Header

Jeg er ikke så begeistret for den tv-serien jeg, men det er Sussebass! Og vi er jo for så vidt ferdig med jakten på kjærligheten vi; Sussebass og jeg! Men jeg har flere kjærligheter i livet jeg!Kjærligheten til trening!

Og det er ingen klisjé! Jeg elsker å trene! Jeg har kommet til det stadiet at det nesten er vanskeligere med en hviledag enn en treningsdag. Det er vanskeligere å ta seg fri enn å gjennomføre en skikkelig tung treningsøkt.

Og med litt passion blir det så mye enklere å få til nye rutiner. Og om  treningen blir dagens høydepunkt så blir det vanskeligere å hoppe over den! Når du finner treningsgleden, og treningen altså blir en glede så blir det så mye lettere å gjennomføre treningen også. Og da kommer resultatene! I promise!Jeg har stor passion for jobben min!

Jeg gleder meg over hver time med hver kunde. Men det jeg opplevde i går kommer jeg for alltid til å gjemme inni hjertet mitt! For maken til entusiastisk kunde har jeg nok ikke møtt, jeg har i alle fall ikke fått en sånn mottakelse før! Jeg kom inn på senteret til første avtale den kvelden, og i det jeg skal til å svinge innom kontoret med bagen min slenger jeg et blikk ut i rommet for å se om min nyeste kunde er på plass. Og hva ser jeg? En nydelig blond og ekstremt blid dame i full fart på en sykkel som smiler sitt aller bredeste smil og vifter med begge armene i været i det hun får øye på meg!

Da vet du at dette samarbeidet blir bra!Hun har jakten på kjærligheten - og funnet den (tror og håper jeg i alle fall). Min jakt på kjærligheten er over - jeg har funnet min kjærlighet, min passion. Det er treningen, det er det faktum at jeg har alle muligheter til å nå alle mål jeg vil nå, det er det faktum at jeg har kontroll på hvordan kroppen min har det, og ser ut. Det er det faktum at jeg nå er fit og lykkelig!

Man snakker om treningsglede! Jeg har funnet treningskjærlighet! Jakter du på kjærligheten?

Jeg fant den på treningsenteret!Likes

Comments

Det er greit at mandag er den første dagen i uka. Men hvorfor skal vi gjøre det til den kjipe dagen? Dagen vi skal slutte med alt som er godt, og gøy? Dagen vi skal begynne å trene? Dagen da vi skal begynne et nytt og bedre liv?Jeg synes mandager har fått et ufortjent dårlig rykte! Det er en fin start på en ny uke. Jeg bestemmer meg hver mandag jeg for at dette skal bli en bra uke! For jeg lever i den troa at hva jeg tenker påvirker hvordan jeg lever livet mitt. Jeg er helt sikker på at det er sånn! Ellers hadde ikke jeg vært der jeg er i dag! Nemlig!

Denne uka blir bra, fordi det har jeg bestemt meg for!Men jeg synes ikke mandager bare skal brukes til å slutte. Eller til nye begynnelser for den saks skyld. For det første hvorfor skal du få til noe du ikke har fått til før bare fordi det er mandag? Prøvde du å slutte med noe sist mandag, men ikke klarte det? Hva er annerledes denne mandagen da? Bestemte du deg for å begynne med noe sist mandag, og så ble det ikke noe av?Skal jeg ta fra deg motet nå? Nei da, langt i fra. For det er sånn at for det andre så er ikke mandag en magisk dag. Vil du begynne å trene så kan du begynne på en onsdag. Du kan slutte å spise så mye smågodt på en fredag. Du kan bestemme deg for å kutte ned på hvor mange kebab du spiser til og med på en lørdag! Du kan tabbe deg ut på en mandag uten å måtte vente til neste mandag med å starte på nytt!

Jeg tror du kan begynne på nytt på en mandag jeg! Men jeg tror også du kan begynne på nytt alle dager i uka! La gjerne denne mandagen være starten på et nytt og bedre liv! Men ikke fordi det er mandag!

Men fordi du har bestemt deg for at nok er nok. Fordi du har bestemt deg for å nå noen mål. Fordi DU har trua på at det er mulig!For du vet; kunne jeg så kan du! Og jeg startet på en onsdag.

Onsdag 16. juli 2012.Likes

Comments

Dere vet at jeg er glad i å ha en plan. Jeg vet at jeg fungerer bra med en plan. Jeg fungerer best med en plan, rett og slett. Som for eksempel har det vært bare positive erfaringer med kostplanen fra Nils. Jeg har et mye mer avslappet forhold til mat nå. Mat er min venn - og det er et vennskap uten stress!

