Header

Jaja- modell og modell. Det var jo bare en enkel motevsning på et lite kjøpesenter i Sverige. Men det var stort for meg! Stort! Jeg kan ikke annet enn å tenke på "gamle" Mette i sånne situasjoner. Det er jo helt vilt at noen vil at jeg skal vise fram treningsklær på en scene for dem! Helt vilt!

Og vilt gøy! Jeg gjør det gjerne igjen! Jeg sender en ekstra takk, og tanke til Bodypower-atlet Christer Værnes i dag! Han var så trygg og rolig at jeg også greide å slappe av og kose meg -og bare nyte øyeblikket! Christer ser jo ut som en tøffing, og det er han sikkert også! Men han viste seg å være en utrolig sympatisk fyr! Og klok også! Han vet det nok ikke selv, men han hjalp meg nok et steg nærmere avgjørelsen som skal tas i nær fremtid...

Dere som følger meg vet godt at dietten min sluttet i det jeg gikk av scenen i går! Jeg må bare få skryte litt av meg selv altså - det ble minus 6,8 kilo på 7 uker! Og det er jeg kjempehappy med! Men i går var det altså tid for å skeie ut. Jeg kjøpte meg både sjokolade og nøtter og et rundstykke. Men det triste (eller kanskje det beste...) var at det egentlig ikke var så godt som jeg drømte om på forhånd. Jeg fikk egentlig bare vondt i magen! Det blir nok litt ekstra karbohydrater i dag også... Men kroppen min er nok mest begeistret for at jeg ikke skeier ut så mye!

Her kommer noen bilder fra i går! En dag, en dato og en opplevelse jeg kommer til å huske lenge! Lenge!

Og hvem vet hvor veien kan gå videre herfra??Bilde tatt av Tøcsfors Shoppingsenter. resten av bildene er tatt av Reidar.Bodypower-atlet Christer Værnes.Vi delte ut smaksprøver og hjalp til i favorittbutikken også! Både før og etter motevisningen.

 Likes

Comments

Hvordan i all verden kunne jeg tenke i går at dette kanskje var slutten! Det her er jo bare begynnelsen! Det här är bara början!

Jeg er Mette etter fettet! Det er lenge siden jeg var en helt annen! Men tankene på hvordan jeg hadde det da er ikke like langt unna. Jeg setter så mye større pris på de tankene jeg tenker nå! Mette etter fettet ser ikke begrensninger, bare muligheter! Jeg har blitt kjent med en flott fyr i dag, som minnet meg på akkurat det - livet handler om å se mulighetene, gjøre det beste ut av det - være fornøyd med seg selv. Men det handler også om å ta de mulighetene som livet byr på. Jeg sier ikke at jeg har bestemt meg for hva som er neste mål.

Men det er ikke tvil om at det blir et nytt mål!

Her er Charlotte, som jobber i butikken på Tøcksfors, Bodypower-atlet Christer og meg!Her er noe av godisen jeg kjøpte med meg hjem!I morgen kan du både se og lese om dagens motevisning! Det ble akkurat en så positiv greie som jeg håpet på! Og jeg var utrolig glad for at jeg har fulgt ekstremdietten så godt som jeg har gjort! Minus 6,8 kilo på 7 uker kjentes verdt hver eneste sultne time disse siste ukene! (Og kaka jeg spiste i kveld førte til mere vondt i magen enn den gledet...)

 Likes

Comments

Er dette slutten? Eller begynnelsen?

Filosofisk i dag også. For i dag var det på tide å gjøre opp status. I dag er det slutt på ekstremdietten! I dag har jeg analysert kroppen min. Og motevisningen i Tøcksfors i morgen blir avslutningen på dette prosjektet mitt!

Eller blir det starten på et nytt?

Status først. Jeg skulle gå ned x-antall kilo fett på 2 måneder og fire dager. Det ville vært fram til 15. mai. Men på grunn av motevisningen i morgen flyttet vi målet drøye to uker fram. Så i løpet av mitt nå ca. 6 uker lange prosjekt har jeg gått ned x-antall kilo fett uten å miste noe særlig muskelmasse i det hele tatt! Det ble ikke helt så mye fett fjernet som jeg ønsket, men det ble borte så mye fett som det var realistisk skulle bli borte. Og ser jeg meg selv i speilet så er det absolutt borte nok fett til at jeg  kan gå på catwalken i morgen med hevet hode!

