Header

Tror du man bare våkner opp en dag og veier 125 kilo? Tror du man kan legge skylda på gener? Vonde knær? Vent litt nå! Jeg skal skrive dette på en annen måte med en gang! Tror du jeg bare våknet opp en dag og veide 125 kilo? Tror du jeg kan legge skylda på gener? På vonde knær?

Nei, nei og nei!

Vekta kom snikende på. Litt her og litt der. Men at vekta kom av mitt horrible kosthold og slappe livsstil - det er helt sikkert! Jeg har ingenting annet å skylde på en meg selv. Rett og slett! Bare meg selv!

Og mine syke vaner! Du kommer deg ikke opp på 125 kilo uten å ha noen ganske syke vaner, tro meg. Jeg spiste for eksempel en hel pose potetgull pluss en boks rømme-dip, alene, mens jeg ventet på pizza.... Jeg kjøpte alltid den største bolleposen på bensinstasjonen, og ble sur hvis jeg måtte dele med noen! Dette er gamle vaner, vaner jeg for lengst har kutta ut. Jeg spiser selvfølgelig både bolle og litt potetgull innimellom. Men ikke i de mengdene som før. Langt i fra.

Men i dag skal jeg fortelle deg om en av de sykeste, merkeligste vanene jeg har hatt. Jeg er en smule flau over den, fordi jeg har jo forstått at ikke mange gjør akkurat det! Men jeg skal fortelle om den i dag, og akkurat i dag - for i dag har jeg beseiret denne gamle, håpløse vanen! Endelig!

Ok, her kommer det! Når jeg lager pannekaker til middag lager jeg først røra skikkelig tjukk - og så spiser jeg den med skje!! Selvfølgelig uten at noen ser hva jeg driver med. Og når jeg endelig klarer å stoppe lager jeg ferdig røra, steker pannekaker og serverer til familien! For jeg spiser jo ikke pannekaker....

Men i dag har jeg, faktisk for første gang (jeg rødmer nesten her jeg sitter), laget pannekaker - uten å smake det miste på røra! Så heretter er det sånn det blir - ingen snikspising av røra!

Old habits die hard - but they do die!Likes

Comments

Det er et par ting jeg gjentar; Jeg elsker hverdager. Jeg elsker å trene.

Dagen i dag ble i så måte helt topp! En helt vanlig onsdag. Jeg har vært mor, PT, husmor, student og litt kokk. Og så fikk jeg muligheten til å være vikar på en løpetime på Family! Et hundredels sekund tenkte jeg på å si nei, men heldigvis sa jeg ja! For det ble absolutt dagens høydepunkt. En ting var at jeg fikk slått et par fluer i en smekk; jeg fikk gjort unna min egen cardio-økt (og tjent litt penger samtidig). Men best av alt; for en inspirasjon å stå foran en sånn gjeng. For en inspirasjon å se innsatsen og gløden til de som var med på timen. Ingen sak å være vikar for en sånn gjeng!

Det var rett og slett en veldig god opplevelse for meg! (Håper bare de som løp følte det samme!) Godt å få være med å vise hvor gøy det er å løpe. Så godt å få lære bort gleden ved å løpe.

For det er en enorm glede for meg det faktum at jeg kan løpe, at jeg har en kropp som fungerer!

For fem år siden hadde jeg ikke hatt sjanse til å være med på den timen jeg ledet i dag!

Så; kan jeg kan du!

Hjertelig velkommen på løpetime på Family!

[video width="1280" height="720" mp4="http://www.metteetterfettet.no/wp-content/uploads/2017/08/IMG_4258.mp4"][/video]Likes

Comments

Det er dette jeg har sagt til meg de siste dagene.

Gi meg med hva? Gi meg med å tro at jeg kan nå de sykt hårete måla mine. Gi meg med å tro at jeg kan lykkes. Jeg har sagt et par andre ikke direkte positive ting til meg selv i det siste også.

