Mia Blichfeldt

Hey again ! ☺️

Home again after Scottish Grand Prix which leaded to a silver medal.
My trip started a little stressfull because my flight got cancelled and i had to rebooked to the day after. But I told myself not to waste energy on a factor you can control and i arrived safely i Glasgow the day after.

I think this has been a good tournament – and of course you always have some things you want to change but next time you are smarter.

I have choosen to pick some of the things which work out for me and which not was as good.

Things which worked for me:
- My preparings before match (tactic)
- Register if I forgot me game plan and mentally fall out.
- My offensive

Things I have to improve:
- Rhythmic and controlled movements
- Better attitude in hard times

Scottish was my last tournament in 2017 and my next tournaments will be in January. The next periode I will improve my physical strenght and personal areas. I´m looking forward to the next periode and I´m motivated after improving myself and do what I love !!

- Mia

—————————

Hej igen☺️

Så er jeg hjemvendt fra Scottish Grand Prix, som endte med en sølv medajle.
Turen startede lidt stressende, da mit fly bliver aflyst, hvilket betyder at jeg bliver ombooket og ankommer en dag senere end planlagt. Det var en lille smule stressende i mit hovedet, da jeg havde planlagt hver enkelte detalje for forberedelsen til turneringen – men jeg tog det, som en mental udfordring og lod vær med at bruge mere energi på det. Det er som sagt en faktor jeg ikke kan kontrollere.
Men jeg kom sikkert frem og var klar til første runde torsdag eftermiddag.

Overordnet set synes jeg at turneringen gik rigtig godt – der er selvfølgelig altid nogen ting man gerne vil ændre, men så er man klogere til næste gang.

Jeg har valgt at vælge nogen ting ud i punktform, som jeg synes der lykkedes godt og nogen ting som lykkedes mindre godt.

De ting der lykkedes for mig:

- Min forberedelse inden kampen (taktisk)
- Registrere hvis jeg glemte min kamp plan eller faldt mentalt ud
- Min offensiv

De ting som manglede:

- Rytmiske og kontrollede bevægelser
- Bedre attitude i modgang

Da Scottish var min sidste turnering i 2017 og mine næste turneringer først starter i januar bliver den næste periode med fokus på min fysiske træning og fokus på mine udviklingsområder. Det glæder jeg mig rigtig meget til og kan mærke jeg er motiveret efter, at udvikle mig og blive bedre til det jeg elsker at lave !!

- Mia

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments

Hej allesammen 😋

Efter 4 hårde uger med meget rejse aktivitet er der dejligt at være hjemme igen.

Det er dejligt at være hjemme igen, da man i perioder godt kan få for meget af at rejse. Det er selvfølgelig rigtig lækkert og fedt at bo på hotel og rejse land og rige rundt - men ude er godt, men hjemme er bedst !!

Som jeg har skrevet i et af mine andre blog indlæg kan jeg godt lide at være hjemme og træne i en længere periode før jeg tager til turneringer, så jeg synes personligt at 4 turneringer i træk kan være hårdt mentalt.
Det er heldigvis noget jeg kan og skal blive bedre til at håndtere i fremtiden, da det ikke blive sidste gang, at jeg skal rejse i flere uger.

Hvad er der sket det sidste stykke tid?

Den sidste uges tid har jeg spillet to holdkampe mod Team Skælskør Slagelse og Vendsyssel.
Det var i begge holdkampe en stor udfordring, som jeg var oppe imod.
Jeg mødte mod TSS Carolina Marin, som er 2 x verdensmester og olympiskmester og jeg følte i perioder, at jeg godt kunne være med dog har jeg stadig en masse ting som jeg skal arbejde videre på, som bl.a. Udfald og høj fejlprocent.

Ellers er dagene gået med hård træning og optimering til næste uges turnering i Skotland, som også er min sidste turnering i 2017.

Wish me luck 🍀

Mia

——————————————————

Hey again.

After 4 weeks with a lot of travel it’s good to be back home.

4 weeks in a hotel room and a lot of traveling sounds amazing and nice but in the end is it mentally hard.

