Header

För ungefär en och en halv månad sedan så var vi på UKMs riksfinal/riksfestival. Det var nog en av de roligaste sakerna jag varit med om. Vi träffade massa nya människor och blev väldigt bra kompis med en där som vi hoppas kunna träffa snart. Tyvärr så kunde inte Tilde följa med, men vi löste det på ett annat sätt, som jag berättar senare.

Det var en festival/ett läger i Helsingborg med massa ungdomar som hade gått vidare i UKM från hela Sverige, som höll på i fyra dagar (mån-tors). På tisdagen och onsdagen så var det shower eller vad man ska säga, då alla fick uppträda/visa konst. Det var väldigt blandade uppträdanden vilket gjorde det roligt att se på. Det fanns trollkarlar, hårdrocksband, dansare och rockabillyband till exempel.


M Å N D A G :

Vi träffades först i våran replokal för att spela igenom våran låt och skulle även öva in hur vi skulle göra nu när vi var en färre. Vi kom på att jag(Amanda), som vanligtvis spelar bas, skulle ha på mig basen, spela pianointrot, sedan börja spela bas och gå fram och sjunga enda fram tills sticket, där vi märkte att pianot behövdes, så då gick jag till pianot igen, sjöng, och gick sedan tillbaka och gjorde resten.

När vi var klara åkte vi till Gööteborg för att sedan från Göteborg åka till Helsingborg, med alla deltagare som hade gått vidare i regionsfinalen. När vi kom fram så fick vi greja lite i sovsalarna och gick till en affär med en som vi var med och köpte lite ostbollar, choklad och sånt.

Sen var det en invigning på utomhusscenen en liten bit utanför skolan där vi sov. Det var några som trummade på tunnor och dansade som hette Beatpunkz som invigde. Dom var väldigt bra. Sen åt vi middag och umgicks lite med några och lärde känna vissa av dom, särskilt en, väldigt bra.


T I S D A G :

På morgonen så åt vi först frukost och så gick vi sedan till Dunkers kulturhus som låg ungefär en kvart bort, om man går. Där så hade vi våran soundcheck och sedan åt vi lunch, gick tillbaka till Dunkers och hade en konfrencier-workshop. Det var som att man gjorde konfrencierens jobb för vi intervjuade några aktörer och sedan presenterade dom på kvällen.När den var klar så gick vi tillbaka till skolan, åt middag och fixade i ordning oss inför scenshowen.

När vi hade gått till Dunkers så skulle showen snart börja och vi tittade på lite folk som uppträdde och sen så uppträdde vi själva, vilket var jätteroligt! Sen så fortsatte scenshowen och när den var slut gick vi tillbaka till skolan och den som vi hade lärt känna mest skulle åka hem för hon skulle resa iväg nästa dag. Så det var väldigt synd!

Sedan så pratade vi med lite olika människor vilket var väldigt trevligt.


O N S D A G :

På onsdagen så åkte vi till Danmark(Helsingör) och var där i en timma. Vi har nog aldrig varit i ett land så kort tid, men det var väldigt fint och allt så äldre ut än vad det gör i Sverige. Sen åt vi god glass och gick till Dunkers och tittade på den fina konsten. Det var en konstnär där som jag nu i efterhand kommer på har haft artiklar i tidningen, på lajkat.se samt varit med i Nyhetsmorgon för att hon är så duktig! Hon målar otroligt verkliga porträtt! Ni måste verkligen kolla in hennes hemsida: http://www.artbyjozzan.com/ , så fattar ni vad jag menar!

På kvällen var det också scenshow som också var väldigt bra! Detta var sista kvällen så då var vi uppe lite längre och bland annat spelade kort med två andra tjejband på utomhusscenen där invigningen hade varit, så det var mysigt.


T O R S D A G :

Sista dagen bestod bara av frukost, städning, avslutning,bussen hem och att säga hejdå till alla härliga människor.

​ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Detta är något man inte glömmer i första taget och jag rekommenderar verkligen att ni är med i UKM nästa år om ni har något ni vill visa upp. Jag vet iallafall att jag kommer att vara med nästa år och de flesta som var med har sagt att de också kommer vara det!

Vi var också med i två tidningar (två olika kommuners lokaltidningar) på grund av detta, vilket var extra roligt eftersom att det var våran första intervju!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Hej!

I helgen så var vi på UKM Västra Götalands regionsfestival. Vi hade väldigt roligt där, iallafall på lördagen. Det var på lördagen som vi umgicks med några deltagare och gjorde det absolut roligaste, alltså uppträdde. Vi spelade låten "Real you" som vi också spelade på Musik Direkt och UKM, men vi hade ändrat den ganska mycket, så detta uppträdandet blev lite annorlunda jämfört med de tidigare gångerna. Enligt oss så blev det bättre såhär. 

Om du vill se på vårat uppträdande så kan du gå in på denna länken!

Just det ja, vi gick vidare till RIKSFESTIVALEN!!! Vi är jätteglada över att ha kommit såhär långt, det trodde vi verkligen inte! Tyvärr så kan inte Tilde vara med, men vi ska försöka lösa det på något sätt.

Riksfestivalen är iallafall i Helsingborg den 22-25 juni, och själva uppträdandena är på kvällarna den 22 och 23 juni i Dunkers kulturhus. 

Likes

Comments

Hej!

I lördags så var vi med i en tävling som heter UKM. Man kan delta med det mesta som har med kultur att göra där, t.ex. dans och sång. Vi uppträdde med samma låtar som på Musik Direkt och uppträdandet ligger på våran Videofy: @meninasofficial​.

​Det roliga med detta var att vi fick reda på resultatet igår... och vi gick vidare! Så vi kommer att delta i Regionsfestivalen i Alingsås den 30-31 maj, vilket vi ser väldigt mycket fram emot.

Likes

Comments

Hej!

För ett tag sedan så var vi med i Musik Direkt, vilket är Sveriges största musiktävling för ungdomar. Vi var där hela dagen och deltog i någon workshop m.m. för att sedan, kl 17, uppträda där med våra två egenskrivna låtar. Det har aldrig varit så roligt att uppträda förut. Hela dagen var väldigt rolig, dock hade man väldigt mycket fritid, men det blev aldrig tråkigt eftersom vi var där tillsammans. Om du är intresserad av musik så borde du verkligen vara med där.

Tyvärr så gick vi inte vidare i tävlingen, men huvudsaken är att det var roligt, vilket det var.

Ni kan titta på vårat uppträdande i Musik Direkt på våran Videofy: @meninasofficial

Klippen ligger antagligen även på sidan av bloggen.

Likes

Comments