Veckorna går så himla fort när man har praktik, det är helt sjukt. Förra veckan var jag helt slut och hann därför inte skriva så mycket. Men nu är det ny vecka och nya tag som gäller.

I min utbildning blir vi förutom fritidslärare också musik, bild eller idrottslärare. Jag har valt idrott och den här veckan och nästa vecka ska jag vara med i idrotten på förmiddagarna innan jag går över till fritids. Det ska bli jättekul. Något som också är jättekul är att idrottsläraren som jag ska vara med har varit min lärare när jag var liten. Hon är en av anledningarna till att jag har valt att bli idrottslärare. Idrott var mitt favoritämne när jag var liten och jag kommer ihåg mycket från de lektionerna så det är verkligen kul att få höra hur hon (idrottsläraren) planerade och tänkte när hon hade min klass. Den här veckan ska jag också ha lite mer ansvar på fritids, jag och min handledare har bytt roller. Jag ska alltså så gott det går göra alla hennes uppgifter och hon ska studera mig och ge mig feedback. Det känns lite pirrigt men jag tror det kommer gå bra :)

​Såhär skönt har jag det just nu ! ☺

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Är namnet på kursen som vi läser just nu och den är en del av en annan kurs, Barn, hållbar utveckling och utomhuspedagogik. När vi är ute på vfu (verksamhetsförlagd utbildning) har vi en handledare som vi ska "följa". Hen ska sedan bedöma oss och då kan vi bli godkända eller ickegodkända. Under de här 4 veckorna som kursen håller på ska vi genomföra ett gäng olika uppgifter. Bland annats ska vi fylla i en utvecklingsplan tillsammans med vår handledare, till hjälp har vi då en utvecklingsguide där det står vilka sociala och didaktiska förmågor vi ska träna på under den här vfu perioden. Utvecklingsplanen är ett hjälpmedel så att jag som student ska veta vad jag behöver öva mer på.

En annan uppgift vi har är att ha heldagsansvar för fritidsverksamheten i minst fem dagar. Vi ska också planera en aktivitet utifrån läroplanen och de styrdokument som finns som vi sedan ska genomföra med eleverna och efter det utvärdera med handledaren. Aktiviteten ska vara kopplad till hållbar utveckling och utomhuspedagogik. Till den här aktiviteten ska vi också skriva en TGLU-rapport (Tänkt, Gjort, Lärt sig och vad som kan Utvecklas) . Under två dagar ska vi också agera forskare och då ska vi bland annat studera hur när- och utemijön används av fritidshemmet och hur dessa platser används ur ett utomhuspedagogiskt perspektiv.

Som ni märker är det rätt mycket mycket som ska hinnas med, men det är så roligt så det gör inget. Men det är på tiden att jag gör en liten planering av de här tre veckorna som är kvar så att inget glöms bort 😊

Likes

Comments

Just nu sitter jag och äter ost och broccolisoppa efter ett gympass. Idag kändes det verkligen kul att vara tillbaka på gymmet. Slarvade med träningen förra veckan och innan dess var jag sjuk två veckor. Det är alltid svårt för mig att komma tillbaka till träningsrutinerna efter sjukdom men idag lyssnade jag på Träningspodden med Jessica och Lofsan och det fick mig att bli peppad på att komma igång igen 😊 ett tips till er som också vill komma igång med träningen.

Praktiken eller som det egentligen heter den verksamhetsförlagdautbildningen gick strålande idag och det kändes skönt. Vi plockade rönnbär och gjorde fina halsband. Nu ska jag hoppa in i duschen och efter det ska jag göra ett schema för de kommande tre praktikveckorna, det är många uppgifter som ska hinna göras och tiden bara rusar iväg 😊

Det är Jessica Almenäs och Lovisa "Lofsan" Sandström som gör Träningspodden.  Riktigt inspirerande att lyssna på 😊

Likes

Comments

Här är en bild på lunchen jag, Alex och Maje åt idag. Det var verkligen jättegott, jag äter nästan bara vegetariskt men idag kände jag mig sugen på räkor och då fick det bli smörgåstårta till lunch. Efter det slappade Maje och jag i soffan, Alex åkte iväg för att spela fotbollsmatch. Nu kollar vi på film och jag laddar upp för ännu en praktikvecka 😊

Likes

Comments

Jag har valt att börja blogga om mig och min utbildningen eftersom jag fått en uppfattning om att det finns de som inte vet vad en fritidslärare/fritidspedagogs arbete handlar om. När jag skulle börja min utbildning var det någon som sa till mig "Jaha men då kan du förhoppningsvis börja undervisa och arbeta som riktig lärare efter några år." Just då kändes det jobbigt för mig att behöva förklara att jag i dagens läge inte hade några som helst tankar på att bli en "riktig" lärare som hen uttryckt sig och att fritidsläraryrket också är ett viktigt och bra yrke. Många som har barn idag gick inte själva på fritids och utbildningen har ändrat riktning genom åren så jag har full förståelse för att det är lite oklart om vad fritidsläraryrket handlar om. Först tänkte jag att jag kanske skulle starta en pod, men jag tror att en blogg kommer passa mig mycket bättre 😊 Jag har också valt att börja blogga för att skriva om min vardag och det jag gör när jag är ledig från alla måsten. 