As I wrote in one of my other posts I like to be home, prepare and train for long periods before going to tournament - and personally I think 4 weeks is too much.
But I have to get better at this point because it won’t change..

The last two weeks I have been preparing for my upcoming tournament in Skotland which is my last one in 2017. I’m looking forward to be back in Glasgow and hopefully I will do well 🍀

Wish me luck

Mia

Likes

Comments

#uge4

Så er jeg ankommet til Saarbrücken i Tyskland.
Min første kamp i morgen er mod Pornpawee Chochuwong fra Thailand, som pt er placeret som nr. 25 i verden. Jeg ser kampen, som en fed, men svær udfordring - men jeg tror også på, at jeg har chancen for at vinde, hvis jeg kan holde hovedet koldt og holde taktikken igennem hele kampen.
Jeg spillede to gode kampe i sidste uge, hvor jeg formåede at holde taktikken og registrere min tanker og følelser – og det vil jeg tage med videre til min kamp i morgen.

Du kan følge mine kampe her:

http://www.tournamentsoftware.com/sport/player.aspx?id=F0A57335-DB87-4904-9164-92D095622AEC&player=35

Mia#week4

Arrived safely to Saarbrücken in Germany yesterday.
My first match is tomorrow against Pornpawee Chochuwong from Thailand, who is ranked as number 25 in the world. This match will be nice for me but also a difficult challenge – but I also believe that I have a chance to win if I can stay focused and stick to the tactic.
I played to good matches last week where I managed to stick to the tactic and register my thoughts and feelings – and I try to do the same tomorrow.

You can follow my matches here:

http://www.tournamentsoftware.com/sport/player.aspx?id=F0A57335-DB87-4904-9164-92D095622AEC&player=35

Mia

Likes

Comments

Hejsa

Så er turen gået til Frankrig, hvor jeg skal spille French Open i hovedstaden Paris!
Jeg spillede turneringen for første gang sidste år, hvor jeg tabte første runde til den bedst placerede damesingle pt. Tai Tzu Ying fra Taipei – og nu er jeg så tilbage igen!

Sidste uges turnering gik mindre godt og var faktisk lidt en mavepuster – men det er hurtig på med JA-HATTEN igen og videre.. Sådan er livet nogen gange som sportsudøver. Og derfor skriver jeg først om turneringen nu, da jeg ikke havde lyst til at dele et meget negativt blogindlæg til jer..
- Jeg skulle lige have et par dage før jeg kunne dele det med jer..

Men jeg er klar igen til nye udfordringer og meget ”sulten” efter en sejr.
Turneringen starter i dag og jeg skal spille mod Chaing Mei Hui fra Taipei i første runde.
Jeg ser kampen som rimelig åben og med chancer for en sejr – dog skal der arbejdes hårdt både fysisk og mentalt hvis jeg skal vinde, men det er jeg indstillet på.

I kan følge turneringen her:

http://www.tournamentsoftware.com/sport/player.aspx?id=AB88223D-BBC2-45EB-AC19-8CE0DB7DE8BE&player=36

Mia

_________________________________________________

Heyyy there !!


This week I´m in Paris for French Open 2017. I played this tournament last year so it´s my second time here. Last year I lost to Tai Tzu Ying from Chinese Taipei and this year I will be facing an other girl from Chinese Taipei.

Last weeks tournament didn´t went as well as I hoped so. Actually it was some shit - but I have to stay positive and take the YES-cap on again. That is life as an athlete ….. And that’s the reason why I haven’t been so active on my blog the last few days. I just needed some time to calm down and prepare for this week at French Open.
- and now I feel ready to share my thoughts with you again.

But I´m ready for new challenges and very “hungry” (Danish expression) after a victory. The tournament starts today and I will be facing Chiang Mei Hui from Chinese Taipei.
I see the match as a great opportunity and a chance of victory – BUT I have to fight and work hard if I have to win, but I feel prepared.

You can follow my match here:

http://www.tournamentsoftware.com/sport/player.aspx?id=AB88223D-BBC2-45EB-AC19-8CE0DB7DE8BE&player=36

Mia

Likes

Comments


Hej igen

En kort opdatering fra mig!

Efter et par dage hjemme er jeg stadig en smule bitter over min præsentation til Dutch Open 2017.
Resultatmæssigt er jeg slet ikke tilfreds med min kvartfinale og er ret ærgerlig over min præsentation.

Det var med blandede følelse jeg forlod turneringen, da jeg følte at jeg havde gjort alt hvad jeg kunne på dagen, men alligevel følte at jeg havde meget mere at give af.

Når jeg evaluere mine kampe er det den samme ting som går igen.
Jeg er ALT for anspændt. Det har stor betydning for mit spil og mine valg af slag, da jeg pludselig føler at alt jeg ramme linjerne og vinde duellerne for tidligt.

Det er ikke første gang jeg oplever det, men jeg har besluttet for at det er sidste gang!!

Jeg ser frem til at spille Denmark Open, som starter på onsdag, hvor jeg skal møde verdensmesteren Nozomi Okuhara fra Japan!

MiaHey again

A short update from me 🤗
After some days I still feel I but frustrated with my results at Dutch Open 2017.
It was it mix feelings when I left back home because I felt I did all I could but still felt like I could do much better.

When I look back at my games it's the same problem in each. I'm too tense when I play and I need to be more "relaxed" when I play. It's not the first time I experience this, but I have decided that it will be the last time!!

I'm looking forward to play Denmark Open this week, where I will be meeting Nozomi Okuhara from Japan!!

Mia

Likes

Comments

Scroll down for English Version 👍🏽
Hej igen 🤗

Når jeg forbereder mig op til turneringer er der 3 punkter, som er vigtige for mig. Det er aldrig muligt, at ramme 100% i hvert punkt, men jeg forsøger at komme så tæt på de 100% for at opnå den bedste forberedelse som overhovedet muligt.

1. Fysisk
Det er vigtigt for mig, at prioritere styrketræning og pulstræning når jeg har 2-3 uger uden turneringer, da jeg synes at det har stor betydning for min præsentation på banen. Jeg ønsker at opnå en god fornemmelse på banen og føle at jeg er ”stærk” og kan blive ved med at arbejde stenhårdt.
2. Mentalt
Dagene op til afgang til en turnering er det vigtigt for mig, at jeg føler mentalt opladt og klar – med andre ord, at jeg har overskud til den daglig træning.
3. Støtte og ”feel good”
Den sidste og måske den vigtigste ting er at jeg har det godt. Det er vigtigt for mig, at jeg har det godt udenfor banen for, hvis jeg ikke har det godt udenfor banen så kan jeg ikke præstere godt på banen.
Jeg definere det selv som tryghed og støtte fra mine tætteste, fordi de altid bakker mig op og støtter mig, og det har stor betydning både for badmintonspilleren Mia men også Mia.

De næste 4 uger byder på mange rejsedage og jeg glæder mig til at komme afsted til den første turnering i Holland, hvor jeg skal spille YONEX Dutch Open 2017.

I kan følge turneringen her:

http://www.tournamentsoftware.com/sport/player.aspx?id=8D30BB85-24FF-44F0-AE76-65A3CFF9D9FD&player=26


Mia

-------------------

Hey there 🤗

When I prepare for tournaments there are 3 important things for me. It´s not possible to be 100% in each of the 3 things, but I try for reach the best terms as possible.

1. Physical
It´s important for me to prioitize strenght training and cardio training when I have some weeks without tournaments as I think it is important for my presentation on court. I want to feel good on court and feel ”strong” and keep pushing myself when it gets tough.

2. Mentally
The days before departure it´s important for me that I feel mentally charged and ready for new challenges – in other words, I want to feel surplus.

3. ”Feel good”
The last and perhaps the most important thing is that I feel good and happy. It´s important for me because if I don´t feel good of court - I won´t feel good when I´m on court.
I will define it as confidence and support from my family and friends, because they always support me and cheer me up – and that´s important for Badmintonplayer Mia but also Mia.

The next 4 weeks will there be many travel days and I´m looking for to play the first tournament this week at YONEX Ducth Open 2017.

