Header

Så utrolig gøy at så mange ville lese om Vigdis! Hvis du ikke har gjort det så anbefaler jeg deg absolutt å lese gårsdagens blogginnlegg!

Når du leser dette er jeg på vei til Spania! Årets høstferie skal tilbringes på en solseng i Spania! Jeg har veska full av en blanding av faglitteratur, ukeblader, Donald blader og Illustrert Vitenskap. Det kan se ut som om planen min er å ligge rett ut på den solsenga hele uka. Men er det en plan for en med de hårete måla jeg har da?

Nope! Selvfølgelig har jeg lagt en plan! Sammen med Nils. Jeg vet at jeg fungerer best med en plan, og om jeg ikke skal gå bananas i pommes frites, is og godteri så trenger jeg en plan.

Så i kofferten har jeg knekkebrød og makrell, som skal spises til frokost. Proteinpuddinger, som jeg skal spise til lunsj. Og proteinbarer jeg skal spise når de andre spiser godteri.

Middag skal jeg spise på restaurant, og mellommåltider blir frukt. Og skal jeg slå ut håret om kvelden blir det en smoothie!

Planen for kostholdet er klar. Planen for treningen også. Det er enkel og grei; løpe 20 minutter hver dag, og ta 20 burpees hver dag! Så nå gjenstår det bare å gjennomfører planen! Og jeg vet det lar seg gjøre. Sa jeg det kom til å bli lett? Nei, langt i fra. Hvis det var lett hadde vel alle gjort det??!

Du får bare følge med ut over uka. Jeg skal gjøre mitt beste! For jeg har ikke tid til en ukes ferie fra planene mine! For jeg leker ikke!

Det er også muligheter for at det kommer innlegg fra PT-Nils på bloggen i løpet av høstferien! Følg med!Bildet er fra fjorårets høstferie i Spania!Likes

Comments

I går fortalt jeg om en "Lovestory". I dag vil jeg fortelle en "helt vanlig story".  Den handler om Vigdis. En "helt vanlig" kunde.

Gjennomsnitts PT-kunden er en voksen dame som har lyst til å bli sterkere, og i bedre form. Og som gjerne vil gå ned litt i vekt. Vigdis passer ganske godt inn her.

Jeg skal ikke fortelle dere alle detaljer om Vigdis. Men jeg skal fortelle dere om en dame med en ekstremt positiv innstilling. Med en helt ukuelig vilje til å stå på. Som har blitt pushet, og som har pushet seg selv langt forbi hva hun trodde hun kunne, og forbi hva hun trodde hun orket. Vigdis er en av de kundene som jeg har sendt hjem for at hun ikke skulle bli dårlig for meg! (fordi hun pushet seg selv så hardt).

Hun er av de kundene som har gledet seg til hver eneste time, og som hver eneste time har sagt at hun har kosa seg, at hun er fornøyd med treningen og seg selv. Vigdis har gjort jobben min til pur glede. Og vi har hatt så mange gode samtaler i løpet av dette halve året vi har trent sammen! Og selv om samarbeidet vårt nå er slutt er ikke historien slutt - Vigdis sin story er ikke over enda! Jeg er helt sikker på at Vigdis klarer å fortsette mot målene sine på egenhånd!

Det vet jeg fordi hun er av typen som når målene sine! Bestemmer hun seg for noe, ja så blir det sånn! Men jeg vet at hun vil lykkes også fordi hun har skjønt dette som jeg mener er nøkkelen; man må jobbe med (og få kontroll på) både kosthold, trening og den mentale balansen!

Vigdis er helt fantastisk! Jeg kommer til å savne samarbeidet vårt! Men Vigdis er også "helt vanlig". Det hun har fått til kan du også få til!

Første time vi trente sammen tror jeg at hun nesten angret på hva hun hadde begitt seg ut på. Det må være lov å si at hun var relativt sliten da! Siste time sammen, i går, så gjentok vi samme økta! Og nå var ikke Vigdis i nærheten av å bli sliten en gang!! En rå utvikling! En rå dame, med en rå innstilling!

Og Vigdis sin historie kan bli din historie!

 

(Historien er fortalt med tillatelse fra Vigdis).   Likes

Comments

Jeg følger en kar på Instagram som heter Marius Rygg. Jeg er ikke en gang sikker på hvem han er, men han er trener/PT og Instagramkontoen hans lyser av treningsglede og interesse for sunt kosthold i alle fall!

Og i går postet han noe av det beste jeg har lest på veldig, veldig lenge. Jeg siterer med tillatelse fra Marius;

"As a lot of other people out there, I've been in the position of fearing what food might do to my body. As an athlete, that obviously held me back. Gaining proper nutritional knowledge has been a priceless step on my journey to taking control over my mental health.