MEN - hallo, Mette! Hva sier du om det man sier til seg selv da?

Jeg sier at du må stille deg disse tre spørsmålene;

 1. Er det sant?

 2. Kan det bevises?

 3. Tjener det min hensikt?


Og akkurat nå er det lett å svare på de spørsmåla - nei! Jeg trenger ikke lage noen lange avhandlinger om det - svaret er nei. Er det  noe jeg skal gi meg med så er det denne skitpraten jeg driver med! Ikke noe av det tjener min hensikt - det er i alle fall både sant og kan bevises!

Så nå gir jeg meg!

Gir meg med å snakke meg selv ned!

Og hvorfor akkurat i dag? Og hvorfor skal jeg klare det akkurat nå? Jo, forklaringen er ganske enkel. Ja, kanskje ikke enkelt er ordet... Men en time med Nils (den første etter ferien) var det som skulle til! Hans kompetanse og ikke minst hans magiske evne til å se meg, og forstå min skrudde tankegang kan snu det meste. Og i dag greide Nils (antakelig uten å være klar over det selv en gang) å vri litt på min skrudde tankegang - før har pushet meg gjennom en økt for bryst og rygg! Den økta gjorde sikkert sitt med kroppen rent fysisk, men det den gjorde med hodet var enda bedre!!

#youwillneverseemequitLikes

Comments

Har noen lovet meg at veien mot målet bare skal være artig? Tja, ikke som jeg husker. Og det er nok ingen som har sagt det heller! For det hadde nok ikke vært helt sant...

Jeg synes jo hverdager er artig. Det er artig å trene. Det er artig å lære mer og mer, om både trening og kosthold, lære om hva mat kan gjøre for kroppen din, lære om hvordan jeg kan forme min egen kropp!

Men det er ingen hemmelighet at skal du nå noen mål må du kjempe, det vil koste blod, svette og tårer. Det er noe som heter at nothing ever grows in a comfort zone! Og det er noe i det. Skal du vokse må du komme deg ut av komfortsona di!

Dette ble mye klisjeer og bla bla. Dagens poeng er egentlig bare at noen ganger er det kjedelig på veien mot det hårete målet. Noen dager er det kjedelig med treningsplaner og kostplaner. Og dagens kveldsmat er av det kjedelige slaget. To knekkebrød med Philadelfia-ost. Kjedelig!

Men hva gjør vel det når det er det som  må til for å nå målet?

Jeg vil ha premien - og da betaler jeg deler av den med en kjedelig kveldsmat i dag! Likes

Comments

På jordet? På vidda? Way Off?

Tja, leste du bloggen på fredag så vet du at jeg er bittelitt frustrert om dagen! Frustrert over mangel på resultater. Jeg skal ikke si at jeg ikke ser resultater, men det føles ikke som om de står i forhold til innsatsen!

Jeg legger ned en innsats større enn dere tror! Jeg trener mye! Og det ligger en tanke bak alt jeg gjør. Jeg elsker jo treningen, men ikke tro at det ikke koster meg noe for det!

Jeg elsker å ha en kostplan å følge, det gjør det enklere for meg. Men ikke tro det ikke koster meg noe for det. Jeg bruker tid på planlegging, innkjøp og forberedelser. Og jeg bruker energi og viljestyrke for å holde meg på sporet.

Jeg har en helt annen mental balanse enn før! Men ikke tro det ikke koster meg noe for det! Det koster å holde trua, viljestyrken og selvtilliten på topp! Og skal jeg prestere må jeg være på topp - også mentalt!

Er jeg på jordet nå da? Har jeg mistet retningen?

Nei da! Men kostholdet mitt i helgen finner du ikke på en plan fra en kostveileder, for å si det sånn! Og jeg ser veldig fram til tirsdag - da er Nils tilbake fra ferie! Sjelden har jeg følt så stort behov for coachen min! Min personlige trener - som kjenner meg bedre enn de aller fleste! Er det noen som kan sørge for at jeg ikke havner på jordet så er det han!

