätte trevlig men hon nekade mig smärtlindring, hon kom in med alvedon (ja det hjälper ju mycket) sen när jag bad om lustgas nekade hon mig detta för hon tyckte jag var lugn. Jag är och uppfattas alltid som lugn av personer som inte känner mig, inombords skrek jag av smärta. Oliwer fick ringa in och begära att nu ska hon få lustgas för att något skulle hända.

Vid personalbytet kom en barnmorska och en student och undersökte mig. Jag blev inte tillfrågad om det var ok att en student var med, vilket det såklart hade varit men man MÅSTE fråga.Dom kommer in med ca 30-60 minuters mellanrum, utan att fråga börjar dom undersöka mig i underlivet. Ni som har fött vet hur ont det gör i det skedet när dom ska känna hur öppen man är. Jag kände mig verkligen så blottad, fingrar som bara trycks in.

Nästan det första dom gör är att ta hål på mina hinnor så vattnet går, fine. En kort stund efter kopplas värkstimulerande in. Något jag egentligen verkligen INTE vill ha. Jag som många andra anser inte att man behöver stressa på en förlossning som går smidigt. Jag hade varit inne 7 h när detta görs vilket jag anser inte är en lång förlossning. Nu i efterhand med mer kött på benen hade jag ifrågasatt detta mer.

Direkt efter jag får värkstimulerande får jag såna kraftiga värkar som bara avlöser varandra, jag får knappt en paus emellan dom och jag känner mig nu tvungen att ta epidural, annars kommer detta sluta med ett kejsarsnitt. Epidural är något jag verkligen inte ville ha. Och nu i efterhand inser jag ju också att om jag inte hade fått värkstimulerande hade det troligtvis inte heller behövts.
Läkaren som ska sätta epiduralen är sjukt otrevlig, jag uppfattar inte ens om han presenterar sig, jag sitter och skakar av smärta, jag kan absolut inte sitta stilla eftersom jag som sagt inte får någon paus emellan värkarna. Oliwer försöker lugna mig och säga att om max 10 minuter slipper jag smärtan. Läkaren säger att det inte alls är så utan att det tar längre tid än det. Positiv japp 👍🏼

När epiduralen är satt undersöks jag igen. En kort stund efter det känner jag att jag MÅSTE krysta. Jag säger detta till personalen som vi får ringa in på eftersom dom fortfarande kommer med 30-60 minuters mellanrum. Dom nekar mig och säger att jag inte får krysta för att jag endast är 6 cm öppen. Jag lyssnar på dom och försöker hålla inne det vilket självklart inte går. Mina enda tankar är att jag skiter i om jag spricker hela vägen, jag måste krysta om jag så får göra det ensam. Så där sitter jag, på förlossningen utan barnmorskor och krystar, jag kommer ihåg från profylax kursen hur man ska andas, snabbt snabbt snabbt snabbt.
Det går inte, han vill ut. Oliwer ringer in barnmorskorna, jag säger att får jag inte krysta så måste jag gå på toaletten. Dom ger sig och undersöker mig. Wops, bebis är snart ute. Lägg dig på sidan bebis mår inte bra, hjärtljuden har gått ner.
Hjärtljuden stabiliseras och dom ber mig krysta. 15 minuter och sen kommer vår son till världen. Helt perfekt.

Är ni fler som är missnöjda? Skriv gärna. Jag ÄLSKAR att läsa förlossningsberättelser 💗

Nästa gång jag ska föda har jag mycket mer kött på benen, jag är ännu mer påläst och förhoppningsvis också utbildad doula. Jag kommer troligtvis inte att föda i Karlskrona igen utan väljer hellre Kristianstad denna gången. Jag funderar också på att ha en doula med mig. Kanske till och med en hemmaförlossning. Det får framtiden utvisa 😉

Likes

Comments

Postad i: Husrenovering

Här är förebilder på vårt vardagsrum. Jag har fått många kommentarer där ni velat se hur vi bor och hur det ser ut efter renoveringen. Såhär som på bilderna högst upp såg det alltså ut när vi köpte huset. Vi har gjort om i princip allt.

Det vi har gjort är: vi har bytt tapeter till en grå linnetapet, på en vägg vid kamin har vi spacklat och använt en kvast och dragit med för att få struktur.

Vi har bytt golv och taklister. Vi har målat taket. Bredat dörrhålen. Vi har även bytt ut elen överallt (hela huset) nya uttag, satt dimmers.

Vi har även satt in kamin och gjort hål till kanalen.