The relationship that used to be based on fear and stress has turned into a beautiful love story!".

Jeg kunne ikke sagt det bedre selv. Han har satt ord på det jeg egentlig har erfart nå,  etter at jeg begynte på en kostplan. Mat er på ingen måte lenger min fiende! Mat er min venn! Mat er ikke kalorier. Mat er næring. Mat er næring som kroppen min trenger om jeg skal nå mine sykt hårete mål!

Det forholdet som før var basert på frykt har nå blitt til en vakker kjærlighetshistorie!!

 Likes

Comments

Det enkle er ofte det beste! Det sier i alle fall Rema 100. Og jeg har brukt den overskriften før vet jeg! Om svaret på overskriften er ja, kan sikkert diskuteres. Men her kommer snart poenget mitt - det trenger i alle fall ikke være så komplisert og vanskelig for at det skal være bra nok! Jeg skal forklare nærmere nå!

Livet kan være fult av unnskyldninger. I alle fall unnskyldninger for å ikke få trent! (Ja, jeg vet at noen faktisk har gode unnskyldninger. Jeg vet bare at mine sjelden var særlig gode..). Vi er er busy alle sammen. Jobb, familie, trening, tidsklemma, ja lista kan være lang for de fleste av oss. Lista mi i dag, på en aldeles vanlig onsdag har inneholdt; frokost med barn, få barn på skolen, jobb, ta solarium, mer jobb, en tur til Beauty-fabrikken for å fikse på øyevippene, til bærpresseriet for å levere epler, husarbeid og pakking til neste ukes ferie, lage middag og sende noen mail og støvsuge. Og inn i denne onsdagen skal jeg få plassert en treningsøkt! Da er det fort gjort å finne unnskyldninger. Fort gjort å ikke ha tid til trening (unnskyldning nr 1!).

Og da kommer vi nærmere poenget mitt! Det trengs ikke kompliserte apparater og fancy øvelser for å få trent. Jeg trenger ikke en gang et treningssenter! Alt jeg trengte var matta mi! Matta ble rullet ut på stuegulvet, mellom tørkestativ og unger med nettbrett. Og jeg fikk en økt på tre kvarter for kjernemuskulatur, rygg og mage! En helt godkjent økt!

Enkelt? Ja! Det beste? I alle fall bra nok!

 

 

 Likes

Comments

Det øyeblikket du begynner å sammenligne deg selv med andre er det øyeblikket du mister troa på deg selv!

Bloggen min har blitt en måte du kan følge med i livet mitt på! Dette livet som har gått fra å være et ulykkelig liv til et lykkelig liv. Fra tjukkas til veltrent. Fra et håpløst kosthold til et sunt og kontrollert kosthold. Dette livet som nå har ført meg til steder jeg ikke kunne drømme om. Livet som har gitt meg selvtillit, glede og trua på meg selv!

Bloggen håper jeg har blitt et sted du kan finne inspirasjon og råd til å gjøre noe med ditt eget liv! For du vet; kunne jeg så kan du!

En viktig ting jeg har lært meg er altså at man ikke skal sammenligne seg med andre. Hvor fører det deg hen da? Meg fører det bare dit at jeg mister trua på meg sjøl. For alle de andre er vel egentlig bedre enn meg? Er de ikke? De som løper på mølla ved siden av, de løper vel fortere enn meg? Det er vel ingen andre som har så håpløst kosthold som meg? Det er vel ingen som har så stor mage som meg? Det er vel ikke mulig for meg å nå de samme målene som Mette?

Men det er jo det som er det geniale! Du kan nå alle de måla du setter deg! Og ingen andre er noe bedre enn deg! Ikke verre heller, for den saks skyld! Har du vært/er PT-kunde hos meg kjenner du til "Trappa"! PÅ Family har vi en nødutgang hvor vi kan gå 7 etasjer opp. Dit tar jeg altså med kunder ofte! Jeg har kunder som løper opp (og som jeg nesten ikke klarer å holde følge med). Og jeg har kunder som ikke har sjanse til å komme opp uten flere pauser underveis. Hvis de siste der skulle sammenligne seg med den kjappeste? Hvordan skulle det gå da? Tror du det går fortere opp trappa da? Nei! Da hadde det nok vært lite sjøltillit igjen, og turen opp trappa neste gang hadde neppe gått fortere.

Og hvorfor i all verden sammenligne seg med andre? Jeg er lykkelig jeg! Det finnes folk som er raskere og sterkere enn meg. Men jeg er raskere og sterkere enn jeg var før!

Det holder det!Likes

Comments

- om du visste du ikke kunne feile?

Jeg tror du tenker på noe nå. Noe du hadde gjort hvis du visste at du ikke kom til å feile. Hvis du visste at du ikke kom til å drite deg ut? Hva hadde du prøvd deg på da?

