Allmänt, Livet, Bipolär sjukdom, Självförtroende & självkänsla

Jag menar inte att det plötsligt händer av en ren slump eller att det händer om man har tur. Jag menar att det plötsligt händer om man har jobbat för det.

När jag har jobbat tidigare har jag bara jobbat väldigt korta perioder (vi pratar max ett par månader) i sträck och jag har aldrig haft en fast anställning utan alltid jobbat på timmar.
Idag, 30 år gammal och efter att ha arbetat på min nuvarande arbetsplats i cirka 6 månader, skrev jag på papper för en fast anställning. Den första fasta anställningen i hela mitt liv.

För många i min ålder är det här kanske vardagsmat och man har haft ett flertal fasta anställningar genom åren, men för mig är det här ett stort och konkret framsteg som jag kan ta på.
Jag vet att jag ofta längtade efter ett jobb under alla år jag var sjuk men jag kunde inte inte ens i min vildaste fantasi hoppas eller tro på att jag skulle hamna på en underbar arbetsplats med fantastiska kollegor och chefer där jag trivs obeskrivligt bra, att jag skulle jobba där i ett halvår och sedan bli erbjuden en fast tjänst.
Ord kan inte beskriva min lycka, inte heller den stolthet jag känner över mig själv för att jag har tagit mig hit där jag är idag.

Tro mig, ingenting är omöjligt! ❤️

#bipolär #självskadebeteende #skadefri #fighter #framsteg #undersköterska #uska #detgårommanvill

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Livet

Everything you want is on the other side of fear 💭
Alltså; allt du vill ha finns på andra sidan rädslan

Här talar jag av egen erfarenhet. Jag har varit rädd för så extremt mycket (tex att bli bedömd, att göra bort mig, att bli ensam mm). Dessa rädslor har hindrat mig från att leva så som jag egentligen vill leva, de har hindrat mig från att vara den person jag egentligen vill vara. Men jag tog mig igenom rädslorna (även om jag fortfarande har flera kvar) och där, på andra sidan rädslan, fanns allt det där jag velat ha. Jag hade inte sett det förrän nu eftersom jag låtit rädslan stå i vägen.

❤️

#rädsla #osäker #otrygg #personligutveckling #våga

Likes

Comments

Jag sitter på jobbet och försöker hålla mig vaken (vissa jobbnätter är riktigt kämpiga) och även fast jag är megatrött inatt så kan jag inte sluta att le inombords. Det gör liksom ingenting att jag sitter här och gäspar sönder mig, jag har ju så mycket att vara glad för!

Här om dagen blev jag erbjuden en tillsvidareanställning på min nuvarande arbetsplats och tackade givetvis ja. Kanske ingen stor grej för många men för mig är det enormt. Jag har varit sjuk så länge och under fjorton års tid har jag enbart klarat av att jobba några månader. Det här är med andra ord, vid 30 års ålder, mitt livs första fasta tjänst.
Som sagt, för mig är det större än många kan tro.

Dessutom är idag en väldigt betydelsefull dag för mig eftersom jag idag har varit skadefri i hela 10 månader! Att det blir ett år i mars känns så där obeskrivligt bra och helt helt rätt.

Jag är enormt tacksam för alla de framsteg jag har gjort och jag är såklart väldigt stolt över mig själv. Att alla dessa framsteg tillsammans hjälpt mig skapa och bygga upp ett liv som inte längre kretsar kring ångest, psykiatri och sjukhus är jag extremt glad över. Jag mår så bra i mig själv nu (även om jag vill påpeka att ingen människa är lycklig dygnets alla timmar - självklart möter jag fortfarande motgångar men idag vet jag hur jag möter dem och hur jag tar hand om mig själv när jag behöver det).

Idag firar jag - mina framsteg och mitt liv.
10 gånger starkare på 10 månader.

Tack till mig för att jag reste mig upp igen och valde en annan väg att gå!

❤️

#psykiskohälsa #självskadebeteende #bipolär #fighter #skadefri #10månaderskadefri #levande

Likes

Comments

Allmänt, Bipolär sjukdom, Livet, Psykisk ohälsa

Idag har varit 2018 års hittills bästa dag, garanterat! Idag kan jag till och med stå ut med min hemska förkylning jag haft i två veckor nu.

Och samtidigt som jag fick min förkylning för två veckor sedan så satte jag envist igång med iTrims kickstart-plan för viktminskning.
På grund av mediciner (bl.a. så fick jag en del mot min vilja) gick jag upp ofantligt mycket i vikt för ungefär 11-12 år sedan. Jag kastades från att ha varit vältränad till att bli överviktig. När jag vägde som mest vägde jag alltså 50-60 kg över min normalvikt, över det jag vägde innan jag tvingades i mediciner med viktuppgång och ökad hunger som biverkning.
Sedan dess har jag aldrig riktigt kunnat känna mig som mig själv. Den kroppen jag har levt i sedan jag gick upp i vikt är inte jag.
Nu när jag tagit tag i de viktigaste bitarna såsom självskadebeteende, ångest, bygga upp ett fungerande liv mm så blev det i år dags att ta tag i min övervikt och tillsammans med min hälsocoach och personliga tränare gjorde jag en plan.
Planen sattes i verket för två veckor sedan och idag, när det var dags att kolla hur bra det gått hittills, så blev jag så lättad när vi såg att viktminskningen går helt enligt planerna. Jag mår ju dessutom redan så mycket bättre fysiskt och nu när jag fått se resultaten efter två veckor är jag mer motiverad än någonsin att fortsätta.

