Mitt 2017

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag besökte USA! I april gjorde jag och David en hejdundrande episk roadtripp i Kalifornien och det är verkligen ett minne för livet. Jag gick även på bröllop för första gången någonsin, det var min kollega Jamie och hans Gavin som gifte sig och det var så himla fint! Det var helt klart en av höjdpunkterna i somras. Här nedan är snapshots från bröllopet.

Höll du några av dina nyårslöften?
Well, jag återupptog träningen, om än litegrann! I januari skaffade jag det där förbaskade gymkortet och började gå ett par gånger i veckan. I somras var jag även väldigt duktig på att springa, vilket jag vill fortsätta med i 2018. Sedan har jag dragit ned på alkoholkonsumtionen rejält, har insett att ens mående dagen efter verklgen inte är värt besväret.
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja! Min Dublinkompis Emelie blev mamma till lilla Ava i november. Första gången en vän till mig får barn!

Vilka länder besökte du?
England (hem till mamma, totalt fyra gånger), USA, Sverige (tre gånger), Spanien, Tjeckien, Italien och icke att förglömma - Vatikanstaten!

Här är jag på min senaste vacay i Rom!

Är det något du saknar år 2017 som du vill ha år 2018?
I-landsproblem much, men en lugn jäkla slapparsemester i ett soligt land. Fick inte direkt överflödigt med D-vitamin i år på mina vacays.

Vilket datum från år 2017 kommer du alltid att minnas?
3 januari började jag på mitt jobb på Indeed, vilket får ses som en milstolpe. Utöver det har jag väl inga "nya" datum att ta in i beräkning för framtiden, men 25 juni är ju min och Davids dag, och den spenderade vi faktiskt på fina Smögen med pappa och syrran.

Vad är det bästa som hänt dig år 2017?
Låter kanske fjantigt, men mitt jobb är nog min största framgång, sett från förra året i alla fall. Förra året var jag en outsourcad supporttekniker med okristliga atbetstider på HPE som ligger ute i vischan. Mitt "nya" kontor har Dublins bästa och centralaste läge och jag går liksom in till jobbet med huvudet högt varje morgon. Plus att jag har träffat så många nya fina människor via jobbet!

Största misstaget?
Kan i ärlighetens namn inte minnas något jag skulle kunna ha gjort annorlunda i år.

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Jag har haft migrän 2-3 gånger i år, alltså sån kraftig huvudvärk att jag måste ligga hemma och mår illa hela dagen. Jag har aldrig haft det förr och vet inte riktigt varför det uppkommit. En note to self får väl bli att kolla upp det med en doktor. Utöver det har jag bara haft små förkylningar som man brukar få.

Bästa köpet?
Min digitala systemkamera! Det är en Canon EOS M10 och den är helt briljant, jag älskar den!!

Vad spenderade du mest pengar på?
Roadtrippen i USA var ganska saftig, vi frilansade helt och hållet och tog inte hjälp av några agencys eller något, vilket jag tror i längden ändå blev billigare. För flygbiljetter + hyra bil (Ford Mustang dock) + boende + fickpengar tror jag att slutnotan hamnade på runt 2500€ per person.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Alla resor som jag hade att se fram emot!

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag var nog gladare! Allt har liksom gått min väg detta år känns det som, och jag har inte som förra året (då jag var student första halvåret) haft några ekonomiska spärrar att hindra mig från att göra det jag vill.

Vad önskar du att du gjort mer?
Hmm, varit mer spontan kanske! Min tid känns så knapp att måste planera saker veckor i förväg, särskilt på helgerna. Å andra sidan betyder det ju bara att jag redan har fullt upp med roligheter kanske?! Sen önskar jag att jag hade tagit fler bilder på min vardag samt outfitbilder. Ibland får man verkligen till det men hinner liksom inte dokumentera det.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Shoppat hehe. Mitt jobb ligger ett stenkast från shoppinggatan här i Dublin, och tro mig när jag säger att det är svårt att hålla vantarna borta från nya kläder!

Favoritprogram på tv?
Svarade nog snarlikt förra året, men jag äger fortfarande ingen TV. Jag kollar serier på webben, och då blir det tramsiga realityserier som Real Housewives of OC och dylikt. Law and Order tycker jag också är en bra serie, man kan liksom hoppa in i vilket avsnitt som helst.

