Kolloidalt Silver

Kolloidalt silver, funktion, vetenskap och behandlingserfarenheter

Många som hör uttrycket ”kolloidalt silver” associerar det numera med de märkliga uttalanden som media och myndigheter gjort de senaste åren. Vi har genom dessa kanaler fått höra att silver är giftigt, skapar antibiotikaresistenta bakterier och är en fara för miljön. Uttalanden som genom medias försorg blivit ”sanningar” men som av olika skäl saknar grund i verkliga livet och som vi kommer utreda närmare i denna artikel. Vi kommer även titta på vetenskapen bakom kolloidalt silver samt förmedla en hel del erfarenheter kring behandling av olika sjukdomssymtom.

Grunden till de uttalanden som media och myndigheter gjort de senaste åren, ligger i det faktum att kolloidalt silver är så potent och användbart att det ofta inkräktar på områden där man i normala fall hittar olika patenterade läkemedel. Kolloidalt silver har nämligen en bred verkan på svampar, virus, bakterier och encelliga parasiter av typen amöbor och protozoer. Malariaparasiten plasmodium är ett bra exempel på en encellig parasit som kolloidalt silver effektivt eliminerar. Produkten börjar i allt större utsträckning användas i Afrika och ger snabba resultat på bland annat malaria. Kolloidalt silver är med andra ord ett stort hot mot de produkter som läkemedelsindustrin marknadsför och därför försöker man med alla medel få bort kolloidalt silver från marknaden.

Vad innebär då en kolloid? Jo det är när mycket små mikroskopiska partiklar befinner sig fritt svävande i vätska. Den extremt finfördelade formen skapar förutsättningar för att generera en mycket stor yta som effektivt attackerar inkräktande mikroorganismer. Mjölk brukar nämnas som ett exempel på en kolloid. Kolloidalt silver består av mikroskopiska silverpartiklar och silverjoner lösta i vatten. En partikel kan bestå av en eller ett flertal hopklumpade silveratomer, medan en silverjon är en silveratom som tappat en elektron och därmed även fått en positiv laddning. En silverjon är den minsta form silver kan anta. Man brukar tala om att silverjonerna är lösta i vattnet, eller rättare sagt ingår i en kemisk förening med vätet och syret som vattnet består av.

Ett modernt tillverkat elektrokolloidalt silver består av silverpartiklar och silverjoner som utsöndrats i vatten på elektrisk väg. Vattnet man använder är renat med hjälp av destillation eller genom omvänd osmos kompletterat med avjonisering. Genom själva avjoniseringen, så tar man bort de sista orenheter som det omvända osmosfiltret inte rår på – vanligen kalcium- och magnesiumjoner. Resultatet är ett mycket rent vatten som saknar föroreningar. Ett kolloidalt silver med styrkan 10 ppm (Parts Per Million eller miljondelar), innehåller 10 mg rent silver per liter. Det är nästan ofattbart små mängder. Ändå är produkten oerhört innehållsrik, då varje kubikmillimeter innehåller flera miljarder silveratomer i form av joner eller partiklar som alla har förmåga att hjälpa till att neutralisera svampar, virus, bakterier och även encelliga parasiter.


Effektiv hjälp mot svampar på och i kroppen

Candida är en svamp som lever i symbios med de goda bakteriestammarna i tarmen. Efter upprepade antibiotikakurer, så är det inte ovanligt att man får en spridning av Candida ut i blodet och detta skapar ohälsa i form av trötthet och sockersug. Candida kan också visa sig som en vit beläggning på tungan, såkallad torsk.

”Jag har själv under många år haft god nytta av kolloidalt silver bl.a. vid förkylning, halsont och framför allt för att komma till rätta med Candida – en ofarlig svamp som ingår i vår tarmflora som blir aggressiv och skapar oreda i kroppen. Jag led av olika besvär som depression, trötthet, koncentrationssvårigheter men blev av med dem tack vare rätt kost och kolloidalt silver.”

Fotsvamp brukar i regel försvinna på några dagar när man behandlar med kolloidalt silver. Lägg på kompresser indränkta i kolloidalt silver, alternativt spraya lite då och då.

”Har använt det till förkylningar, fotsvamp, sårrengöring, virusinfluensor och till att hålla munnen fräsch med samt en rad andra bra saker.

Nagelsvamp är bland det mest svårbehandlade som finns, då det rör sig om svampsporer som bäddas in i proteinet keratin som bygger själva nageln. Trots detta så finns det många som rapporterar om snabba resultat. De flesta får dock räkna med att det kan ta lite tid. Slipar man ner nagelns tjocklek lite grann, samtidigt som man doppar naglarna i kolloidalt silver 10 minuter åt gången – eller blöter bomullstussar och tejpar över, så kan man på lite sikt få effektiv hjälp.