#youwillneverseemequitLikes

Comments

Aldri en kjedelig dag! Denne lørdagen har først bestått av hagearbeid hos mamma og pappa. Jeg innrømmer lett at hagearbeid er absolutt det kjedeligste jeg vet. Men litt gøy var det å få bruke en elektrisk hekkesaks for første gang i mitt liv!

Videre til treningsenteret. I dag sammen med Julie. Deilig med en økt for bicepsen og tricepsen!! Og magen! Ingen magiske øvelser i dag heller, men gode og kjente øvelser. Hentet noen tips om hvordan få en bra biceps-peak på Instagram. Så for bicepsen det ble hammer-curls, skråsittende biceps-curls og cable-curls.

Så hjem for å hente en million panteflasker, og så til Tøcksfors! Julie har begynt å trene mer og mer hun også. Hun trener mye! Hun er superflink til å spise bra, men nå hadde hun lyst til å lære litt mer om ulike kosttilskudd, og andre lure triks! Hos Bodypower fant vi Patrik. Som alltid er utrolig blid! Og som alltid har gode råd! Julie endte opp med BCAA, NOCCO og diverse proteinprodukter. Puddinger, barer og pannekaker! Og nå gleder hun seg bare til å teste ut de ulike produktene!

Jeg har stort sett det jeg trenger, men jeg går jo aldri tomhendt hjem fra Bodypower! Det ble masse pudding på meg også. Og noen stykker av favoritt-proteinbaren min (Grenade white chocolate, cookies and cream). Og sist, men ikke minst en ny BCAA - anbefalt av Patrik. X-tend! Den finnes i mange smaker, jeg valgte å teste mango. Det beste Patrik hadde smakt i hele sitt, liv sa han :-) Han hadde helt rett i at den var god! Veldig god! Jeg vil til og med strekke meg så langt som å si veldig, veldig god! Patrik hadde rett i det. Han hadde også ett i at X-tend var veldig lett-oppløselig i vann. Ikke noe "grus" i shakeren der nei!

Så nå skal jeg kose meg resten av kvelden. sammen med Julie. Og den nye BCAA'en. Og en proteinbar! Fra Bodypower på Tøcksfors!

 Likes

Comments

Gidder jeg dette mer? Hvor blir det av resultatene da? Hvor lenge skal jeg måtte vente? Hvor lenge skal måtte jobbe rævva av meg før det skjer noe?

Jeg er egentlig en tålmodig person. Veldig tålmodig tror jeg. Eller? Usikker på hva Reidar ville si om akkurat det... Men jeg er jo voksen og fornuftig. Jeg vet jo at ting tar tid. Men akkurat nå vil jeg se resultater! Akkurat nå! Nå!

Jeg følger treningsplaner. Jeg følger kostplaner. Jeg jobber med tankegangen min. Jeg trener, teller pastaskruer, planlegger alt og er superflink! Men noen dager har jeg bare lyst til å ligge på sofaen, etter å ha vært en tur på Deli de Luca! Jeg har lyst på en helg uten å måtte planlegge hva jeg skal trene, når. Uten å måtte tenke på hva jeg skal spise når jeg skal være hos mamma og pappa i hele morgen. Uten treningstights, uten BCAA. Med olabukse, og med bollepose.

Men jeg har mest lyst på resultater! Jeg har lyst til å øke muskelmassen. Og redusere fettprosenten. Samtidig... Det er et vanskelig prosjekt. Et krevende prosjekt. Så hva er valget mitt? Ikke noe, egentlig. Det er bare å glemme denne utålmodigheten min. Skal jeg nå måla mine - og det vil jeg jo - så må jeg gjøre det som kreves. Og det kreves tålmodighet. Jobben jeg legger ned i dag ser jeg ikke resultater av i morgen. Men jeg kommer til å se resultater!

