Nu är det bara 8 dagar kvar tills vi åker på äventyr till Disneyland Paris och resfebern börjar komma!! Packlista är gjord och alla papper är fixade så nu är det bara att vänta på dagen D! Tänk att vi får möjligheten att åka på en sån häftig resa, allt tack vare "Min stora dag" som är en stiftelse som hjälper svårt sjuka barn att uppfylla sin dröm upplevelse! Vi är evigt tacksamma för att dom valde ut Joar till att få uppfylla sin önskan!

Resan börjar på fredagen den 13 (!!) med att vi åker ner till Stockholm och sover över på Arlanda till lördagsmorgon och då checkar vi in 5.00 (hua!!) Så landar vi i Paris ca 9.00 och då väntar en bil som tar oss till hotellet. Efter incheckning blir det en halv dag på Disneyland. På söndagen blir det en heldag på Disney med speciell överraskning till Joar! Vi får v.i.p biljett som innebär att vi får före i alla köer!! Nice!! Sedan har vi nästan en hel dag till på Disney på måndagen också. Vi är hemma i Sverige sent på måndag kväll. Det verkar vara ett fint hotell , i södra änden av lake Disney, vi hamnar på. Allt känns så välordnat och lyxigt! Hotellet har ett marint tema och det passar ju oss väl ☺

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vårkänslorna börjar komma krypande! Älskar att se solen komma med sina strålar som gör att det droppar från taken! Fast idag har det varit ganska kallt ute så det har inte droppat så mycket just idag då. 😉
Jag har varit dålig på att blogga den sista tiden tyvärr men jag har mina skäl som jag delvis ska berätta om senare...
Min man har varit på hemmaplan och jobbat senaste veckan och det har varit jätteskönt att kunna dela vardagen med varandra!! Det blir lätt väldigt ensamt när han är borta.

I måndags var det växagrupp igen och då fick jag uppleva något alldeles utöver det vanliga och jag blev alldeles paff, förundrad och fri. Frid i själen kände jag och så fick jag förtröstan på framtiden. Detta har sen den dagen följt med mig och dom mörka tankarna jag hade innan har skingrats...Ja jag vet att det låter konstigt men jag upplevde verkligen något utöver det vanliga! Efter det fick jag mycket att fundera över såsom hur min framtid ska se ut. Vad ska jag göra eller inte göra?? Tja en hel del att tänka på iaf!

I onsdags var jag till läkaren och det gick bara bra! Det löste sig med medicinerna och jag mådde ju bra så det var inte så mycket att säga om det heller.. Så det blev ett kort besök!

Sedan har andra ting löst sig som t.ex en relation som är på väg att bli bättre igen och det gynnar många i familjen/släkten. Det är toppen!
Livet håller sakta men säkert på att bli stabilare ☺

Tja jag får vara tacksam över mycket!!!
Tjingeling ❤

Likes

Comments

Ja då var denna vecka slut! Det har varit en riktigt tuff vecka rent känslomässigt för mig. Jag har åkt kana på känslorna men efter Gudstjänsten idag så känns det lite bättre, för en stund i alla fall!
Jag försöker hitta glädjen hela tiden, dom små ögonblicken av lycka!! Allt för att överleva ett tag till!! Och ofta blir jag påmind om dessa ögonblick och då orkar jag lite till och lite till...Till slut vänder det och glädjen kommer tillbaka till mitt liv! Men jag måste härda ut tills dess. Vintern brukar vara jobbig så nu inväntar jag våren, när ljuset kommer tillbaka!
Har ett läkarbesök till veckan och då får jag se vad hon säger om läget och medicinerna. Ska bli intressant! Man vet aldrig vad läkarna kan hitta på!

Har nu bestämt mig för att tatuera in rosor på överarmen (fick det i 40 års present) och sen så har jag letat efter en tatuerare som är duktig nog så att jag ska bli nöjd! Inte så lätt 😉
Så nu ska jag boka tid men det finns inga tider än på länge så jag får allt vackert vänta litegrann! Invänta våren..
Den som väntar på något gott väntar ALLTID för länge!!!

Annars rullar allt på..stall, till slalombacken med  Joar, kyrkan och växagrupp m.m
Micke var lite trött förra vändan till stallet när Frejja mockade..(se bild) Det känns så skönt att allt löste sig med ponnyn! Jag vart lite nervös en stund.. Nu är det bara att invänta våren!
Tjingeling!!!

