Header

Synes du jeg er litt høy på meg sjøl? Synes du jeg bør ta Janteloven opp av søpla igjen? Tror du jeg får til alt jeg vil? Tror du jeg nailer hver eneste dag?

Jeg trenger ikke vite hva du svarer på de spørsmåla. Men jeg kan fortelle deg hva jeg vil svare. Nei, jeg er ikke høy på meg selv. Men jeg er fornøyd med meg selv. Jeg er stolt av jobben jeg har gjort - og jobben jeg gjør! Jeg har funnet selvtillit etter 43 år uten. Jeg elsker faktisk meg selv. Og det synes jeg er en god ting. Så Janteloven kommer aldri opp av søpla her. Jeg vil heller kjempe for at det skal bli mer akseptert å si det høyt at man er fornøyd med seg selv. Jeg får ikke til alt heller. Jeg liker ikke å fokusere på de feila jeg gjør for det fører meg ingen steder. Men jeg kan nok telle dager på en hånd siden sist jeg tabbet meg ut.

Men det er alltid nye muligheter. Alltid nye sjanser. Nye forsøk. Og hva krever det da? Ikke noe. Du må bare bestemme deg for å fortsette. Det er som jeg pleier å si; hva kan du gjøre når du står der med en tom Smashpose i hånda? Du har ikke noe annet valg enn å kaste posen, og så fortsette.

I dag, på en onsdag, på slutten av januar har jeg startet på nytt igjen. Jeg har fått en ny kostplan fra Nils. Og den skal følges til punkt og prikke. Det er planen. Og hvorfor ikke starte på en onsdag? Vet du, det finnes ingen unnskyldning for å ikke starte på en onsdag.

Jeg får ikke til alt jeg vil. Jeg "nailer" ikke hver dag. Men jeg elsker livet og meg selv - og jeg starter på nytt hver gang det trengs. Og jeg kommer til å fortsette å starte på nytt og på nytt. Og på nytt!

"Remember that there is always another chance, another moment, another turn. Another opportunity to be great, and you don't need a formal invitation to try again."
Likes

Comments

Ja, jeg gjentar meg selv. Men har du trua?

Har du ikke trua så har du ingenting! Oj, det var da sterkt sagt. Ja, men jeg har jo blitt enig med meg selv om at jeg ikke skal være så redd for å tråkke folk på tærne. Skal jeg hjelpe noen der ute så må jeg være ærlig. Jeg ønsker ikke å være noe annet heller. Jeg er av den typen som lever livet mitt med følelsene på utsiden. Jeg ønsker å være en som sier det jeg mener, og mener det jeg sier - og det tror jeg at jeg er! Så hvis jeg skryter av deg, og innsatsen din, kan du være sikker på at jeg mener det.

Og jeg mener altså at uten trua har du lite å stille opp med! Du må ha trua på deg selv. Trua på at du kan klare det du vil. Du må ha trua på meg. På at jeg kan hjelpe. På at jeg vet hva jeg snakker om, og at jeg bare vil deg det beste. Du må ha trua på at de råd jeg gir, og de øktene jeg pusher deg igjennom ikke er tilfeldige, men godt gjennomtenkte. Du må ha trua på at dine mål er fult mulig å nå. Du må ha trua på at hårete mål heller ikke er umulig å oppnå. Du må ha trua!

Jeg har oppnådd mål som jeg aldri ville trodd var mulig. Jeg har kvittet meg med 50 kilo fett, og noen kilo hud. Jeg trener tung styrke 5 dager i uka. Jeg har løpt halvmaraton. Og mer enn det. Hvordan jeg klarte det? Jeg hadde trua! Og hvor kom den trua fra? Den kom sakte men sikkert fordi jeg hadde en trener som hadde trua på meg! Og ikke minst - som hadde trua for meg når jeg ikke orka å ha trua sjøl!

Har DU trua?Likes

Comments

Her kommer et kort innlegg om noe som plutselig gikk opp for meg!

Hele livet er fult av valg. Det visste jeg jo. Det er ikke vanskelig å velge. Det visste jeg jo for så vidt også. Det er det å velge rett som er vanskelig! Det visste jeg jo i alle fall.

Men vet du hva? Det er ikke tungt å velg det som er rett! Det åpner bare opp for en hel masse muligheter!

Tenk litt på den! Du tror det er tung å velge å endre livet! Det er jo helt det motsatte! Det åpner opp for uante muligheter! #lovemylife

"When you see choosing to change as a heavy burden, you miss out on the opportunities in front of you!"Likes

Comments

Jeg har vanligvis 1 hviledag i uka. Enten søndag eller mandag. Denne uka ble det søndag.

Jeg liker egentlig hviledager dårlig, men i dag trengte jeg det kanskje. Støl og stiv som jeg er etter mange økter de siste dagene. Så da er planen en skikkelig cardio-økt i morgen ,mens alle de andre er på jobb og skole. Og jeg gleder meg allerede!

