Header

✩ Personligt

Innan jag börjar vill jag klargöra att det finns allt för mycket som behöver pratas om - jag kan omöjligt få in det i ett inlägg. Men det absolut viktigaste jag har att säga oavsett om du är beroende eller anhörig är att ta det en dag i taget.

Jag kan inte berätta för dig hur du ska bli drogfri, det är 100% upp till dig. DU måste bestämma dig för att aldrig röra en drog igen och hålla dig till det beslutet, oavsett vad som händer - oavsett hur många återfall du tar.

Du måste hitta någonting att kämpa för; oavsett om det är för dig själv, din familj, din framtid, din hälsa, din tro eller ditt husdjur.


12 STEGSPROGRAM

För beroende: Anonyma Narkomaner (NA), Anonyma Alkoholister (AA), Cocaine Anonymous (CA) & Drug Addicts Anonymous (DAA).

För anhöriga: Co-Anon & Al-anon.


Jag kommer så väl ihåg mitt första möte även om det var flera år sedan, det var ett CA möte som jag skulle följa med en närstående till då han gick på möten regelbundet och ville få in mig i kretsen. Jag kommer ihåg att jag introducerade mig som anhörig, för enligt mig själv var jag inte beroende.

Idag har jag gått på NA möten i 3 år, till och från. Jag har säkert 20st vita brickor hemma, och då har jag ej tagit en bricka för varje återfall. Jag har ett X antal 30 dagars brickor också.

När jag började gå på möten regelbundet kunde jag knappt hålla mig drogfri i 24 timmar, efter nästan 2 år var mitt rekord 72 dagar drogfri.. kan ni gissa varför? Jag var inte redo för att sluta.

I juli 2016 tog jag mitt sista återfall. Några dagar innan jag skulle ta min första 90 dagars bricka gick min fästman bort, min anledning att hålla mig drogfri försvann. Under en väldigt lång tid efter kunde jag inte tänka på något annat än hur mycket jag ville ta en överdos, för att slippa vara nykter men framför allt slippa leva utan min pojkvän. Jag lovade mig själv att jag skulle hålla mig tills begravningen, för jag ville vara med på den.

Hoppas det är förståeligt att jag inte har orken att gå in på detaljer, men efter begravningen insåg jag att jag inte vill att min familj ska behöva gå igenom det jag och min pojkväns familj går igenom.


TILL ANHÖRIGA

Jag har själv varit anhörig och extremt medberoende - men skillnaden är att jag också har missbrukat och har därför en helt annan upplevelse än icke-beroende. Men jag kände ändå att jag ville skriva några ord ur mitt perspektiv till anhöriga då jag vet vilket helvete mina närstående gick igenom när jag var aktiv.

Även om en person är extremt motiverad tar det tid att bli drogfri, och räkna med ett återfall eller två. Det viktigaste för mig i mitt tillfrisknande var att mina närstående hade tålamod och stöttade mig när jag behövde det, samt försökte förstå vad jag gick igenom. Beroendet är så starkt att så länge man har droger spelar resten ingen roll; man slutar bry sig. Ta det inte personligt, för vi kan inte kontrollera det när beroendet är som mest aktivt.

Och sist men inte minst, tack för att du fortsätter kämpa ❤


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

✩ Personligt, ✩ Vegan kost

"The world is a dangerous place, not just because of those who do evil, but because of those who choose to do nothing about it."

Jag blir så jävla ledsen ibland när jag börjar snurra in i tankar om djur, hälsa och miljö. Jag förstår verkligen inte varför folk fortsätter äta kött, speciellt när vi alla är medvetna om problematiken och hur brutal djurindustrin är - men inte bara det, en vegansk kost är bättre för din egen hälsa och för planeten du lever på.

Jag är väldigt empatisk av mig, och jag kan verkligen inte bidra till mord och våldtäkt med ett rent samvete. Jag anser inte att mina smaklökar är värda mer än en annans liv, och om jag någonsin väljer att skaffa barn vill jag kunna titta mitt barn i ögonen och ärligt säga att jag gjort allt jag kunnat för att mitt barn ska ha ett bättre liv. För det är mitt barn, och mina barnbarn som kommer behöva ta hand om det helvete tidigare generationer skapat.

Go Vegan 💚

Gå in på djurfabriken.se eller klicka på bilden för att läsa mer om hur djurfabriker ser ut i Sverige.

(Bilden tillhör djurrättsalliansen)

Likes

Comments

✩ Personligt

Vilken piercing gjorde ondast att ta enligt dig?

