Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag var Humle så bra helt enkelt. Så här lydig har han nog aldrig varit för hjälperna..?

När jag kom till stallet möttes jag av en trött och sur Humle. Han ville inte ens bli borstad och när jag skulle sadla vände han rumpan mot mig...

Men direkt när jag hoppade upp i sadeln blev han som en annan ponny. Rar, gullig och hur snäll som helst. När jag sedan började rida honom så var han jättelydig och sammarbetsvillig. Men mest av allt pigg! Vilket jag inte alls trodde att han skulle vara när jag gjorde i ordning honom.

Vi red inte alls länge, ungefär 25 min. Lite lydnadsträning och det gick som en smäck! Efter ett tag när vi skulle galoppera så fattade jag galopp från skritt och galopperade 1 varv lugnt på volten. Sedan ökade jag galoppen en gång och det gick superbra.

Testade att från trav - samla honom till halt och sedan "backa", och med det kan jag säga att jag aldrig suttigt på en så duktig häst som Humle på att backa!? Bästa ponnyn. Det är så positivt att han var så lydig idag, för det är superviktigt inom hoppningen!

Grym är han, finaste Humle❤️

Likes

Comments

Hej, Idag fick jag rida länge med Humle och galoppera kort. Äntligen! Nu börjar vi rida längre och längre, och även galoppera.
Idag satsade jag på att få tillbaka hans kondition igen efter att han vilat så länge... Han är så tjock nu och lite trött. Han tycker det är mycket roligare att bli riden om han är i form så att han är pigg och glad!
Så vi tränade på att asså inte direkt "öka på traven", men trava längre perioder och lite mer tempo. Sedan en liten kort galopp. Efter det blev han flåsig så vi promenerade lite utomhus. Härligt!💕 Då var både jag och Humlis nöjda.
Kram.

Likes

Comments

Hej, mådde skit när jag skulle upp till stallet idag... Men så fort jag kom fram blev jag glad och mådde bättre. Stallet piggar alltid upp!
Myste bara med Humlis idag, då han fick vila. Fixade med lite grejor i stallet och cyklade sedan hem.
Mysigt på stallet helt enkelt, kram.❤️


Likes

Comments


Nu tycker jag att vi kör en sådan här "this or that häst-tag". Vi kör igång :


1. Häst VS ponny

2. Sadel VS barbacka

3. Väst VS hjälm

4. Schabrak VS vojlock

5. Skimmel VS fux

6. Mocka VS packa hö-påsar

7. Seg ponny VS snabb ponny

8. Hoppa högt ( ahahah ofc ) VS hoppa lågt

9. Stegra VS bocka

10. Lindor VS benskydd


Kram.❤️

Likes

Comments

Hej, Dagens pass med Humle idag gick bra. Det vi tränade på gick bra men resten gick inte alls bra..
Övergångar är väldigt bra för både mig och Humle som ekipage och det stod på schemat. För er som inte vet så har Humle varit skadad och nu rider jag honom 30 min skritt + trav, för att sätta igång honom. Så det passar väldigt bra med övningar som hjälper oss som ekipage senare. Små övningar som tränar övergångar, formning + ställning, ökningar & samlingar osv. Har ni tips på bra övningar så kommentera gärna!
Vi tränade lite lättare övergångar 2/4 gånger per varv i stora ridhuset för att känna på lite. Jag kan säga att det är mycket lättare att komma fram i trav än tvärt om. Så fort han ska skritta så tar han upp huvudet för att han vill trava, så det ska vi jobba på.
Duktig Humlis annars! Kram.


Bild från i våras.

Likes

Comments

Hej, dagens pass var med Humle & Exo. Och ja, Exo den nästan 190 cm höga hästen i mankhöjd ( 187 ). Han är så himla fin!!

Först red jag Humle och det gick helt okej. Det gick bättre i förrgår, men vi utvecklas som ekipage supermycket för varje gång vi tränar! Han gick i en för låg form och gick inte jämt och stadigt. Humle är ju som vanligt jättetaggad på allt och om jag rider i arbetstrav på volten tror han att det ska bli galopp och blir superstressad... Men det är bara och jobba på, och om man tänker efter. Hur många gånger har jag egentligen ridit honom nu efter sommaren? Vi har en lång väg att utvecklas. Duktiga Humle.