Planer for treningen lar jeg være helt opp til Nils. Er det noen jeg stoler på vet hva han snakker om når det gjelder trening så er det nettopp Nils! Og nå har han endret på litt på planen. Jeg tror han er veldig fornøyd med meg, og at han mener vi er i rute. Så endringer i planen gjør meg ikke det minste stresset, bare spent! Noe av årsaken er at Nils vil være med på trening av ulike muskelgrupper, så det ikke blir det samme hver gang vi trener sammen. Så i helga ble det beintrening på egenhånd, for første gang på lenge.

Og her får du se hva jeg gjorde!  (Og hvorfor jeg er så støl i rumpa i dag!).

Dette er en ny favoritt. Tror Nils kaller det glute-bridge. Og absolutt en årsak til støl rumpe!

Her er det strake markløft. Det er også absolutt en favoritt. Rumpa godt ut bak, og husk rette bein - og rumpa tar fyr!! Hamstringen også. Love it! Det er jo det som er så herlig - når musklene du jobber med virkelig brenner!Det er ikke det at øvelsene jeg gjør er så fancy og nyskapende. Men de fungerer! De gir meg de resultatene jeg er ute etter! Her ser du en vanlig leg-curl. (På youtube kan du se video av leg-extension jeg gjorde. Heller ikke en spesielt fancy øvelse, men jeg er litt stolt av de låra - haha!). https://youtu.be/5wM9vom0hskUtfall er en øvelse jeg aldri synes blir lettere! Men det er også en øvelse jeg vet gir meg resultater! Jeg liker godt denne varianten! Om den ikke er så fancy, så synes jeg den ser kul ut i alle fall.

Noen sett  med goblet-squats, og økta var ferdig. Tanken var tre øvelser for bakside lår først, for så å ta tre øvelser for forsiden etterpå. Jeg tror det ble en godkjent leg-day, selv uten Nils!

Og med "change of plans" så vet jeg ikke hva det blir når det er PT-time med Nils i morgen!

Spennende! Love it! Planer er gode å ha. Men absolutt ikke farlig å endre på!Likes

Comments

Work hard! Mitt tips nummer 1 er work hard! Det er ingen ting som er verdt å ha som kommer gratis. Og det er ingen trylleformel som kan føre deg videre, som kan føre deg til målet.Jeg tror av og til noen av dere blir litt skuffet når jeg sier sånt. Jeg ble litt provosert selv jeg, den gang jeg var så veldig langt unna målet selv. Men det er sånn det er. Jeg har klart det jeg. Jeg har klart å endre livet mitt. Så jeg vet faktisk hva jeg snakker om!Og jeg kan fortelle deg at du må jobbe hardt! Hver dag! I dag, som i går, har jeg jobbet både med trening, kosthold og tankegang. Noe av det har jeg bedre kontroll på enn andre. Men jeg jobber hardt. Både bokstavelig talt, og i litt mer overført betydning.Men jeg synes det egentlig er bra å tenke på jeg! At det er hardt arbeid som skal til for å nå mine hårete mål! For arbeide hardt - det kan jeg få til! Det kan du få til også!

Dagens bilder er bare et eksempel på å jobbe hardt. Ikke overlat det å få veden i hus til mann eller barn - gjør det sjøl. Ikke be andre gjøre det du like godt kan gjøre sjøl. Vedbæring er et godt eksempel på hverdagsaktivitet. Og det er et eksempel på å jobbe hardt. Ikke velg de enkleste løsningene - work hard!Likes

Comments

Fordi jeg er gal nok til å tro at jeg kan!

Det er akkurat de menneskene som lykkes. De som tror de kan.Hvis du starter opp et prosjekt uten å tro at du vil lykkes - ja da, vil du mest sannsynlig ikke lykkes. Som lærer gjennom mange år har jeg sagt akkurat dette mange ganger; hvis du tror at du klarer oppgaven så kommer du til å klare det. Hvis du tror at du ikke klarer det, ja så har du sannsynligvis dessverre rett. Du kan få til hva det skal være! Men du må ha troa på at det vil lykkes. Uansett hvor ville ideer du måtte ha.Som lærer gjennom mange år har jeg sagt utallige ganger akkurat dette; du må tro på deg selv, du må tro at du kan få til det du bestemmer deg for. Det gjelder selvfølgelig ikke bare elever det. Det gjelder oss alle det. Gjennom facebooksiden min har jeg fått kontakt med noen av mine gamle elever. En av de fortalte at han hadde startet eget firma. Jeg sa at det var jo akkurat det jeg prøvde å lære dere for lenge siden; at du kan få til alt du vil, bare du har trua. Svarte varmet mitt hjerte; ja, jeg har begynt å skjønne det nå Mette!Jeg har kunder som starter på store prosjekter, tidkrevende prosjekter, modige prosjekter. Og hvorfor tør de det?

Fordi de er gale nok til å tro at det er mulig!

Og det er mulig!

 Likes

Comments

Det har jeg tatt meg selv i å tenke mange ganger i det siste! Hva sa du nå, Mette? Hva sa du egentlig nå, Mette? 

For jeg tar stadig vekk meg selv i å si ting til kunder som jeg selv aldri ville trodd på for 5-6 år siden! Altså ting jeg sier for å motivere og inspirere og pushe kundene mine! Som hvor viktig det er å snakke pent til seg selv. Som hvor viktig det er å ha trua på seg selv. Som hvor viktig det er å ha fokus på det positive. Som hvor viktig det er å legge lista så lavt at man er sikker på å komme over. Som hvor viktig det er å samle på mestringsopplevelser. Som hvor viktig det er å skape en spiral av gode opplevelser og gode tanker som fører deg oppover (i motsetning til den nedadgående spiralen mange lever i).

 Og når jeg hører meg selv si alle disse tingene må jeg bare tenke; Gode Gud, hvor langt du har kommet Mette! For Mette før fettet forsvant tenkte vel akkurat det motsatte. Seriøst. Jeg snakka stygt til meg selv. Hadde null tro på meg selv. Hadde fokus på det negative. Og var hellig overbevist om at det egentlig ikke var håp for meg, at jeg aldri ville klare å snu om på livet mitt.Men nå mener jeg disse tingene jeg sier til kundene mine. Jeg mener det av hele mitt hjerte! Og jeg håper jeg sier det med overbevisning, og troverdighet, jeg håper kundene mine tror på meg. At de tror de kan klare. At de tror de kan klare fordi jeg har klart det. Jeg håper at de som kanskje ikke har så stor tro på seg selv, de som kanskje ikke snakker så pent til seg selv, kan snu rundt og begynne å snakke pent, og begynne å tro på seg selv. For det er nøkkelen til varig endring!

 For hvordan i all verden har jeg kommet meg hit? Hvordan har jeg gått fra den negative måten å tenke på - til den positive vinklingen jeg har på det aller, aller meste nå? Hvordan gikk jeg fra å ikke ha trua på noe egentlig - til å tro jeg har det som skal til for å stille i NM i bodybuilding?

Forklaringen er like enkel som den er genial; jeg har hatt noen som har sagt de samme tingene til meg!

Eirik hadde alltid positive tilbakemeldinger på alt jeg gjorde! Det var alltid et smil, ros og skryt. Og en pushing som ga meg trua på at det var mulig, som ga meg trua på at jeg kunne! (For ever grateful, Eirik!) Nils har vært en ekstremt god lytter, og klok samtalepartner. Hvor mange ganger han har sagt; Bra, Mette, har jeg ikke tall på. Hvor mange ganger han har pushet meg til det ytterste, og sagt; Det går, Mette, vet jeg heller ikke!

Jeg vet bare at takket være disse gutta sier jeg nå det samme til mine kunder. Og jeg mener det. Og jeg håper de tror det!Likes

Comments

I dag har fru Johansson, som jeg pleier å kalle min svenske PT-kunde, hatt eksamen! Og hun har bestått!

For å gi deg et lite innblikk i hvor vanvittig imponerende det er skal jeg fortelle deg litt om fru Johansson. Hun er ingen ungdom lenger. Hun er lungetransplantert. Hun er benskjør. Hun har skjev rygg. Hun har proteser i begge knærne.

Hun kom til meg i februar, og jeg må innrømme at jeg tenkte at dette kunne bli litt av en utfordring. For hva kunne egentlig fru Johansson få til? Nå har spørsmålet heller blitt; hva er det ikke fru Johansson kan få til?

Hun har balansert, løftet, pushet og presset og gått i trapper! Og alt mulig rart som den gale PT'en hennes har funnet på. Og resultatene har ikke latt vente på seg! Lungeleger, og andre leger, har blitt imponert. Og jeg er så sykt imponert! Fru Johansson som står med helt rett rygg i roapparatet er et syn jeg kommer til å bære med meg resten av livet!!

Et av fru Johanssons store mål har vært å gå opp alle sju etasjene vi har her på Family (Den store skrekken til de fleste av kundene mine - haha!) uten å stoppe! Vi har gjort mange forsøk.I dag skulle det være eksamen! For første gang skulle hun opp uten å ta pause! Hun hadde ikke store trua på seg selv - men på bildene kan du se hvor lykkelig man blir når man lykkes! For det ble 7. etasjer uten stopp. På 2 minutter og 16 sekunder! Og husk hva jeg har fortalt deg om Yvonne nå - og la deg imponere!

Vi gjorde en rekke styrkeøvelser også! Og resultatene der er nesten ikke til å tro de heller! Det er framgang, stor framgang, på alle øvelser!Yvonne Johansson er et levende bevis på at det nytter! Alle kan få til noe - uansett utgangspunkt! Men du må ta sjansen! Du må jobbe! Du må tro på deg selv! Og du må finne noen som tror på deg!

