Olika Kundkort/Kundklubbar & deras för/nackdelar

Det kan vara lite knepigt att hålla kolla på olika kundklubbar eller kundkort som butiker erbjuder. Och är det egentligen lönt att ha dem och varför?

Här är min lilla miniguide kring de största:


~Willys+:

Varför? Willys har ofta Willys+ erbjudanden som är betydligt billigare än ordinariepriser. Du kan också få personliga erbjudanden som är kraftigt nedsatta, eller gåvor helt gratis.

Hur? Du registrerar dig antingen på deras sida, direkt i kassan i din Willys butik, ringer kundtjänst eller i deras app.

Fördelar: Enkelt och billigt utan krångel. Du kopplar enkelt ditt betalkort till Willys+ och behöver inte tänka på att komma ihåg något för att få det billigare priset.

Nackdelar: Om det finns några nackdelar är det att man måste ha deras app för att enkelt kunna se sina personliga erbjudanden/gåvor. Man kan också få mejlutskick.

Fler frågor eller vill du registrera dig? Läs mer HÄR

~ Hemköp Bonuskund:

Varför? De har väldigt bra bonuskunds priser, bonuskunds träffar med jämna mellanrum där du som kund har extra bra erbjudanden att utnyttja samta att du sparar bonus på varje köp du gör.

Hur? Du kan registrera dig i kassan, smsar in själv eller gör det genom deras hemsida.

Fördelar: Du kan enkelt koppla ditt medlemskap till ditt betalkort och bonuskunds priserna är oftast väldigt bra och billigt. De har även eget betalkort.

Nackdelar: Bonussystemet kan vara svårt att förstå.

Fler frågor eller vill du registrera dig? Läs mer HÄR

~ Ica Kundkort:

Varför? De har inte bara kortpriser (varje vecka) som de andra jag nämnt, utan dessutom samlar du bonus som omvandlas till värdecheckar. Man får rabatter på resor & nöjen, personliga rabatter som bygger på vad du tidigare handlat samt deras medlemstidning.
Man kan också hitta rabatter att ladda på själv sitt ICAkort, t ex i deras app eller bland deras recept på deras receptsida. Jag tipsar ofta om detta i bloggen. När du laddat på rabatterna på kortet, så drar du bara det i kassan som vanligt för att rabatten ska dras.

Hur? I din butik eller på deras sida HÄR

Fördelar: Du får bonuscheckar och bra med rabatter som du också kan lägga till själv. De har också egna bankkort och partnersammarbeten.

Nackdelar: Du behöver oftast ditt ICAkort eftersom du inte kan koppla ditt egna betalkort. Det funkar även att använda legitimation eller säga personnummer i kassan.

Fler frågor? Läs mer

~ Coop MedMer/Medlemskort:

Coop har väldigt många varianter och möjligheter. De har precis som ICA egna betalkort och medlemsvarianter. Jag berättar lite ytligt här, eventuellt kan ett mer utförligt inlägg komma framöver vid efterfrågan och tid.

Varför? Hos Coop får du poäng på varje köp (hur mycket poäng beror på vad för typ av kort du har). Poängen kan du byta till massor av olika premier, som mat, inredning, resor och liknande. Du kan även få personliga rabatter och gåvor.

Hur? Direkt på deras hemsida eller i din butik.

Fördelar: Det finns m��nga olika varianter för det som passar dig bäst. Du kan få poäng genom att betala dina räkningar genom Betalo.se samt deras betalkort.

Nackdelar: För mycket alternativ kan göra en förvirrad. Vissa kort alternativ kostar pengar.

Fler frågor? Läs mer HÄR

Vad använder jag?

I skrivande stund använder jag Coops kortvariant MedMera Mer, som är gratis första året. Jag får dubbla poäng (2p) när jag handlar på Coop, 1 poäng på alla köp jag gör med kortet på andra ställen, t ex Ica, Willys, apoteket eller bion. Jag får poäng på mina räkningar genom Betalo.

Kortet är kopplat till Willys+ och Hemköpsbonussystem samt att jag har mitt ICA kort när jag handlar där.

------------------------------------------------------

Tack Missy för förfrågan som ledde till detta inlägget. :)

  • 1 168 visningar

Gillar

Kommentarer

Missy
,
Bra inlägg!! Men hur gör man tex om man vill "koppla bort" sitt bankkort från Willys Plus? Stör mig lite på att det är kopplat men vet inte hur jag ska koppla bort det.

Sen undrar jag om du möjligtvis vet om Coop har något kort som är gratis? Verkar som att alla kort kostar i dagsläget 😊
mergratis
mergratis,
Jag är osäker på om man kan koppla bort willys+ men det borde man ju rimligen kunna! Vet att man får koppla hur många kort man vill till sitt willys+ iaf 😊

Coops vanliga medlemskort ska vara gratis
nouw.com/mergratis