Sussebass og jeg har hatt et lite business-møte i dag. For nå har jeg startet mitt eget firma, og Sussebass er selvfølgelig ansvarlig for alt annet enn treningen og kostveiledningen! Vi har planlagt uka. Og jeg har sett på matprogrammer på TV. Både kakebaking og middagslaging. Det er min "guilty pleasure" - å se på matprogram på tv. Og dem er det mange av!! Vi har også hatt en lite foto-shoot. Sussebass har fått så mye, nye, synlige muskler at det var på tide å ta noen bilder av han også.

Så tilbake til dagen i går. Jeg sa at om jeg klarte å gjøre som planlagt i går kveld så skulle jeg fortelle om det. Og jeg klarte det! Hvorfor jeg ikke turte å si det på forhånd er jo fordi jeg rett og slett ikke var sikker på å klare det. Jeg sliter så med kostholdet fremdeles. Om jeg ikke spiser så mye for tiden, så blir det litt for mange dager hvor jeg ikke spiser som planlagt. Så planen jeg la for kvelden i går var ikke særlig hårete. Jeg planla å velge det beste alternativet jeg fant på restauranten. Jeg valgte bort både pizza og pasta og bestilte kyllingsalat. Det var riktignok brød og aioli ved siden av, og i overkant mye olje på den, men jeg følte en liten seier der! (Og så langt i dag har jeg vært bare flink med maten.).

Så nå har jeg ladet opp og er skikkelig gira for ny uke med mye deilig trening! Jeg elsker å bruke kroppen min - og jeg gleder meg til hver eneste økt som kommer!

Jeg ønsker dere alle akkurat det samme - mange deilige treningsøkter til uka!
Likes

Comments

Lørdag trener jeg armer. Hvis ikke jeg har slitt ut armene i løpet av uka. Denne lørdagen var det først løpetime, så armtrening med Sussebass!

Det betyr enkelt og greit tre øvelser for biceps og tre øvelser for triceps. Nils har prøvd å lære meg noen nye øvelser (se bilder), det kan være greit med litt variasjon.

I kveld blir det bytur! Jeg og alle døtrene mine skal på musikalen Grease i Oslo! Oslotur betyr jo også tur på restaurant! Og det er jo en utfordring for meg. Jeg sliter med å følge kostplanen min, og restaurantmat og bytur er en enorm utfordring for meg om dagen. Jeg har en plan om hvordan jeg skal løse utfordringen. Men jeg tør ikke fortelle om det! Klarer jeg det så forteller jeg i morgen!

Fortsatt god lørdag folkens!Likes

Comments

Du kan tro meg, eller ikke, men jeg har aldri hatt en dårlig treningsopplevelse!!

Jeg kan være dødssliten. Jeg kan ha vondt i hele kroppen. Jeg kan tenke at nå klarer jeg ikke et sekund til. Jeg kan grine av frustrasjon (fordi jeg ikke alltid klarer å følge alle planer). Jeg kan være kvalm. Men dårlig treningsopplevelse? Nei! Det er for meg en vanvittig mestringsfølelse å trene! Er det mulig at jeg klarer alt dette? Er det mulig at min kropp er så sterk? Er det mulig at jeg har blitt så sterk i hodet at jeg kan pushe meg lengre enn jeg trodde var mulig? Er det mulig at jeg kan få til alt Nils ber meg om?

Vet du hva? Jeg er egentlig lykkelig etter hver eneste økt jeg! Og dagens beinøkt er intet unntak! Selv om jeg sa «jeg klarer ikke, Nils» oftere enn vanlig. Selv om det brant i låra etter første oppvarmingssett. For jeg elsker at kroppen min klarer alt dette! Jeg vet det ikke er helt greit å si, men jeg er søren meg både sterk og flink!!

Og selv på PT-time 304 klarer Nils å lære meg noe nytt! Bilder kommer nederst her. På Instagram kan du se filmen!Likes

Comments

Det fins såå mange sånne ordtak om komfortsonen, om at ingenting vokser der, om at vi må ut komfortsonen. Bla, bla, bla sier jeg da. Jeg blir litt lei sånne ordtak og gullkorn innimellom. Men samtidig sier jeg det jo selv. Når jeg er instruktør. Når jeg har kunder. Og hvorfor gnåler jeg om det hele tiden da?

Jo, for det er så sant! Vi kommer ingen vei uten at vi kommer oss ut av denne berømte komfortsona. Det stedet der vi føler oss trygge og ikke utfordret på noen måte. Du må gjerne bli der, men det blir ikke bedre kondis av det! Du kommer ikke til å gå ned i vekt om du blir der.. Du kommer ikke til å kunne stille opp i NM om du blir der!