Så er dette slutten? Skal jeg tilbake til mitt "vanlige" liv nå?

Eller er dette begynnelsen på noe nytt? Har jeg det egentlig i meg å stoppe før alt er forsøkt? Har ikke jeg det alltid best med et hårete mål foran meg? Mener ikke jeg virkelig at impossible is nothing?  Jeg tror jo at man kan få til det aller meste man bestemmer seg for - bare man er villig til å betale prisen!

Jeg har ikke svaret i dag. Men jeg har lyst til å avslutte med noen skikkelige klisjeer;

You haven't seen the best of my yet.

My story is still beeing written.

I didn't come this far only to come this far.

I'm not here to be average. I am here to be awesome.

Og vet du? Det gjelder deg  også!

Ha en super weekend!

Sjekk ut tilbudet fra iForm helt nederst.Likes

Comments

Det at jeg turte å ringe til PT-Eirik forandret livet mitt.

Hvorfor? For så mange grunner. Mange. Men jeg skal prøve å oppsummere på et vis. Jeg var jo så redd at det bare skulle bli kleint; den unge kjekkasen og den gamle, tjukke dama. Men så feil kan man ta.

 • med Eirik ble trening en rutine.

 • jeg lærte en hel masse om trening, om kosthold og om meg selv

 • jeg lærte at å slite seg ut føles helt herlig

 • jeg lærte at jeg er i stand til så mye mer enn jeg trodde

 • jeg opplevde egentlig bare seier på seier sammen med Eirik. (Fordi han la lista på helt riktig sted).

 • jeg ble kjent med meg selv, og ikke minst glad i meg selv

 • og jeg fikk godkjent hudfjerningsoperasjon


Jeg har flere ganger før skrevet mye om hva Eirik betydde for meg. Jeg har også flere enn en gang fortalt om hvor mye Nils har betydd, og fremdeles betyr, for meg. Uten de to gutta hadde jeg ikke vært PT selv i dag! De har motivert og inspirert på måter jeg nesten ikke kan forklare. Og kan jeg videreformidle noe av dette selv - ja, da er jeg et lykkelig menneske! Kan jeg får bety noe for mine kunder, ja da kan det ikke bli bedre.

Men hvordan er en PT da? Og hva kan du forvente av en PT? Det er vel veldig individuelt det, men her skal jeg fortelle deg hva jeg mener du kan, og bør forvente av en PT!

 • Respekt -  for meg, kroppen min, mine mål, min tid

 • Passion - entusiasme for jobb og trening er viktig, det smitter

 • Fagkompetanse - velg en PT med god utdanning

 • Sosial kompetanse - velg en PT som kan snakke om annet enn trening også

 • God hukommelse - jeg liker at PT'en husker både hva jeg løfter, og hvor jeg har vært på ferie

 • Fult fokus


Mitt mål er å være enn sånn PT! Jeg har lært av de beste, og jeg har landets beste PT- utdanning! Kommer du til meg så skal jeg virkelig bestrebe meg på å være akkurat en sånn PT!

Og vet du hva? DU har mulighet til å teste meg ut! Det er bare å ta direkte kontakt med meg - her på bloggen, på Facebook, mail eller hva som helst så kan vi trene sammen! Jeg kan hjelpe deg å nå målene dine! Spesialområdet mitt er kanskje vektreduksjon og livsstilendring, men jeg kan så mye mer enn det! Jeg har kunder fra 24 til 69 år med ulike liv, og ulike forutsetninger og ulike mål! Og alt er like spennende og gøy! Og inspirerende for meg. Og motiverende for meg. Ikke noe gjør at jeg føler større respekt enn folk som tar tak i livet sitt uansett forutsetninger! Det står det virkelig respekt av.

Så nå kan det være din tur! Du kan bli min nye PT-kunde! Jeg kommer selv til å fortsette å være en PT-kunde til Nils har passert 70 - det har vi allerede avtalt.

Og i dag også - kunne jeg så kan du!

Alle bilder: Jonas Ingstad

 

Likes

Comments

Jeg er i det filosofiske hjørnet om dagen!

I går kvernet tankene rundt dette med grenser. Hvordan vet jeg hvor grensa er om jeg aldri pusher meg helt til jeg når grensa? Kan jeg stoppe før jeg har kommet dit? Og vil jeg da alltid lure på hva jeg kunne ha fått til?

