SPARTIPS

⋙ Ha ett eget sparkonto där du inte får ta pengar. Om du inte klarar av att ha ett eget sparkonto så kan du skapa ett på en annans mobil (någon du litar på!!) och swishar över en summa pengar varje månad.

⋙ Prioritera. Du kanske inte behöver en ny väska när du har andra viktiga utgifter. Gör en lista för vad du ska betala under månaden och därefter vet du hur mycket pengar det finns kvar efter du betalat till exempel räkningar osv.

⋙ Spara inte allt på en gång. Om du får en månadslön på 10 000, lägg inte in 9000 av dem pengar på ett sparkonto och tro att du kommer klara dig på 1000 kronor. Jag själv har en överföring varje månad på 200 kronor som går till mitt sparkonto.

⋙ Mål med ditt sparande. Vad sparar du till? Döp till sparkonto till de du vill ha, kan vara till exempel ett klädesplagg som kostar lite mer än vanligt, en utomlandsresa eller kanske renovering om du har flyttat hemifrån. Du kommer bli mer taggad av att veta att pengarna faktiskt kommer att gå till något som du verkligen vill. Tänk långsiktigt!

Gillar