Ugh, detta moment har typ dödat mig, men äntligen är det klart! Statistik och forskningsmetoder... 😒 nej nej nej! Något jag aldrig kommer läsa igen i alla fall. Så igår blev det ett dunder firande att första momentet av denna termin är avklarad! 🙌🏻 Kom hem 6:00 imorse... Mn kul hade vi! 🎈


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hur ska du spendera alla hjärtans dag?

Jag? Jag och några vänner går emot strömmen och är påväg till ett gammalt vårdhem som tydligen spökar, haha! Skulle du vågat följa med?

En update kommer snart, kanske ska detta bli en tradition istället?

Likes

Comments

Sitter på en liten brunch med mamma och syrran på Stockholms Brunch Club! Ett helt okej ställe. Nom nom nom 😋

Har ni ätit här? Vad tycker ni om stället?

Likes

Comments

Torsdag - en given dag för burgare och cola på Orangeriet!

Speciellt efter en fullproppad vecka med massa plugg, gruppuppgifter, uppsatser, tentor som man typ drunknar av förtjänar man en tidig helg med fina vänner!

Är helt kär i deras inredning, ger en sådan mysig känsla att komma in genom dörrarna! Här kan jag se mig och mina vänner hänga mycket under helg kvällarna för god mat och chill.

PLUS, ett väldigt bra deal för oss studenter!? 👏🏻 Ett hett tips om du bor och speciellt studerar i Umeå :)

Stället ger verkligen av en cool och mysig vibe

Avslutar en bild på le burger. Seriöst, ät den!

Likes

Comments

för 4 portioner

400 gram pasta som spagetti eller valfri sort

2 dl pesto (färdig eller gör egen)

2 msk olivolja

1 krm salt

0,5 krm vitpeppar

1 dl riven parmesan eller grana padano(valfritt)

8 blad hackad färsk basilika till garnering (valfritt)

HEMGJORD PESTO: 30 blad basilika

2 vitlöksklyftor

1 dl nötter som pinjenötter, mandlar, valnötter eller solrosfrön

2 dl olivolja

0,5 dl riven parmesan eller grano padano

1 krm salt

0,5 krm vitpeppar


:

Rosta nötterna i en stekpanna tills de börjar lukta gott och är ljust bruna här och där.

I mortel stöts allt utom oljan som sedan tillsätts droppvis. Eller kör allt i mixer körs utom olja som tillsätts droppvis.

Smaka av peston med lite salt och vitpeppar.

Överbliven pesto håller sig någon vecka i burk i kylen.


Laga ev. egen pesto enligt nedan recept först.

Koka pastan enligt paketet och häll sedan av den.

Rör ner peston i pastan. Använd hemgjord pesto eller köpt färdig pesto.

Tillsätt lite mer olivolja i pastablandningen samt smaka av med salt och peppar.

Servera pasta peston med mer riven parmesan eller granna padano samt ev. några finhackade blad basilika. Grillad sparris, toppat med lite olivolja, vinäger, salt och peppar är gott till.


Likes

Comments

Åh, så trött jag är... har suttit i princip hela dagen med Elvira och Fanny och skrivit på grupparbetet + en statistik/forsknings logg som ska lämnas in. Nu ska jag i alla fall plugga till en tenta resten av kvällen. kul... De är så jävla mycket plugg på detta moment. Dör.

Update: På tisdag ska jag också titta på en jättefin lägenhet - är typ kär i den från bilderna i alla fall. Nyrenoverad och allt. Så hoppas på att den är lika fin i verkligheten och att den inte är allt för liten och tång i jämförelse med bilderna (då det på bilder, nästan intill alltid ser ut att vara större än det är.) Ska bli superkul att kolla på den i alla fall - uppdaterar senare om jag lägger ett bud på den eller inte - är så taggad på att flytta till eget nu i alla fall :D

Likes

Comments

Var tidigt på gymmet imorse och hittade sedan ett jätte mysigt cafe där jag valde att lyxa till det med frukost och bara sitta och njuta ett tag. Så mysig start på denna lördag! ()

Likes

Comments

Hur dricker du ditt kaffe?