Særlig hvis jeg ikke er så dust at jeg gir opp. Kan jo ikke bare slutte å gidde! Da kan jeg jo ikke velge Deli de Luca og ostepop. Da får jeg velge Nilsepizza og ikke noe godteri da!

Klart jeg gidder! Jeg gir meg jo ikke nå!

#youwillneverseemequit

Likes

Comments

Hjelp, så mange dumme overskrifter man kan lese. Aviser, blader, Facebook - overalt dukker det opp dustete overskrifter. Mange av de er tydeligvis laget for å få lesere. Sånne typiske "Se&hør"-overskrifter. Og vi lar oss lokke og lure! Denne overskriften kom jeg over på nettet i dag tidlig. Og jeg innrømmer at jeg lot meg lokke og lure til å lese. For dette kan da umulig være riktig? Ingen kan vel mene det? Trening har hjulpet meg å kvitte meg med 50 kilo fett! Trening har hjulpet meg å finne meg selv. Trening har forandret livet mitt. Dette måtte jeg lese. Det var til og med en gruppe forskere, selvfølgelig amerikanske, som hadde kommet fram til denne geniale konklusjonen! Og her er hva de hadde funnet; Trening forlenger livet, men er i praksis uten effekt når det gjelder å bli kvitt overflødig fett på kroppen. Å trene seg slank krever en så voldsom innsats at det neppe lar seg gjøre for folk flest. For Vil du bli kvitt ekstra fett på kroppen, er det først og fremst hva du spiser som gjelder!  Gratulerer! Det kunne jeg fortalt dere før! Jeg hadde selvfølgelig ikke gått ned over 50 kilo om jeg spiste akkurat som før. En time spinning hjelper lite hvis du spiser tusenvis av kalorier om dagen. Man trenger vel ikke være forsker for å forstå det?! Trening har enormt mange fordeler. Og jo eldre du er, jo viktigere! Og styrketrening er spesielt viktig for helsen. Jevnlig trening styrker lunger og hjerte. Det reduserer risikoen for diabetes, fordøyelsesproblemer, flere krefttyper, for høyt blodtrykk og blodsukker og for høye nivåer av kolesterol. Styrketrening styrker også både ben og naturligvis muskulatur, som forebygger beinskjørhet. Fysisk aktivitet er et viktig og veldokumentert virkemiddel i forebygging og behandling av over 30 ulike diagnoser og tilstander.Trening høyner dessuten humøret og holder hjernen skarp. Men disse lure ekspertene mener altså at trening i forbindelse med slanking er sterkt overvurdert. Og at det er overspising er hva som forårsaker fedme! Gratulerer igjen! Eneste måte å gå ned i vekt på er å skape et kaloriunderskudd! Spise mindre. Trene mer.

Ekspertene sier at det er teoretisk mulig å trene seg slank, men hevder at det krever en så voldsom innsats at det neppe lar seg gjøre for folk flest.

Jo da, det lar seg gjøre! Men det holder kanskje ikke med å tusle et par kilometer om dagen. Så mye som vi sitter stille om dagen må det nok mer trening til enn som så.

Når det gjelder kostholdet er rådene jeg mener vi bør følge er  ganske enkle.

 • Kutt ned på antall kalorier.
 • Velg matvarer med begrensede mengder fett, sukker og salt.
 • Ha et variert kosthold
 • Spis mye frukt, grønt og bær.
 • Spis grove kornprodukter
 • Spis mye fisk og lite bearbeidet kjøtt.
Og de positive effektene er mange;
 • Du legger grunnlaget for god helse
 • Du får i deg de næringsstoffene  kroppen trenger
 • Kombinert med fysisk aktivitet reduserer du risikoen for blant annet hjerte- og karsykdommer, diabetes, høyt blodtrykk, flere former for kreft, beinskjørhet, tannråte, overvekt og fedme.

Selvfølgelig hjelper trening! Selvfølgelig har trening masse effekt - men ikke uten at du endrer kostholdet ditt også. Ingen overraskelse det kanskje?!