Det värme enormt! Och som om inte det vore nog så får jag dessutom ett mail av min chef senare på kvällen där hon vill erbjuda mig en tillsvidareanställning! Det kändes bra jäkla overkligt innan jag insåg att det faktiskt hände på riktigt.
En fast anställning är för många kanske bara en piss i havet, något man har gott om i livet. För mig som varit sjuk och inte haft möjlighet att vara ute i arbetslivet är det en stor grej, en riktigt stor grej. Innan det här har jag alltså bara haft timanställningar (på de få ställen jag jobbat) och det här blir inte bara en tillsvidareanställning, det här blir mitt livs första fasta tjänst!

Jag är så otroligt glad och tacksam och inser också att båda de här två vinsterna har ju kommit av att jag har kämpat för det! Och det känns så värt att kämpa för ❤️

(Dessutom har jag om en vecka varit skadefri i 10 månader)!

#psykiskohälsa #självskadebeteende #fighter #skadefri #bipolär #itrim #undersköterska

Likes

Comments

Allmänt, Livet

Återhämtning är en utav mina bästa vänner. Utan återhämtning hade jag inte suttit här idag. Investera i att återhämta dig emellanåt, vad än återhämtning är för dig. Och underskatta aldrig vila. Två minuter, tre timmar eller fem dagar - all vila är bra vila.

Ta hand om dig! ❤️

#återhämtning #tahandomdig

Likes

Comments

Livet, Allmänt

Nu är det bara dagar kvar av det här året, 2017. På många sätt ett väldigt fantastiskt år. Jag kan inte vänta på att få ta nästa steg och se vad 2018 har att bjuda på ✨
Jag kommer att avsluta det här året med några av de jag älskar mest, och jag kommer att starta januari full av förväntan och nyfikenhet. Jag är så tacksam att jag lever och får vara med och upptäcka mitt liv ♥️

Gott nytt år,
och kom ihåg det viktigaste inför 2018:
TA HAND OM DIG!

#nyttår #2018 #framtid #förväntansfull

Likes

Comments

Livet, Allmänt

24 december ✨ För 9 månader sedan började jag leva, på riktigt. Jag har funderat länge på vad jag skulle skriva under den här bilden, hur jag skulle beskriva min tacksamhet. Över livet, över dagen idag - julafton ❤️ Men vet ni, det finns inga ord. Tack till mig & tack till livet. Hur ni än firar eller inte firar idag - God jul och ta hand om er ✨

❣️ Pia

#tacksamhet #julafton #9månaderskadefri

Likes

Comments

Psykisk ohälsa, Livet, Självförtroende & självkänsla

Livet 🦋 du försökte bryta ner mig men jag var starkare än så. Det var jag som tog kontrollen över dig istället och skapade en värdefull vardag. Idag står jag starkare än någonsin och nu när jag vet att man kan få allt man vill om man tar sig förbi det man är rädd för så är jag helt enkelt inte rädd längre. Försiktig, men inte rädd. Livet 🦋

#psykiskohälsa #psykiskhälsa #fighter #självförtroende #självkänsla #skadefri

Likes

Comments

Psykisk ohälsa, Psynligt, Bipolär sjukdom

Förutom ärren på mina armar och övriga kropp så kan man inte se på mig att jag är psykisk sjuk. Om jag inte hade varit öppen med det så hade mina kollegor på min arbetsplats kanske aldrig vetat om att jag både innan och efter jobbet, morgon och kväll, tar mediciner för att lindra symtomen av min sjukdom. Hade jag inte valt att berätta för människor omkring mig så hade ingen kunnat ana alla de år jag har bakom mig inom slutenvårdspsykiatrin.

Jag väljer dock att vara öppen och berätta. För de allra allra flesta. En gång i tiden skämdes jag över att jag är bipolär och högkänslig. Det gör jag inte längre. Att jag är kroniskt psykisk sjuk är inte konstigare än att någon annan lider av cancer eller MS, eller någon annan sjukdom. Min sjukdom är bara lite mer osynlig än andra.
Kanske kan jag också, genom att berätta, skänka lite mod till alla de som ännu inte vågat berätta.

Det här kan också vara någonting att ha i åtanke när vi möter nya människor - vi vet inte vem som kanske bär på någonting osynligt. Be kind!

/ Pia

#bipolär #bipolärtyp2 #psykiskohälsa #hsp

Likes

Comments