Likes

Comments

Hello!!
Nu har det varit litet uppehåll på några dagar med bloggen men nu är jag tillbaka igen! Jag har inte humöret på topp och det är väldigt jobbigt. Det är bara att konstatera att jag är deppig igen. Trist...
Men det är bara att bita ihop och kämpa fast ångesten river i kroppen. Tur att jag har Micke som  finns där i ur och skur!

Situationen här hemma har förändrats också för nu så bor Joar och Frejja (mina barn) här på heltid så nu är alltid några barn hemma och det är skönt men det krävs lite mer planerande.

Jag skrev tidigare om att vi hittat en toppenfin stallplats och att jag hoppades på att allt skulle lösa sig med där Bobby står nu. Och vi har löst det med ägarna att vi fortsätter som vi gör nu fram till april då vi får tillträde till vår nya stallplats! Allt ordnar sig!!!

Min stora dag stiftelsens volontär var hos oss en kväll i veckan här. Han kom med en massa papper vi fick fylla i inför en resa! Joar (sonen) har ulcerös kolit och dom på sjukhuset (när han var inlagd) nominerade Joar till Min stora dag. Det är en stiftelse som försöker uppfylla sjuka barns önskningar för att lätta upp i den tunga vardagen. Och nu blev Joar utvald! Han har önskat sig en resa till antingen Disneyland eller Alperna. Så nu får vi vänta och se vad som händer! Resan ska bli av någon gång mellan v.16 och fram till sommarlovet. Så nu måste vi måste förnya passen ganska omgående!! Spännande är det!! Det är så att man inte tror att det kan hända oss men det gjorde det ☺

Jag har stora problem med att välja glasögonbågar!! Vad tror ni om dom nya svarta till vänster eller dom gamla i metall till höger????
Jag bara velar fram och tillbaka...tja jag måste bestämma mig för vilka innan 23 februari!!

Jag får verkligen inget gjort!!! Det borde bara vara att göra det. Men typiskt när jag mår sämre är att jag knappt får något gjort alls jämfört med när jag är hypomanisk och allt går superlätt!! Jag skäms för över hur lite jag gör...

Det var allt för nu! Ha en bra dag ☺

Likes

Comments

Alla hjärtans dag middag! Min make handlade alla mat ingredienser i hemlighet och portade mig därefter från köket. Han höll på länge och väl innan det var dags att få komma in i köket till ett vackert dukat bord! Det var bara 4 ur familjen på plats; Min make Micke, Joar, Frejja och jag. Till förrätt fick vi löjromstoast och då fick vi roligt åt Joar som försökte peta bort varenda korn! Jobbigt läge! 😉 Riktigt gott var det!
Till huvudrätt serverades supermör hästfilé, klyftpotatis, pepparsås och italiensk sallad. Till det ett glas rött vin. Utmärkt tillagat och alla mumsade i sig allt till sista sås droppen!!
Till efterrätt fick vi vitchoklad mousse med hallon och björnbär, otroligt gott!! Jag är riktigt imponerad av min make som gjort detta! Avslutningsvis vart det kaffe med chokladboll. Ja vad säger man?? Jag vart tagen av hur han kämpade i köket och fick ihop något så makalöst gott!!! Ja han fick många pluspoäng 😉

Jag ska skriva en kort rad om hur det gick på sjukhuset för några dagar sedan.. Fick vänta på akuten i timmar och efter samtal med sköterskan fick jag vänta på läkarsamtal och när jag fått det samtalet fick jag vänta på att hon skulle ringa en kollega och till sist fick vi besked att jag har fått en läkartid 24 februari och så fick jag medicin till den dagen med mig hem. Så det löste sig!!! Skönt ☺
Nu får jag bara vara lite nervös hur nya läkaren är.

Igår var vi och tittade på 2 olika stallplatser till Bobby och det var mysiga stall men ett var riktigt fint, mysigt, välordnat och det kändes rätt på en gång! Enda nackdelen är att det är inte tillgängligt förrän brodden är av på skorna på hästarna. Så nu måste vi försöka lösa allt under den väntetiden...men allt brukar lösa sig! Det var allt för nu.. ha en bra dag!

Likes

Comments

Sitter på psykakuten på sjukhuset och väntar på att få prata med en läkare.  Här kan väntan bli väldigt lång.  Var här ganska tidigt i förmiddags  och efter samtal med sköterskan får vi nu bara vänta på ”The almighty” läkaren! Jag är här på grund av att en läkare som skriver ut mediciner  via affektiva enheten tog bara bort min sömnmedicin utan att ha pratat med mig först! Jag har inte ens träffat människan förut! Hur kan man göra så? För närvarande är jag utan läkare då min förra har slutat och vi pratade aldrig om några förändringar…ja vad säger man???!! Nu får jag vara sömnlös och slutligen krascha om det inte blir en förändring nu på en gång! Tragiskt när det blir så här…jag är rädd för att krascha för det tar så lång tid innan man kommer tillbaka på spelplanen igen. Jag blir riktigt förbannad och uppgiven! Tja vi får väl se hur det går under dagens lopp...uppdaterar mer sen!

