Tankar

Har varit ifrån ett tag nu för att det har tagit rätt mycket energi att påbörja exjobbet. Men tänkte slänga upp en uppdatering idag eller imorgon samt skriva lite om träning/ kost. Just nu måste jag fortsätta med exjobbet så det kommer senare!

XOXO

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Kost

Om 25 min kommer RH och hämtar upp mig så ska vi åka och handla mat. Jag ska för en gångs skull veckohandla och försöka låta bli att handla mat mitt i veckan. Får se hur det går. Förhoppningsvis så blir det inga problem. Är dock lite orolig över att RH ska ha massa åsikter om maten jag köper...

För nästa vecka så blir det kyckling som huvudingredients. Det blir alltså kyckling och broccoli till lunch och sedan funderar jag på någon form av sallad. Inte helt bestämt mig än. Huvudsaken är att jag får hjälp att handla de tunga grejerna! Typ kyckling, kattsand och broccoli.

Ska göra mig i ordning nu så att jag är redo när RH kommer så får skriva mer sen.

XOXO

Likes

Comments

Plugg, Kompisar

Gårdagen var fullspäckad med massa saker, är själv imponerad över hur mycket jag hann med. Dagen började bra med att jag fick mitt resultat på kompletteringen inrapporterad - E! Så jävla lycklig! Förstår knappt själv att jag slipper den där skitkursen nå mer! Saknas bara att kasta alla papper som har med kursen att göra nu.

Direkt efter lunch så åkte jag för att gå en tillträdesutbildning. Detta för att kunna göra mitt exjobb i byggnaden. Det gick väldigt fort och var inga konstigheter. Dock fastna jag i ett samtal med min handledare och fick svar på en hel del frågor. Så nu har jag en lite klarare bild av hur jag ska göra.

Efter det så åkte jag hem, lämnade mina grejer och mötte upp AH. Vi gick förbi systemet, köpte lite cider och sedan köpte vi pizza. Mös hemma hos henne och tittade på "I rymden finns inga känslor" - aldrig sett filmen innan men gud så rolig den var!

Efter det bar det hem och jag snackade med en full RU. Så mycket kärlek till RU!

XOXO

Likes

Comments

Våldtäkt

Ligga på stranden i bikini. Låta hettan bränna på ditt skin.
Sitta i en bastu. Låta svetten rinner längs din hud.
Bada i ett badhus. Låta vattnet täcka din kropp.
Duscha. Låta dig bli ren.

Låta dig bli ren. Om du aldrig blir ren då?

Att bli ren är inte bara något fysiskt utan det är något emotionellt och psykiskt. För mig handlar det om att känna mig fin. Känna att jag ser bra ut. Attraktiv.

När jag blev våldtagen så ville jag inget hellre än att vara ful. Jag ville inte att killar skulle titta på mig. Jag ville inte få uppmärksamhet från dem. Jag ville inte ha något med dem att göra. Jag ville inte sminka mig, ha på mig fina kläder, ha kläder som var utmanande etc etc. Men mest av allt så ville jag inte vara naken.

Naken för mig betydde att jag var blottad. Det var så jag hade blivit utsatt. Jag kände mig inte säker i det och det hugger helt ärligt talat till lite i kroppen att ens skriva det här. Jag sover fortfarande aldrig helt naken. Har alltid minst trosor och tisha på mig. Bara för att se till att jag känner mig trygg. För det är just det som det handlar om. Fine att jag fryser konstant men att sätta på sig den där extra tröjan, den där mössan jag aldrig använder eller den där lite tjockare vinterjackan. Jag tar alla chanser jag har bara för att få klä på mig lite extra.

Ligga på stranden i bikini. Ångesten som får dig att undra om någon kommer hoppa på dig.
Sitta i en bastu. Ångesten över om någon tittar för mycket på dig.
Bada i ett badhus. Ångesten om någon skulle komma lite för nära.
Duscha. Ångesten som kommer över att du aldrig blir ren.

Det är underligt hur olika folk kan uppfatta saker. Bara det här att ha bikini och stå bland en grupp människor och prata. Hur kan det ens vara jobbigt? För mig är det sjukligt ångestladdat. Jag tycker det är jobbigt och jag kan ha ångest över det i en vecka i förväg och så slutar det med att jag ändå inte dyker upp.

Naken var aldrig något problem för mig. Jag kunde byta om över allt inför nästan vem som helst. Men inte idag. Idag är det vinter och det har gått lite mer än 6 månader sedan det hände och varje dag känns det som att det var idag jag vaknade upp och kände mig död.

