Header

Det er ikke sikkert noen andre gjør det!

På tirsdager og torsdager har jeg æren av å være instruktør på en løpetime her på senteret. Mange er nybegynnere, mange har et ønske om å lære å løpe, om å begynne å løpe, om å finne gleden i det å løpe! Det er en så gøy time å få lede. Og det er en time som gir så mange muligheter til å klappe seg selv på skuldra! I løpet av timen løper vi 20 stykk intervaller på 45 sekunder. Og for hver intervall vi klarer kan vi klappe oss selv på skuldra - vi klarte den intervallen også! Det gir så mange herlige mestringsopplevelser i løpet av den halve timen vi løper.

Jeg klapper meg sjøl ofte på skuldra. det er superviktig å gi seg selv en positiv tilbakemelding når man når sine små delmål.

Jeg var, som dere vet, på tidenes kjærestetur til København i helgen! Jeg hadde en plan. Fulgte jeg den til punkt og prikke? Nei, det ble noen tvilsomme avgjørelser i løpet av helga. Men hva gjør jeg med det? Gir meg selv "juling" for de pommes fritesene jeg spiste? Gir jeg meg selv "juling" fordi det ble drosje der planen var å gå? Nei! Jeg gjør akkurat det motsatte! Jeg gir meg selv en klapp på skuldra for alle de gangene jeg gjorde som planlagt. Jeg gir meg selv en klapp på skuldra for alle de gangene vi gikk trappa i stedet for å ta rulletrapp eller heis. Jeg gir meg selv en klapp på skuldra for alle de gangene jeg gikk forbi boder hvor de solgte brente mandler ( i stedet for å gi meg "juling" for den ene gangen jeg ikke gikk forbi).

Klapp deg selv på skuldra i dag! Du har helt sikkert gjort noe som fortjener det. Ellers så må du planlegge å gjøre noe som gir deg grunn til å klappe deg selv på skuldra etterpå!

Så skal du få en klapp av meg også!

 

Bildene er fra Guiness World record museum i København. Først som verdens tjukkeste mann. Så som nummer 1 på seierspallen!

 Likes

Comments

Helgens tur til København har vært et eventyr! Jeg har virkelig fått feiret en flott eksamen, livet og kjærligheten!

Men utfordringene følger med "på lasset" uansett hvor man befinner seg! Det handler jo om meg og mitt liv. Det er ikke noe man drar i fra selv om man reiser på "kjærestetur" utenlands. Jeg hadde en plan på forhånd. Fulgte jeg den da? Ja. Og nei! Jo da, jeg har vært flink. I mange situasjoner har jeg gjort akkurat som planlagt. For feiring og kos hører ikke sammen med kalorier! Men jeg har nok også gjort ting som jeg ikke hadde planlagt. Når utvalget blir for stort - som på kjempe middagsbuffet på båten - kan det bli mange kalorier selv om valgene ikke er så dumme. Og når utvalget blir for lite - som på små, koselige restauranter - kan det bli en utfordring å finne mat som passer inn i planen. Hvorfor serveres det pommes frites til praktisk talt alt som er?? Det er greit nok å holde seg unna når det står på menyen, da kan man jo bare be om salat i stedet for f.eks. Men verre å la vær når de plutselig dukker opp på tallerkenen din. Ved siden av den sunne omeletten du bestilte!!

Jeg har vært store deler av helgen på et stort skip. Og jeg fikk verdens kuleste jakke av Sussebass i gave for vel bestått eksamen(er)! Jakka fikk meg nesten til å se ut som kapteinen selv,  og den ga meg assosiasjoner som fikk meg til å tenke! Jeg er kaptein! Jeg er kaptein på eget skip. Jeg er kaptein i mitt eget liv! Det er jeg som er sjefen. Jeg har ingen å skylde på for at jeg ble så inderlig overvektig. Det var jeg som hadde det hele og fulle ansvar for det!

Men det var også jeg som "snudde skipet". Det var jeg som endret livet mitt. Det var mitt ansvar at jeg begynt å spise bedre, og bevege meg mer! Dere vet at jeg deler æren med flere! Uten Reidar, Eirik og Nils hadde jeg aldri vært der jeg er i dag! Men mitt liv er, og blir, mitt ansvar. Ingen av de tre mennene i mitt liv kunne tvinge meg til noe som helst! De kunne hjelpe meg, lære meg ting, pushe og oppmuntre, backe opp og skryte. Men jeg måtte gjøre jobben selv!

Jeg har ansvar for mitt liv og min lykke! Jeg er kaptein i mitt eget liv! Jeg vet hvor jeg kommer fra, og jeg vet hvor jeg er, og jeg vet hvilken kurs jeg skal ligge på framover!

For jeg er kapteinen!

