Vanlife

Något som jag skrev om för ett tag sen eller ja några inlägg sen men jag har ju inte uppdaterat så tätt.... Som sagt, detta med att bo i en bil eller van som man kallar det, tänker jag på mer och mer för varje dag och fatta va kul att bo en bil.. Speciellt att bygga den själv för då får man planera hur man vill ha allt.. Tänkte därför ta upp lite här vad jag tänkte på och vad jag vill göra med en van när det kommer till kritan att jag ska bygga ett hem på hjul.!


Rymligt
Jag har tänkte på detta ganska mycket det senaste och tänkte på hur man ska lägga upp allt. Jag vill inte ha för stor bil då jag ska kunna köra den själv och det ska vara enkelt att parkera och lätt att köra. Men sen vill jag ju kunna bo i den och har funderat på att det vore skönt med ett "våtrum" just för att kunna ha toalett men också kunna duscha i bilen.. Det är ju såklart inget MÅSTE att kunna duscha i bilen men det hade ju underlättat om man hade ett "våtrum" om man stannar någonstans och det är dåligt väder för en utedusch..
Sen har jag också tänkte på om man vill ha ståhöjd eller inte, med tanke på att jag är ganska lång, dock skadar det inte mig att sitta eller krypa runt men det hade varit skönt att kanske stå någonstans raklång..


Säng
Denna eviga sängfrågan i mitt huvud, haha.. För någon månad sen var jag fast besluten att jag ville ha en fast säng längst bak i bilen på bredden.. och jag vet vad ni tänker, du skrev ju här ovan att du är lång.. Ja lugn jag har tänkt på de, för om man ska ha en säng på bredden kan ju inte sängen vara mer än 150 cm lång för en bil är väl inte bredare?
Men jag har nu de senaste varit väldigt inne på om man ska ha en soffa som man sedan bäddar ut till säng bakom förarsätet, längs med ena långsidan.

Hur bred säng man ska ha är lite öppet i frågan än men eftersom att jag har haft en 120 säng när jag först flyttade till rummet ovanför garaget hemma hos morsan för ca 4-5 år sen så kommer jag nog ändå vilja att sängen i bilen eller ja soffan som bäddas ut till säng är 120 om inte bredare.. :D Man vet ju inte om man får besök av vänner eller varför inte nån man tycker om.!! :D


Förvaring
Detta är något jag funderat över mycket då jag vill ha ett "stilrent hem".. Jag vill att man ska kunna hänga i min bil men jag vill också kunna ta snygga inredningsbilder.. Det ska inte vara sånt där "instagramvänligt" som andra förklarar det ljust, rent osv..
Jag vill kunna ha en egen touch på vad jag tycker är snyggt på bild och som jag kanske gjort själv eller målat. :D

Men ja, förvaringen får lixom bli där det är, känner att ha en "hatt"hylla ovanför främre delen är inte så dumt ändå, där kan man ha täcke, kuddar och sånt man använder men inte vill ha framme under dagen..
Sen att ha garderober från golv till tak och sen ha hyllor i en av dem och sen hänga kläder i en typ.. Förstår ni? hahaMEN JA, DETTA VAR ALLT JAG TÄNKTE TA UPP I DETTA INLÄGG OM VANLIFE OCH MINA TANKAR OM DE.

HAR NI FRÅGOR SÅ STÄLL DEM ELLER HAR NI TIPS PÅ VAD JAG KAN SKRIVA OM MER, NÅGOT SOM JAG BÖR TÄNKA PÅ GÄLLANDE VANLIFE? :D

PUSS

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229