Bye bye October!

Jag gjorde ingen sån här lista för September månad, men jag tänkte nog göra det till en liten tradition här på el bloggo i slutet på varje månad och summera den med några lättsmälta punkter. Jag får något att skriva om + ni får något att läsa, win win!

I didn't do a summary like this one for September, but I thought it'd be a reoccurring theme here at the end of every month. That means I get something to write about and you get some content to read - win win! However I am a bit too lazy to translate every bulletpoint, but you know... Google translate is a right click away.

Månadens favorithändelse: Att Ryanair announcade att de ska börja flyga direktflyg från Dublin till Göteborg nästa vår. Jag blev typ eld och lågor när jag fick veta detta! Tänk att jag kan hälsa på där hemma oftare nu... ah, så lycklig alltså.

Månadens dryck: Eftersom kaffe är för obvious tänker jag slå till med kolsyrat vatten. På jobbet har vi en kran som förser oss med kallt, kolsyrat vatten. Så jäkla läskande.

Månadens klädesplagg: Min grå stickade tröja som jag köpte i Polen. Den värmer nu när vi gått mot kallare tider.

Månadens middag: Åt förbaskat god mat när vi var i Wroclaw för småslantar. En dag åt vi på ett ställe som hette "Umami" och där åt jag för första gången dumplings, vilket var supersmarrigt!

Månadens bästa inköp: Köpte en elektrisk julstake (ni vet en såndär triangelformad som varenda hushåll har i fönstret) att pimpa mitt annars ganska kala rum med inför julen. Funderar på att köpa flera till hela huset så att det blir lite stämning här! ✨🎅

Månadens bästa beslut: Att jag har tagit bort min Facebook-app på mobben, så nu spenderar jag betydligt mindre tid gloendes på telefonen.

Månadens upptäckt: Att jag har sån respekt för vatten! Att testa på att surfa när vi var i Fuerteventura fick mig verkligen att komma till insikt vilken landkrabba jag verkligen är, och att försöka ge sig på stora vågor när man är en sån rookie som jag är ett no-no.


Månadens projekt: Efter min och Davids semester i början av månaden beslutade jag mig för att köra en "sober October", vilket än är pågående fram till den 15 November (eftersom jag började den 15 oktober). De två senaste månaderna har jag även varit ganska duktig att släpa röven till gymmet efter jobbet, och har snittat 3-4 pass per vecka. Är rätt stolt över mig själv att jag inte låtit min kondis dö ut nu på vintern också, springer femman minst en gång i veckan. Det räknas väl som ett litet projekt?

Månadens längtan: Att få träffa mammsen! Nu i november flyger jag över för att träffa henne och ba mysa. Ser fram emot det!

Månadens tips: Serien "The Haunting of Hill House" som finns på Netflix. Trodde att serien skulle vara ganska B när jag började se den, men wow, vilken bra serie. Manuskriptet må vara lite over the top (om ni sett dialogerna kan man konstatera att ingen normal människa pratar som de gör i serien) men det är även det som gjorde mig så fäst vid de olika karaktärerna. Och ja, serien är bitvis läskig, men utan horrorfilm-känsla, men själva storyn var så gripande att jag grät floder mot slutet.


Gillar

Kommentarer

a throwback to sunnier days

En liten tillbakablick till Fuerteventura, där jag och Dave var i början av oktober. Det är dagar som dessa ^ som man får tänka på nu när det är kallt och jävligt. När vi var där så testade jag på att surfa för första gången, och fy farao vad läskigt det var. Stranden vi surfade på, El Cotillo, hade röd flagg den dagen och vågorna var massiva. Jag var en megafegis i vattnet, men tänk er själva hur det är när enorma massor vatten kommer emot en och man ska hålla en otymplig surfbräda i schack och se till att inte få den i huvudet. Både Dave och jag kände att det inte var värt risken, så vi höll oss på land för det mesta. Jag provar på att surfa igen, men då på nybörjarvågor.

Here's a throwback to Fuerteventura, where Dave and I spent the first week of October. It's days like these that you look back on during dark and cold days like these. When we were there I tried out surfing for the first time ever, and oh my god it was sooo scary. The beach where we were surfing on, El Cotillo, had a red flag that day and the waves were massive. I was quite a wuss in the water, but imagine yourself in the water, trying to maneuver a surfing board whilst giant waves are crashing against you. Both Dave and I felt a bit taken back and didn't want to injure ourselfs, so we stayed on dry land for the most of the time. I would love to try surfing again, but probably on beginners waves next time.

Gillar

Kommentarer

en kall söndagsmorgon

God "morgon" hörrni! Klockan är ju närmare tolv nu, så att kalla det morgon är väl att ta i. Vaknade ganska tidigt imorse av att brandlarmet i hallen började pipa. Inte så som att larmet faktiskt gick igång, utan snarare när den börjar varna om att batteriet börjar ta slut. Sjukt irriterande ljud, lät som att vi hade en fågel inomhus eller nåt. Gick upp och gjorde mig min sedvanliga pulverlatte som jag brukar på helgerna, för att sedermera inse att huset är SVINKALLT. Har bara varit ett par få grader över natten, och eftersom jag är ensam hemma och snål vill jag inte ha boilern på för länge.

Har tillbringat förmiddagen åt att faktiskt försöka lära mig något nytt: laddade ned en kurs för någon vecka sedan om programmeringssråket Python, så det har jag suttit med i några timmar och försökt förstå mig på. När jag avslutat kursen (när det nu blir) hoppas jag att kunna lägga till ytterligare en skill på mitt CV. Vad gör ni denna söndag? Mvh. Framtida superprogrammeraren


Good morning! Or actually it is closer to noon now, but whatever. I woke up quite early today because our fire alarm is running low on batteries and making this really annoying chirping sound. It's literally like having a bird inside that is beeping once every minute. Anyways, I got up, made myself a latte and realised that the house is FREEZING. It's only been a few degrees outside over night, and since I am home alone and too damn cheap for my own good, I don't like haveing the boiler on for too long.

Anyway, I've spent my morning doing something actually useful. A few weeks back I downloaded an online crash course in the programming language Python, so that's what I've been doing now for the last hours. Hopefully, when/if I finalise this course I can add another skill to my resume. What are you up to this Sunday?


Gillar

Kommentarer