Header

Varit dålig på uppdatering..beror nog mest på att det egentligen vara har tagits sprutor.

Men!
Var inne på USÖ förra fredag för att se hur äggen hade utvecklats. De såg åtta blåsor som de ansåg var bra och kände sig nöjda med det. Fick en lättare genomgång av ägglossningssprutan och information om hur hans prov skulle lämnas, fick även tid igår (onsdag) för att plocka ut äggen. Sagt och gjort. Hem den 13:de och fortsatte med sprutorna och i måndags tog vi sista.
In igår morse för att plocka äggen. Var otroligt nervös och spänd. Magnus visade mindre produktivitet än förra gången så de pratade om att göra en xfi?..att de för in spermien i ägget. Kanon tänkte vi för då vet vi ju att det borde gå vägen. Under hela äggplockningen rann tårarna, mest för att jag förväntat mig att det skulle göra otroligt ont...vilket det inte gjorde, men hjärnan agerar bra konstigt ibland. Hem för en mysig hemmadag men orden att vi skulle få höra hur många ägg som blev befruktade och om de skulle föras in imorgon (fredag) eller odlas över helgen.

"Hej Emelie, jag kommer tyvärr med dåliga besked". så började samtalet jag fick idag...av de sju ägg de hittade var enbart tre mogna och igen tog sig under natten. Nu vet jag egentligen att det är relativt sällsynt att det tar sig å första försöket. Men trodde verkligen...blev som en ordentlig käftsmäll tillbaka till verkligheten.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

En tidig dag på jobbet. Efteråt var det av att ta en kaffe/lunch med en av mina äldsta vänner, ni vet den där träffen som får allt att kännas sådär bra. En hel del prat om allt mellan himmel och jord.

Sedan tillbaka till jobbet för möte med vårdnadshavare. Det är en sådan sak som jag nog aldrig kommer känna mig bekväm i! Träffar alla minst en gång om dagen och ja. ha otvingade samtal med samtliga om vad vi gjort idag. Så fort det är "föräldramöte" blir det lite som när man hade redovisning i skolan, vilket var bland det jobbigaste som finns. Efter att ha överlevt detta möte fira jag med en rask 3km promenad.

Idag tog vi, tror jag i alla fall, sista sprutan denna omgång. Förutom ägglossningssprutan då, igår när jag tog spruta nummer två fick jag en lättare allergisk reaktion vilket gjorde att jag fick lätt obehag av att ta den idag...gråten var verkligen nära. Nu är den i alla fall tagen och ska tycka synd om mig själv i soffan ett tag.

Likes

Comments

Idag har varit en sån där dag när ingenting har känts bra. Massa strul på jobb och enbart soffläge sen jag kom hem.

Så har vi även kommit till dag fem i denna hormonkur och det var dags att, förutom Puregonen, ta Cetritide. Den sistnämnda sprutan är för att nu hämma äggblåsorna från att lossna. Som  alltid när jag ska ta något nytt läkemedel lusläste jag det där pappret som ingår i förpackningen.. efter ett par gånger var det dags att göra slag i saken, vet inte hur många gånger jag frågade Magnus om jag gjorde rätt. Med lätt hand svett förde jag in nålen (som var dubbelt så lång) i magen och Magnus fick även trycka denna spruta.  Nu sitter jag här och bara förväntar mig att det ska hugga till i magen och att jag ska få sååå ont.

Ska försöka döva nervositeten med ett avsnitt av American Horror Story...får se hur det går..

Likes

Comments

Som rubriken lyder! Idag lämnade vi bilen hemma för att använda benen när vi skulle över till pappa med familj för lite kaffe. 4km i snålblåst blev det..så ni kan tro att det smaka gött med varmt kaffe när vi kom fram. Blev även en ordentlig pratstund med Vickan, vilken det inte blir allt för ofta. Trevligt 😊. Som vanligt när man fördjupar sig i samtal med Vickan springer klockan iväg och plötsligt var vi tvungna att skynda oss hem för att hinna hem i tid för sprutan..vi ångra os lagom när vi kom på att vi var tvungna att gå samma väg hem. Det är inte själva distansen som är jobbig utan det är så att 3km (känns i alla fall så) av dessa 4km består av en enda stor raka mellan gärden...känner mig lite som den där gåtan "vad är det som går och går men aldrig kommer till dörren?"

Väl hemma, med hem fem minuter tillgodo!! Unnade jag men ett par chokladbitar oçh plötsligt blev allt värt 😋.

Nu blir det att krypa ner under täcket och ladda inför morgondagen!

Likes

Comments

Hej!
Efter en vecka med sjukstuga så startade vi min hormonkur igår. Kändes sådär lagom nervöst när klockan slog 21 och det var dags att sätta i puregon. Jag var så pass nervös (blir så på riktigt) så Magnus fick trycka sprutan...då jag inte riktigt klarade av att trycka själv. Efteråt titta vi på varandra och konstatera att nu...nu är det faktiskt på riktigt, riktigt. Ska bli spännande att se hur jag mår av detta och vad det kommer resultera i. Vet att vi inte ska hoppas allt för mycket då det är första omgången. Men kan ändå inte låta bli att tänka att nu är det vår tur. Allt är ju som det ska så borde fungera första gången.

Likes

Comments

Idag var en sån dag då jag önskar att jag bara sovit.

började med just det. Försov mig en sisådär 3tim. Skynda iväg till jobbet och sedan har det varit fullt ös hela dagen. Skulle avsluta den med en motionsrunda som "började" med att jag efter cirka halva tiden snubbla över en rot och stöp. Så här ligger jag nu under en filt i soffan och tycker synd om mig själv, åkte nog på en lättare stukning i höger handled och värker i båda knäna. Ett par avsnitt av Fargo får avsluta denna dag.

Likes

Comments

Var och hämtade ut all medicin för denna månad igår. Det var med lite skräckblandad förtjusning!

Vi har länge väntat på att detta ska dra igång då vi längtar otroligt mycket efter att bli fler i vår lilla familj. Men att det faktiskt är på gång just nu känns fortfarande väldigt overkligt. Det har hela tiden legat i framtiden...så småningom..och nu är det här.

Det är även därför jag valt att starta denna blogg, just för att skriva av mig alla tankar och funderingar under denna period.

Vi har fått diagnosen ofrivillig barnlöshet då vi, enligt alla tester, borde kunna få barn på naturlig väg. Vår behandling kommer ske så att det blir den "korta" vägen som de påstod, vilket innebär att de kommer att tömma mina blåsor och låta de små leta sig in på egen hand denna omgång. Vi håller tummarna på att detta går, läkaren sa något om att det var en 60% chans att det skulle gå vägen. Spännande är det!

Likes

Comments