Med Gröna Ögon
  • Magazine
  • Bloggar
    • Nya bloggar
      • Design & inredning
      • Foto
      • Föräldraskap
      • Mode
      • Träning & hälsa
    • Topplistor
    • Foto
    • Föräldraskap
    • Mode
    • Träning & hälsa
  • Fler
    • Design & inredning
  • Topplistor
  • Skapa blogg
Med gröna ögon- om härodlad mat, trädgård & gamla hus
medgronaogon
medgronaogon

Mitt namn är Ann-Christine och och jag bor på västkusten i zon 3. Här vill jag dela med mig av mitt liv sett genom mina gröna ögon. Jag älskar att odla både grönsaker och perenner. Grönsakerna ger mig möjlighet att laga god och näringsrik mat och blommorna ger mig glädje och avkoppling. Jag odlar främst på västkusten i Bohuslän men även lite i Göteborgstrakten. I Bohuslän har vi förutom en trädgård även ett gammalt hus som vi försöker vårda och ta hand om på traditionellt vis.

En blogg med berättelser tagna direkt från min trädgård in i mitt kök.

Prenumerera

Kategorier

  • Byggnadsvård
  • Grönsaker
  • Mat och recept
  • Stickning
  • Trädgård

Kål x 2

13 januari 2021| Grönsaker, Mat och recept

Återigen en måltid innehållande kål.
En paj där pajdegen bestod av lite grövre mjöl och keso. Fyllning av grönkål, rödlök, vitlök, roquefort, päron och äggstanningen.

Ljummen sallad bestående av råstekt brysselk��l, pekannötter och granatäpplekärnor med en fräsch dressing av citron, olivolja och honung.

Behöver jag säga att det var gott?😉

  • Dela på Facebook
  • Dela på Pinterest

Gillar

Kommentarer

Färska morötter i januari

10 januari 2021| Grönsaker

Visst är det härligt med primörer!

Ofta förknippar vi primörer med vår och försommar. Men det går faktiskt att skörda även på vintern. I zon 3 där jag odlar kom inte frosten förrän nu. Då var det dags att bärga de sista morötterna som såddes i juli. De största hade jag redan skördat så det var endast små kvar - men vilken doft att ta upp färska morötter så här års. Vi äter dessa lättkokta med lite smör och salt och drömmer om nya skördar🙏

  • Dela på Facebook
  • Dela på Pinterest
  • 4

Gillar

Kommentarer

Soppa av egen skörd

21 oktober 2020| Mat och recept

Anledningen till att odla grönsaker är ju att äta gott! Men vad skall man då laga av det som skördas?

Soppa är fantastiskt gott och dessutom ett utmärkt sätt att använda olika sorters grönsaker. Jag följer inget recept utan mina soppor växer fram efter det jag har hemma. Idag hade jag nyupptagna morötter och svartkål.
Jag började med lök och vitlök som fick fräsa lite i kastrullen tillsammans med slantade morötter och två potatisar i tärningar. Sedan vatten, lagerblad, peppar och lite grönsaksbuljong. Detta puttade i tjugo min. Jag smaksatte med lite curry och lade i hackad svartkål, lite stjälkselleri och en rest av en paprika. Puttrade några minuter, sedan i med protein i form av bondbönor och kikärter. Smakade av med en liten skvätt grädde.

Toppa med paprikaröra och lite solrosfrön. En macka till och middagen är klar. Det bästa är att det blir lunchlådor!

  • Dela på Facebook
  • Dela på Pinterest
  • 2

Gillar

Kommentarer

medgronaogon

  • Gå till Profil
  • Gå till Startsidan
  • Gå till RSS
  • Gå till Sitemap

Blogga på Nouw

  • Skapa konto
  • Tjäna pengar på din blogg
  • Tagga produkter med Metapic
  • Flytta din blogg till Nouw

Bloggar

  • Allmänt
  • Annat
  • Design & inredning
  • Foto
  • Föräldraskap
  • Hästar & ridsport
  • Mat & recept
  • Mode
  • Personligt
  • Resor & utland
  • Sport
  • Träning & hälsa

Nouw

  • Magazine
  • Allmänna villkor
  • Sekretesspolicy
  • Kakor
  • Kontakta oss
  • Hjälp
  • Driftinformation
  • Build: 2021-01-13 14:53