Agnes fick sitt 5 års vaccin i måndags förra veckan och har sedan tisdagskväll varit dålig med feber, trötthet och ingen matlust. Hon har även börjat hosta och sedan igår blivit allt mer och mer snorig. Verkar som om det varit många barm från hennes grupp på förskolan som haft feber förra veckan samtidigt som hon fick en rätt kraftig reaktion på armen efter vaccinet. Hon har nu efter en vecka fortfarande lite svullnad vid insticksstället och får ont när hon kommer emot.

Imorgon är tanken att jag ska jobba. Agnes har varit mycket piggare idag men har fortfarande inte fått tillbaka sin matlust. Tog med barnen ut och lekte i snön efter lunchen för att se om Agnes skulle orka, vilket hon än gjorde. Så om det inte tillkommer något ikväll/inatt blir det jobb och förskola för oss imorgon.

Ute byggde vi snögubbe som så klart döptes till Olof. Vi gjorde också en snölykta och så busade barnen i olika snöhögar.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Igår testade jag årets nya variant utav den klassiska semlan - nachosemla. Fick receptet ifrån en jag följer på Instagram.

Barnen hjälpte mig att baka och att stansa ut hjärtan var nog det roligaste. Sen tyckte de tyvärr inte om slutresultatet. Jag tyckte att de var helt okej men riktiga semlor är godare.Likes

Comments

Idag var det dags att besöka Hindersmässan tillsammans med min syster och hennes son. All snö har smält undan men det var rätt kallt ändå då det blåste och regnade (trots att det skulle vara uppehåll enligt väderapparna).

Barnen åkte karuseller, fick en varsin leksak, klubba och ballong. Köpte även munkar innan vi åkte hem igen. Missade säkert massa kul men jag blev lite misspepp efter lunchen då det regnade på rätt bra och trots detta var det folk överallt, så klart. Ibland kan jag känna mig stressad när det blir rörigt med folk överallt och idag blev det visst så. Tror det beror på att det känns som om jag inte har 100% koll på barnen och jag får en känsla av att jag ska bli rånad/någon ska sno min väska.

Tror ändå att barnen blev nöjda med dagen och det är ju huvudsaken.

Likes

Comments

I fredags var jag ledig och passade på att fota barnen ute i snön med såpbubblor och en liten snögubbe. Det var inte så kallt ute så såpbubblorna frös inte. Jag har sett bild på frysta såpbubblor och det vore lite häftigt att prova, får se om det kommer någon kall dag som passar nu i vinter.

Barnen tyckte iallafall att det var roligt att blåsa såpbubblor mitt i vintern. Agnes gillade även snögubben men det gjorde inte Oliver som hade sönder den med flit för att han skulle få en vanlig snöboll att kasta istället. Jahaja.

Likes

Comments

Jag har inte varit i Ånnaboda och åkt pulka sen jag gick på högstadiet, vilket känns som en evighet sedan. Varför vi inte åkt dit tidigare med barnen vet jag inte. Har inte tänk på att det ligger så pass nära ändå.

Här hemma i Örebro är det i stor sett snötomt men uppe i Ånnaboda har de ju snökanoner plus att det är ändå uppåt i landet så där har de snö. Såg att en kompis var där med sin familj igår och då tänkte jag att det vore kul att ta med barnen dit och åka pulka.

Sagt och gjort åkte vi dit efter en tidig lunch. Barnen blev supertaggade när de fick se all snö. Självklart ville de åka stora backen men det sa vi ifrån dels för att den är så stor och de inte har några hjälmar men även för att det var rätt mycket folk också, risken för att krocka var större där en i andra backar. Vi skämdes lite över att vi hade glömt hjälmarna hemma (vi hade pratat om att ta med dem och mössorna att ha under hjälmarna hade jag kommit ihåg, men inte själva hjälmarna tydligen) och letade oss lite åt sidan ifrån den största folkmassan. Vi hittade en lagom stor backe där barnen kunde åka pulka och snowracer. De hade superkul och jag lyckades fånga några härliga bilder med kameran.

När Agnes började frysa lämnade vi pulkorna i bilen och gick upp till restaurangen för att fika lite innan vi åkte hem igen.Likes

Comments

Efter att ha jobbat alla mellandagar utom en samt nyårsafton var det äntligen dags att fira in det nya året. Blev rätt stressigt att hinna hem och göra sig iordning innan vi skulle iväg igen. Jag måste erkänna att jag blev väldigt irriterad på Marcus när jag kom hem och han inte hade skalat lika många räkor som jag hade köpt, nu räckte det ändå för vi blev inte lika många som jag trodde. De var redan färdigklädda när jag kom hem vilket gjorde mig sjukt stressad, dessutom hade Oliver inte på sig den nya skjortan som jag specifikt köpt till nyår och berättat detta för Marcus flera gånger. Men iväg kom vi till slut (dock är det nya skjortan fortfarande oanvänd).

Vi brukar fira nyår med Marcus syster, hennes sambo och barnens farmor och farfar. Självklart är hundarna med också.