Likes

Comments


BIPOLÄR SJUKDOM

o Bipolär sjukdom typ 2
o Bipolär sjukdom - symtom
o Bipolär sjukdom - diagnos
o Bipolär sjukdom - behandling

Bipolär sjukdom typ 2

Precis som vid typ 1 kännetecknas diagnosen för bipolär sjukdom typ 2 i ett växlande humör. I motsatts till typ 1 så är det inte de maniska perioderna som är dominerande. Tvärtom så är det de depressiva perioderna som är vanligast förekommande.

Bipolär sjukdom typ 2 - symtom

Det främsta symtomet på bipolär sjukdom typ 2 är återkommande depressioner. Mellan depressionerna går patienten i s.k. hypomaniska skov. Hypomani går att se som en mildare form av mani.

Personen känner sig upprymd, positiv och full av energi. Inte sällan upplevs hon som driftig, kreativ och produktiv av omvärlden. Kännetecken på sjuklig hypomani är sömnlöshet och rastlöshet. Personen verkar impulsiv och nervös.

Gränsen mellan hypomani och mani är inte helt lätt att fastställa. Mani är dock samma typ av tillstånd fast betydligt värre. Mani kan också övergå i ett psykotiskt tillstånd där personen kan tappa kontrollen över sig själv totalt.

Då bipolär sjukdom kan ha en kreativ sida tillsammans men den melankoliska, grubblande är den inte helt ovanlig bland konstnärer. Många framstående konstnärer har förmodligen lidit av denna sjukdom. August Strindberg och Virginia Woolf är två författare som möjligtvis

Bipolär sjukdom typ 2 - diagnos

Bipolär sjukdom typ 2 är obotligtoch den drabbade kommer att få lära sig leva med sin sjukdom. Det finns heller inga enkla test att göra för att ställa diagnos. Diagnosen består i en längre utredning som görs av läkare. I första hand består diagnostiseringen i observationer av och samtal med patienten. Då ärftlighet är en starkt bidragande faktor är det också viktigt att utreda familjen sjukdomshistoria. Inte sällan finns det en eller flera personer i släkten som uppvisar liknande problem. En diagnos kan sätta namn på problem som har funnits mycket länge och öppna dörrar för den nödvändiga hjälpen.

Behandling av bipolär sjukdom typ 2

Vid en behandling används ofta stämningsstabiliserande läkemedel exempelvis litium, lamotrigin och valproat. I en kombinationsbehandling används både antidepressiva och antipsykotiska läkemedel. Tillsammans med medicinering används också psykoterapi för att hjälpa den som lider utav bipolär sjukdom typ 2. Ingen klarar av att själv ta sig ur detta tillstånd men det finns fungerade metoder till viss självhjälp. Ökad motion och bättre kost kan leda till bättre sömn, aptit och ett allmänt ökat välmående.

Genom att skapa en fysisk balans med goda rutiner kan det psykiska välbefinnandet öka. Det är även viktigt att man får rätt kunskap om sin sjukdom så man lätt kan känna igen olika tecken när man håller på att bli sjuk. Med rätt behandling kan en patient leva flera år utan att besväras av symtom. Paradoxalt så är detta också sjukdomens baksida. Det är inte ovanligt att en patient inbillar sig att problemen är över och tror sig kunna leva utan sin medicin. Om patienten då upphör med medicineringen och börjar slarva med kost och hälsa är risken stor för nya episoder. Det gäller att alltid vara vaksam på sin sjukdom och aldrig glömma att den finns.Ja, jag har en bipolär sjukdom. Jag insjuknade ordentlig 2003-4. Jag hade då ett extremt hypomaniskt skov. Livet lekte och jag tränade extremt mycket och sov nästan ingenting. Till slut kraschade jag rakt in i väggen och hamnade i psykvårdens armar. Jag vart deprimerad. Det tog mig flera år, mediciner och terapi för att få komma hem igen.

Jag får fortfarande ibland ligga på sjukhuset då jag rasar in i en djup depression. Jag klarar inte av många olika saker såsom jobb, stress och krav på mig själv. Orken finns inte för allt. Jag måste hela tiden prioritera vad som är viktigast att göra.