Jeg prøvde timer med en PT jeg!  Enda jeg var ganske overbevist om at jeg kom til å drite meg ut... Det er jo sikkert et spørsmål om jeg gjorde det eller ikke da, men for meg ble det starten på noe jeg ikke kunne drømme om hvor skulle ende... (Det tror jeg ikke du ante heller, Eirik... ;-)). At jeg turte det endret livet mitt. Hverken mer eller mindre.

Jeg skal stille i NM i fitness neste år. Jeg skal ha to eksamener i januar, og da er jeg kostveileder også. Jeg jobber som PT - det er a dream come true! Hadde jeg vært mest opptatt av muligheten for å feile hadde jeg aldri turt å begynne på PT-utdanning en gang.

Jeg har så mange flott kunder, og jeg har så mange motiverende og givende samtaler med dem! Hvor hadde noen av dem vært om de ikke hadde turt å ta kontakt med meg? Hvor hadde noen av dem vært om de hadde vært mest opptatt av muligheten for å feile?

For vet du hva? Kundene mine feiler de. Jeg feiler. Du kommer til å feile. Men hva hadde du prøvd deg på om du var sikker på å ikke feile?

Prøv deg på det da!

Jeg prøvde meg både på å klarte i trær, og å gå i magetopp i går jeg! Feilet jeg? Kunne ikke brydd meg mindre! Du ser vel på bildene at jeg hadde det gøy!

 Likes

Comments

Søndag er også en hverdag for meg.

Helga for meg er egentlig mest fredag og lørdag. De dagene har jeg mulighet til å slenge på noen ekstra kalorier på kostplanen min. På fredag ble det pizza og litt godis. I går ble det litt rotete med maten fordi jeg var på jobb i Sverige. Men mine snapchatfølgere vet at det ble en Kvikk Lunsj til filmen i går kveld. Det ble noen nøtter med sjokolade i bilen også, på vei hjem fra Sverige. Men stort sett ble både fredag og lørdag godkjente dager i forhold til kostplanen.

Så kom søndagen da! Den dagen bruker jeg ofte på å komme meg inn i systemet igjen. Men i dag har jeg vært så sulten! Så i stedet for mine seks måltider, på en dag med styrketrening, har det i dag blitt to store måltider. Ja, pluss kveldsmat også! Ikke så veldig store måltider altså, men større enn de jeg spiser når det blir seks. Til kvelds ble det litt brød også - som ikke står på lista. Og ikke står det på lista den sjokoladen jeg avslutta lunsjen med heller...

Godt det er mandag i morgen! Og godt at jeg er god på å følge planer, og god på hverdager!

Men er det lett? Nei, det er ikke det! Men det går an! Det går an å betale prisen som kreves når man vet hva målet er!

Og jeg har et mål å nå!

Og hvis du tror jeg har droppet treninga i dag fordi jeg har spist litt for mye så tar du feil. Det skal gode grunner til om jeg skal droppe den. Skal målet nåes kan jeg ikke hoppe over treninga. Ikke vil jeg heller! Det finnes får følelser som er bedre enn den en hard treningsøkt gir meg! Så i dag har jeg hatt en grei og effektiv økt for skuldre og armer! Det brant godt for å si det sånn - og noe av det ekstra jeg har spist i helga gikk forhåpentligvis med til å bygge litt muskler på dagens økt!

Dagens bilder er tatt i Folkeparken i Askim. (Og klærne er kjøpt på Wish for 67,- kroner).

 Likes

Comments

I dag har jeg vært på jobb som ambassadør for Bodypower! Jeg har vært på Bodypower i Charlottenberg. Der har jeg delt ut smaksprøver på Celsius (med nye smaker) - og hatt gjettekonkurranse. Jeg har vært sammen med flotte ansatte og andre herlige ambassadører, og atleter! Det har vært en super dag!

Super rett og slett fordi jeg har hatt det gøy og hyggelig. Men også super fordi jeg har fått snakket med så mange mennesker som er interessert i det samme som meg. Fordi jeg har møtt så mange positive mennesker. Fordi det er en så absurd tanke at jeg skal stå og gi råd i en sånn butikk! Fordi det er en så absurd tanke at jeg kan stå og gi råd i en sånn butikk! For jeg har faktisk en ganske så unik kompetanse! Jeg kan etter hvert mye om trening og kosthold. Og det er for meg pur glede og lykke å få bruke den kompetansen og erfaringen jeg har!

Det jeg vil mest i hele verden er jo å bidra i andre menneskers liv. Jeg vil bruke mitt liv til å hjelpe andre. For om du vil endre livet ditt vil jeg at du skal vite at det er mulig!

Og jeg kan fortelle deg hvordan!

