Hej på er!

Nu finns en namninsamling för gratis mensskydd som vi har skapat! Målet med detta gymnasieprojekt är faktiskt att göra skillnad och det minsta man kan göra är att skriva under sitt namn. Även om man tror att det inte spelar någon roll om man skriver under eller struntar i det så får man tänka på att även de små sakerna gör skillnad om de är många. Det tar inte lång tid och det gör skillnad! ❤

https://www.skrivunder.com/gratis_mensskydd

Sprid vidare listan!

Snart kommer tävlingen, håll utkik på vår instagram @mensskydd

Ha det bra så hörs vi snart

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej alla!

Om ni har missat vart vi finns så tänkte jag ge er lite snabb info. Ni kanske inte visste att vi har ett samarbete med menskoppen.se och snart kommer vi att lotta ut två st av deras minikoppar. Så för att inte missa tävlingen kan ni följa oss här:

Instagram: @mensskydd

Twitter: @meensskydd

Passa även på att gå in på menskoppen.se

Där kan ni hitta information om deras menskoppar och svar på vanliga frågor kring menskoppar i allmänhet. De säljer även egna menskoppar som jag tycker att ni ska kolla in!

Ha det bra så länge och fortsätt att sprida våra sociala medier! 😊❤


Likes

Comments

Hej och välkomna!

Jag antar att ni kommer från vårat instagram- eller twitterkonto och är därför nyfikna på vårt projekt som helt enkelt handlar om att mensskydd ska vara gratis.

Sverige sägs vara världens mest jämställda land. Absolut vi har kommit en bra bit på vägen. Men att en livmoderbärare ska behöva lägga ca 50 000 kr under sin livstid på bindor och tamponger, det är allt annat än jämställt. Då har vi inte ens räknat med värktabletter, nya trosor (för att man har mensat ner andra), toalettpapper, värmedynor och godis eller annan mat. Varför ska ett organ behöva kosta så mycket bara för att det ska kunna fungera normalt? Vi som kvinnor (och självklart andra livmoderbärare) prioriteras inte lika högt. Vi vet alla att om det var män som hade mens så hade det inte varit någon fråga. De hade självklart fått det gratis utan några som helst bekymmer.

Så därför tycker jag att det skulle vara mer jämställt om vi alla hjälptes åt att betala för mensskydd. VI har inte bett om att få mens, det är obekvämt, det gör ont och det sätter stopp för våran vardag. Varför ska vi straffas genom att betala för något som vi inte ens vill ha?!

Vad tycker ni? Är detta en viktig fråga? Kommentera gärna och diskutera. Alla åsikter är välkomna! Det viktiga är att vi lyfter frågan och väcker en debatt, mens ska inte vara tabu!

Likes

Comments