Av: Nouw.com/sessiiemisfit

Helt ärligt tyckte jag inte att någon av de var speciellt smärtsamma, det går bara ont i en halv sekund så du hinner knappt känna smärtan. Men jag säger ändå mina läppiercingar, för under läketiden råkade jag bita på dom en del när jag åt etc.

Har dina tatueringar någon historia?

Av: Kampenmotsm.blogg.se

Hardcore tatueringen jag har på ryggen är en syskontatuering med min bror, dvs att han har en likadan på sin rygg. Hardcore är en elektronisk musikstil, och det är nästan allt vi lyssnar på.

Sen har jag även två namn tatuerat på vänsterarmen.
Chip är min fästman som gick bort 2016 och Basse är min bästa vän som gick bort 2015.

På min högra handled har jag en hemmagjort tatuering, gjord av en brud som "utbildade" sig till tatuerare. Hittar ingen bra bild på den men det är en diamant, 15åriga jag tyckte att det var en bra symbol för styrka eller något sånt. På vänstra handen mellan tummen och pekfingret har jag 3 prickar jag gjorde med nål och bläck på mitt första behandlingshem.

Hur är det att leva som vegan? Blir man "accepterad" av samhället?

Av: Nouw.com/eswensson

Jag var vegetarian i flera år innan jag blev vegan, så för mig var det inte så stor omställning. Byta ut mjölk mot havremjölk, ost mot vegan ost etc. Jag skulle säga att det jobbigast är att konstant bli ifrågasatt när min kost kommer på tal. "Får du i dig protein? Saknar du inte osten? Vad äter du för något?" Det finns så mycket andra alternativ än animalier och ibland blir jag chockad när folk har så dålig koll på alternativen.

Likes

Comments

✩ Personligt

Vad är ditt drömjobb?

Av: Nouw.com/karinahidalgo

Sen jag lärde mig att prata har jag sagt att jag vill bli läkare då jag nästan är uppväxt på sjukhus första åren, och när jag började komma in i tonåren fastnade jag för kirurgi. Så mitt drömjobb är hjärtkirurg, men just nu håller jag på att utbilda mig till programmerare - att jobba med IT ligger på en stark andraplats.

Du skriver att du har tatueringar och piercingar, hur många har du av varje?

Av: Nouw.com/simonefrithiof

Jag räknar inte de i öronen, så 3st piercingar. Två i läppen och en i näsbenet mellan ögonen. (Snakebites & Earl/Bridge)
Sen har jag 4 tatueringar, 3 på armarna och en på ryggen.

Vad är ditt bästa veganska recept?

Av: finest.se/wildaofsweden/

Jag följer aldrig recept utan improviserar alltid, men innan jag blev vegan var det nog pasta carbonara men tyvärr är det ägg i sojabacon. Annars tror jag faktiskt inte att jag har en specifik "favoriträtt" men jag har alltid älskat potatismos med t.ex falafel och brunsås eller avokado till.

Ska du resa nånstans under 2018?

Av: Evelinarou.com/

Jag är väldigt spontan av mig och brukar inte planera långt in i framtiden, så har därför inga resor planerade men förhoppningsvis hamnar jag i nederländarna på rave.

Likes

Comments

Yo guys 💙

Har du följt min gamla blogg/Youtube och har några frågor eller är du en ny läsare och undrar något? Ställ frågor till mig!

Lite kort fakta om mig: Jag har flera tatueringar & piercingar, har haft ett x antal hårfärger (senast var det blått). Jag har konstant musik i ena örat, oftast Hardcore eller Hardstyle. Jag använder aldrig smink och går oftast i mjukisbyxor. Jag vill bli programmerare, spenderar mina dagar med datorspel & var vegetarian i flera år innan jag gick över till vegan för inte så länge sen. Jag ser mina diagnoser som något positivt, mest min asperger som definierar min personlighet rätt mycket. Jag även även ett stort fan av Machine Gun Kelly och älskar hans merchandise.

Ställ en fråga i kommentarsfältet nedanför - så länkar jag din blogg när jag svarar!

Likes

Comments

✩ Blogg Queens

Yo guys 💙

Jag är med i en grupp på Facebook som heter Blogg Queens, och jag kom på iden att varje vecka ha ett tema som vi tjejer ifrån gruppen kan blogga om - för att dela tankar och erfarenheter etc.