Jeg er jo i dette hjørnet fordi jeg har noen avgjørelser å ta etter denne helga! Jeg har jobbet i 7 uker for å kvitte meg med fettet den skadde hånda førte med seg i vinter. Alle som har vært igjennom det vet at diett, shredding eller hva du kaller det er hardt arbeid. Veldig hardt! Akkurat nå er jeg så sulten at jeg nesten lurer på om det er det som får meg til å bli så filosofisk...

Til lørdag er det altså motevisning i Tøcksfors. For Bodypower! Jeg kommer ikke til å være den helt beste utgaven av meg selv, men jeg kommer til å være bra nok!! Og i det jeg setter fot på den scena kommer jeg til å tenke; impossible is nothing!

Så er det bursdag for nevø Thomas! Der skal jeg spise kake med verdens beste samvittighet - og så må jeg jobbe med svarene mine på disse spørsmålene;

 • Hvor går grensa?

 • Hva koster det meg egentlig?


Jeg har ikke noe svar på noen av spørsmålene nå. (Kanskje kake, sukker og karbohydrater, setter i gang hjernen igjen?!..). Det med grensa filosoferte jeg over i går.

Men hva koster det egentlig? Hva koster det meg å følge drømmen? Hva koster det meg å være den beste utgaven av meg selv? Hva er det jeg har å velge mellom egentlig? Det er for så vidt enkelt; det koker ned til et enten eller spørsmål:

Skal jeg gå for et skikkelig hårete mål? Eller ikke?

Og tilbake til hva det koster meg igjen? Det blir ingen svar her og nå. Bare mine filosofiske, og relativt uklare tanker. For det koster meg vel egentlig alt? Eller ingenting? Får jeg ikke egentlig bare masse igjen!?

Det vil jo koste selvdisiplin. Da må jeg fortsette med å bare se på bollen med Pringles hos venner. Uten å spise noe av det! Er det en kostnad? En gevinst? Trenger jeg det potetgullet? Trenger jeg det for å kose meg med venner?

Det vil koste timesvis på treningssenteret. Men det er jo en pris jeg betaler med glede. Med stor glede. Uansett hva jeg bestemmer meg for vil jeg aldri slutte å trene. Aldri. Det kan jo hende at det ikke blir 10 økter i uka for bestandig. Men det blir trening for bestandig.

Det vil koste meg å fortsatt ha kontroll på kosthold. Men er ikke det bare også en vinn/vinn situasjon? Jeg har da bare godt av et sunt kosthold?

Jeg er glad jeg ikke skal svare i dag! Men jeg hører egentlig inni hodet mitt at jeg kan da ikke gi meg før jeg har pushet meg helt til dit hvor mine grenser går!?... Og jeg hører egentlig at jeg føler ikke at det koster meg noe å leve på denne måten...jeg får jo bare så inderlig mye mer igjen!

Har man først gått veien fra "feit og fæl" til "fit og lykkelig" - ja, da gjør man rett og slett det som trengs for å bli der! For det som krevdes for å bli "fit og lykkelig" det hadde jeg jo i meg selv!! Og hvem vet hva meg jeg har i meg?!

Og jeg må bare avslutte med dette i dag; KUNNE JEG SÅ KAN DU!

Fotograf; Jonas Ingstad 

 

 Likes

Comments

Hvordan kan jeg vite det? Hvordan kan jeg finne ut av det?

Tja, da må jeg vel gjøre som de andre unga; pushe på helt til grensen er nådd!

Det ligger en kilde til nysgjerrighet her for meg. Hvor går grensa mi? Hva kan jeg egentlig klare? Hvor langt er det mulig å drive  det? Hvor tungt kan jeg egentlig løfte? Og det ligger en enorm tilfredsstillelse i dette! Og en enorm mestringsfølelse!

Spørsmålet som svirrer rundt i hodet mitt i dag er; kan jeg egentlig klare å stoppe før grensa er nådd? Ønsker jeg egentlig å stoppe før grensa er nådd? Kan jeg leve med at jeg ikke forsøkte alt? Kan jeg leve med at jeg aldri fant ut av akkurat hvor grensa gikk?

Har jeg et svar i dag? Nei! Men en ting vet jeg sikkert;

YOU WILL NEVER KNOW YOUR LIMITS UNLESS YOU PUSH YOURSELF TO THEM!

Så; gå ut og push! 

