Jag var så taggad, exalterad och glad för att jag efter Nya Zeeland skulle få chansen att testa på aupair! Jag hade pratat med en familj där barnen verkade så söta, och mamman var jättetrevlig! Jag längtade så efter att ha ett eget rum, och få äta ordentligt med mat tillsammans med familj! Eget rum fick jag, men för att vara ärlig gick jag hungrigare i värdfamiljen än när jag var på resande fot.

Barnen var som jag trott söta och att umgås med dom var som jag väntat mig. Men mamma visade sig vara lite av en bluffare på telefonen med sin trevliga attityd. Det var inte så att hon blev otrevlig, hon var mest ingenting. Eller jag var ingenting för henne tror jag, för hon pratade knappt med mig. Jag fick ingen genomgång av barnens rutiner, ingen information/rundvisning av varken huset eller området. Inte heller berättade hon någonting om hur vi skulle lösa maten. Inte ens fick jag höra att jag kunde ta mig frukost, utan det gjorde jag "i smyg" och kände mig som en tjuv. Så jag kände mig mest i vägen, vilsen och hade ingen aning om hur jag skulle bete mig. Så nu efter 9 dagar av att må dåligt sitter jag på tåget därifrån. Och det känns toppen. Jag är inte i Australien för att må dåligt, så därför valde jag att lämna familjen!

Nu hoppas jag att trouble in paradise stannar i Brisbane, för nu byter jag ut det mot Surfers Paradise! Plånboken ekar rätt tomt, jag har inget boende fixat för kvällen än men jag känner mig trots det lugnare än på hela veckan. Det löser sig, jag ska börja söka jobb direkt och hoppas jag får något snabbt, och några hostelnätter ska nog finnas över där någonstans!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Auckland är ingen höjdar stad. Rätt trist för att vara helt ärlig, men vi lyckades spendera några bra dagar där ändå. Vi unnade oss en fika dagen vi kom dit, dag två tog vi färja ut till Devonsport där man fick bra syn över Usckland. Tredje dagen var vi på en kust-kust promenad under en dag. En promenad som skulle ta 5h men på grund av att vi båda började känna av kommande förkylning skippade vi bergen man skulle upp på och tog oss tillbaka till hostlet på strax över 3h istället.

Elsas förkylning blev bara värre, men vi spenderade sista dagen med en gratis tour av staden som var toppen och även strosande i Auckland art museum. (Mest bara för att inse att jag är långt ifrån artistisk och kan ej förstå museum som de där)

Lördagkväll, vår sista kväll tillsammans. Det KRÄVDES att vi gjorde något. Så vi började kvällen med en (gratis) drink på hostlets rooftop bar, vidare för middag i stan och avslutade på ett mysigt ställe också i stan och tog ett glas vin. Vilken kväll, vilken resa, vilken tjej.

Tack Elsa för fem fantastiska veckor i Nya Zeeland. Tack för att du ville ha med lilla mig.

Likes

Comments

I Queenstown spenderade vi första kvällen av två med att ställa oss i den lite väl långa kön för den välkända feegburger. Kön gick dock rätt fort och sedan satt vi och njöt av den godaste burgaren vi ätit. MUMS. Så värt att spräcka backpackerbudgeten för den måltiden.

Dagen efter hade vi en dagstur till Milford Sound, fjorden i södra nya Zeeland. Det var mycket buss att åka för en 1,5 timmes båttur, och med dåligt väder var det inte så breathtaking som man hade hoppats. Men absolut fint, men det är det ju också överallt här.

Efter denna dag sov i vår sista natt innan vi tog samma väg med bussen som vi började resan med. Och efter en natt var vi tillbaka i christchurch där vi checkade in på (det bästa) hostlet nära flygplatsen för att flyga vidare upp till Auckland på onsdag morgon.

Man fick en egen liten pod att sova i, mysigaste krypin. Även det renaste hostlet jag sett, stora ytor och BÄST internet. Jucy pods var stället att va på 😎

Likes

Comments

Att jag har gjort det jag faktiskt aldrig trodde jag skulle klara. Även om jag hade tårar i ögonen innan och benen skakade och kändes lite ostadiga att stå på så gjorde jag det. 11 mars stannade jag och Elsa till på vägen till Queenstown för att hoppa från 134m höjd, världens nästhögsta bungyjump.

Och det var något av det bästa jag gjort!!

Skillnaden på mig och Elsa innan.


Ooooch 3, 2, 1 JUMP

Vilken känsla alltså, det vsr fruktansvärt läskigt att fånig på den lilla plankan. Men när han sa hoppa, så hoppade jag och sen föll jag. Wow. Benen var gelé efter men jag log resten av dagen. Och gör nog det även nu när jag tänker på det.