 Likes

Comments

I dag får du en challenge av meg!

(Den er "stjålet" fra Bodypower sin instagramkonto).

Challenge'n er enkel. Eller, det kommer forresten an på hva du heter! Det går ut på at hver bokstav i alfabetet står for en øvelse, og et antall repetisjoner. Din oppgave blir da å stave navnet ditt - og utføre øvelsene som står bak bokstavene!

I dag var det godt å ha et kort og greit navn.

På meg ble det:

 • 20 burpees

 • 1 min wall-sit

 • 15 squats

 • 15 squats

 • 1 min wall-sit


 

 • 20 burpees

 • 10 crunches

 • 15 push-ups

 • 1 min wall-sit


Det er mulig naboene lurte litt på hva jeg dreiv med på verandaen, men pytt, pytt. Og med mitt lille mage-kveldsrituale så ble det en godkjent økt på en onsdag!

Så nå er det din tur! Stav i vei - og kjør på!Følg meg gjerne på Instagram og Snapchat.Likes

Comments

Jeg elsker livet! Jeg elsker hverdager!

Men det betyr jo ganske langt i fra at livet er et eneste stort party! Det er drittdager i mitt liv også. Og det er kjedelige tirsdager!

I dag var en sånn! En kjedelig tirsdag altså.

Først ble jeg vekket altfor tidlig av naboens lastebil. Så typiske morgenrutiner; vekking, frokost, matpakker og hadetbra-klemmer. Løpetime på Family var det neste! Så PT-time. PT-timer. Veiledningstimer. Hjem til lekser, og litt tid til egne studier, før det var på tide å lage middag. Som jeg ikke rakk å spise fordi jeg skulle ha en vikartime på Family! Og etter den timen var det endelig min tur til å trene. Bryst og rygg, alene. (Nils er fremdeles på ferie).

Og så - hjem til middag, dusj og familie! Og litt sofatid!

Kjedelig tirsdag. Kjedelig tirsdag??

Nei, når jeg tenker meg om, så har denne kjedelige tirsdagen vært så langt i fra kjedelig! Det er jo egentlig bare greit å komme seg opp i god tid om  morgenen! Morgenstund med de minste (som ikke er små i det hele tatt lengre) er jo bare koselig!

Løpetime på Family er jo egentlig alltid veldig gøy. Men litt ekstra gøy i dag! Min førstefødte (som hun liker å kalle seg) var med på løpetimen min for første gang! Og uten å fortelle hele hennes livshistorie så er ikke det noen selvfølge det, at hun skulle fullføre en løpetime med stil på den måten hun gjorde! Og PT-timer da! Det er jo ikke noe bedre enn det! Dagens kunder var noen nydelige damer, som imponerer skjorta av meg! Veiledningstimen var også litt spesielt givende i dag; det var min egen mamma som trengte litt veiledning! Mamma er en av de tøffeste jeg vet om. Hun har vondt både her og der, men trener allikevel! Takk for at du kommer til meg, mamma! Jeg hjelper deg så gjerne!

Lekser går greit unna her. Og egne studier er jo bare kjempespennende! Jeg skal ha to eksamener i januar - og da er jeg også kostholdsveileder i tillegg! Gøy! Lage middag er jo egentlig bare koselig det også. Koselig å ha så mange folk i huset, og rundt bordet! (Jeg fikk jo middag jeg også, bare litt senere).

Vikartimen på Family var jo også bare gøy! For en gjeng! Og for en innsats! Bare kosa meg jeg! Og så kan jeg altså få kalle det for jobb!! Egentrening er jo absolutt blant dagens høydepunkter, uansett hvilken ukedag det er!

Og når jeg er så privilegert å få ha en sånn familie å komme hjem til - ja da blir det toppen på kransekaka på en kjedelig tirsdag - som viste seg å være alt annet enn akkurat det!

Likes

Comments