Diabetes 2

Jag blir rädd när jag tänker på sjukvården. Jag trodde att jag skulle få så mycket hjälp nu när jag fick diabetes. Jag trodde att jag skulle få träffa diabetssköterska, dietist och en läkare som kommer hjälpa mig genom detta. Men icke. Jag har fått träffa två olika läkare som bara vart inhyrda på vård centralen, de säger "gå och gör mer prover" och det gör jag, men jag får aldrig svar? jag vet fortfarande inte vilken typ av diabetes jag har nu? Jag trodde jag fick klart att det var typ 2. Men ska imorgon göra fler prover för att kolla så det faktiskt inte är typ 1. Jag har väntat i snart två månader med att få hjälp och den hjälp jag har nu är "ta två tabletter på morgonen och två på kvällen". Jaha, sen då?
Jag frågade om jag behöver köpa hem så jag kan kolla mitt blodsocker men läkaren sa "nej de behövs inte".

Nu i förra veckan fick jag hem ett brev där det stod "Hej Josefine. Din remiss som var skickad till en dietist är tyvärr nekad. Vi i primärvården kan inte hjälpa personer med övervikt."
Okej, så jag googlade, mamma googlade och vi hittar "primärvårdens dietister hjälper personer med övervikt, undernäring, högt blodtryck, diabetes, osvosv." Och jag kunde checka av flera av de saker som stod där som bidrar med att jag borde få hjälp.
Men min VC säger att ska jag få hjälp av en dietist så är det bara om man är inom slutenvård, alltså om jag blivit inlagd på sjukhuset. Och jag tycker inte att det ska behöva gå så långt.
Jag bli livrädd för vården och för min sjukdom, jag vet INGENTING om diabetes. De jag ändrat är min livstil och min kost, men sen då? Är de något mer?

Juste jag fick tipset "köp en pulsklocka och skaffa dig en PT". Tack och hej kände jag där, är det så man gör?

Gillar

Kommentarer

Emmaakarlegrund
sanida
,
Diabetes är en sak som går i min släkt. Morbröder (framförallt)som delar medicin med varandra när de glömt sin egen osv. ALLA i min släkt med diabetes (har jäkligt stor släkt) är överviktiga. De säger att man ska tänka på kosten, men, inte går min släkt miste om engod buffé, en tårtbit, kakor, kaffe eller frukt. Dom äter allt dom tycker om i stora mängder, en del har rökt, en del röker, ibland är de alkohol inblandat och dom mår bra. Låt inte diabetesen skrämma dig. Gå inte miste om sånt du tycker om, och snälla du, googla inte sönder på symptom och hur du ska hjälpa dig själv. Sök läkare gång på gång för du behöver ju få medicin så du behöver en doktor som skriver ut de, går de längre behöver du insulin också. Råder dig till att träffa en kurator eller psykolog och säg att du mår dåligt av att du inte får träffa en läkare och fråga om dom kan hjälpa dig med remisser också. Jag håller alla mina tummar och tår för dig! ❤nouw.com/sanida
Meimijosefine
,
Självklart är det så. Det som skrämmer mig är att min mamma gick med detta ovetandes, föll ihop och fick två hjärtstopp, men tack och lov så lever hon.
Och nu när jag inte får hjälp så är det klart att det finns en rädsla att detsamma ska hända.
Jag har fått medicin och jag går till en kurator var 3 vecka ungefär..
Tack fina och hoppas de går bra för alla i din närhet som lider av detta med. KRAM <3
nouw.com/meimijosefine
IP: 82.99.3.229