Sedan efter det var det dags för Exo, stora och fina Exo. Mamma red honom också, superduktig var hon för att inte ha ridit på riktigt på 18 år ( !! ) Jag fick också rida honom, och det var typ helt sjukt! Hans trav + galopp var så stor, men jättemjuk. Han kände ju knappt att någon satt på honom, så det var ju svårt. Men superkul!!

Supernöjd med båda passen, kram.❤️

Likes

Comments

Nu börjar jag igen. Den här gången hoppas jag det blir bra. Att jag fortsätter blogga osv. Det vill jag göra. Om folk läser. Haha, hur kul är det att skriva till sig själv och någon enstaka till? Men nu vill jag se om det funkar igen och det hoppas jag. Kram

Likes

Comments

Hej!

Då fortsätter jag väl med nästa ponny, det blir Peter Pan. Så nu ska jag berätta fakta osv om Peter Pan, så ni får en inblick om vem det egentligen är jag pratar om när jag säger " Peter Pan ".

Egentligen har jag inte så mycket koll på Peter Pan fastän han är min favorit osv. Men jag vet inte vilken ras han är och han är inte mätt men han är nog en liten C-ponny! Peter Pan är 3 år gammal om han inte har fyllt 4 än? Så i våras blev han inriden, och nu fortsätter jag hålla igång honom i Haväng.

Peter Pan är mörkbrun och har inga tecken. Han är den charmigaste ponny jag träffat och han hittar alltid på något bus. Peter Pan är pigg och glad men superlugn och blir typ aldrig rädd för saker. Han är supercool. Han har mycket personlighet och älskar att få uppmärksamhet.<3

Peter Pan har jag ridit / ska jag rida hela sommarlovet. Överlycklig för det! Jag har tagit hand om honom på andra lov också, sedan förra sommarlovet på några lov däremellan. Men då har jag bara skött honom eftersom att han inte var inriden än.

Här en bild på sötisen :


Om Peter Pan kommer ni få höra mycket om nu på sommarlovet!😄💗

Så det här var väl allt jag har att säga om Peter Pan. Vi hörs.

Puss.


​Bild från i höstas.💙

Likes

Comments

Hej!

Nu hade tänkt göra så här att jag berättar fakta om alla de ponnyer jag rider & om de ponnyer jag kommer rida, så ni får en liten inblick om vilka ponnyer jag rider och vilka de är osv. Nu tänkte jag börja med Humle och sedan Peter Pan, Gunvald och kanske Arven. Fastän de flesta av er fortfarande vet om de här ponnyerna och det kanske inte är någon ny så tänker jag, varför inte?

Humle ska jag bli fodervärd åt. Den 10/8 ska jag rida honom i ungefär 3 veckor alla dagar i veckan ( förutom vila ) fram tills ridskolan drar igång då jag rider honom typ 3 gånger i veckan + en vilodag då jag bara tar hand om honom. Hela jullovet har jag också honom, då det inte är någon ridskola då.

Nu hade jag tänkt berätta lite punkter om Humle :

  • Humle står på Torns RF.💜
  • Han är en liten C-ponny, 132 cm i mankhöjd.
  • Humle är en fux, med ljus man & svans, med någon slags bläs/skjuten stjärn eller något, kanske strimbläs..? Lite svårt o säga :
  • Humle är född 2002, precis som jag : )
  • Han är riktigt duktig på att hoppa, och gör det både bra och gärna!💗
  • Inom dressyren är han fin, men det är lite svårt att få honom mjuk & gå i form. Men jag har börjat hitta knapparna lite nu i våras! : )
  • Humle är pigg och glad.😄Så, nu har ni fått höra lite om Humle.

PS: Ni har inte glömt att kolla Hööks alla nya grejer, är helt kär i alla nya schabrak!!


Puss.

​Finaste🌟

Likes

Comments