Header

I tisdags när vi var och besökte Sierra Gorda, och vattenfallet Cascada del Chuveje stötte vi på ännu en kulturkrock. Efter vi hade badat där så erbjöd sig en familj oss alla mat. De hade dragit med sig en hel frysbox på hjul genom terrängen enda upp till det vackra vattenfallet, fylld med massor av mat. Enligt denna familjen var det helt självklart att dela med sig utav maten som de själva hade lagat.

I Sverige förekommer detta inte ofta, att folk lagar massor av mat och sedan erbjuder det åt många personer. Vi svenskar är välkomnande, men inte så välkomnande att vi bjuder in främlingar på middag. Då vi svenskar är rädda av att göra bort oss.

Maten var jättegod, det var hårda tortillas med potatis-/pastasallad. Det var mycket uppskattat av oss alla.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

When we visited the waterfall in Sierra Gorda we met a lovely family who gave us some food after we had swim in the waterfall. In Sweden this is not so common, because we are really kind and polite, but we doesn't say yes for a dinner with people we just met and don't know.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments