Header

När vi var påväg hem från Sierra Gorda och dem fina bergen så såg vi flera unga tjejer och killar som var påväg hem ifrån skolan. Vi frågade Alejandro hur långt dem skulle gå eftersom vi inte kunde se ett enda hus/samhälle längs vägen. Alejandro svarade " Det är bara 30-40 minuter att ta sig ner eller hem!" Vilket visade sig vara mycket längre än så!

Uppe i bergen där vi åkte fanns det nästan ingenting endast en väg som vi åkte på med utsikt över dem andra bergen.

För att knyta samman denna kulturkrock så frågade Alejandro tre olika personer om dem ville åka med oss ner då det var så långt att gå, samt att det regnade! Den sista vi frågade valde att åka med oss. Hon åkte med oss i cirka 20 min och detta var till det första samhället vi kunde hitta längs vägen. 

Detta hade aldrig förekommit i sverige att man frågar en främling om hon/han vill åka och om det är någon som skulle fråga oss i sverige skulle vi sagt nej, för sen man varit lite har man alltid lärt sig att man aldrig ska prata eller åka/gå med främlingar! För denna tjejen var det bara en lättnad att någon kom förbi och frågade om hon ville ha skjuts! 

------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments