VADÅ SKA JAG BETALA MIN HYRA MED SMINKPRODUKTER ?

Sen flera år tillbaka så har företag marknadsfört sina produkter genom tidningar, annonser och tv reklamer. Men nu är det lite annorlunda, för att marknadsföra sina företag så har dom först tagit det lätta vägen genom att använda bloggare/ instagrammare/Influencer. Dom flesta företag tänker: Vi ger gratis produkter till bloggare/instagrammare/Influencer så att dom man marknadsföra våra produkter gratis vilket är ett stort NEJ. Kan ta en exempel som har hänt mig flera gånger.

Hej Meltem
Jag heter **** och arbetar med ****. Jag hör av mig för att se om du är intresserad av ett samarbete. Samarbetet skulle gå ut på att vi skickar hem några sminkprodukter (du får välja fritt från hemsidan vilka) och därefter marknadsför du dessa på din blogg.
Hur låter de?
Mvh ****


Hej ****
Va kul att du kontaktade mig och kan tänka mig ett samarbete med er mot ersättning + produkterna. Jag tar **** kr!
Mvh Meltem


Hej Meltem!
Tack för ett snabbt svar! Vi hade tänkt att vi betalar dig med produkter då dom är lika värda så mycket du vill ha i ersättning.
Mvh ****


Hej ****
Okej så ni tänker på att jag ska kunna betala min hyra med sminkprodukter ? Tror ingen skulle vilja ha betalt med produkter.


Hej Meltem
Vi förstår verkligen dig men du får ju såklart välja va du vill från hemsidan och såklart kan vi skicka något mer.


Hej****
Ursäkta men ska jag betala min hyra med sminkprodukter ? Ska jag leva på de? Tyvärr så kan jag inte marknadsföra gratis åt er då jag lägger massor av tid och måste ha pengar till att betala hyran inte med sminkprodukter.

Det jag vill komma fram med den här inlägget är att våga ta betalt för den tiden du lägger. Såklart kan man bli lockad av gratis produkter men i längden så håller det verkligen inte för vadå ska du betala din hyra med gratis produkter ?

Gör upp en plan som:
Hur mycket är din tid värd?
Hur många timmar lägger du på varje inlägg ?
Hur många läsare du har och följare.
Och hur många personer går du ute till!

Kom ihåg att det är aldrig fel att ta betalt för din tid som du lägger i dina social media.


Gillar

Kommentarer