Header

Dette innlegget kommer ikke til å handle om nyttårsforsetter, alt jeg skal slutte med, eller alt jeg skal begynne med. For jeg har ingen forsetter. Ingenting jeg skal begynne med. Eller slutte med.

Jeg skal fortsette som før. Jeg vet hvordan jeg skal spise. Og trene. For jeg skal fortsette å være "fit og lykkelig". Og da vet jeg hva jeg må gjøre. Så da forsetter jeg med det. Enkelt og greit? Neida, det kommer til å være hard jobb i 2017 også. Det kommer til å bli opp og nedturer. For sånn er livet. Men heldigvis er jeg sjefen i mitt liv. Alle valg jeg skal ta er mine egne, mitt ansvar.

Og ikke minst skal jeg fortsette med å være takknemlig! Jeg har så mange fantastiske mennesker i livet mitt! Jeg hadde ikke vært der jeg er i dag uten hjelp og støtte fra mennesker som står meg nær. Og lista er lang. Men de to aller, aller viktigste er uten tvil Reidar - og Nils! Den første med en enestående evne og vilje til å støtte, oppmuntre og legge til rette for selvtillit, riktig kosthold og trening. Den andre med en enestående kompetanse på trening, kosthold og å endre tankemønstre. En enestående evne til å pushe og å vite akkurat hva jeg trenger til enhver tid. Tusen millioner takk gutter! Your value is beyond measure!

Jeg har lest i dag at bare 2 % av de som går ned i vekt holder vekta etter 2 år. Jeg hører altså til de 2 %! Det gjør meg takknemlig, ydmyk og stolt! Og neste nyttårsaften skal jeg fremdeles være en del av den prosenten.

Tusen takk til dere alle for et alldeles strålende 2016!

Og husk at 2017 er "365 opportunities to make someones day".

Masse nyttårsklemmer fra Mette - etterfettet!

img_2290Likes

Comments

Ingen grunn til å ta pause i treninga mellom jul og nyttår. Hånda er vond, men heldigvis har jeg en kreativ og tålmodig PT! I dag kommer en liten videoblogg-snutt hvor jeg prøver å vise noe nytt jeg har lært av Nils!

Det kjentes veldig effektivt ut!

 Likes

Comments

Dette bildet er fra 1. januar 2016. Jeg debuterte som isbader, og er ganske så stolt av det! De som kjenner meg godt vet at det skal være godt over gjennomsnittlig badetemperatur før jeg hopper uti. Jeg bader ikke alltid i Spania en gang jeg!

skjermbilde-2016-12-02-kl-15-25-53

Men dette skal jeg altså gjenta nå på første nyttårsdag! Og det gjør jeg for verdens beste sak. Inntektene fra arrangementet "Mitt nyttårsbad" går til utdanning for barn på et barnehjem i Kenya. Du kan være med å støtte ved å sponse mitt isbad.

Du kan lese mer her:

logoisbad-kampanjeLikes

Comments

"Every morning you have to choices.

Continue to sleep with your dreams or wake up and chase them."

Nå er valget mitt å holde humøret oppe, og være tålmodig til tross for vonde hender. Når er valget mitt å huske hvor sta jeg jeg er. Nå er valget mitt å bare fortsette å jobbe mot drømmen. Nå er valget mitt å ikke gi etter for frustrasjon og motløshet.

Igjen - så vet jeg at det ikke er så synd på meg. Men det føles sånn. Jeg jobber hardt med meg selv hver dag. Jobber hardt for å ta de rette valgene. Jobber hardt for å si de rette tingene til meg selv. Jobber hardt for å legge merke til de gode valgene jeg tar. For jeg holder meg til planen min når det gjelder hva jeg spiser i jula. Det klarer jeg altså. Og det er en mestringsfølelse jeg må ta med meg! Jeg trener jo også, selv om det ikke blir så hardt og mye som jeg vil

Det er altså sånn jeg fungerer! Jeg blir fort motløs når jeg ikke kan gjennomføre det jeg har planlagt. Jeg elsker treninga mi, og blir fort rastløs og frustrert når det blir mindre trening enn vanlig.

