Frågor & Svar

Bloggen/Allmänt/Mig

Varje dag så ser jag nya frågor från folk som så gärna vill 'gå denna vägen' så att säga och bli en del i gratisvärlden eller kupong världen. Jag vill därför gärna bidra med min kunskap och samla alla "vanliga" frågor på ett ställe. Sidan kommer givetvis uppdateras när det uppkommer fler frågor.

Var hittar man alla kuponger?
Det hänger mycket kuponger vid hyllorna i affären. De flesta tar kuponger och sparar till priserna har sänkts och man kan spara mer pengar på att använda dem. Det finns också papperskuponger man kan skriva ut själv genom nätet. Papperskuponger brukar butiker som Ica, Ica Maxi och City Gross brukar vara kända för att ha många.

Vad är sms kuponger för något och hur får man tag i såna?
Smskuponger är som det låter kuponger man får som sms. Oftast är det en kod som man anger i kassan för att kupongen ska gälla. Man får dem genom tex olika kampanjer där man har angett sitt mobilnummer. Man kan också få olika reapriser osv som sms när man har kort hos klädbutiker eller är medlem på vissa sidor. Vissa har trott att man skriver in sitt nummer på ett ställe och så får man smskuponger med jämna mellanrum till sig automatiskt. Så funkar det alltså inte! Man måste hänga med lite för att samla på sig kupongerna i mobilen.

Vad rekommenderar du för kuponger?
Jag brukar rekommendera mitt inlägg "Samlade länkar" där jag uppdaterar med jämna mellanrum länkar till erbjudanden där du kan få olika kuponger, gratissaker eller smskuponger. Jag rekommenderar att man går igenom det och genomför de man är intresserad av, så är det en bra bas att börja på. :) Du hittar inläggen åt vänster, de börjar på "Samlade inlägg"-- och fortsätter sedan med t ex Tidningar, Mat osv.

Kan man använda alla kuponger överallt?
Nej, tyvärr inte. Det skiljer sig lite. Dels gäller de villkor som står på kupongen eller i smskupongen. Där står oftast när något skiljer sig.
Tumregler brukar vara:
- Smskuponger tar inte Ica butiker emot.
- Lidl tar inte emot några kuponger alls.
- Netto tar inte alltid emot kuponger heller.
- Ullared tar emot de flesta kuponger men inte/sällan smskuponger.
- ÖoB tar emot kuponger.

Vad är SEQR?
Detta är nog den vanligaste frågan jag och andra får. SEQR är en app i telefonen du kan betala med. Du laddar ner appen, ansöker om en viss kredit - som du kan läsa om i appen olika villkor för. Sen går du till affären och handlar precis som vanligt, MEN när du ska betala så tar du fram mobilen istället fär kontokortet eller kontanter. Du klickar upp appen, säger i kassan att du vill betala med SEQR och sedan klickar du på "betala" i appen, och scannar QRkoden med mobilen (ser ut som bilden nedan). Summan kommer upp och du trycker in den kod du valt att använda. Sen är det färdigt. Varje månad kommer sedan en faktura på det du handlat. Det kommer inte någon extra fakturakostnad.

<- SEQR finns inte i alla butiker så kolla upp det i förväg.

Det som är bra för oss gratisjägare med SEQR är att de ibland släpper erbjudanden och/eller priser under "erbjudanden"-fliken i appen. Det är produkter du kan få återbäring på om du köper den. Ibland, är återbäringen så stor att den täcker hela kostnaden för produkten! Återbäringen dras sedan av på fakturan, så du behöver inte tänka på att göra något annorlunda när du är i affären, mer än att ta fram mobilen istället för kortet.

SEQR ger numera också 3% tillbaka på allt du köper genom dem! Läs gärna mer på deras sida om detta :)
Du kan läsa mer om SEQR på deras hemsida www.seqr.com

Vad är Reddville för något?
Det är en sida du kan bli medlem på och få gratis tamponger från. De finansierar de gratis tampongerna genom sponsorer som får sin reklam tryckta på förpackningarna. Ibland får man även varuprov. Det ända du behöver göra är att efter varje kampanj/utskick svara på max 10 frågor om vad du tyckte. Snabbt, smidigt och värt det! Utskicken sker inte i någon precis tidsanda, utan "lite när som". Ibland kommer man med i en passande kampanj och ibland inte. Bli medlem på www.reddville.se

