En långhelg i Finland och en lugn vecka i Riga

Förra onsdagen åkte jag hem till Finland för att hälsa på familj och vänner. Även om det inte kändes som att det var så länge sedan jag senast var hemma så var det ändå väldigt roligt att vara där igen. Jag behövde egentligen inte heller plugga någonting under dom dagarna, så det var väldigt skönt att kunna göra annat i fem dagar.

På torsdagen åkte jag till Helsingfors med Johanna. Det blev en shoppingrunda, vi gick till vanliga klädbutiker men också till Relove, en secondhand-kjeda jag hört mycket positivt om. Tyvärr fyndade ingen av oss någonting där, men jag gillade konceptet med fräscha, moderna kläder och ett mysigt café med hälsosam mat.
På kvällen blev det äntligen dags för utebastu. Om det är något jag saknar här i Riga så är det att gå i bastun och värma sig när man fryser riktigt mycket, men jag får försöka nöja mig med badkar i några år till.

På fredagen gick jag och mamma på I love me-mässan i Helsingfors. Det var första gången jag besökte den och jag kan väl varken säga att jag blev besviken eller positivt överraskad. Den var som mässor brukar vara, mycket folk, gratisprover och massa erbjudande på produkter. Eftersom jag bor i Lettland och priserna här är så mycket billigare än i Finland så tyckte jag faktiskt inte att deras erbjudanden var så billiga.

På fredag kväll var det dags att träffa flickorna. Såå länge sedan senast, och så himla roligt att ses igen. Vi träffades i Fines nya hem, som var så otroligt mysigt. Där blev det bastukväll igen en gång. Härligt!

På lördag träffades vi med Micku och Johanna. Det blev brunch som planerat. Så otroligt gott och mysigt! Mickus tortillarullar kan ju vara bland det godaste. Vi åt så mycket gott och drack lite mimosa på det, perfekt!

På kvällen blev det middag, bastu, spel och film med familjen. På söndagen var det dags att åka tillbaka till Riga igen, innan det hann jag ännu träffa famo & fafa.

En perfekt liten resa hem till Finland som gärna skulle ha fått vara någon dag längre...

Sen var det dags för en ny vecka igen, och vilken skön en det blev. Jag har varit ledig både på onsdag och torsdag. Imorgon har jag i och för sig en föreläsning, men den är bara 1,5 timme lång. Så den här veckan har varit lugn och skön. Jag har hunnit studera mycket här hemma och faktiskt lärt mig en hel del, vilket känns bra. Jag har också hunnit träna och kolla på väldigt många avsnitt av serierna jag håller på med. En fin balans mellan studier och fritid. På veckoslutet har vi kandiaiset med finländarna på min termin, där vi firar att vi har gjort klart kandidatnivån på studierna. Det ska bli roligt!

Den här terminen har härtills varit den mest givande på hela utbildningen, och jag antar att det från och med nu kommer börja kännas så för varje termin som går. Jag har lärt mig så mycket på bara några månader och det mesta är så intressant. Bara ikväll lärde jag mig skilja på några olika patologiska hjärtljud och även förstå varför dom låter som dom gör. Jag har också lärt mig att tyda blodresultat och komma fram till olika potentiella diagnoser genom dom. Vi är också mer och mer på sjukhusen och får träffa och undersöka patienter på riktigt. Så roligt!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229