Psykisk ohälsa är ett såå viktigt ämne som verkligen måste pratas mer om så jag kände att det var perfekt att starta med, speciellt nu när det blir vanligare med tanke på stressen vi utsätts för i dagens samhälle.

Vad är din erfarenhet av psykisk ohälsa?

Jag är diagnostiserad med generaliserat ångestsyndrom och posttraumatiskt stressyndrom (utöver mina andra diagnoser) samt har tidigare varit i en depression och haft en ätstörning. Jag har även varit inlagt på psykiatriska kliniker när jag var yngre då mitt självskadebeteende var som värst.

Vad vill du säga till de som kämpar med psykisk ohälsa idag?

Stay strong, det blir verkligen bättre! Jag trodde absolut inte det, och lyssnade inte när andra försökte förklara för mig men nu några år senare håller jag med till 100%. Oavsett vilken typ av problematik du går igenom finns det hjälp att få, så länge du har viljan att göra en förändring till det bättre.

Du måste bara hitta de färdigheter som funkar bäst för dig samt dina "triggers" och hur du kan motverka de.

Likes

Comments

Yo guys 💙

Jag har nämnt tidigare att jag brukade blogga på Skywalkz.se, när jag var som mest aktiv skrev jag minst ett inlägg per dag och det gick riktigt bra.. men efter att min fästman gick bort för drygt 1 år sedan tappade jag blogglusten helt och har nästan bara gjort "Update" inlägg med några månaders mellanrum efter det. Jag kände att jag behövde en nystart på bloggen, därav att jag skapade en ny!

#nouw30daychallenge känns som det perfekta sättet att kickstarta min nya blogg och utmana mig själv att blogga varje dag i 30 dagar, like the good old days. Mina ambitioner är att förhoppningsvis hitta tillbaka till mitt bloggintresse, att blogga aktivt även efter tävlingen och att fortsätta utveckla mig själv och min blogg.


Mer information om tävlingen hittar du här: Nouw.com/nouw30daychallenge

Likes

Comments

✩ Personligt
Yo guys 💙

Idag har jag spenderat nästan hela dagen på espresso house med min laptop och NA's stegarbetsguide. Nya läsare som inte följt min gamla blogg vet inte om det, men jag är beroende och har ett fd. missbruk. Utan att gå in på detaljer vill jag bara säga att jag har mer än 18månaders drogfri-tid, så jag har kommit en bit i mitt tillfrisknande.

Ibland känns det verkligen som att allt är möjligt med Hardcore i hörlurarna. Jag skrev över 1500 ord (ca tre A4 sidor) och är klar med nästan halva steget.

Likes

Comments

✩ Vegan kost

Ingredienser:

1 paket nudlar, 200g tofu, 100g broccoli och 50g sojabönor.

Gör såhär:

Börja med att koka broccolin, skär sedan tofun i bitar och stek med t.ex paprika, chili och india kryddor. När broccolin börjar bli mjuk häller du i sojabönorna i samma kastrull och några minuter efter häll i nudlarna.

När nudlarna är klara, häll av vattnet och blanda i tofun.

Näringsvärde:

Ca: 548kcal, 53g kolhydrater, 20g fett, 40g protein.

Likes

Comments

✩ Personligt

Yo guys! 💙

Flera av er läsare vet säkert redan vem jag är, då jag drivit en blogg i 4 år tidigare samt har en Youtube kanal. Men jag tänkte introducera mig för er nya läsare som aldrig sett mig på sociala medier förut.

Jag heter Melissa, har kallat mig själv för "Skywalkz" i några år och jag har nyligen flyttat till Östersund efter att ha bott i Stockholm i 15 år. Jag är 18 år gammal, fyller 19 i april och jag har ett flertal diagnoser.

I oktober 2016 gick min fästman Chip bort, och det tog rätt hårt på mig och jag har därför inte orkat lägga ner någon tid på sociala medier sen dess men nu kände jag att det är dags för en ny start och även en ny blogg. (Min gamla finns kvar, men den är lösenordsskyddad för tillfället)

Som jag nämnde tidigare har jag en Youtube kanal, där pratar jag en del om min Asperger mer specifikt. Jag är diagnostiserad med Asperger, PTSD, bipolaritet typ 2 och ADHD.

Jag spenderar mina dagar med att studera IT-inriktning då mitt specialintresse är allt som har med att datorer att göra; dvs både mjukvara & hårdvara. När jag inte är i skolan spelar jag en del datorspel, mestadels League of legends och World of warcraft.

Likes

Comments