XOXO

Likes

Comments

Plugg

F
F
F
F
F
F
Överklagan
Fx
Komplettering
Komplettering
?

Min dag har varit kaos. I tre år har jag läst en kurs och alla dessa år har jag inte lyckats klara tentan. Förra året i december så skrev jag omtentan i denna kurs. Jag fick F. Var en poäng ifrån Fx, jag skickade in en överklagan, fick ett samtal idag runt 13.10 om att jag med nöd och näppe fick en till poäng. Men jag skulle komma förbi 14.00 för att komplettera. 50 min hade jag på mig att plugga och komma fram till vad det var som han ville att jag skulle komplettera.

Kl 14.00 står jag där och plingar på. Han vill att jag ska göra ett bevis. WTF? Seriöst? 14.15 står jag fortfarande vid tavlan och vet inte vad jag ska göra. Han ber mig att ta med mig den här frågan och lösa den själv och redovisa den kl 15.00 om 45 min.

Jag skyndar tillbaka till sektionslokalen. Har panik men lyckas lösa uppgiften. Springer tillbaka.

Kl 15.00 står jag där och plingar på igen. Jag skriver upp mitt bevis och han frågar en massa kuggfrågor vilket gjorde mig tokig. Han säger tillslut att jag har gjort rätt.

MEN!

Han måste fundera över om jag ska bli godkänd eller inte? Wtf? Är han seriös eller? Jag vet helt ärligt inte om jag kommer bli godkänd eller ej men blir jag det inte så vet jag inte varför han ens lät mig komplettera 2 gånger? Känns bara jättelakt i så fall. Håll tummarna för att jag klarar kompletteringen nu!!

XOXO

Likes

Comments

Recept

Just nu håller jag på att tillaga en linsgryta som ska vara min luncher i veckan. Den blir verkligen underbar så tänkte dela med mig av receptet som jag lyckades få tag på via jodel haha!

Ingredienter:
500 g krossade tomater
2 dl röda linser
6 dl vatten
1 hackad gul lök
3 vitlöksklyftor
1 grönsaksbuljong
salt
peppar
chili
spiskummin
paprika
korriander

Man börjar med att hacka löken och pressa vitlöken, detta bryns på i lite olja i en gryta sen. Efter det häller man på de krossade tomaterna, linserna och vattnet. Krydda efter smak och ha i grönsaksbuljongen. Efter detta är det bara att låta det koka ihop och sedan är det färdigt! Lätt som en plätt!

XOXO

Likes

Comments

Kost

Skriver väldigt mycket om träning just nu men känner att jag behöver det. Ett av mina mål i år är trots allt att börja tävla och då behöver jag både lägga på mig muskler och bli av med lite fett på kroppen - inte för att jag är tjock men behöver tona ner mig lite så man kan bli snabbare och tävla i en lägre viktklass.

Så till maten. Min tanke var att jag skulle deffa hela januari. Ja, det sket sig. Tänkte att jag ska börja om på nytt på måndag och då är det verkligen deff, inga ursäkter. Jag kommer alltså att deffa från 22 januari till 14 februari till att börja med. Det är lite mer än 3 veckor. På det borde jag kunna gå ner 3 kilo. Så för att hugga detta i sten så kommer jag ha följande matschema:

Frukost - 200 gram kvarg (100 kcal, 16,6 g protein)
Lunch - Chili con carne eller linsgryta (ca 300 kcal)
Mellanmål - 2 kokta ägg (154 kcal, 13,6 g protein)
Middag - Chili con carne eller linsgryta (ca 300 kcal)
Efter träning - 1 proteinshake (123 kcal, 23 g protein)

Totalt: 977 kcal, 53,2 g protein

I och med att jag inte har räknat proteininnehållet i varken chili con carnen eller linsgrytan så anser jag att detta är helt ok. Jag har en BMR på 1279 kcal/dag så jag kommer ligga på underskott. Då detta är en kolhydratfri kost kan det vara så att jag kommer in i ketos och då kommer det gå ännu snabbare att tappa de där extra kilona.

Samtidigt som det här kommer jag att träna kickboxningen. Antagligen om jag kör fler än ett pass kommer jag äta något emellan passen. Ej hundra på vad det kommer vara just nu men det löser jag då. Jag kommer endast dricka vatten under den här perioden förutom på morgonen då jag tar en ingefärsshot.