”En annan bieffekt av silvret som jag inte räknat med är att jag nästan helt blivit av med min nagelsvamp och andra svampbesvär (typ klåda, utslag mm) som jag haft i ca 20 år efter en stark penicillinkur.”

”…blev av med nagelsvamp på en vecka genom att doppa tårna och ”bada” dem en tid varje kväll. Det tog en vecka och problemet har aldrig återvänt.”

Även svampöverväxt i underlivet kan behandlas effektivt med kolloidalt silver. Detta drabbar ofta gravida – men det finns då en effektiv och ogiftig lösning som inte ger några biverkningar.

” Jag har även haft svamp i underlivet då har jag duttat en bomullstuss med silver och baddat tills det är borta!”

”Under min graviditet hade jag problem med återkommande svampinfektioner i underlivet och provade traditionell behandling av dessa. Behandlingarna fungerade endast kortare perioder och symtomen återkom efter bara någon vecka. Min biopat hade tidigare rekommenderat Ionosil som en av de få produkter jag som gravid kunde använda. Enligt henne skulle Ionosilet vara ”helt ofarligt för barnet” och jag kom då på idén att badda underlivet med bomull indränkt i Ionosil. Detta lindrade klådan och svullnaden gick ned. När jag sen gick över till att med en ”blomspruta” spraya Ionosil i underlivet lindrades besvären ännu effektivare. Jag sprayade mig ett flertal gånger de första dygnen och sedan en gång på morgonen och en gång på kvällen. Jag höll på så sätt svampinfektionen på bekvämt avstånd under hela den resterande delen av graviditeten.”

Parasiter belastar kroppen
De flesta förknippar parasiter med resor till exotiska länder, men det är faktiskt otroligt vanligt att man även på våra breddgrader samlar på sig någon form av parasit. Till området parasiter räknas en mängd olika livsformer. De kan vara små amöbor och protozoer ända upp till högre livsformer i form av maskar av olika slag. Dessa livsformer använder dig som ett värddjur där de tar hand om näringen och energin som du samlar ihop. Väl inne i kroppen kan de bosätta sig i blodet, tarmarna eller något av våra organ.

Belastningen på din kropp kan bli stor, då förutom den minskade näringen, så belastas din kropp även av de toxiska restprodukter som parasiterna utsöndrar. Resultaten kan visa sig som avmagring och diarréer samt olika överkänslighetssymtom. Många elallergiker har ofta en belastning i form av parasiter. Kolloidalt silver har en bra parasitavdödande effekt och man märker ofta ett snabbt resultat i form av ökade energinivåer och ett bättre allmäntillstånd.

Fästingburna sjukdomar
De fästingspridda sjukdomarna Borrelia, TBE och Anaplasma skapar allt större problem i vårt land. Detta i takt med att fästingen blir alltmer utbredd. Behandlingstiderna med antibiotiska preparat behöver många gånger vara månadsvis långa och det innebär en stor belastning på kroppens tarmsystem och tillhörande immunförsvar. Den effekt som kolloidalt silver kan ge på inkräktarna har visat sig vara väldigt god. Läkaren Paul Farber drabbades själv av borrelia genom en fästing.

Efter att ha provat antibiotika i flera månader utan fullgott resultat, beslutade han sig för att använda silver i kampen mot borrelian. Silvret utrotade borreliaspirocheten och efter några månaders användning så blev han friskförklarad. Farber skrev därefter boken ”The Micro Silver Bullet” där han berättar om sin resa. Även veterinärer får bra resultat med hjälp av kolloidalt silver och använder det för fästingrelaterade problem på både hundar och hästar.

I ett fall rörande borrelia, rapporterar frun till den drabbade följande: ”Min man fick borrelia förra sommaren, alltså 2010. Han fick 2 st kurer med antibiotika men blev inte bättre. Han fick ta ett nytt prov som visade att han fortfarande hade en borreliainfektion, men sen ändrade sig läkarna – så någon mer hjälp fick han inte. Jag sökte på nätet efter alternativa mediciner och hittade MSM och kolloidalt silver, vilket han har tagit i ca 1,5 månader och han är faktiskt frisk nu!!!! Hans svettningar, trötthet, krypningar i ansiktet, värk som vandrat runt i kroppen mm är helt borta. Han känner sig jättepigg och stark. Dessutom hade han ett sår på foten efter en operation som inte ville läka på två år. Då köpte jag EMS-salva och det läkte på 5 dagar. Den 1 april ska han börja jobba igen och vi är mycket glada. Vill bara så hemskt gärna tipsa alla som är sjuka. Kan aldrig vara fel att prova, eftersom man inte får hjälp från den svenska sjukvården.”. Personen ifråga har tagit en matsked kolloidalt silver per dag.

