​Hei! Idag har jag verkligen inte gjort något kul. Barah varit i skolan och haft det tråkigt, på rasterna har jag suttit med mobilen eller något annat osocialt cx Är inte så social av mig, bara med folk som jag är vän med cx 

Ajah, är hemma nu och kollar på YouTube. Tar upp detta igen, om ni tycker att det skulle vara intressant om jag startade en spelkanal, ge gärna en like eller något så jag kan se cx Jag vill ju helst att någon kollar på videorna om jag lägger massa tid på att redigera de och så cx 

I söndags hade vi Luciashow på ridskolan! Jättekul verkligen! Var väldigt många roliga nummer med hästarna! Bl.a gymkana, ungdomssektionen gjorde ett eget Lucia-tåg, som var väldigt roligt att titta på! En liten häst som heter Eddy sprang iväg när tjejen som red honom skulle lådsas trilla av cx Han sprang säkert runt i flera minuter innan dom fick tag i honom! De var också årets stallbästis, Eddy och en häst som heter Merlin blev stallbästisar i år! 

Vårt nummer var sist, Luciatåget med barn under 14 cx Red Zar & han var pigg men lite trög i munnen cx Han är ju typ 170 och jag är ca 155 så det såg lite komiskt ut cx 

Men kram så ses vi imorgon!

Ps. Förlåt för att jag är dålig på att uppdatera, säger det i alla mina inlägg men vill säga det igen! Förlåt xc

// Mellan & Jag <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hei! Idag så blir det ett lite mer allvarligt inlägg cx Hoppas ni kommer läsa hela cx Det är det här med djur i bur.


Jag tycker det är fel att ha djur i bur. Om man ska ha djur ska man tänka på vad man måste göra och tänka på innan man skaffar ett djur. Vissa människor köper ETT marsvin till sina barn för att barnen ska bli glada. Sedan slutar det med att det stackars marsvinet sitter helt ensam i sin bur, utan en vän eller den omsorgen marsvin faktiskt behöver!

Många tror att det bara är att köpa ett djur och en bur, lite mat och strö, med det behövs mycket mer! Tillexempel försäkring, grönsaker måste dom ha varje dag (Iallafall marsvin), byta strö eller halm en gång varje vecka, gosa med dom varje dag och att dom måste vara två!

De flesta djur lever i flock, som kaniner, chinchillor, råttor, gerbiler, degus & fåglar (oftast). Men många människor köper bara ett djur och stänger in dom i en 60x40 bur! Det är ju stort för en gerbil, men inte för ett råtta eller en kanin! 

2 marsvin ska minst ha 100 cm lång bur och ca 50/60 bred.

En kanin under 3 kilo ska minst ha en bur som är 100x50x50!

Hamstrar ska minst ha 0.09 m2 tex 25x36! Helt galet litet om ni frågar mig!

Degus ska minst på den kortaste sidan 40 cm! När jag gick i 3 gjorde jag en degu bur ( för att jag trodde att jag skulle få en ) som var 100x50! Asså 100 cm hög och 50 cm bred cx

Gerbiler ska ha minst ha 50x30x30!

Detta var bara några av djuren, så kolla alltid först innan du köper djur!

Så innan du köper en bur, kolla först hur stor buren måste vara, innan du köper den! Man måste respektera hur stort ett djur måste kunna röra på sig!

Det är också viktig att man socialiserar sina djur, som att gosa med dem tex cx

Och komihåg att djur ÄR inga leksaker! Gosa med dem på ett sätt som dom tycker är mysigt, inte bara du!


Hoppas att ingen tog illa upp men detta är min åsikt, och vad det står i lagen cx 

( Om jag har skrivit fel någonstans, rätta mig gärna i kommentarerna.

// Källa : Svenska marsvinsföreningen, Teddytassens kaningård, Svenska hamsterföreningen, veterinären.nu & gerbil föreningen.

Gjorde detta inlägg för att fler ska uppmärksamma hur djuren faktiskt mår! Du kanske tror att din lilla hamster har det jättebra i sin bur, men egentligen är buren alldeles förliten!

Kram på er ALLA <3

// Mellan & Jag <3Likes

Comments

​Hei! Idag var jag ju i stallet, vilket btw jag typ alltid är men aja! Hann inte ta några bilder pga jag glömde min mobil i skåpet, och sedan ville jag inte lämna Klippan själv så det är därför det inte blev några bilder idag cx 

Sitter nu hemma och kollar på film ( eller försöker för jag får inte igång filmen! ), men jag ger snart upp! Ska snart gå och lägga mg för jag vill ju kunna se julkalendern imorgon utan att börja snarka efter 3 minuter cx 

Men btw så tycker jag julkalendern detta året är lite konstig! Det har ju alltid varit ett äventyr eller något, men nu ska det vara någon historie-lektion cx Men det har ju bara visats ett avsnitt, så det finns 23 st till att se! 

Men skriv gärna om ni ska kolla på julkalendern och om du ska det vad du tycker om den! Detta blev inget långt inlägg men hinner inte mer idag! 

Ps: Har funderat på att starta en YT kanal om spelet Star Stable! Om ni tycker det värkar kul så skriv det gärna i kommentarerna eller ge en tumme upp! Är som sakt inte säker om någon ens skulle bry sig så då kanske det bara skulle vara bortkastad tid, men aja cx Hoppas någon bryr sig! 