Sjekk ut tilbudet fra Adam! Likes

Comments

Det er lett å svare ja på det første spørsmålet. Det er lett å si ja til at man ønsker forandring.

Ønsker du forandring? Jeg ønsket meg i alle fall en forandring den sommerdagen for 5 år siden hvor beslutningen ble tatt! Den historien har dere hørt mange ganger før! Og jeg hadde antakelig ønsket meg er forandring lenge! Jeg følte meg feit og fæl, og det var mye som ikke stemte i livet mitt. Det var så mange begrensninger. Det var så mye dårlig humør. Det var så mye som var tungt.

Men vil du gjøre noen forandringer? Det ble jo ingen endring i livet mitt før jeg tok tak og gjorde noe helt konkret- Skal det bli endring må du gjøre endringer. Skulle jeg endre livet mitt måtte jeg gjøre noen endringer. Jeg måtte gjøre mange endringer. Det viktigste jeg gjorde var å melde meg inn på Family og begynne å trene! Det var endring det! Og det ble det endringer av.

Jeg hadde så mange unnskyldninger. Kanskje har du mange unnskyldninger. Men dagens budskap er enkelt (men dog så ille vanskelig) - vil du ga forandring i livet ditt må du gjøre noen endringer!

Hva gjorde Reidar og jeg med litt uventet alenetid før? Tja, gikk ut og spiste lunsj kanskje. Satt på rompa i sofaen med en mobil, en pc eller en fjernkontroll i hånda. Dro og kjøpte noe godteri.

Men hva gjør vi nå? Nå i helga dro vi på Family, tok en hel sal for oss selv og trente! Det er endring det! Endring som fører med seg endringer!

Her kommer en hel masse bilder fra økta vår! Meg i nye klær fra Ican I will som Reidar overrasket med før helga!

Pass også på å få med deg dagens gode tilbud helt nederst i saken!Sjekk ut kampanjen som ligger nederst i dag!Likes

Comments

Det er ikke lenger noe nytt at jeg har snudd livet mitt helt på hodet, og blitt et helt nytt menneske! Det at jeg har gått ned over 50 kilo, og trener 10 økter i uka er ingen nyhet lenger!

Om tre måneder er det faktisk 5 år siden jeg var så "feit og fæl", eller i alle fall følte meg sånn, at det en dag plutselig var nok! Jeg tok tak i kosthold og trening, og forandringen var i gang! Og en lang historie gjort kortere; etterhvert tok jeg også tak i tankemønster og sjøltillit - og gjorde en helomvending også der!

Jeg har altså følt meg "fit og lykkelig" lenge nå. Det er det som er hverdagen min nå. Et sunt kosthold er en helt naturlig del av hverdagen min nå. Trening er dagens høydepunkt. Og mine tanker om meg selv er sunne og gode! Det er livet mitt nå! Og det er sånn omgivelsene mine ser på meg nå. De tenker ikke lenger over min enorme forandring, fordi den Mette de kjenner er den etter fettet. Det er ikke lenger sånn at folk ikke kjenner meg igjen fordi de ikke har sett meg på en stund. (Jeg har jo sett sånn ut lenge nå). Det er ikke lenger sånn at komplimentene hagler. Og det er helt greit. For nå er jeg jo bare meg selv. Jeg er Mette etter fettet. Men det er det som er meg nå. Og det er det som skal være meg framover nå!

Men for Reidar og meg tar de nok aldri slutt; hvetebrødsdagene altså! I går dukket det plutselig opp muligheter for litt alenetid. Og hva brukte vi den til? En skikkelig heftig økt på treningssenteret. Alle dagens bilder er hentet derfra!! Vi forbrant godt med fett, og hadde det både gøy og veldig hyggelig!!

Vi avsluttet kvelden på kino altså, så vi kan gå på "normale" dater også! Vel og merke uten popcorn og brus, men med hver vår Questbar som godis på kinoen!!God, gammeldags tauhopping!En versjon av mountainclimbers!Elskede burpees! I løse lufta!Hopping......og løping!

 

Sjekk ut kampanjen som ligger nederst i dag! Lekker løpejakke og et kjempeinteressant blad!

Likes

Comments

Who's the fairest of them all?