Svart, med mandelmjölk och en tesked kokosolja

Vad har du gjort idag?

Tränat, pluggat, tagit det lugnt och bakat blåbärs muffins :)

Trivs du i Umeå?

Ja, det gör jag absolut. Visst så saknar jag Stockholm som stad, min familj och vännerna där. Men har samtidigt träffat så sjukt fantastiska personer här och staden är mysig, trots att vi fick snö i mitten av September...

3 Lugna/mysiga chill favoritlåtar?

Georgia by Vance Joy, Bones by Ben Howard och Let it go by James Bay. Sedan har jag typ 100 fler - älskar chill låtar :)

Hur startar du din morgon?

Beror självklart på hur min dag ser ut. Men de steg som är desamma oavsett vad så vaknar upp av mitt larm, snoozar nästan intill aldrig! Märker verkligen hur det påverkar mig under dagen om jag ligger för länge. Går och tvättar mitt ansikte och tar på ansiktskräm. Borstar tänderna och dricker kaffe + mitt msm pulver. Sedan blir det gymmet eller Universitetet om jag har en tidig föreläsning.

Dejtar du någon just nu?

No..

Skriver du fortfarande noveller?

Åh, har inte gjort det på ett tag, har mest inte haft tid. Men det händer absolut. Har mer blivit några korta texter är noveller.

Har du någon tatuering?

Nej, men är väldigt sugen på att skaffa en!

Kan du ge lite tips på serier?

Absolut, har du inte sett: The walking dead, Game of Thrones (duh), Stranger Things, Limitless, The 100, Shooter, Quantico, och Chicago Fire så måste du se dem!!

Hur löd det senaste sms:et du fick?

Ring mig nu! <3 från Gabby

Planer för helgen?

Plugga, träna, ut med tjejerna imorgon på en musik quiz och sedan till någon mysig bar.

Vad längtar du efter at the moment?

Att hitta en lägenhet, köpa den och få inreda den!! :)


Likes

Comments

Mjukbakta morötter och rödlök tillsammans med semi-spicy sambal oelek och spiskummin. Blanda med couscous, avokado, mynta, sötmandel och russin i en lyxig skål med heta influenser från Nordafrika! En apelsin spetsad tahini dressing blir pricken över i:et och binder ihop hela maträtten 🙌🏻


Ingredienser

För 2 portioner:

600 g morötter (gärna olika färger)

2 rödlökar

1 tsk spiskummin

1 - 2 msk sambal oelek (smaka av beroende på hur spicy du vill ha det)

3 msk olivolja

1 tsk salt

2 avokado

3 dl kokt couscous (gärna fullkorn)

1/2 dl strimlad mynta

1 dl hackade, rostade sötmandlar

1 dl russin (gärna gula)


Tahinidressing

3/4 dl tahini (sesampaste)

1/2 dl färskpressad apelsinjuice

1 pressad vitlöksklyfta

2 msk olivolja

1 1/2 tsk lönnsirap

salt


Så här gör du

Sätt ugnen på 200°C.

Skala morötterna och skär dem i mindre bitar. Skala och skär även rödlöken i klyftor.

Blanda spiskummin, sambal oelek, olivolja och salt. Blanda med morötter och lök på en bakpappersklädd plåt.

Rosta mitt i ugnen ca 40 minuter.


Dressing: Rör ihop ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt. Späd eventuellt ut med 2 msk vatten (för 2 port).

Dela och kärna ur avokadon. Gröp ut "köttet" och skär i skivor.

Fördela couscousen i 2 skålar (för 2 port).

Blanda morötter och lök med avokado och mynta i en bunke. Fördela mixen i skålarna.

Toppa med mandlar och russin. Ringla över dressingen.

Likes

Comments