Bli kaptein i ditt eget liv! Kunne jeg - kan du!

Likes

Comments

Da var PTNils tilbake på bloggen en liten tur!

Mette er på ferie og feirer PTutdannelse! Så hva skal jeg skrive om da?

Hva skal man finne på dersom man skal på en liten weekend tur, men er redd for å ødelegge trenings-fremgangen sin?

Som hovedregel: ikke ta den helt ut!

Og det går for det aller meste, enten det er snakk om usunn mat, drikke, eller det å ligge å slappe av!

Ferie er ikke alltid kun for å slappe av, men å gjøre ting man har lyst til også!

Som det å gå ut å spise, eller kanskje ut å danse på kvelden.. uansett hva man velger å gjøre,  så ikke vær på latsiden bare fordi man har ferie!

Husk at det å slappe av er ikke det samme som å være lat, men å være lat kan ha en god sammenheng med det å slappe av..

ha en fin lørdagskveld!

[caption id="attachment_2023" align="alignright" width="225"] Bilde fra økten vår fredag, før Mette reiste på ferie![/caption]Likes

Comments

I dag skal det feires! Metteetterfettet har nå 1000 følgere! Tusen takk til alle som følger meg! Jeg er så glad for dere alle! Og om jeg kan inspirere noen av dere der ute kan jeg ikke ønske meg mer! Det er klart det må feires!

Mannen min har også planlagt en feiring! Jeg er jo ferdig med PT-utdannelsen min nå. Eksamener er bestått, alle karakterer er mottatt og jeg er PT. Det skal feires med en skikkelig kjærestetur til København! Det gleder jeg meg til!

Men sånt må planlegges! Og det er sånn som nå at jeg er glad for at jeg har lært meg at feiring ikke trenger å henge sammen med mat. Kos er ikke lik kalorier! Og det andre jeg har lært meg er altså at sånne happeninger blir mest vellykket om jeg legger en plan på forhånd. Så da har jeg lagt en plan! En plan på hvor mye, og hva jeg skal spise. Og drikke. Og gjøre. Har jeg en plan jeg vet jeg klarer å følge vil det bli mange små seire i løpet av en slik helg. Hvis jeg legger en plan som er urealistisk å følge vil det i stedet bli et nederlag hver gang jeg ikke klare å følge den.

Kos er i stedet tid til å prate om alt og ingenting - uten avbrytelser fra vår store (og herlige) familie! Kos er å danse! Kos er å ta Quizen i Se&Hør (spesielt hvis jeg vinner). Kos er å gå hånd i hånd uten å skulle rekke noe som helst. Kos er vindusshopping sammen. Kos er lange frokoster sammen. Kos er så mye!

Så nå skal det feires!

1000 følgere.

PT-utdanning.

Og bloggen legger jeg i hendene til verdens beste PT - nemlig Nils. Følg med i helgen! Han er usedvanlig dyktig og klok!!

God helg! I'm off to Denmark!

Likes

Comments

En gratis PT-time med meg går til en mann! Kona ønsket seg en time til sin mann - og sannelig fikk hun ønsket oppfylt av programmet på pc'en jeg bruker (og skjebnen kanskje..). Så om du er gift med Lindy Holm Enger så er du vinneren!

Men jeg må bare minne dere alle (og meg selv) på det så enkle (men også så vanskelige) at vi er alle vinnere! Vi kan alle vinne! Vi må bare aldri gi opp! Nedturer kommer, men det gjør sannelig oppturene også! Sett deg små delmål - og føl deg som en vinner hver gang du klarer det! For du er en vinner. Hver gang du kjører forbi bensinstasjonen uten å kjøpe pølse er du en vinner. Hver gang du kommer deg ut på trening i stedet for å bli i sofaen er du en vinner!

Du er en vinner! Husk det!

[gallery ids="2012"]

 

 Likes

Comments

Akkurat nå gjelder det muligheten til å vinne en PT-time med meg! Jeg trekker vinneren når jeg går og legger meg i kveld, altså ca klokka 24.00. Vinneren annonserer jeg i morgen! Det er gøy å se at så mange har lyst til å vinne en time med meg! Jeg har virkelig allerede vunnet, og kan ikke tenke meg noe mer gøy og meningsfylt enn å gi videre alt jeg har fått! Eller fått og fått! Jobba for! Jeg har lært så mye at ingen eksamen kan måle det! Og jeg håper virkelig at den som vinner kan bli litt smittet av min treningsglede (om det skulle mangle litt...).

Og så vil jeg bare ydmykt minne om at det er fult mulig nå å bestille PT-timer med meg på Family for dere som ikke vinner! Bare ta kontakt med senteret!Likes

Comments

Jeg har vunnet! Vunnet fordi jeg har nådd enda et mål. Jeg har seiret over så mange små hindringer! Jeg har funnet igjen meg selv, og - ja #lovemylife!