I ett annat patientfall rapporterar den drabbade själv: ”Jag använder nu ert silver, med droppflaska. Det ger mycket bättre effekt om man tar det under tungan – typ 1 mL flera gånger om dagen. Sen sväljer man efter typ 30 sek. När jag höll på att bli nästan blind, synnervinflammation, var jag tvungen att droppa i ögonen flera gånger om dan. Det blev genast bättre efter 1 vecka! Även använder i näsan och öronen. Mycket bättre resultat. Öronen: hade problem med lock och smärta, samt yrsel. Dom har försvunnit nästan helt nu efter typ 3 veckors behandling! Näsan: svullnader gått ner, andas mycket bättre nu, mycket grymt bra – fortfarande krypningar kvar men minskar! Samt på huden i ansiktet. Det röda, borrande känslan i utslag och flagande hud har helt stannat och min hud är som ny. Så använder jag en mjuk borste över hela kroppen för öka cirkulationen, även på ansiktet, och för skrapa bort död, hud. Så silvret kommer in bättre också i porerna. Hade tryck i ansikte, öron, nästa och ögon som var tydligen die-off reaktioner. Nu är min syn MYCKET bättre, nästan 100% – jag har er att tacka för det!”

Behandling av Hepatit
Hepatit C är en virussmitta som i sjukvården behandlas med starka mediciner med svåra biverkningar. Interferon är det läkemedel som oftast används och som ger svåra biverkningar. I USA finns mängder av anekdotiska berättelser kring människor som fått stor hjälp av kolloidalt silver i behandlingen av sjukdomen. Många får ner virusnivåerna så pass att de inte längre är mätbara, medan andra åtminstone får ner nivåerna till en nivå som gör att man kan leva ett relativt normalt liv.

En användare med Hepatit C skriver följande: ”Efter många år av virussmittan har jag blivit av med min enorma trötthet av infektionen. Började dricka kolloidalt silver för 2 år sedan och kände mig snabbt mindre trött. Kändes nästan overkligt att inte behöva sova tupplurar på dagarna. Sen slutade jag med silvret och testade andra hälsokostpreparat och tröttheten kom tillbaka som ett brev på posten, nu har jag druckit det var dag och lär inte sluta.”

Tarm- och magbesvär
Kolloidalt silver kan ge efterlängtad hjälp med olika diffusa tarm- och magbesvär som sjukvården ofta står handfallna inför. Besvären kan orsakas av en tarmflora som efter återkommande antibiotikabehandlingar, kan ha fått en obalans i form av en överväxt av patogena bakteriestammar. Många kan även ha drabbats av olika former av parasiter i form av amöbor till exempel. Dessa kan man ha fått med sig hem efter en semesterresa, men det går även att få det härhemma från infekterade grönsaker.

Ulcerös Colit är en tarmsjukdom som drabbar allt fler. Många är de som med ett litet tillskott om några dagliga teskedar får hjälp med att lugna ner den pågående inflammationen i tarmen. Här kommer citat från fyra olika användare som var och en fått märkbar hjälp:

”Jag har vänner med Ulcerös colit varav en av dem var i så dåligt skick att man övervägde stomioperation. Jag bad honom testa kolloidalt silver. Det var inte svårt att övertyga honom då ingen annan hjälp fanns. Mannen var då ”fullpumpad” med cortison och alltid röd-svullen. Jag kan bara säga att idag 1 år senare mår mannen bra, är fri från cortison och ser mycket yngre ut. Han har ej längre några större tarmbesvär! Läkarna är förvånade, men jag tror inte han har vågat avslöja silvret för dem. I detta fall har silvret botat och hämmat inflammation i tarmen totalt! Tvärt emot vad Emma Halldin på Livsmedelsverket säger!”

”Har använt kolloidalt silver i 10 år, en utmärkt produkt. Den har gjort mina tarmbesvär mycket lindrigare (Ulcerös Colit, Glutenintolerans) har även använt den på mina besvärliga utslag lichen ruben, och till ögoninfektioner med utmärkta resultat. Har även gett det till många av mina vänner som har blivit av med infektioner, bölder m.m.”