Jeg er vanvittig stolt av Yvonne! Og så imponert! Jeg så imponert over alle som velger å ta tak i livet sitt, og velger å gjøre noe med utfordringene de har!

Jeg sier alltid at kan jeg så kan du!

Men i dag vil jeg si; kan Yvonne så kan du!Likes

Comments

Har du? Tror du det er en snarvei da? Hvis du tror det så tar du dessverre feil. Eller dessverre? Er det gøy å nå et mål uten å ha gjort det som kreves da? Nei, egentlig ikke. Spør du meg.Gamle, gode Arnold sjøl sa "Work you ass off. There is no shortcut. If you think there is, you're wrong." Og vi som elsker styrketrening synes jo alt Arnold sa er gullkorn, ikke sant?Så - ingen snarvei. Bare hardt arbeid. Men det er noe særdeles tilfredsstillende ved å kjenne at man jobber "your ass off".  Man får som fortjent. Jobb hardt og nyt resultatene!Og dette mener jeg i dag! Selv etter dagens killerøkt med Nils! En brystøkt så tung at jeg ikke har kommet meg enda! Flere repetisjoner benk og brystpress enn jeg husker. Flere repetisjoner i kabel enn jeg har gjort før. Tyngre vekter på flyes enn jeg kan huske å ha tatt før. Og om ikke det var nok ble det masse mage til slutt!

Jeg var totalt ferdig etter økta! Og jeg er fremdeles helt ferdig. Jeg har spist og hvilt og fylt på med proteiner. Men jeg er fremdeles helt ferdig!

Jeg tok alt annet enn en snarvei i dag! Men så har jeg også nå fått mer brystmuskler enn jeg noen gang har hatt!

Snarveier fører ikke til resultater. Hardt arbeid gjør!Likes

Comments

Det er som musikk i mine ører!

Det er som julaften for meg å høre noen si det!Det er jo akkurat det jeg ønsker med bloggen min! Å inspirere og motivere til trening! Og hvis jeg kan få deg til å velge trening en mandag kveld i stedet for å bli i sofaen - ja, da er jeg et lykkelig menneske!Jeg har vært i begravelse i dag. Det er aldri noe stas, men det får meg til å tenke. Hva er viktig her i livet? Hva er viktig for meg? Hva vil jeg at skal bli sagt om meg?

Jo, det er akkurat det da - at jeg inspirerte og motiverte mennesker til å ta tak i livet sitt. Til å finne treningsglede. Til å finne glede i et sunt kosthold. Til å finne trua på seg selv.

Om jeg kan inspirere og motivere deg til å gå på trening når du egentlig har mest lyst til å bli i sofakroken - da føles det som meningen med livet faktisk!

Så tusen takk til deg som sa det - you made my day!

Og beviste mitt motto; kan jeg så kan du! 

 Likes

Comments

Lørdagens økt for biceps og triceps ble altså ikke gjennomført i går! Det skulle den jo ha blitt! Ikke bra. Feil. Nederlag. Fiasko. Flaut.

Tja, det kunne jo fort blitt konsekvensene det. At jeg tenkte sånn. Men ble det konsekvensene?Nei, det ble det ikke. For jeg har lært meg å ta kontroll på tankegangen! Og jeg har lært at alt jeg gjør har en konsekvens. Og jeg har lært at det er jeg som må ta ansvaret. Og jeg som må ta konsekvensene selv!Så hva ble egentlig konsekvensen? Søndag, som er fridag i følge min nye treningsplan ble ingen fridag. Økta som skulle vært gjennomført i går ble gjennomført i dag.Over her har du nå sett de tre øvelsene jeg gjorde for bicepsen min. Og ser det ut som om jeg føler det som en straff å trene på fridagen min? Nei, langt i fra! Det ble en super økt. Tung og god. Og masse deilig pump når jeg var ferdig!

Og under her får du se hva jeg gjorde for tricepsen.Hver øvelse var egentlig en fryd å gjennomføre. Jeg synes det er så herlig å ha en kropp som fungerer, og jeg gleder meg over å kunne pushe meg selv.Jeg glemte ganske fort at denne treningsøkta egentlig ble gjennomført fordi jeg tabbet meg ut i går. For alle treningsøkter er med på å bygge opp mitt eget selvbilde, og trua på meg selv.

Og hver eneste økt fører meg nærmere målet!Så bare for å gjenta meg selv enda en gang; det er ikke farlig å gjøre feil! Det gjør vi alle sammen, og jeg kommer til å gjøre det igjen!

Det hadde vært mye verre om jeg begynte å tvile på meg selv.

Men det gjorde jeg ikke. Jeg tok konsekvensene!

 Likes

Comments