Hvis du har lyst til å trene med en PT så får du muligheten nå! Hvis du går inn på Facebook-siden min kan du like dagens innlegg, legge igjen en kommentar - og så er du med i trekningen av en aldeles gratis PT-time med PT-Mette!!Likes

Comments

Vaffel? På en mandag? Ja, da - ikke noe problem!

Jeg er vokst opp med vaffel til de fleste anledninger! Vaffel i bursdag. Vaffel på tur i skogen. Vaffel på søndag ettermiddag. Vaffel til gjester. Og vaffel til hverdags. Det er ikke uten grunn at mora mi blir kalt for vaffeldronningen! Og det ble brukt det meste i røra, uten at kaloriinnholdet ble ofret en tanke. Fløte, rømme, vaniljesaus, ja alt mulig mamma hadde i kjøleskapet som trengte å bli brukt opp gikk i røra!

Konsekvensen er at jeg er glad i vaffel, veldig glad i vaffel. Men jeg kan jo ikke bruke mamma sin oppskrift akkurat! Som mor til fem, med jobb, og hus, og trening, og studier er ikke tid det jeg har for mye av - så derfor har jeg kommet på et genialt alternativ til mammas vafler! De er verdens raskeste, enkle -og gode!

Jeg tar rett og slett 2 skjeer pannekakemix og blander med 1,5 dl vann (akkurat det samme jeg gjør når jeg lager meg proteinpannekaker) - og steker røra i vaffeljernet! Skikkelig luretriks! Da får jeg to vaffelplater med tilsammen 150 kalorier! De inneholder masse protein og jeg kan spise vafler med verdens beste samvittighet!

Altså null problem å spise vafler på en mandag!Likes

Comments

Jeg begynte på et tidspunkt å skrive #lovemylife på Instagram. Nils la merke til det, og kommenterte det - og jeg skjønte at jeg faktisk mener det! Livet er herlig! Og jeg elsker at dagene er forskjellige! Jeg elsker hverdagene! Og ja da; jeg elsker meg selv!

I går var det altså bikini - offentlig! I dag hettegenser og løftesko. Jeg elsket dagen i går! Og jeg elsker dagen i dag! I går badeland. I dag treningssenter. I går boblebad og bølger. I dag en skikkelig legday. Takket være min nye bestevenn PWO,en Knockout fra Body Power! Blir ikke hånda mi bra snart kommer jeg til å få noen skikkelig fine bein!

Livet har så utrolig mye bra å by på! Og jeg elsker det! Jeg er så utrolig takknemlig og ydmyk for de menneskene i livet mitt som har lært meg å elske meg selv, som har lært meg å elske livet (Hei Nils og Reidar!!).

Jeg elsker livet i bikini - og jeg elsker livet i hettegenser og løftesko!

Og i morgen er det PT-timer, veiledningstimer, kurs og samtaler på Family!

#lovemylife

Likes

Comments

I dag skal jeg vise meg offentlig i bikini!

Det er ikke hver dag! Det var en periode på maaange år hvor det var helt uaktuelt. Til og med på min første sydentur i mitt liv, som 13-åring eller noe sånt, gikk jeg med badedrakt med stor fotballshorts utenpå. Fordi jeg var så "feit og fæl". Det var jeg selvfølgelig ikke, men jeg tenkte det da!

Så kom det noen år hvor jeg faktisk var feit, og følte meg fæl. Da var bikini uaktuelt. Helt fram til sommeren for et og et halvt år siden. Da hadde alt endret seg. Jeg var ikke lenger feit. Jeg følte meg ikke lenger fæl. Og jeg hadde fått fjernet all den løse huden jeg hadde fått etter vektnedgangen.  Den sommeren kjøpte jeg bikini. Ikke en, men hele tre stykker! Og gikk med bikini på ferie - og følte meg helt fin.

De som både kjenner meg og husker godt vet at bildet av meg i bikini på Kroatia-ferie i fjor sommer  havnet i Se og Hør! (Takket være Reidar!). Mer offentlig kan det vel ikke bli - haha!

I dag skal jeg altså gjøre det igjen! Vi har en juletradisjon som i år måtte utsettes på grunn av en nyoperert datter og en sønn med gips. Vi pleier å dra på Østfoldbadet siste åpningsdag før jul, men nå blir det altså i dag i stedet!

Og jeg skal gå i bikini! Det kjennes helt greit ut. Det er ikke noe jeg hverken gruer eller gleder meg til. Bikini er vel ganske naturlig på et badeland. Enda en utrolig befriende konsekvens av å ha endret livet!

#lovemylife

Bilder fra årets høstferie i Torremolinos, Spania!Likes

Comments