Bästa boken du läste i år?
Jag läste hela en (!) bok i år, en bok jag fick av Malin kallad "Etthundra Mil". Jag har säkert haft "att läsa fler böcker" som nyårslöfte så många år i rad nu men jag hinner bara inte! Var hittar man tiden?!

Största musikaliska upptäckten?
Upptäckt vet jag inte, men mitt bästa musikaliska moment var i somras när jag såg Coldplay live för tredje gången. Jag och Malin satt på ett fulproppat Ullevi och deras ljus- och pyroteknik var lika fantastisk som alltid.

Årets bästa film?
Om jag får säga årets bästa serie istället så är det Stranger Things. Herrejisses vad spännande det är!

Vad gjorde du på din födelsedag 2017?
MIn födelsedag inföll på en tisdag (snark) så jag jobbade på dagen. På kvällen åt jag och David middag på restaurang och han överraskade mig med flygbiljetter till New York! Världens bästa kille!

De bästa nya människorna du träffade?
Alla mina kollegor! Vi har verkligen så kul ihop, både på jobbet och utanför.

Hur skulle du beskriva din stil år 2017?
Bättre än förra året i alla fall, då skrev jag att jag hade blivit en tråkmåns haha. Skulle beskriva den som street:ig men ändå chic, och bland mina kollegor är jag känd som "tjejen med fina blusar och stickade tröjor". I somras köpte jag även en skepparmössa som använts flitigt. Jag har fått så många komplimanger för den också!

Vad fick dig att må bra?
Ekonomisk trygghet tror jag. Låter kanske ytligt, men är så skönt att kunna unna sig en fika utan att känna sig ruinerad som man gjorde på studenttiderna.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Jag har ju som grej att besöka Paris minst en gång varje år, vilket inte blev av i år pga inställt flyg. Men men, det får jag ta tag i 2018, Parre finns ju alltid kvar.

Gillar

Kommentarer

fredagsbestyr och matlagningHola amigas! Har spenderat dagen ute i affärerna för att leta efter något fräsigt att ha på mig på nyårsafton. Efter mycket jäktande fann jag till slut en svartglittrig jumpsuit som var tillräckligt festlig för the occasion men även praktisk nog för mig att slippa tänka vad jag skall göra åt mina mina bleka ben hehe. Skönt att få det ur världen i alla fall.

Annars då? Är för närvarande i Davids hemtrakter och chillar, men senare ikväll har han bjudit över några av hans vänner för att sätta mina matlagningsskills på prov. Jag tänkte laga min specialitet - Pasta Carbonara! Nu låter det väldigt alldagligt, men min pasta carbo är riktigt vass vill jag lova. Det var den fösta rätten jag lagade åt David när vi började ses, och 1.5 år senare är han fortfarande här, haha. Jag kanske borde dela med mig av mitt "hemliga recept" här på bloggen någon dag?!

Har ni någon paradrätt? Droppa gärna en kommentar om VAD och HUR ni tillagar den (om ni vill)

Gillar

Kommentarer

julhelgen som var

Hej kompisar! Det har varit lite glest med uppdaterandet här, vilket beror på att jag lämnade datorn i Dublin medan jag var hos mamma och firade jul. Nu är jag tillbaka - med dator! Här nedan är en liten recap om mina dagar på brittisk mark.


Min voyage började i lördags klockan 05:30 då jag väntade på bussen till flyglatsen. Kvällen innan är känd för att vara en ganska stökig utekväll i Dublin, så medan jag stod där och väntade såg ag flertalet människor påväg hem från klubbarna, hehe.Själva flygtiden från Dublin till East Midlands (mammas flygplats) är bara 40 minuter, så efter resandet intog jag soffläge framför julgranen och TV:n i mammas vardagsrum.I söndags, på självaste julafton (!), tog jag och mammsen tåget till Nottingham för att göra några sista minuten-köp innan juldagen. Där fanns det en stor julmarknad, så det slank ned varsin mulled wine när vi var där. Jag hittade även en snygg klänning från New Look som är sådär nördigt Parisisk, precis som min basker.

Resterande dagar hos mamma har jag chillat, förätit mig på kalkon och bara haft det gött. Fyra riktigt välförtjänta slappardagar. Hoppas ni haft en fin julhelg! xGillar

Kommentarer