Jag funderar allt som ofta på människan och samhället. Undrar över hur det faktiskt står till.
De flesta av oss har någon hjärtefråga. Min är miljön. Jag har senaste 2 åren lagt ned mycket tid på att söka rätt på information om vad vi gör mot vår planet och oss själva. När jag nu har denna information har jag agerat. Bl.a så har jag slutat med konventionella schampon, tvålar och nästan allt smink. Bytt ut till miljövänliga produkter fria ifrån hormonstörande och cancerframkallande gifter. Köper även ekologiskt i den mån det finns utbud. Annars väljer jag helst bort.

Det jag ofta funderar på är, vi vet. Vi vet saker, men väljer att blunda. För media och samhällsstrukturen styr oss. Utan att vi ifrågasätter. Vi ser inte, för att vi inte vill. Befolkningen lider utav infertilitet, cancer, astma, koncentrationssvårigheter osv. Ingen väljer att ifrågasätta varför. Vi tar del i nästa sjuka miljonindustri för att lösa problemet, medicin. Det finns så mycket fakta på internet som bevisar hur sjuk världen är. Hur allt handlar om pengar, makt och girighet.

Människan och världen skrämmer mig.

Likes

Comments

Tysta kvällar skrämde mig förr. När mörkret lagt sig och ensamheten gjorde sig påmind så började det krypa under huden på mig. Jag började kallsvettas och kände panik.

Att förakta sig själv. Att inte kunna möta sin egen blick i spegeln. Vet ni hur det känns? Jag kämpade åtminstone med att inte känna alls.

​Ikväll är det mörkt. Jag är ensam. Men jag är i harmoni. Jag har en vacker fullmåne som sällskap utanför mitt fönster. Det spelas klassisk musik medan mina fingrar når tangenterna som berättar för er, Det är en lång resa, att börja älska sig själv. Åtminstone när man inte gjort det ifrån start. Nu ler jag. Ler åt att jag är snäll mot mig själv. Att jag tycker om mitt eget sällskap. Att jag idag kan sitta ensam på ett café för att jag vill ta en lugn fika, med bara mig.

Jag försöker att vara i harmoni med världen.

Likes

Comments