You can follow the tournament here:

http://www.tournamentsoftware.com/sport/player.aspx?id=8D30BB85-24FF-44F0-AE76-65A3CFF9D9FD&player=26

Mia

Likes

Comments

Scroll down for English Version 👇🏽


Hejsaaa

Så går det løs igen!
Solrød Tsunami spiller deres tredje liga kamp i aften mod Gentofte – og det bliver et brag af en kamp.

Jeg vil gerne dele min dag med jer op til en ligakamp og hvilke forberedelser jeg gør mig inden kampstart.

I dag har jeg startet min dag ud med en kort, men effektiv træning på omkring en time til halvanden på landsholdstræningen i Brøndby med de andre damesingler, som også skal spille ligakamp i aften.

Efterfølgende gik jeg i Team Danmarks styrketræningsrum og lavede enkelte styrke øvelser og sluttede af med cykling og lidt udstræk.
Derefter hoppede jeg i bad og kørte mod Solrød for at spise lidt frokost med min søster og slappe lidt af før kampen i aften.

Jeg har også siddet foran computeren et par timer for at ordne nogen mails, fået styr på de sidste flybilletter til de kommende turneringer i efteråret, set lidt serie og forberedt mig på min kamp i aften.

Så det har været en afslappet dag, hvilket jeg synes er fint op til en spændende og hård udfordring i aften.

Mia

--------------------------------------------------


Heyy

It´s time for team matches again!
Tonight Solroed Tsunami will be facing Gentofte in our third league match this season – and it´s going to be a great exciting !

I would like to share my day with you and my preparations before the match.

Today I started the day with a short and effective practice in about one and a half hour at the nationalcenter with the other women singles, who also will be playing tonight.

Afterwards I went to Team Denmark´s strength room and did some exercises and finished with cycling and stretching out.
Then I went for a shower and drove to Solroed to enjoy some lunch with my sister and relaxing. I have been sitting in front of the computer for a couple of hours to fix some mails, to book the last flight tickets for the up coming tournaments in the fall, watched some series and made a strategy for my match tonight.

So it has been a relaxing day which I think is fine before an exciting and tough team match tonight.

Mia

Likes

Comments

Hej igen!

Efter to lærerige uger er jeg tilbage i Danmark.
Turen fra Korea til Japan gik uden problemer dog synes jeg det var ”underligt” at jeg ikke rejste hjem til Danmark, men skulle rejse videre til en ny turnering. Jeg havde dagene op til vores afrejse til Japan prøvede at forbedre mig optimalt til en ny turnering med nye udfordringer og det synes jeg fungerede godt for mig. Det var vigtigt for mig at få nogen gode træningspas samt styrketræne inden afgang, så jeg følte mig klar til nye udfordringer. Jeg havde også tid til at nyde skønne Seoul og det skønne vejr 😃

Hallen vi spillede i var enorm, hvilket betød at det var sværere at komme igennem med sine offensive slag og man kunne hurtig komme til at dumme sig. Det betød, at jeg skulle finde løbeskoene frem og være indstillet på at der skulle slides for pointene. Normalt kan jeg bedst lide at spille i små haller, hvor man kan spille hurtigt og være offensiv, men jeg følte mig godt tilpas i hallen og kunne godt lide atmosfæren der var i hallen.

Kvalifikationen til hovedturneringen startede tirsdag, hvor jeg spillede min første kamp mod en japaner. Det var en underlig kamp, hvor jeg flere gange faldt mentalt ud og fandt tilbage på sporet igen. Jeg vandt kampen i to sæt og var glad for resultatet dog også en smule irriteret over mine mentale udfald, men da jeg allerede skulle spille kamp nr. 2 et par timer efter smid jeg tankerne væk og begyndte at forbedre mig til den næste kamp.
Min næste kamp var også mod en japaner, så jeg skulle på med løbeskoene igen. Jeg vandt min anden kamp i to sæt og var sindssyg glad samt tilfreds med mit spil og min indstilling – og jeg var dermed klar til hovedturneringen!!