XOXO

Likes

Comments

Recept

Jag har börjat dricka en ingefärsshots på morgonen för att hålla mig frisk då jag har haft otur med det under hösten. Så istället för att köpa en färdig flaska så gör jag min egen! Det är hur lätt som helst och jag tänkte dela med mig av ett väldigt bra recept till er!

Ingredienter:

100 g ingefära
0.5 liter vatten
0.5 dl saft av en citron (jag kör sådan man köper färdigpressad)
0.25 dl flytande honung - själv kör jag på en bikupa (?) som jag fått av min pappa så honung är riktigt fin!

Först ska ingefäran rivas med skalet på i en kastrull som ni sedan tillsätter vattnet i. Efter det ska man sjuda detta men det är viktigt att vattnet inte blir varmare än 60 grader då det förstör de bra ämnena i ingefäran. Detta låter man vara i 20 minuter innan man tar bort kastrullen från plattan. Därefter sillar vi över blandningen i en bunke eller liknande som man sedan häller i honung och citronsaft i. Sedan är det bara att låta svalna för att hälla i någon fin flaska. Själv har jag valt en Voss-flaska som blir så himla fin!

Tips! Det går att smaksätta ingefärsshotsen med i princip vad som helst men detta skå i sådana fall sjudas tillsammans med ingefäran. Finns de som har i hackad chili (ökar förbränningen) och även de som har i peppar, mejram och kanel. Själv ska jag testa något helt nytt nästa gång, får se vad bara.

XOXO

Likes

Comments

Träning

Jag har börjat köra lite övningar hemma för att komma igång ordentligt med träningen. Egentligen borde mitt fokus ligga ganska mycket på armar men dem tränar jag ändå så himla mycket på kickboxningen så tror det här är rätt bra ändå. Hur som helst så kör jag två sessioner:

1. Mage
2. Rumpa/Ben/Mage (man kan inte köra mage för mycket right?)

Så jag tänkte dela med mig av vilka övningar som jag kör och jag kan lova att det bränner i alla muskler efter detta!

Criss cross crunch
V crunch
Alternate leg crunch
Swimmer kick crunch
Cross side crunch
Heel touch
Bicycle crunch
Plank leg lift

Detta blir totalt 4 min 35 sek träning. Inte så farligt right?


Right leg:
15 Fire hydrants inside
15 Fire hydrants outside
20 Pulse extend
15 Leg kick to the side
15 Rainbow
20 Mule kick

Left leg:
15 Fire hydrants inside
15 Fire hydrants outside
20 Pulse extend
15 Leg kick to the side
15 Rainbow
20 Mule kick

20 sek Gate bridge
20 Gate bridge pulse
30 Toe touches
30 Heel touches
30 Scissor kicks
15 V crunches
20 Starfish crunch
20 Bicycle crunch
10 fast Bicycle crunch
10 Full sit ups

Kan lova att ni kommer vara lite ömma efter detta. Men vem älskar inte träningsvärk?

Funderar på att köra en session som bara är ben också. Men det kommer jag nog vänta med. Jag ska för det första ta tag i kosten nu så blir inget fuskande. Har i princip ätit upp allt som är "dåligt" att ha hemma haha. Men nu måste jag skynda mig för jag ska träffa min kompis och fika! Sedan blir det ett pass kickboxning!

XOXO

Likes

Comments

Recept

För några veckor sedan så skickade RH ett recept till mig på att man kunde göra egen mjölk. Tyckte han var galen haha. Men nu är jag faktiskt lite sugen på att pröva och har hittat ett annat recept! Jag ska alltså göra mandelmjölk har jag tänkt mig.

Till detta behövs:
Mandlar
En mixer
Duk att sila genom

Så man blötlägger mandlarna i 6 timmar. Minst. Sedan ska man hälla av vattnet. Efter det mixar man 1 dl mandlar med 5-10 dl vatten (känns sjukt oklart att det är så stor skillnad på volymen vatten men man får väl pröva sig fram?). Efter detta ska man sila det genom en duk (för att få bort bitar av mandlarna såklart). Nu ska det vara klart!

Näringsinnehållet på detta blir ungefär:
Energi: 10-20 kcal
Fett: 1,1 gram
Kolhydrater: 0,1-2,8 gram
Protein: 0,4 gram

Det här är ett näringsinnehåll som är hämtat härifrån.

Kommer uppdatera er när jag sedan har gjort det här också!

XOXO

Likes

Comments