Men nå har jeg valgt å "chase my dream" - uansett omstendigheter! For det er MITT valg!

[caption id="attachment_265" align="alignnone" width="3543"]Fotograf Jonas Ingstad Fotograf Jonas Ingstad[/caption]

 Likes

Comments

Jeg gnåler fælt om senebetennelsen min om dagen. Men den holder seriøst på å ta knekken på mitt gode humør! Jeg vet godt at det ikke er noe spesielt synd på meg. Det er mange der ute med mye større utfordringer enn meg. Men jeg fungerer aller best på alle plan om jeg får trene så mye og så hardt jeg vil! (Og det er mye mer og mye hardere enn jeg får til akkurat nå om dagen).

I dag var ingen unnskyldning gyldig! På med ny treningsthights og ned på senteret med meg!Det er jo tross alt ikke så umulig som jeg tror å lage en økt uten bruk av høyrehånda.

Det ble litt forskjellige kreative øvelser i Hack-squat- apparatet, beinpress, leg-extensions og leg-curls. Jeg har jo et lite mini-prosjekt midt oppi senebetennelsen - hamstringen min! Det har blitt litt større tror jeg, og det er jo gøy å se om jeg kan få mer til å skje på baksiden der! Og litt rygghev før jeg var flink jente og både tøyde og strakk litt både her og der!

Det må selvfølgelig nevnes at det hadde vært vanskelig å gjennomføre en hel økt uten bruk av høyrehånda uten at Reidar var med! Noen må jo laste på alle de tunge platene vi skal løfte!

Her er noen glimt fra økta:

img_8705

img_8682

img_8686

img_8728

img_2262Likes

Comments

Det er nok ingen vei utenom om du skal se endring! Det er hardt arbeid å endre livsstil! Det er hardt arbeid å endre vaner! Det er hardt arbeid å beholde nye, gode vaner.Det er hardt arbeid! Det er hardt arbeid å være "fit og lykkelig". Hardt fysisk og hardt psykisk!

Det gjelder bare å huske det på de dagene hvor man er lei det harde arbeidet. Eller på de dagene hvor det ikke går akkurat som du hadde tenkt! For alt arbeidet er sååå inderlig verdt det alt sammen! Jeg vil så absolutt ikke tilbake til der jeg var - så da er det bare å jobbe på da! Jeg vet hva jeg får igjen for alt det harde arbeidet!

Hånda mi er ikke det minste bedre, og jeg må innrømme at det går utover humøret! Eksamen nærmer seg, og i dag måtte jeg ta den kjedelige avgjørelsen å være hjemme og lese mens Sussebass dro for å trene!

Men jeg vet det kommer bedre tider! Jeg vet at det meste ordner seg for snille jenter! (Og litt snill er jeg!)

Dagens største utfordring blir middag hos svigermor! Der bugner det av mat, smør og fløte! Og kaker! "Fordelen" er at svigermor synes jeg er helt håpløst ensporet og kommer antakeligvis til å si noe sånt som; du skal vel ikke ha noe som helst du! Og da gjør hun meg for så vidt en tjeneste - det blir jo lettere å stå over fristelsene etter en sånn kommentar!

img_2238Likes

Comments

Første juledag er dagen for å sette rekord i lange lunsjer! I alle fall i vår familie. Faren min lager en heftig julelunsj. Med masse hjemmelagd pålegg. Hjemmebakt brød. Og masse, masse godt. Og masse folk. Ved det bordet teller jeg ikke kalorier. Men det er heller ingen grunn til å gå berserk.  Jeg klarte å holde meg til det jeg hadde planlagt, og det er jeg veldig fornøyd med. Så får vi se hvordan det går ved kakebordet!