Dagen efter stod jeg til en koreaner, som jeg desværre tabte til i to sæt. Jeg følte ikke at jeg fandt et flow og jeg tog dumme beslutninger der desværre havde betydning for udfaldet i sidste ende. Men overordnet set synes jeg at jeg spillede nogen gode kampe og lært lidt mere omkring hvad de vil sige at spille i de store haller i østen.
De næste to uger består af forberedelse til de næste holdkampe og de kommende turneringer.

Mia

_____________________________________________________

Heyyyy

After two weeks in Asia I´m back in Denmark.
The trip from Korea to Japan went without any problems however i thought it was ”weird” not to go back home, but on to a new tournament. The days up to departure i tried to prepare as much as possible for a new tournament and it worked well. It was important for me to train and go to gym to be ready for a new tournament, but I also got time to enjoy beautiful Seoul.

The arena we played in was huge, which meant that it was difficult to be agressive and easily made stupide mistakes. That meant that I had to find my best running shoes if I wanted to win any matches in the arena. Normally I like to play in small arenas where you can play fast and be agressive but i felt quite good in this huge arena and I really liked the atmosphere.

The qualification to the main draw began Tuesday where I played my first match against a japanese. It was a ”weird” match where I made stupide mistakes and felt out mentally, but I kept fighting and won the match in two sets. After the match I was happy that I won but i bit annoyed because of many stupide mistakes but I had to forget it for a minute and prepare for my next match.
My next match was agianst another japanese player and I won in two sets after a tough fight – I was so happy and satisfied with my game.

The day after I played my first match in the main draw but unfortunately i lost in two sets. I didn´t find a good flow and made to many stupide decisions. But over all I was satisfied with the tournament and learned a lot about playing in these big arenas.
The next to weeks I will prepare for the next team matches and upcoming tournaments.

Mia

Likes

Comments

*Scroll down for English version 👇🏽

Hej igen.

Så er jeg ankommet til Japan efter et "blæsende" chok. Jeg tabte desværre min første kamp i Korea Open efter en lærerig og speciel oplevelse.

Jeg har i mange år hørt fra de andre danske spillere at de store asiatiske haller var noget helt for sig selv og det fik jeg for alvor lov til at opleve her i Korea.

Pga. temperaturen i Østen er det en nødvendighed at "køle hallen ned" så det er muligt at opholde sig og lave fysisk aktivitet uden at man bliver dårlig. Derfor anvendes der aircondition, som giver en række udfordringer og påvirke fjerboldens retning.

*Fact: en fjerbold vejer fra 4,74 g til 5,5 g

Airconditioningen skaber medvind, modvind eller sidevind i hallen. Det lyder måske vildt for dem af jer, som ikke er så kendt med badminton, men tror mig: aircondition skal ikke undervurderes !!

I kan måske sammenligne mine tanker med at spille badminton ude i haven, hvor der er blæst.

Jeg har flere gange selv tænkt: "ej så slemt kan det ikke være. En lille vind kan da ikke forhindrer mig i alt spille som jeg gerne vil"
Men Mia der har du taget fejl.

På den ene side var der modvind, hvilket betød at det stoppede fjerboldens fart, og det føltes umuligt at få den længere end den forreste bagbane streg - jeg slog med al kraft og formåede aldrig at skyde den ud.
På den anden side var der medvind, som betød at man næsten ikke skulle slå til bolden før den fløj en meter udover baglinjen, samt man oveni skulle huske at styrer sidevinden 😉

I starten kunne jeg ikke lade vær med at grine lidt af det og kigge ud på mig coach og smile, da det er en faktor der er umulig at ændre - dog blev jeg også en smule irriteret og frustreret.

Jeg er/var i chok over hvor meget et airconditioning system kan påvirke en fjerbold. Jeg havde indstillet mig på at der ville være nogen ting som man var nødt til at tage hensyn til, da jeg før har prøvet at spille i haller hvor aircondition var tændt, men det når ikke dette til sokkeholdende.

Nu ser jeg frem til at opleve forholdene i Japan og få spillet noget mere badminton. Jeg spiller min første kamp ved Japan Open 2017 på tirsdag mod en fra Korea.

