Nyårsafton. Om ett gäng timmar väntar god middag, fint umgänge och att hälsa 2018 välkommen. Vad passer inte då bättre än att sumera 2017 i form av en lista. Älskar listor. Varsågod bloggen, här kommer en årslista för 2017.

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Nä, jag tror inte det. Önskar att jag kunde skriva att jag testat fallskärmshoppning eller något annat roligt. Men å andra sidan så är det väldigt mycket med att vara mamma som är nytt. Inte fy skam det heller. Inte alls.
2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag hade inga nyårslöften, men det ska jag däremot ha i år.
3. Kommer du ha några nya för nästa år?
Ja, som sagt på punkt 2, det är planen för i år. Återkommer om det.
4. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Japp.
5. Dog någon som stod dig nära?
Ja, tyvärr. R.I.P.
6. Vilka länder besökte du?
Det var väldigt fisigt med resandet kan jag tycka, vi var till Nice en vecka, that's it. Normalt brukar vi resa minst två gånger per år. Bot och bättring. Sedan har jag varit på två jobbresor till Belgien, men det räknas knappt alls. Jag vill absolut resa mer 2018. Och jag ska bli SÅ MYCKET bättre på weekendresor.
7. Är det något du saknar år 2016 som du vill ha år 2017?
Mer av lyxvaran ”tid” och "sömn", please.
8. Vilka datum från år 2017 kommer du alltid minnas, och varför?
Min sons tvåårsdag i september. Så stort. Så fint. Så allt.
9. Vad var din största framgång 2017?
Känner nog överlag att jag misslyckats med flera saker under 2017. Inte som mamma dock. Men mer när det gäller att förverkliga vissa saker för mig själv. Det är något jag vill bli bättre på samt att inte glömma bort mig själv och prioritera mig själv ibland.
10. Vad är du mest nöjd med?
Mest och mest, kan inte riktigt vikta det men jag tycker att jag lyckats bra med att vara mamma. Jag tror verkligen att jag är bra på det och att det jag inte kan och vet löser jag på vägen. Och då menar jag bra på att vara mamma åt min son. Inte någon självutnämd expert på området. Utan bra på att vara mamma till just honom. Min son är ett väldigt glatt och tryggt barn. Jag är väldigt tacksam för det.
11. Största misstaget?
Inget. I don’t do regrets. Det som har varit har varit.
12. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Förutom förkylningar och några migränanfall - nej. Och det kan få fortsätta så med lite sjukdomar och skador.
13. Bästa köpet?
Fortfarande, helt klart vårt badrum.
14. Vad spenderade du mest pengar på?
Hemmet och sonen.
15. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Inget som jag kommer på. Vilket faktiskt känns en smula sorgligt. Men veckan i Nice, då var jag riktigt glad och lycklig. Och Vincent gör mig riktigt glad varje dag. Flera gånger.
16. Vilka sånger/band kommer alltid att påminna dig om år 2017?
Castle on the Hill med Ed Sheeran, Perfect Duet (Ed Sheeran & Beyoncé), Cry me a river och Mirrors med Justin Timberlake.
17. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag har varit både gladare och ledsnare än året innan. Ledsnare på grund av yttre omständigheter men så himla mycket gladare på grund av min son.
18. Vad önskar du att du gjort mer?
Rest och spenderat mer tid med mina vänner. Dom två önskar jag verkligen att jag gjort mer av. Och dom två ska jag definitivt göra mer av under 2018.
19. Vad önskar du att du gjort mindre?
Försökt förändra situationer och människor. Det går absolut inte. När ska jag lära mig det?
20. Hur tillbringade du julen?
I skärgården med sambon, sonen, bonusdotter och släkt. Fint så.
21. Hur många one night stands?
Hahaha! Noll.
22. Favoritprogram på TV?
Kollar ungefär aldrig på TV. Tittar mest på Netflix och SVT Play.
23. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Hatar? Nej, jag hatar inte.
24. Bästa boken du läste i år?
Har läst allt för lite i år för att ha en ”bästa bok”. Ska, måste och vill absolut läsa mer nästa år.
25. Vad ser du fram emot under 2018?
Livet. Att få växa. Utvecklas. Och att få se och vara med när min underbara minimänniska, Vincent, utforskar världen och lever livet.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Efter att ha ätit en ypperligt god kycklingmiddag ska nu julen ut. Jag vill få bort julen här hemma, det lilla jag nu hade pyntat, innan det är dags att välkomna det nya året. På söndag är det dags att välkomna 2018 och 365 oskrivna blad.