I år var det vår tur att stå för förrätten vilket blev toast med olika tillbehör. Marcus föräldrar stod för varmrätten (ryggbiff, potatis och sås) medan hans syster fick göra efterrätten (blåbärspannacotta med tillbehör).

Barnen höll sig vakna till tolvslaget och vi skålade in det nya året tillsammans. Vi gick ut för att se om vi kunde se lite fyrverkerier. Såg några och hade också lite snöbollskrig. Även detta år skålade jag med alkoholfritt då jag lite senare åkte hem för att sova medan Marcus och barnen sov kvar. Jag skulle nämligen upp och jobba på nyårsdagen igen.

Likes

Comments

Mina föräldrar skilde sig när jag var ca 7 år och sedan dess har vi alltid firat jul på både julafton och juldagen. Till en början blev det varannat år julafton hos mamma och juldagen med pappa och sedan tvärtom. Min släkt på pappas sida tröttnade dock på det där och bestämde att de endast firar jul på julafton. Min mormor och morfar bestämde då att vi alltid skulle fira jul med dem på juldagen och så ha det sedan dess alltid varit. Julen för oss har alltid varit speciell och i stort sett alla älskar att köpa julklappar vilket betyder att det oftast finns ett helt berg. Vi köper inte endast till barnen utan alla vuxna får flera julklappar var vi med. Saknaden efter mormor och morfar blir under julen extra stor.

Enligt tradition firade vi alltså jul på juldagen tillsammans med min familj på mammas sida. Vi började med fika, sedan dök tomten upp och delade ut en varsin julklapp till allihopa innan han gick hem igen. Barnen fick sedan hjälpa min morbror att dela ut de resterande julklapparna. När allt var öppnat åt vi kalkonmiddag dock med ett litet julbord vid sidan om. Efter maten blev det lek med de nya leksakerna för barnen och sällskapsspel för oss vuxna.

Förutom utbrott ifrån Oliver framåt kvällen blev det en riktigt mysig jul.

Likes

Comments

Vi anlände som vanligt till barnens farmor och farfar lagom tills julfika och Kalle Ankas jul på julafton. Barnen var väldigt taggade och spända på att jultomten skulle komma. De sprang och tittade ut genom fönstret flera gånger innan han äntligen dök upp.

I år var alla barnen modiga och tog emot sina egna julklappar i från tomten, bortsett från lilla Vidar då men han storasystrar hjälpte mer än gärna till. När den årliga gruppbilden med tomten togs vågade t.o.m Agnes och Astrid sitta i tomtens knä. Efteråt ville även Oliver göra det men han blev visst lite blyg trots allt.

Barnen blev även nu väldigt glada och nöjda över sina julklappar. Efter att alla paket var öppnade blev det dags för julbord, därefter lek och mys samt en stund senare fruktsallad till efterrätt.

Vi brukar alltid sova över mer i år åkte vi hem med tanke på att vi trots allt inte visste om någon annan i familjen hade blivit smittade och skulle bli dåliga under natten. Som tur var klarade vi oss.

Likes

Comments

Julafton firades enligt tradition hemma hos barnens farmor och farfar. I år visste vi inte dock om vi skulle kunna åka då Agnes vaknade och kräktes dagen före. Det gick som tur var snabbt över och efter lunch var hon pigg igen. Men eftersom vi inte visste hur det skulle bli hade jag på kvällen förberett en påse med julklappar till barnen som de skulle få efter Kalle. Annars har vi som tradition att de får öppna alla julklappar från oss (och tomten) på julaftonsmorgon. Som tur var mådde alla bra på julafton och har nu ett dygn senare inte heller några tecken på magsjuka.

Julaftonsmorgon började med sovmorgon till ca åtta. Barnen öppnade sista paketet i deras paketkalender och sen tittade vi på sista avsnittet utav julkalendern innan vi gick ner för att se om tomten varit till oss på natten, vilket han hade - sicken tur!

Barnen blev glada och nöjda med sina julklappar och när vi fått klartecken att vi var välkomna till svärmor/svärfar ringde ”tomten” till Marcus och berättade att han hade ställt en påse med julklappar ute på gräsmattan. Barnen köpte det totalt och blev helt lyriska. Trodde verkligen att de skulle höra att det var jag som ringde men Marcus hade ändrat i sin mobil så det stod Jultomten och var en bild på tomten istället för mitt namn så de trodde verkligen på oss.

Som ni ser fick även jag och Marcus en julklapp utav Agnes som hon hade gjort på förskolan.

Likes

Comments

Igår blev det äntligen dags att baka pepparkakor med barnen, bättre sent än aldrig.

Jag hade planer tidigare på att göra egen deg men det orkade jag inte med. Nästa år kanske. Förra året köpte jag en varsin deg åt barnen men det blev så förskräckligt många pepparkakor så i år köpte jag en deg som vi delade på. Dessvärre lyckades jag bränna en plåt men det gör nog inte så mycket ändå för det brukar vara roligare att baka än vad de blir goda sen.

Likes

Comments