Mia
_____________________________________________________

Hey again

I just arrived in Tokyo after a windy shock. Unfortunately I lost my first match at Korea Open 2017 after a learning experience.

In many years I have been told that the arenas in Asia are some thing special and nothing to compare to arenas in Europe.
Because of the high temperatures in Asia it's necessary to use air condition in the arenas so it's possible to do physically activity without getting really bad.
The air condition have a huge influence on the shuttle because it costs drift and wind in the arena.

The air condition creates side wind and one of the sides become slowly and the other side become fast. It sounds maybe insane for those of you who haven't played badminton that a wind can influence but a shuttle isn't that heavy.
You can compare my thoughts with outdoor badminton where you can control the shuttle because of the unknown wind.

At first I couldn't stop laughing and look at my coach with a smile, because it's a factor you can control. So you just have to deal with it.
I was and still am in shock over the influence the air condition had. When I walked on court I told myself that it was going to be difficult, but not that difficult.
Next time I will be preparing for the worst scenario.

Now I'm looking forward to try the conditions in Japan and to play a lot more badminton. I will be playing my first match on Tuesday against a girl from Korea.

Mia

Likes

Comments

Hej igen!

Efter en uge med to holdkampe, er taskerne pakket og parat til to uger i Asien.
Holdkampene er gået både godt og skidt. Vi tabte første holdkamp 2-4, men vandt anden holdkamp 6-0.
Jeg tabte desværre min kamp i vores første holdkamp mod skovshoved, men fik rettet op på spillet i vores holdkamp mod Værløse. Det var begge kampe, hvor jeg følte at jeg mentalt faldt ud, hvilket betød at jeg blev let frustreret og lavede nemme fejl og tog dumme beslutninger. Men lige så snart jeg holdte hovedet koldt og spillede med disciplin og havde en god attitude fandt jeg et godt flow på banen. Vi spiller vores næste holdkampe igen om en månedstid.

Afsted til Asien

Jeg ankom igår til Korea, hvor den første turnering bliver spillet. Vi spiller i hovedstaden Seuol og jeg har allerede fået et godt førstehåndsindtryk af byen. Her er meget rent og her er flotte omgivelser. Vores hotel ligger overfor den 5. højeste skyskraber i verden, hvilket betyder vi har en meget fed udsigt fra vores værelse. 😜
Hotellet ligger placeret i midten af et kæmpe shoppingcenter, måske det største jeg nogensinde har været i. Det er derfor super nemt for os, at handle ind og finde steder at spise.

Turneringen starter på tirsdag, hvor jeg spiller min første kvalifikations kamp mod en fra Taiwan. Jeg glæder mig helt vildt til at komme i kamp og til at opleve den atmosfære der siges at være i de store areanere. 🏸

Vi har tidligere idag været ude og spille i træningshallen for at komme lidt igang efter en langflyvetur. Det var tydeligt at mærke, at luftfugtigheden er meget højere her end i lille DK, hvilket man lige skal vænge sig til. Der skal ihvertfald drikkes lidt mere end til en daglig træning i DK og skiftes trøje undervejs😂

Resten af dagen skal gå med lidt afslapning på værelset, lidt styrketræning og måske en lille gåtur i Seuol senere 🇰🇷

Mia

____________________________________________________

Hey!

After a week with two team matches are my bags packed and ready to two weeks in Asia.
We lost our first team match 2-4 but won 6-0 in the second team match. I lost my single against skovshoved and won my match against Værløse. In both matches I felt uncomfortable and a bit frustrated with my game and made some stupide errors and bad decisions. But when I found a rytme and had a clear head i played som really good rallies.

I arrived yesterday here in Korea after a long trip. The first tournament is in Seoul and I really got a good first impression. The tournament starts on Tuesday where I will be up against a girl from Chinese Taipei. I'm really looking forward to play on Tuesday and to experience the atmosphere in a big arena. 🏸

We had a short practice this morning to get started after a long flight and for the rest of the day we will enjoy Seuol and get some good food.🇰🇷

Mia

Likes

Comments