Likes

Comments

Fortsätter att njuta av möjligheten att jobba hemifrån. Jag har maxat med tända ljus, en kanna kaffe och juice här hemma. Sambon, sonen och bonusdottern besöker ett lekland idag, så att jag kan fokusera totalt på jobbet. Fint så.

Likes

Comments

Tillbaka från julledighet. Vad fort det gick (!). Nu är det jobb resten av veckan. Kan dock jobba hemifrån. Så här har jag suttit och jobbat i en och en halvtimme, fortfarande med tofs i håret och myskläder med kaffe on the side. Vincieboy leker med sambon. Bra start på jobbdagen. Ska strax fixa mig för en sväng till kontoret.

Likes

Comments

Vill bara passa på att säga hej och önska en riktigt god jul. Vi är mitt i att plocka ihop det sista vi måste ha med oss innan vi ska skynda oss till en båt som ska ta oss ut i skärgården. Där firar vi jul och är tillbaka i stan imorgon kväll. Hoppas er jul blir precis som ni önskar.

All kärlek.

P.S. Vincent som tomte när han var lite drygt tre månader.

Likes

Comments

Okej, nu tycker jag mig ha jobbat klart för idag. Det är dags att säga tack och hej till kontoret och gå på julledighet. Jag jobbar i mellandagarna, men då kommer jag jobba hemifrån och från kontoret, varvat. Så det känns helt okej att jag inte är ledig.

Lite konstigt att det om två dagar vid den här tiden är Kalle Anka på TV. Känner mig inte så julig. Visst, jag har fixat julklappar och pyntat lite hemma. Men ändå har jag inte så mycket feeling. Tycker bara att den här månaden är mörk. Längtar till våren.

Likes

Comments

...innan ett par dagars julledighet. Kollegorna är antingen sjuka eller vabbar så jag är själv på kontoret. Både skönt och trist på samma gång. Som tur är finns det flera som jobbar I huset och nu är det dags för glöggmys i köket. Fint så. 

Likes

Comments

Inhandlade: En snow racer i form av en vit tiger till Vincent. Tre Bingolotter. Och batterier.
Behöver inhandla: En klänning. Men det är så svårt att hitta någon som jag gillar. Är ju en byx-människa. Får leta vidare. 

Likes

Comments

Det är ganska lungt på jobbet och jag ska strax iväg på lunchärenden (idag också). Roar mig med en lista. Gillar listor.

Bästa promenad: I regnet samtidigt som solen skiner.
Favoritdryck: Ramlösa.
Äter lyxmiddag på: Riche, gillar det stället skarpt på många sätt och vis.
Reser helst till: Maldiverna, har aldrig varit där men en dag…
Favoritlyxartikel: Pinsamt dyra skor.
Älsklingsljud: Vincents lugna andetag när han sover och sommarregn om natten.
Favoritsajt just nu: Jag har flera. Men en av dom är explodingdog och har så varit en liten evighet. Synd bara att han inte längre uppdaterar den. 
Bästa lunchställe: Thai:en till höger en bit från kontoret.
Favoritgrönsak: Avokado.
Favoritfärg: Vitt är kungen av alla färger.
Favoritdjur: Hundar, är definitvt en hundmänniska. Har haft hund i hela mitt liv. Men inte just nu. Blir igen sen när Vincent är lite äldre. .
Favoritbil: Min Audi.
Modeförebild: Allt som rör sig.
Motionerar: Allt för dåligt med det just nu, absolut något som jag ska ta tag i igen.
Favoritprodukt på systembolaget: Zenato Ripassa.
Dansar helst till: Bra musik.
Senast gnolade: Perfect med Ed Sheeran.
Bästa romanen: Åh, jag kan inte säga en. Det finns för många. Men en gammal goding är ”Emma, vem är du” av Calle Ljungström. Den är väldans fin trots att den nog inte kan räknas som en roman.
Beställer i baren: Vin.
Avändbar pryl: Ögonbrynsplockaren. Ett väldigt fint litet verktyg.

Nu off på lunch. 

Likes

Comments