Sista myset i regn och rusk.

Att få tillbringa en helg tillsammans med goda vänner är väl ändå det bästa som finns.


Detta var en helg jag längtat efter, förmodligen den sista för i år och jag ville verkligen att den skulle bli så bra och mysig som möjligt. Jag hade hittat en liten, mysig familjecamping ca. 1,5 timmes körning hemifrån och där strålade vi samman med våra vänner.
Och jag hade som vanligt stora planer för helgen.

Lite av dom planerna sprack tack vare att vi inte tagit lärdom av tidigare erfarenheter
med regn och rusk.

Jag trodde vi var väl förberedda men icke. Men dyngsura raggsockar och vattnet sipprande upp mellan tårna var myset i förtältet bara att glömma. Jag hade väl aldrig för mitt liv kunnat tänka mig att gräsmattan vi stod på skulle bli en extra sjö, nog för att jag älskar sjöutsikt vilket vi också hade fått men jag vill då rakt inte ha det alldeles utan för dörren och inne i förtältet. Så miss i planeringen kan man säga med facit i handen.Men fredagen började bra, just så jag ville ha den. Vi fick snabbt upp tältet och möblerna, elementet var kvar hemma så massor av värmeljus tändes i förhoppning att dem skulle värma lite. Våra vänner kom in och vi kröp ihop i varma filtar och hade en underbar kväll tillsammans. Lite god mat och dryck så var kvällen räddad.

Men Pang, John Blund gjorde ett snabbt besök och kudden fick sällskap redan vid 21-snåret. Mannen somnade direkt och jag kröp ner i den uppvärmda sängen med en kopp tè och tittade på en film. Kompisarna fick helt enkelt klara sig utan oss, orken att umgås hade tagit slut.

Under natten kom regnet, och med smattret på taket ökade mysfaktorn. Vi hade ju allt på det torra och jag såg fram emot att äta en härlig frukost med regnet strilande utanför tältet. Planerna ändrades, det var helt enkelt för kallt.

Återigen öste jag på med massor av värmeljus och jag svor tyst för mig själv att jag missat elementet. Det hade verkligen varit en hjälp mot kylan.

Lördagen blev lite av en pannkaka. Efter några timmars regn kröp vattnet upp genom mattan och vi kunde inte sitta kvar ute i förtältet, det var bara att ge upp. Varför, varför köpte jag inte en stor presenning som jag hade planerat.

En sådan måste ligga under mattan för att hålla vattnet borta.
Att man aldrig lär sig, bara att göra om och göra rätt till nästa gång.

Men humöret sjönk inte för det. Vi fick umgås och skratta hela helgen.
Gosa med kompisens katter och spela spel.

En härlig promenad längst sjön iklädd i mina nya regnkläder var uppfriskande
och gav kraft till ännu mera skratt.

Helgen fortsatte trots vissa missöden på allra bästa sätt. Det är en magisk känsla att få vakna på morgonen och veta att alldeles utanför befinner sig vänner som ger en sådan glädje och kraft.
Att vi alla kan känna av stillheten och den ro vi så väl behöver.

Men tyvärr som alla andra helger så går den för fort och det var dags att åka hem.
Men vi sög på karamellen så länge det gick vilket resulterade i att vi var de allra sista campinggäster för detta året. Campingen var tom och öde.

Dessa minnen och denna sommar har gett så mycket trots rådande tiden.
Men absolut inget som fått hindra oss och våran gemenskap.

Nu är det bara till att längta till våren och planera för nya äventyr,
Upptäcka nya pärlor och skapa nya minnen.


Mys och middag för två.

Tack för oss
Kalvs fiske och familjecamping.

Gillar

Kommentarer