”Jag prövade Ionosil en tid och mådde jättebra. Utöver detta tog jag ändå min medicin. Jag berättade för min läkare att jag tog kolloidalt silver och hon avrådde mig direkt. Hon sa åt mig att sluta – ”det är inget bra för dig”. Detta beror på att läkare vill alltid ha underlag på att det funkar och för att få kolloidalt silver ut som ett läkemedel krävs det flera års forskning. Jag lydde henne, fick ett återfall och hamnade i ett skov. Jag har nu kämpat ett år med att få allt bra igen och jag lyckades – jag började ta silver igen direkt när jag fick mitt skov och jag fick en känsla av att detta kommer hjälpa. Jag har nu tagit silver i ett år – har aldrig mått bättre jag blir aldrig sjuk längre. De ständiga förkylningarna är borta! Jag fattar inte vad min läkare har emot det men enligt mig är det en mycket bra produkt! Jag har varit på IBM-skola där man berättar om hur det är att leva med ulcerös colit och kronisk sjukdom. Jag berättade hur min situation var och att att jag tar silver dagligen och mår prima. Jag rådde var och en ta silver – det är jättebra, ni kommer känna skillnad det lovar jag! Om någon säger till er att kolloidalt silver inte är bra så bry er inte – det är rent ut sagt skitsnack! Vem vet, hade jag fortsatt med silvret hade jag kanske aldrig hamnat i ett skov! Jag ser kolloidalt silver som en väldigt positiv produkt som funkar!”

”Jag har själv Ulcerös Colit, en inflammatorisk tarmsjukdom i tjocktarmen, och har varit extremt känslig för alla kosttillskott, stark mat m.m. inkl. kolloidalt silver, men efter att ha börjat på samma sätt som min kund, d.v.s. att späda ut silvret och ta det under hela dagen, har min tarm blivit mycket bättre och jag har nu börjat tåla både gluten, tomat, paprika, kryddor annat som jag inte tålde innan.”

Vissa får även bra resultat med sin magkatarr och halsbränna. En användare gör följande reflektion:

”Jag har blivit av med min magkatarr och halsbränna när jag druckit silvervatten! Märkte det först nu. Jag blev ju förkyld och började ta kolloidalt silver mot det och så fortsatte jag ta det i tre veckor ungefär. Inga magproblem längre! :-)”

Många personer med långvariga diarréer har fått tillbaka livet efter att sjukvården misslyckats totalt med att hitta orsaken till de långdragna besvären.

”Under många år har jag haft problem med magen och tarmen. Under de senaste 6 åren har det blivit bara värre och värre, men ingen läkare tog mina klagomål på allvar. Jag måste till slut be om att remitteras till en specialist. Då blev jag remitterad till röntgen, men från vad som kunde ses där var allt i sin ordning. Men jag var ju inte bra. Det kunde gå bra i några dagar, men så kändes det som en feber i kroppen, och så måste jag på toaletten en fyra till sex gånger, tills hela tarmkanalen var tom. Jag kunde aldrig veta när detta skulle slå till, och det började hindra mitt dagliga liv med utflykter, möten, körning, osv. Läkarna sa att det inte fanns något att göra med min tarm. Det togs aldrig något prov av tarminnehållet, men av en ren tillfällighet så jag fick veta att det var för mycket onda bakterier som nog var orsaken till mitt problem. Och precis när jag behövde hjälp som mest, så jag fick information om kolloidalt silver. Jag bestämde mig för att prova detta eftersom jag trodde att det i varje fall inte skulle skada mig. Efter sex veckor med ca. 3 tsk kolloidalt silver morgon och kväll, så var tarmen normal igen. Jag vågade knappt tro att det var sant. Där sitter det en läkare och säger att det inte finns något att göra med min mage, och sex veckor senare är jag helt bra. Jag tror att jag har beklagat mig för minst 6 läkare innan jag fick en ordinarie läkare. Inte en enda av dem tog mig på allvar. Skrämmande.”

”En annan dam hade haft problem under 8 års tid med mag-tarmkanalen. Hon måste på toaletten mellan 15 till 20 gånger om dagen. Detta var mycket hämmande och uttröttande både hemma och på arbetet. Hon menade även att hon var förgiftad, men ingen läkare tog henne på allvar. Läkarna förstod inte vad hon led av. Hon blev tipsad om att börja med kolloidalt silver, och efter en månads tid, var hon så bra att hon inte vågade tro att det var sant.”

Andra rapporterar om goda resultat på blödande tarmfickor.

”Tack vare Ionosil kolloidalt silver, som jag använt sedan mars 2006, har jag inte längre problem med mina blödande tarmfickor (divertiklar). Tidigare behandlades jag, utan större framgång, med stora mängder antibiotika. Jag har haft ett återfall för ungefär tre år sedan då det bedrevs en så intensiv skräckpropaganda så jag blev rädd och slutade använda silvret. Om jag då åkt till sjukhus hade det troligen blivit operation och mer antibiotika, som jag vid det här laget inte tål. Jag valde att återgå till silvret och var inom ett dygn helt bra.”

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229