Helt andre forutsetninger - morshjertet.

I Nepal hadde vi så mange møter. Serien jeg var med i heter jo som dere sikkert har fått med dere Motherhood.. Så mange av de vi møtte var nettopp mødre. Mange mødre og barn. De hadde helt andre forutsettninger i livet enn oss. Jeg vet at barna mine har alle muligheter i livet. De kan gå på skole. De kan få seg en god jobb. Mødrene i Nepal måtte sette barna sine i jobb. De gjorde det ikke fordi de ville, men fordi de måtte for at de skulle overleve. Noen mødre måtte gifte bort barna sine, noen måtte selge barna sine. Det er jo helt ekstremt å tenke på, at noen kan selge barnet sitt? Men hva om du hadde hatt 3 barn, og du hadde valget mellom å selge et av barna slik at du skulle ha råd til å brødfø de 2 andre, eller at alle 3 skulle dø? Du ble lovet at barnet skulle få det fint. Du viste kanskje at det ikke alltid var tilfelle, men du hadde ikke annet valg enn å håpe på det beste. For fattigdomen er nemlig sånn, den gir så få valg. Valgmuligheter er ikke noe du har når du lever i den delen av verden.

Selv om jeg er utrolig mye bedre stilt enn mødrene i Nepal, hadde vi så mye til felles. Jeg så de ble frustrerte når ungene slo seg vrange. Jeg så bekymringen i øynene deres når barna var syke. Jeg så gleden de fikk når barna lekte og hadde det fint. Det mammahjertet er nok ganske likt uansett hvor i verden du kommer. Vi vil alle det beste for barna våre.

Innlegget er skrevet for Strømmestiftelsen sin blogg http://morshjerter.no . En blogg med innlegg og historier fra mange forskjellige mødre, om nettopp det å være mor.

Liker

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229