Många pratar om massa koder&siffror för Libero, Findus osv. Vad är det?
Det är olika klubbar de är med i där de kan samla koder som finns på produkterna. Koderna kan de använda i klubbens premieshop och få fina saker. Många väljer att byta kuponger de har, t ex smskuponger och annat individuellt, mot koder som andra inte behöver.
Exempel på klubbar med premieshopar:
- Pampers
- Libero
- Findus
- Serla
- Lambi

Vad är det för gratisappar alla talar om?
Det finns många appar ute i app-världen där man kan få gratisgrejer, rabatter och andra erbjudanden. Sök efter dem i din mobil och håll koll efter erbjudanden som passar dig. Oftast tipsas det om när det är något gratis i någon app ute på nätet. Jag tipsar om flera appar HÄR eller åt vänster i menyn.

Vad är Refunder för något?
Refunder är ett sätt att få återbäring på sina köp online. Låt oss säga att du till exempel beställer kläder från Nelly så får du 4% av köpsumman tillbaka. När du handlat och allt är klart så samlas återbäringen på ditt Refunder-konto. När du "tjänat" ihop 100kr kan du begära utbetalning till ditt konto. Väldigt smidigt, och ännu smidigare med deras nya funktion - Refunder-knappen. Den kan du enkelt installera i webbläsaren, så att varje gång du går in i en webbutik där du kan få återbäring så säger de till att 'här kan du få återbäring på ditt köp, vill du aktivera', så samlar den information om dit köp direkt. Då slipper du själv hålla koll på vilka butiker Refunder ger återbäring för. Gå med, installera Refunder-knappen och shoppa loss billigare :) Refunder.se

Jag har sett att många får gratis presentkort, premier och annat. Hur får de det?
Troligen får de det på något av tre följande sätt:
1. De är med i många tävlingar och desto fler de är med i desto troligare är det att de vinner något såklart.
2. De anmäler sig till olika Testpilots-kampanjer. Där få flera möjligheter att testa en eller flera produkter gratis (eller till rabatterat pris) om de sedan svarar på frågor om vad de tyckte om den. Många tipsar jag om och du kan läsa om dem under kategorin "Testpilot" eller gå direkt HIT.
3. De är med på sidor där de samlar pengar eller poäng till premier. De svarar på tex undersökningar och får betalt i poäng som de kan växla in mot vad de sen vill ha. Jag tipsar om en del av mängden såna sidor HÄR

Vad är det man gör när man Buzzar och kan jag också göra det?
Ja det är klart du kan! Buzzar gör man när man är medlem hos Buzzador. Det är relativt enkelt och kul, tycker jag själv. Det går under samma princip som olika testpilots-kampanjer, fast man har möjlighet att göra det större omfång så att säga. Du anmäler dig till en kampanj på ditt konto och blir du utvald så få du testa tjänsten/produkten. Är det en produkt så får du hem ett paket med oftast flera prover att dela ut bland dina vänner/din familj. Du buzzar produkten, skriver om att du buzzar den i sociala medier, tex blogg eller facebook/instagram. Oftast får du bra med tips och förslag på hur du kan göra det på från Buzzador. Strax innan kampanjen är slut så svarar du på ett par frågor som går rätt snabbt och du får behålla det du fått hem. Vill du också bli Buzzador? Mejla mig gärna på [email protected] och be mig bjuda in dig :)

De som tar hem papperskuponger som hänger i butiken, tar de alla?
Nej, det vore helt ologiskt och dessutom ganska fel. De flesta tar en eller några stycken, som du kan byta eller skicka till någon annan som behöver eller spara själva till bättre erbjudanden de kan använda kupongen till.Ta några stycken max, så alla har samma chans att utnyttja kupongerna.

Vad menas med Coca Cola kod?
Det är en kod tryckt på insidan av en Coca Cola kork som man kan växla in mot premier eller dyl. Det är en kampanj som kommer ibland, oftast 1 ggr per år. 

Kan man använda flera kuponger i samma köp?
Ja det kan du, har du flera smskuponger så kan du använda samtliga (om inget annat anges, men det händer typ aldrig). När det gäller papperskuponger så gäller villkoren som står på kupongen. Vissa kan man använda fritt, andra ej med andra erbjudanden, max per hushåll osv.

Har du någon fråga som inte besvarats här? Eller är något felaktigt?

Kommentera gärna detta inlägget då, så försöker vi ordna det :)

  • 1 795 visningar

Gillar

Kommentarer