Golvet är jag väll lite sådär med, men eftersom det är fiskbensparkett i perfekt skick valde vi ändå att ha kvar den gamla stilen.

Likes

Comments

Postad i: Leon 0-3 månader , leon ny månad

Eftersom jag inte har varit aktiv här på ett tag har jag ju inte heller lagt upp våra månadsbilder på honom här. Jag skapade en ny kategori för detta och tänkte vid varje ny månad berätta vad som är nytt för honom.

Blir lite kort och enkelt dessa första månaderna som redan passerat då det är svårt att inte röra ihop för vad som hände just då och när. Vid månad 3 börjar jag på riktigt eftersom det är - just nu -

Min tanke bakom bilderna är att vid varje månad symbolisera någonting som är ”unikt” för den månaden i siffran. November blev det kottar, kanske inte jätte unikt för november men det var en svår månad att börja med 😉 december blev det julgransris vilket såklart symboliserar julen!
Jag har redan idéer för varje månad och tycker det är så kul. Ni får gärna ta inspiration från mina månader om ni gör likadant men tycker det är svårt att komma på. Nu föddes ju Leon dock den 29 så när bilderna publiceras är ju månaden nästan över 😁😂

När Leon blev 1 månad började han att ge svarsleenden, han började bli mer vaken men den mesta tiden gick ändå åt till att sova. Jag ammade mycket och ofta denna perioden. Dom har ju olika ökningaperioder och det märktes av mycket här!
Han började fästa blicken någon vecka efter vi kom hem från BB. Han var relativt stark i nacken men man behövde fortfarande stödja den mycket.
Han hade storlek 56 i kläderna men de mest plaggen var fortfarande lite stora.

När Leon blev 2 månader hade han börjat skratta, fortfarande utan ljud men lyckan i hans ögon och mun när man busade med honom var obeskrivlig. Nu började han bli mer och mer med, han blev uttråkad på ett annat sätt om vi inte underhöll honom. Innan dög vi bra att titta på men nu ville han gärna utforska världen mer.
Hans nacke började stabiliseras mer men vi behövde forfarande stödja den.
Amningen blev mer sällan och mer rejäl. Han fick ett mönster i amningen och åt ca var 3-4 fjärde timme vaket tillstånd.
Nätterna sov han ifrån 24-11.00 med uppvak för mat en gång.
Han ville inte mys amma på samma vis längre vilket jag tycker är tråkigt.

Nu passade 56 perfekt, vissa plagg började tom bli för små. Han tog ett rejält skutt på längden och har vid denna tidpunkten växt 7 cm sen han föddes.

Han fick rota vaccinet vid denna tidpunkten. Något jag var orolig över men han fick knappt några Biverkningar, lite lös i magen och ledsnare än vanligt men det gick över snabbt. Vårt BVC ger inte rota på rutin, utan jag tog upp detta med dom och beställde själv hem det då jag anser det viktigt. Dock berättade BVC att det nu ska börja ges på rutin även här, skit bra tycker jag!! 👍🏼

Likes

Comments

Postad i: Leon 0-3 månader , Tankar och texter

Jag skrev ihop en liten lista på saker som jag irriterar mig på sen jag blev mamma. Håller ni med mig? Lämna gärna en kommentar om det är någonting som ni stör er på!

mitt föräldraskap
när andra lägger sig i mitt föräldraskap, jag känner mitt barn till 100 % jag vet vad varje skrik står för. Bara för att han skriker är han inte hungrig. Det är första inputen från alla så fort Leon är ledsen - ”han kanske är hungrig?”
Tror du inte att jag skulle ge han mat om han var hungrig?
Eller när folk tar sig rätten att påpeka hur dom tyckt jag borde göra med MITT barn. Jag kommer alltid göra det JAG anser vara det bästa för Leon. Jag är hans mamma och enda mamma. Jag och hans pappa kommer alltid sätta han och hans behov först. Jag kommer tex ALLTID ta upp han om han skriker, jag kommer ALDRIG låta han skrika ensam. Ett barn Kan inte bli bortskämt med kärlek.

all hets från andra föräldrar
- all jämförelse bland föräldrar, jag är med i olika grupper på Facebook. Deras två månader gamla barn kan tydligen både säga mamma, pappa, hej, nej, ja osv osv. Ja okej säkert. 🤗 Leon kan springa, göra kullerbyttor och kan räkna till 100 med 👍🏼
Låt barn vara barn. Spädbarnstiden är under en begränsad period i livet, varför ska allt stressas fram? Det skapar hets bland föräldrarna, det blir till en tävling. Såklart är man JÄTTEGLAD för sina barns framsteg, men att utrycka dom framför andra föräldrar som exempelvis precis uttryckt sig vara orolig över sitt barns utveckling är inte okej asså. Varför ska vi dela upp ALLT i fack hela tiden?

