Glutenfri tærtedej - enkel

Jeg har længe gerne ville dele min simple opskrift på glutenfri tærtedej med folket.

Lad mig sige det sådan, jeg fik inspirationen til det da jeg godt vel fik en anden opskrift på taco tærte af en nordmand, lige siden har jeg eksperimenteret med opskriften og forsøgt mig fremad til det bedst mulige resultat.
Skal hilse og sige at taco tærte er fremragende! Eller som de kalder det på norsk tacopaj, og på svensk ligeledes.

Men her får i så min opskrift på dej:

OBS! Skal gøre opmærksom på at dejen kan smuldre når færdigbagt.

Here we go:



Jeg bruger henholdsvis


3 1/2 dl Majsmel blandet med rismel

2 dl vegetabilsk olie

2 til 3 dl vand eller mælk/plantedrik

1 knivspids salt


Tilsæt først mel, derefter tilsættes væsken samt olien.

Rør dejen sammen til en klæbrig masse
Husk godt hånd arbejde!

Når dejen er klæbrig nok, kommes den over i tærtefadet hvor du med fingrene folder dejen ud i hele fadet.

Ovnen angives på 180 grader, hvor tærtebunden skal have de første 8 til 10 min. Efterfølgende tager ud og tilsætter fyldet og giver yderlige et kvarter mere. Altså 15 min. Afhængig af hvor meget selveste fyldet skal have.

Jeg synes selv bunden er spiselig, andre kan ikke lide smagen af majsmel.

Men sådan er vi jo forskelligt anlagt

Håber den falder i god jord hos nogen da (:
Ps. Har valgt at vedhæfte et billede af det endelig resultat, i billedet ser i porretærte. Hvilket er i sig selv en god tærte 👏🏻

#glutenfree
#glutenfritt
#glutenfrittrecept
#glutenfri #food #opskrift #recipe #mat

Synes godt om

Kommentarer

Instagram