Men sen finns det positiva saker med sjukdomen bl.a när jag är hypomanisk så får jag mycket gjort, eufori, påhittighet, impulsiv (fast det kan vara negativt också) samt orkar jag hur mycket som helst! Glädjen har inga gränser!

Fast nu äter jag bl.a litium och det gör att jag planar ut toppar och dalar och det är ju bra (fast jag saknar den där speciella euforin) Men jag får nu lära mig att leva lite plant och platt!

Likes

Comments

Halloj!
Igår hade vi en jättetrevlig festkväll i kyrkan där vi går (Hagakyrkan i Sundsvall) Det var supergod mat, underhållning, andakt och vi blev väl omhändertagna utav Haga boys ( i röda slipsar) Vi var många på plats och det är roligt att få träffas under dessa former! Tyvärr kan vi inte vara med på Gudstjänsten idag då det är ett evigt skjutsande av barn idag till och från stallena samt slalombacken.

Nu har jag beställt tid för synundersökning för mina nuvarande glasögon räcker inte till längre. Var på Specsavers och hittade bågen jag vill ha! Det var en båge från Karl Lagerfeld och den kändes rätt på en gång! Vad tror ni om dom?
Skulle vilja ha glasögonen nu på en gång men det är typiskt för min sjukdom att allt ska ske på en gång och helst igår!!

Rakt eller lockigt hår???
Jag är sugen att permanenta håret (känns som lite 80's) Men jag tycker om lockar...Hur ska jag göra?? Jag brukar inte vara så velig men nu...
Du kan kommentera på Facebook om inte kan här.

Älskar smink och hårfixande om jag är frisk! Perioderna eller dagarna jag mår dåligt blir det bara mascara och en hästsvans. Jag önskar att jag alltid skulle orka fixa till mig! Jag känner mig så frisk med hår och smink fixat!
Jag älskar sminborstarna som jag köpte till jul. Värd varenda krona! Fast jag har inte listat ut vad alla borstarna är till för än..Skulle vilja lära mig contouring oxå. Ser så lätt ut på tutorials!
It's a kind of magic!!

Måste bara avsluta med att visa upp klockan min (apropå fåfänga) som jag fick i julklapp av min make.. just love it!!! Ha en bra dag gott folk ☺

Likes

Comments

Idag vart det lockigt hår då jag haft flätor ett tag! Skulle vara roligt att ha så för jämnan ☺
Var på Birsta City och Ikea idag med lillasyster och Frejja. Vi handlade inte så mycket men det var roligt att gå och kika. Tittade på nya glasögonbågar oxå och det var jättekul men hittade inga jag tyckte om..det obligatoriska fikat var ju givetvis på Waynes och latten är ju underbar!!
Vi håller på att leta stallplats febrilt så att vi kan ta hand om Bobby på heltid. Tips mottages gärna!! (Sundsvall/Timrå)

Idag är jag inte lika trött utan jag känner mig piggare och gladare och det är nice!!! Har inte behövt extra mediciner och det är bra..Älskar verkligen hela min familj som finns där i ur och skur ❤ Väl mött // Mia

Likes

Comments

Fasiken vad less jag blev när jag skulle träffa min psykiater för när jag kom dit (släpat mig upp tidigt på morgonen) så har hon slutat och jag har inte fått veta något så jag är där helt i onödan :-(
Fick veta att det var minst 3-4 veckor tills jag får en ny läkare...suck! Och jag som tyckte om min förra. Det är så viktigt med personkemin för att jag ska fungera och vara ärlig mot läkaren. Jag håller även på med att göra små ändringar med medicinerna så det är rakt inte det bästa tillfället att byta läkare! Just nu är jag i en orkeslös period. Känner mig konstant trött och det tär på mig mycket. Fast idag glittrade det till och jag hoppas att glittret håller i sig!!! Jag var ute och åt lunch med min bästa vän och det är så otroligt stimulerande. Vi pratar verkligen om allt!!! Jag är priviligerad som får ha honom som vän.

Här är dagens bild på mig och jag har orkat sminka mig idag!! Jag använder ögonskuggor från maybelline och make upp store. Älskar bruna/kopparfärger. Läppstiftet är från Isadora, bare bohemian no 1.

Vad gott det gör i själen när man piffar till sig!
Vad gör du för att må bra??

Fullkomligt älskar dessa nallar!! Monsternallar ❤
https://m.facebook.com/monsternallar/
Måste banne mig köpa en!!

Nu så här mitt i veckan saknar jag min make enormt mycket. Han jobbar som tungdykare och arbetar borta ganska mycket. Jag längtar så mycket efter honom. Vi är som 2 nyförälskade tonåringar hi hi!!

Likes

Comments