Jeg har flere gode eksempler bare fra i dag. Som den nydelige kunden som lurer på om jeg kan være så snill å pushe henne igjennom en intervalløkt på mølla! Om jeg kan det? Det er ikke noe jeg heller vil!! Og hva fant kunden ut? Jo, at hun var i stand til så mye mer enn hun trodde! Hun passerte 10 på en skala fra 1 til 10! Hun var skikkelig sliten! Men så glad! Så fornøyd med seg selv. Og hun gledet seg til å skryte til sønnen sin! Den intervalløkta var langt utenfor hennes komfortsone! Men det var en økt som ga resultater!

Og han som skulle gå opp de 7 etasjene vi har på senteret vårt så mange ganger han orket med kun 10 sekunders pause mellom hver gang. Han bestemte seg for å prøve 5 ganger. Det ble 9,5 ganger! Tilsammen 1000 skritt! Tror du han hadde greid det uten å komme seg langt ut av sin komfortsone? Neppe. Tror du økta gir resultater? Helt sikkert!

Og tror du ikke jeg må langt ut av min egen komfortsone når Nils pushet meg igjennom en skulderøkt i dag? Jo da, ganske langt utenfor også! Det er jo akkurat derfor jeg fortsetter - jeg elsker å bli pushet! For jeg vet hva som skaper resultater. Det er hardt arbeid det!Likes

Comments

​I dag får du ikke noe mer spennende enn min ryggøkt. Den samme økta jeg kjører hver onsdag. 

- smal sittende roing 4 x 10

- roing til mage (skulderbredde) 3 x 10

- smal nedtrekk 3 x 10

- rygghev med 20 kilos vektskive

 - en arms roing med manual (i dag "bare" 16 kilo) 3 x 10

- facepull 3 x 8

- markløft 3 x 16

Jeg elsker denne økta! Jeg synes kanskje den er litt kort. Men om jeg er flink til å ta lange nok pauser er den akkurat perfekt lang! Så dette er altså hva jeg gjør for å bygge rygg!

Dagens bilder er bare noen snapper jeg tok mens jeg holdt på!Likes

Comments

Eller halvfult?

Vet du hva? Det spiller ingen rolle! Det går uansett an å fylle det opp!

Jeg har vært på kurs i dag. Sammen med mange andre PT'er i Fsc-familien! Jeg er glad i kurs jeg, og jeg elsker å lære nye ting. Det er alltid mulig å se ting på flere måter. Og selv om det ikke var så mye revolusjonerende nytt i dag så var det godt å få litt input. Jeg må innrømme at det beste var å merke hvor langt jeg har kommet når det gjelder hvordan jeg tenker - i forhold til hvor jeg var. For glasset mitt var alltid halvtomt før! Jeg greide å tilnærme meg det meste med en negativ holdning. Jeg tolket det meste i verste mening - og jeg trodde virkelig glasset var halvtomt! Men nå dag vet jeg at det samme glasset like godt kan være halvfult. Det kommer jo bare an på hvordan du ser på livet. Ser du muligheter eller begrensninger? Men det beste av alt - uansett hvordan du ser glasset ditt så er det mulig å fylle det opp igjen!

Og akkurat nå tror jeg glasset mitt er helt fult! Jeg er på et såå bra sted i livet! Jeg rett og slett elsker livet!

Så om du ser på ditt glass som halvfult eller halvtomt så er det bare å fylle på!!Likes

Comments

Som lovet på snapchat; her kommer dagens svettefest!

Jeg veksler på å ha fridag, og å trene cardio på søndag og mandag. Og siden jeg var på Bodypower i hele går ble det treningsfri i går og cardio i dag! Og det er jo en av de tingene jeg gjør for å holde vekta. Holde vekta nede altså. Jeg trener 5 dager i uka for å bygge muskler, og en dag for å holde fettet unna som jeg pleier å si. Og så spiser jeg med de to samme målene; bygge muskler men samtidig holde fettet unna!

Her er altså økta jeg startet uka med;

- 30 sekunder skillmill og 30 sekunder battlerope annenhver gang i 15 minutter.

- 30 sekunder box-toe-touhes og 30 sekunder med dumbell snatches annen hver gang i 15 minutter.

- 30 sekunder sidehopp over kasse og 30 sekunder burpees annenhver gang i 15 minutter.

For en herlig start på uka! Det var en skikkelig svettefest for meg! Og jeg kaller det fest! For meg er det lykke det her! Du synes kanskje det er rart, men jeg elsket hvert sekund!

"Och ingen kan förstå att min passion

Finns nån annanstans och är så stark

Och inte för en miljon vill jag missa mitt öde!"

Det her er en eller annen svensk sang jeg hørte i dag, og akkurat sånn er det! Jeg har funnet min pasjon - og den er sterk!Likes

Comments