Likes

Comments

Jo jag heter Alicia och är 23 år. Jag bor tillsammans med min pojkvän Alex. Vi har varit tillsammans sen juni 2011, året vi tog studenten. Vi bor i en tvåa och funderar på att köpa katt. Jag är uppväxt med min mamma, pappa och bror i ett litet samhälle utanför Nyköping. Jag har jobbat som vårdbiträde i hemtjänsten i 5 år men sedan ett år tillbaka är jag tjänstledig för att studera. Som jag skrev tidigare så läser jag till fritidslärare (varför jag valde att läsa till just det kommer jag skriva om i ett senare inlägg). Jag pendlar till skolan som ligger Norrköping. På min fritid tycker jag om att cykla, köpte en racer förra sommaren. Nästa sommar ska jag och Sandra cykla tjejvättern 😊 När jag inte cyklar brukar jag träna på gym med min pt eller själv, läsa, sy, baka eller umgås med vänner.

Här är en bild på Sandra från vår cykeltur tidigare idag. Vi cyklade 4mil 😊

Likes

Comments

Hello! Igår efter praktiken gjorde jag något som jag aldrig gjort förr, jag åkte till MAX och köpte med mig mat hem. Jag var så slut i huvudet efter en vecka på en ny skola med så många nya intryck att jag inte hade ork till någonting. Jag råkade till och med packa ner min handledares nycklar i min väska innan jag åkte hem. Så när sista barnet hade gått och hon skulle åka hem fick hon lite panik och trodde att hon tappat bort nycklarna. Men efter en stund kom hon på att det var jag som hade använt nycklarna sist, hon ringde mig och jag fick såklart åka tillbaka med dom 😄 Igår somnade jag innan klockan nio på kvällen hehe,  vilket verkligen var jätteskönt.

Just nu sitter jag och äter frukost och laddar för att cykla med Sandra klockan 9. Till frukost äter jag fröknäcke från clean eating (lchf-klubben), på det har jag ett stekt ägg med tomater och citronpeppar. Till det en kopp kaffe. Idag ska Sandra och jag cykla för att hylla cyklingen och en grupp som vi är medlemmar i på Facebook. Alla medlemmar i gruppen ska (om de vill) cykla nu i helgen och sen rapportera in sträckan. Efter helgens slut sammanställs alla sträckor och vi får ett resultat på hur många mil vi cyklat tillsammans. En väldigt rolig idé tycker jag 😊

Älskar att ha levande ljus tända på morgonen

En bild på det goda fröknäcket. Oftast så bakar jag eget fröknäcke men nu kände jag att jag ville ha inspiration till att baka något nytt så då köpte jag det här som smakar taco. Verkligen supergott. Ska försöka baka något liknande någon dag

Likes

Comments

Idag är det fredag vilket betyder sista dagen på första praktikveckan. Vi har praktik just nu och det är jätteroligt och lärorikt att få vara med på olika skolor. Att få fördjupa sig i hur olika pedagoger och lärare jobbar för att barnen ska känna att de har en meningsfullfritid. Praktiken kommer pågå hela september så den kommer jag skriva mer om.

Min morgon började på bästa tänkbara sätt, utan stress och med att sträcka ut kroppen. Det är något som känns viktigt och meningsfullt för mig. Har så spända axlar och nacke nu för tiden så det känns som ett måste för att jag ska komma igång med dagen. Kanske att det är dags för mig att boka en massage, men får se hehe brukar ju göra så ont. Nu ska jag i väg till min praktikplats sen efter det får vi se om jag går på ett spinningpass eller om jag ska träna styrka i gymmet :)

Här är en bild på yogamattan och foam rollern som jag använder när jag sträcker ut kroppen

Likes

Comments

​Hej och välkommen till min blogg. Jag som skriver heter Alicia och är 23 år. Just nu läser jag andra året på Grundlärarprogrammet med inriktning mot fritidshem i Norrköping. När jag är klar med min utbildning kommer jag förhoppningsvis arbeta med att ge barn en meningsfull fritid. Därav namnet  på bloggen. Här i bloggen kommer ni kunna läsa om mina studier, om hur det är att läsa till fritidslärare och om mina tankar om vad meningsfull fritid är. Men också om vad jag gör på min fritid och vad jag tycker är meningsfullt. I ett senare inlägg kommer ni få en närmare beskrivning av mig. 

Hoppas ni gillar det! 

Likes

Comments