Dagen i dag er også dagen for å teste gavene fra i går. Reidar og jeg har vært på Family og testet nye treningsklær før vi satte oss til bords her. Vi både løp intervaller og løftet tungt. Herlig!

Og nå er det på tide å teste noen av brettspillene de minste fikk i går!

img_2252Likes

Comments

...så mye annet enn mat, kaker og godis! Heldigvis! I følge sangen er det kjærlighet og fred! Det legger man i alle fall ikke på seg av!

For meg er jul fri, familie, engler, sang, brettspill og selvfølgelig mat og godis! Men det er ikke det som er det første på lista! Det er viktigere å få med seg Snekker Andersen og julenissen!

Jeg vil ønske dere alle en fantastisk kveld!! Og husk hva som egentlig er julens bud!

Og for de som lurer - jeg har vært og løpt intervaller i dag!!

img_2250Likes

Comments

Noen dager går det heldigvis akkurat som jeg har planlagt! Eller kanskje heldigvis er feil begrep. Det lykkes jo fordi jeg har kommet så langt at jeg vet at jeg kan klare å holde meg til de planene jeg legger! Og i går ble en sånn dag!

De som leste bloggen i går vet at det var dagen for Myrefamiliens årlige julebordstur til Oslo. Jeg hadde lagt en plan. Og jeg "naila" det! Det gir mestringsfølelse det! Det gikk til og med bedre enn planlagt. For det viste seg at julemarkedet i Spikersuppa allerede var slutt for i år, så det ble ingen brente mandler! Ellers gikk det som planlagt! Og jeg er så fornøyd. Fornøyd med å ha gjort som jeg planla. Det gir meg så god mestringsfølelse - og så gode verktøy for å klare å gjennomføre jula som planlagt! Jeg vet godt at det er det jeg spiser mellom nyttår og jul som er viktig, og ikke nødvendigvis det jeg spiser mellom jul og nyttår.

Men jeg vet også godt at jeg fungerer best med en plan å følge. Så jeg har en plan. Og en plan om å følge den. Og takket være dagen i går så vet jeg at det går!

Første del av planen er at Aurora og jeg skal starte Julaften med å løpe intervaller på mølle. Så vil bare tiden vise om jeg "nailer" det også!

img_2246

Fra julebordet i går!

received_10153129215192101

Fra Julaften i fjor. I morgen skal jeg bruke samme kjole - og se like bra ut!Likes

Comments

Oh, why? 'Cause that's Christmas to me!

Om dagen i går gikk i dass har jeg helt andre planer og håp for dagen i dag! Og som jeg sa i går; det eneste å gjøre med dager som går i dass er å sørge for at neste dag ikke gjør det! Så da har jeg lagt planer for dagen i dag, satser på å følge dem og satser på å oppleve mestring opp til flere ganger i løpet av dagen!

Dagen er i dag er tidspunktet for Myrefamiliens tradisjonelle Oslotur og julebord! Og for første gang på flere år er alle sammen med denne gangen. Alle 10! Døtre, sønner, svigersønner, svigersønner to be, kjærester - og jeg gleder meg masse, masse!

Vi har et par faste butikker vi er innom før vi tar en runde på Julemarkedeet i Spikersuppa! Det har jeg en plan om å spise brente mandler. Bare en pose! Til slutt går vi på restaurant. Der har jeg en plan om å be om mer grønnsaker i stedet for pommes frites. Og dessert blir det ikke.

Og så har jeg en plan om å kose meg masse med alle de jeg er så glad i! Og så skal jeg kjenne litt på den følelsen at kos og mat ikke henger sammen lenger. Hvor koselig kvelden blir måles ikke i kalorier!

Og dagen startet jeg med intervalltrening på tredemølla - så dette blir en bra dag! For det har jeg bestemt!

img_2239Likes

Comments