Trodde aldrig jag skulle klara det, men jag gjorde det och är pretty proud. FATTA, 134 METER

Likes

Comments

Oj Vad det känns som om jag gjort mycket sedan sist jag skrev här. Nya Zeeland är verkligen fantastiskt, förutom när det kommer till internet. Nog för att man klarar sig bra utan, men blir verkligen mycket att skriva ned här de få gångerna internet tillåter att posta ett inlägg.

Efter westport åkte vi vidare till ett nytt ställe, ett ställe som var mitt ute i ingenstans och det var riktigt regnigt. Detta glömde vi dock bort till kvällen när det var emoji-tema för våran i princip enda festkväll under resan. Kul! Och vi löste utkläda den så billigt vi bara kunde, $5 för mina "julgranskulor & stjärna".

Sedan självklart nytt ställe dagen efter, Franz Josef! Otroligt fint fotostopp vi gjorde på vägen dit, sedan gick vi på promenad och Elsa& Sophia försökte se glada ut fast vi egentligen gick igenom en tunnel där vi fick lov att av skorna och gå igenom ISkallt vatten för att spana efter lite glowworms. Vi såg några, men det var Såå kallt allt det inte kändes värt smärtan av att arr fötterna domnade och gå barfota på stenarna i tunneln.

Men Franz Josef hade något annat! Nämligen glaciär, där vi valde att betala det lite saftiga priset för en 4 timmars tur!

Och oj vilka väl spenderade pengar! VILKEN DAG!
Vi började med att få kläder, rejäla skor och iskäpp. Sedan flögs vi upp med helikopter, (men alltså JA bara att få flyga helikopter var värt) och sedan hade vi tre timmar där vi vandrade runt på glaciären. Upp och ned, genom små gångar mellan isen där man fick gå åt sidan, genom en tunnel och so on. I mitten av turen fyllde vi vattenflaskorna med iskallt gott glaciärvatten innan vi tog oss tillbaka mot helikoptern. Wow, alltså ja vilken dag!! Och som avslut fick man njuta i deras hot pools hur länge man ville, vilket vi utnyttjade och hamnade där i tre timmar, underbart!

Likes

Comments

Bilder från touren vi gjorde i Rotorua, som jag fortfarande inte är helt säker på vad det var riktigt. Vi gick runt i en så kallad geothermal park. Det var verkligen något man inte ser varje dag, inte jättefint på alla ställen, men häftigt med det naturligt färgade vattnet.

BEST OF All. Vår hike i Taupo. Det tog oss 6 timmar, det var drygt som fan men Såå värt det!! Det var så häftigt. Man går i ett vulkanområde, högsta berget är mount doom, där dom spelat in scener från sagan om ringen! Det var dock alldeles för högt och brant för att jag skulle ha tiden/orken att ta mig upp, synd nog! Men verkligen waow. Vilken dag.

Ett vattenfallsstopp på en av senaste bussresorna, och ett par vaxdockor från ett museum i Wellington. Båda häftiga, men såklart på olika vis. Vaxdockorna var verkligen så verkliga, ofattbart. Man kunde till och med se porerna, svettdroppar och alla små detaljer du kan tänka dig. Helt otroligt gjorda.

Wellingtons höjdpunkt. Unnade oss att köpa pizza som
Vi pratat om länge. Och bättre- vi hittade en varsin cider! Det var festival i staden, någon hade lämnat två oöppnade cider innan dom gick in på området. Win win, gratis cider!

Hade också fin vy att kolla på under de 3,5h färja från Nordön till sydön.

Sista bilden, denna från idag när vi stannade vid lake Nelson för lunchpicknick. Nu ligger jag i hostelsängen i Westport och tar det lugnt. Elsa spelar spel med dom vi delar rum med, jag är dock alldeles för trött. Det är dock en väldigt bra kväll för att lära känna några på. Susen och vara sociala, men min energi är verkligen på noll idag, så dålig tajming! Har känt mig lite halvdan hela dagen, haft huvudvärk, frusit massa och bara känt mig lite hängig. Hoppas på att vara mer på topp imorgon, för är lite tråkigt att känna att energin inte räcker till. Nu ska jag nog bädda ned mig, utnyttja att jag iallafall har internet vilket vi inte haft på flera dagar.

Likes

Comments

Behöver jag ens skriva igen att detta var roligt? En tjej som åkte med oss köpte bilderna, och var så otroligt snäll att hon skickade dem till mig & Elsa! Förklaringen var att hon vet hur det är att vara pank, backpackers stands United <33

Även om vattenfallet och att vi fick simma lite var kul tar ändå de sista bilderna priset. Plötsligt var vi visst en mindre ombord, Hahah.

Likes

Comments