Så takk igjen Bodypower! For muligheten for å stille opp som ambassadør for dere! For muligheten for å dele levd liv  - og bidra til å endre andres liv!

Ydmyk, er følelsen jeg sitter med nå. Takk!Likes

Comments

Det har gått opp et lys for meg denne uka! Og det er magiske Nils som atter en gang har klart å snu hodet mitt, og tankegangen min!

Jeg er jo positiv, og har trua jeg! Men samtidig har jeg tenkt at det jeg holder på med nå er "Mission  impossible". For hvordan i all verden kan jeg egentlig seriøst tro at jeg skal nå NM? Hallo Mette!! Det må være "Mission impossible"! Og jeg som alltid er er i kaloriunderskudd - hvordan skal jeg kunne bygge nok muskler? Og hvordan kan jeg som "veier alt for mye" bli definert nok til å vise meg fram på en scene? Disse tankene har jeg hatt bak i hodet et sted! Selv om jeg altså har hatt trua på meg selv hele veien, har jeg samtidig tenkt at dette er umulig!!

Og det har jeg ikke egentlig forstått før det denne uka gikk opp for meg at dette faktisk er "Mission possible"! Jeg kan ikke helt forklare hva Nils sa, men i løpet av PT-timen på tirsdag forsto jeg at dette er possible! Jeg er faktisk i kalorioverskudd, stort sett hver dag! Jeg spiser nok, og bra nok, til å bygge muskler! Og jeg veier ikke for mye! Jeg ser bra ut, og det er jo først når NM virkelig nærmer seg at det er på tide med diett, og å senke fettprosenten!

Jeg tror rett og slett at jeg er akkurat der jeg skal være nå! Jeg gjør det jeg skal. Jeg spiser det jeg skal. Jeg trener som jeg skal. Og jeg er dritfornøyd! Med alle tre sidene av saken - mat, trening og tankegang! Og det er (blant annet) fordi jeg samarbeider med den beste!!

Min "MIssion impossible" har nå blitt til min "mission possible"!!

Her kommer noen glimt fra dagens Leg-day med Nils!Likes

Comments

Vil du ha resultater?

Er resultater viktig?

Hjelp, nå er jeg filosofisk igjen! Men med 1 år igjen til (mulig) deltagelse i NM er det mye jeg må tenke igjennom føler jeg.  Det er klart jeg vil ha resultater! Jeg trenger noen synlige resultater for å kunne gå opp på den scena!

Og om du har sett meg før, hvordan jeg så ut før - så vet du at jeg har oppnådd store resultater før. Jeg har fjernet enorme mengder fett fra kroppen! Det er et resultat av endret kosthold, drithard jobbing og rett og slett blod, svette og tårer! Jeg har altså oppnådd store resultater som alle kan se! Men jeg har oppnådd resultater som betyr så mye mer - som ingen av dere kan se! De endringene som har skjedd på innsiden kan jeg rett og slett og ikke klare å sette ord på! Men de betyr alt for meg! Jeg har sagt det tusen ganger, jeg fant meg selv igjen, og jeg likte godt den Mette jeg fant igjen! Jeg elsker den Mette jeg fant igjen!

Jeg har altså oppnådd resultater som er synlige. Viktige. Og livsviktige! Det er klart resultater er viktig for meg!

Det er viktig for meg å oppnå resultater, ellers blir det ikke noe NM på meg! Men da er vi tilbake til magien i livet - det er bare jeg som kan sørge for å oppnå de resultatene jeg vil! Det er jo ikke garantert at jeg når noen som helst mål. Men det som er helt sikkert er at jeg når ingen mål uten å legge  ned innsatsen som kreves!

Jeg vet ikke om det finnes et svar på spørsmålet øverst! Men det som er sikkert er altså at hvis du vil ha resultater så må du jobbe! Ingen resultater kommer uten innsats! Så hvis det er viktig for deg - ja, da må du gjøre en innsats!

Jeg vet ikke om jeg høres hard ut nå. Og ja, jeg er fult klar over at det finnes gode grunner og gode unnskyldninger for at du er der du er i livet! Men jeg vet at det finnes mange dårlige unnskyldninger også. Jeg vet at de aller, aller, aller, aller fleste av dere absolutt har det som skal til for å oppnå de resultatene dere ønsker!

Dere skulle ha møtt en av kundene mine; transplanterte lunger, kneproteser i begge bein, beinskjør, operert/vond skulder, skjev ryggrad og andre utfordringer i tillegg - hun har oppnådd helt sykt imponerende resultater. Resultater langt forbi hva vi kunne drømme om! Og hvordan har hun klart det? Jo riktig - hun har lagt ned den innsatsen jeg har bedt henne om - og enda litt til!!

 

 Likes

Comments