Lille speil på veggen der - Hvem er vakrest i landet her?Vet du - det var en gang hvor jeg unngikk alt som var av speil. Jeg snudde meg bevist vekk når jeg gikk forbi butikkvinduer. Og speilet vårt på badet viste ikke noe mer enn du trengte å se for å få gredd hår og pusset tenner. Det er sterkt å si, men jeg hatet mitt eget speilbilde!Det gjør jeg ikke lenger! Den jeg ser i speilet nå er ikke min fiende, men min venn! Min bestevenn! Jeg kan til og med finne på å gå litt saktere forbi butikkvinduene bare for å se hvordan jeg ser ut. Speilet på badet er akkurat det samme. Men jeg er ikke den samme.Jeg er ikke den samme utenpå. Men jeg er ikke den samme inni heller. Og det er faktisk mye viktigere! Jeg ser jo ikke på meg selv i speilet fordi jeg er så spesielt hot og lekker. Jeg ser på meg selv i speilet uten å tenke så mye mer over det. Ok, dette er meg nå. Og jeg hater på ingen måte mitt eget speilbilde lenger.For det jeg ser er en kropp som fungerer som en kropp skal. Jeg ser en kropp som blir behandlet pent. Jeg ser en kropp som har et sunt kosthold. Jeg ser en kropp som er full av treningsglede. Og jeg kan se, selv om det egentlig ikke er synlig for øyet, at dette er et menneske i mental balanse! Dette mennesket er lykkelig! Dette er et menneske som har det bra!Jeg ser et menneske som jeg med stolthet kan se rett inn i øynene! Ingenting å skamme seg over lengre. Jeg er glad i det mennesket jeg ser i speilet!

Så hvem er egentlig vakrest i landet her da? Jo, det er meg! Men det er også deg! Ja, akkurat deg! Gå rett bort til et speil nå, se deg selv rett inn i øynene og si ;

Jeg er vakrest i landet her!

Ha en fortsatt strålende helg!Likes

Comments

Det finnes en hel masse sitater som handler om dette. En hel masse klisjeer. Men for meg handler det egentlig til slutt om hvem vil jeg ha i livet mitt? Og hvorfor?

Jeg vil omgås med folk som løfter meg opp. Jeg vil helst unngå å omgås folk som dytter meg ned.

Jeg vil omgås med folk som forstår meg, eller i alle fall ønsker å gjøre et forsøk på å forstå meg!

Om en drøy uke har jeg noen nye avgjørelser å ta! Hvor er neste målstrek? Hva blir neste prosjekt? Hva skal jeg fokusere på framover?  Og hvem vil jeg omgås som kan hjelpe meg med å finne svarene på disse, for meg, så viktige spørsmålene? (Det åpenbare er selvfølgelig den alltid støttende og ekstremt forståelsesfulle ektemannen jeg har). Men i dag må jeg snakke litt om Nils igjen!

Musclebuddies. Dreamtem. Kall oss hva du vil, men vi har et veldig spesielt forhold. Og er litt av et snodig par! Jeg kunne vært mora hans, og vi lever veldig ulike liv - utenom treningssenteret. Det unike forholdet kommer selvfølgelig av den veien vi har gått sammen. Hva jeg har lært av Nils kan jeg ikke forklare. Men at jeg takket være Nils har et helt annet syn på både livet og meg selv er hevet over enhver tvil. Jeg aner ikke hvordan han gjorde det, men han gjorde det. Og det vil jeg for alltid være takknemlig for. Det fortjener egentlig både en medalje og en pokal, for gudene skal vite at det var ingen enkel kunde Nils møtte på i august for snart 3 år siden!!!

Så når viktige avgjørelser skal tas er det helt selvfølgelig for meg at de tas sammen med Nils. Han har fagkompetanse og erfaring, men også medfødte magiske evner til å vite hva som er lurt for meg, hva som er best for meg, hva jeg klarer! Jeg stoler fult og helt  på hans vurderinger. Og hvorfor gjør jeg det? Nils har aldri, virkelig aldri, fått meg til å føle meg presset ned. Han har alltid, virkelig alltid, fått meg til å føle meg løftet opp.

Og det er akkurat sånne folk jeg vil ha i livet mitt! Noen som løfter meg opp. Noen som tror på meg. Noen som hjelper meg å se framover. Noen som hjelper meg å se mitt potensiale. Noen som jeg kan stole på. Noen som kan snu min pessimisme til optimisme.

Omgi deg med folk som løfter deg opp. Folk som dytter deg ned har du ikke plass til i livet ditt!

Alle bildene er tatt av fotograf Jonas Ingstad!

 Likes

Comments