vaccinmotståndare
- vaccinmotståndare som sprider propaganda så fort vaccin kommer på tal. Det finns en anledning till att många av våra gamla sjukdomar var utrotade - - är den anledningen. Var inte egoistisk. Va solidarisk emot dom som av flera anledningar inte KAN ta vaccin.
Varför oroa upp mammor som valt att ge vaccin och som troligtvis redan är döoroliga för biverkningarna?
Och det är ALLTID samma argument ifrån dom ”jag är påläst och därför ger jag inte vaccin!” Men hallå.. jag är också väldigt påläst och jag GER vaccin just därför. Jag skulle aldrig, aldrig överväga att inte ge vaccin som ingår i det allmänna vaccinationsprogrammet för det är tack vare det som sjukdomarna har minskat/utrotats. Fatta att det finns föräldrar i andra länder som skulle sälja sin njure för att deras barn ska få vaccin, föräldrar som SER dessa sjukdomar varje dag i sina länder, sen finns det dom i vårt kära Sverige som bjuder hem andra okunniga föräldrar för att MEDVETET smitta varandras barn med ex mässlingen?
Hoppas verkligen att det lagförs i Sverige och att barn som inte tar vaccin inte har rätt till förskola.

egentid hos mammor
Det är helt okej att papporna både reser iväg, festar, går ut med kompisar osv, men om man som mamma skulle göra detta är det såååå oansvarigt och konstigt. Som om pappor har behov av det mer än mammorna som oftast redan tar den största lasten i med att många ammar. Varför ska man ifrågasätta det? Det är ju inte så att man lämnar iväg sitt barn till en främling på gatan. Om jag skulle iväg utan oliwer är Leon med honom, dvs hans PAPPA. Som är exakt lika mycket förälder som mig, han är precis lika mycket pappa som jag är mamma. Leon skulle aldrig lida av att vara hemma med honom. Det enda som skiljer mig och oliwer åt är att jag har mjölk i tuttarna och det har inte han. Och just därför är det ju så bra att det finns bröstpump!! 👍🏼

att det av vissa inte är ok att amma offentligt
- detta tycker jag är så jävla fel!! Varför skulle jag inte få amma mitt barn VAR och NÄR jag vill? Jag skulle aldrig skita i att mata Leon bara för att någon tycker att det är äckligt? Jag skulle aldrig någonsin mata Leon på en toalett, inte skulle väll du eller jag gå in på en toalett och äta?? Det kommer aldrig Leon heller behöva göra. Att amma är väll det naturligaste som finns, det är mitt barns rätt att få göra. Blir man provocerad av ett par tuttar så borde man låsa in sig i en källare och slänga nyckeln.
Skulle jag någonsin få en kommentar om att jag inte ska amma honom offentligt vet jag inte vad jag ta mig till. Jag hade nog slängt fram båda tuttarna och sprutat ner honom/henne med min mjölk.
Jag hoppas att ni ingriper om ni någonsin hör en mamma få en negativ kommentar om offentlig amning.

Likes

Comments

Postad i: Leon 0-3 månader

Hej! Efter en paus är jag nu tillbaka. Vi har haft fullt upp så jag har ärligt talat inte haft en chans att kunna uppdatera här. Vi har haft fullt hus med 8 valpar och Leon 😁 men nu flyttar dom 3 sista på torsdag så då ska jag väll ha tid över 😉

Jaha, leons utveckling sen sist? Han är snart 3(?!) månader. Det händer mycket nu, han skrattar, jollrar, greppar och är mycket mer med. Han är forfarande väldigt lugn, han sover hela nätterna och gärna fram till 11 på morgonen.

Jag har för övrigt haft kontakt med en kvinna som håller i doula kurser och ska till våren förhoppningsvis utbilda mig till det och börja arbeta med det. Så spännande! Men mer om det i ett annat inlägg.

Hoppas ni är några läsare kvar här och att ni gärna lämnar kommentarer på vad ni vill läsa om/feedback för det gör en så mycket mer motiverad. Ni som vill följa mig lite intensivare så heter jag på Instagram miaemmatherese där jag uppdaterar mycket.

Är det något speciellt ni vill veta? Om Leon? Förlossning? Syskon? Husrenovering? Lämna gärna en kommentar 💗

Likes

Comments