Ses iallafall imorgon!

// Mellan åh Jag <3

Likes

Comments

Hei! Är nu påväg till stallet för att sköta Klippan! Ska försöka ta lite fina bilder men kan inte liva att dom blir fina eller upplagda cx Men ska försöka iallafall!

Ska försöka få Klippan att lära sig puss, men det kommer bli så svårt så det ät svårt att ana!
Men ses sen!

Massa Pussar!
// Mellan & Jag!

Likes

Comments

​Hej! Förlåt för att jag är så oaktiv men har haft väldigt mycket att göra på sista tiden. Man vill ju vara bäst i klassen cx 

Men igår var jag på 4H och red Carissma barbacka! Travade runt typ tusen varv :3 Hon är nog den skönaste hästen ever att rida barbacka på! Min vän var också med och hon blev longerad istället, för hon kan inte rida men vill gärna lära sig! Tyckte det var bra att hon fick öva på hennes sits! 

Men idag har jag jätteont i huvudet, men blev ändå tvingad att gå till skolan! Men pappa sa att om jag får superont så får jag gå hem! Och nu har jag superont så ska snart gå hem. Men om allt går vägen ska jag till stallet och sköta Klippan! Ska försöka ta lite bilder imorgon, men i och med att det inte är någon snö och helt fult så kommer det nog inte bli några bilder xc Men vi ser sen!

Stora Häst-Kramar

// Mellan & Jag <3

Likes

Comments

​Hej! Förlåt för att jag inte har laddat upp ett ända inlägg på typ 3 dagar! Har varit så himla dålig på att uppdatera! 

Men nu sitter jag iallafall här igen och ska skiva ett litet inlägg! Har varit i stallet idag och ridit och skött! Vi hade hoppning idag och jag hade en liten ponny som heter Malwina! Väldigt snabb och liten krabat men väldigt snäll! Var lite osäker i början, så det smittade av sig på henne ( Varför jag var nervös var för att förra gången jag hoppade henne vägrade hon, för att jag inte skänklade så mycket, pga hon typ skenade och jag inte fick stopp på henne cx Så hon var lite spänd i början och sprang iväg lite men i slutet gick det bra )! Ser föresten jättestor ut på henne men det är bara för att hon är en liten c-ponny, så mina ben hängde nästan under hennes mage. Inte riktigt men typ cx Skötte ju Klippan & Zar idag och så hade vi Luciaträning, för att jag ska vara med på ett Lucia-tåg på ridskolan! Ska bli jätteroligt! Ska ha Zar på Lucia-tåget och kommer se ut som en liten mygga på hans rygg, han är ju typ 170 cm i mankhöjd men aja! 

Ska kanske till 4H imorgon men har väldigt ont i magen så vi får se hur det blir med det! Ska iallafall rida Carissma då cx Om jag åker dit kommer jag nog inte blogga för min mobil har blivit helt puckad! Men ses nog imorgon kväll!

Stora HästKramar <3

//Mellan & Jag!

Likes

Comments

Hii! Skrev inget inlägg igår för att jag fick himla ont i huvudet. Men vi har sovmorgon idag men vi ses sen i stallet! 


Detta blev inte ett lång inlägg men hehe XD 

Stora Hästkramar!


// Mellan & Jag <3

Likes

Comments

​ Hej! Skulle ju skriva ett inlägg igår men jag hann inte, pga att vi kom hem klockan 20.20 xc Skulle upp jättetidigt idag, och jag somnade 22.30 :c Men jag var hos Klippan och hon var jättemysig cx Hinner inte skriva mer nu för vi har snart rast xc Men vi ses sen!

STORA HÄSTPUSSAR C:

// Mellan & Jag <3<3

Likes

Comments

​Har inte hunnit, och har inta haft lust att skriva något blogginlägg idag. För jag har inte haft något interssant att skriva om. Har bara varit i skolan och spelat fiol med mera. Detta ska ju vara en hästblogg och ingen " Jag skriverommittlivhelatiden" blogg cx Men måste gå och lägga mig nu! 


Ska till stallet imorgon som ni vet, ska försöka ta lite fina snöbilder på Klippan. Kanske blir något fint om jag försöker lite iallafall cx Ses imorgon i stallet <3

Stora HästKramar <3

// Mellan & Jag <3

Likes

Comments

​Asså jag är så glad! Bianca hoppade som en gud och vi gick över mållinjen felfritt! ( Jag gjorde lite snäva svängar några gånger, men domaren tyckte att jag hade en fin hand & skänkel, och tyckte att vi var ett väldigt bra ekipage!). Kommer försöka ta henne på alla hopptävlingar framöver cx Hade ett rött schabrak med marinblå stygn runt, så fint! Hoppade inte i kavaj utan i den marinblåa tröjan/koftan! Blev faktiskt jättesnyggt tillsammans med schabraket cx 

Det har ju börjat snöa ute där jag bor och snön har lagt sig som ett täcke över landskapet cx Var lite jobbigt att det krockade med tävlingen för man blev väldigt blöt och kall snabbt, men jaja C;

Ska gå och ta ett varmt, långt bad nu så vi ses imorgon tror jag <3

Stora HästKramar <3

// Mellan & jag cx

Likes

Comments