Header

Har haft bloggen inaktiverad ett tag men nu är jag tillbaka. Det som har hänt senaste tiden är typ att jag har jobbat och sen bara tagit det lugnt på helgen. Efter jobbet idag åt jag resterna från maten från igår, köttfärssås. Nu ska jag bara ta det lugnt resten av kvällen för imorgon blir det att gå upp tidigt igen till jobbet. Nu i helgen har jag massor att göra så förhoppningsvis kommer det upp lite roligare inlägg då☺

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Var tvungen att kolla på mobilens kalender för att se vilken dag det var. Har varit så sjukt trött idag och haft en brännande mage så inte orkar göra någonting. Nu är det nytt år i alla fall men jag tänker vara densamma. Tror inte på det där med nyårslöften med tanke på hur många som säger att de ska börja träna, äta nyttigare etc. det tar någon månad så här majoriteten av de människorna lagt av. Så jag tänker vara som vanligt men skulle jag vilja ändra nåt eller ha ett löfte så kan jag ju göra det när jag vill, behöver inte nyår för det. Har ätit lite potatisgratäng och kollat på film medan Mahir sover. Så nu ska jag dricka något varmt och fortsätta kolla innan det är dags att sova. Nighty Night😗

Likes

Comments

Jag älskar att skriva. Dikter, berättelser, låtar, dagbok - you name it. För mig är skrivande den bästa terapeuten som finns. Man får utbrott för sina känslor, glädje och skratt av roliga historier och man mår allmänt bra. Dock har jag märkt något på senare år. Jag kan inte skriva utan en planering och en grund att starta på. Ska jag skriva en berättelse måste jag veta exakt vad den ska handla om, vem huvudpersonen är, vilka mål den har etc. Jag vill vara en allvetare i det jag skriver. Förmodligen finns det fler därute som är som jag, eller självklart finns det andra som gillar struktur. Därför tänkte jag ge er mina bästa tips för inspiration till när du är tom i huvudet och hur du kan strukturera upp ditt skrivande.

●​Välj ett ämne nära ditt hjärta. Skriv om sånt som berör dig och sånt du känner till. Det är intressantare att höra en forskare prata om forskning än att höra en ekonom prata om fysik. 

●​Planera dina karaktärer. Skriver du en novell eller roman är karaktärerna nyckeln till en bra berättelse. Skaffa bra underlag. Hur är de som personer? Vart skulle de sätta sig på en buss? Alla situationer är intressanta och säger något om karaktären.

●​Ha papper och penna. Planera och fundera med hjälp av de gamla hederliga vännerna, papper och penna. Datorn är ett fantastiskt verktyg när du väl börjar på ditt manus eller ska renskriva. Men med papper och penna, eller post-it lappar så kan du skriva stödord och lägga lapparna i olika ordningar för att se vart varje del passar i berättelsen.

●​Skriv för dig själv och möt dina rädslor. Börja inte skriva med tanken att det ska bli en bestseller. Skriv för att det är något som ligger dig varmt om hjärtat eller för att ventilera. Var inte rädd för att skriva om det som skrämmer dig, känslomässigt eller fysiskt. Det som skrämmer oss är också det som berör andra.

Hoppas tipsen kan hjälpa någon av er en bit på vägen eller bara ge er inspiration. Själv är jag i planeringsstadiet. Har en tanke men inte kommit längre. Nu ska jag i alla fall fundera vidare :)

Likes

Comments

Lite sent men bättre än aldrig. I söndags firade jag jul med familj och släkt hos min moster. Vi var väl cirka 20 pers. Det började med lite glögg, sen Kalle Ankas Jul, mat, efterrätt och julklappar. Självklart kom tomten och delade ut klapparna som varje år. Fick bland annat VR, Presentkort på Frölunda Torg, Smycken, en radiostyrd drönare, kontanter mm. Efter det gjorde vi julklappsleken och jag vann målarbok med pennor och en grönsaksstrimlare. Idag har jag varit och handlat nya skor (bild kommer senare) och även lite små julklappar till Mahir, det blev två spel och choklad. Nu ska jag leta efter något att titta på tills det blir tillräckligt sent för att sova. Bye Bye

Likes

Comments

I vår släkt har vi en tradition. Vi köper 2 julklappar var för 50kr/st. Sedan på julafton läggs alla inslagna paket upp på ett bord. Det enda man behöver till är 1 tärning och en mobil eller annan pryl att ta tiden med.
Så går det till:

Slå tärningen en gång, blir det en 1:a eller 6:a får du ta ett paket. Därefter går tärningen vidare till nästa person.
Om du varken får en 1:a eller 6:a så går tärningen vidare utan att du får ta ett paket.
Tärningen går runt tills alla julklappar är slut. Därefter sätter du klockan på en vald tid, exempelvis 10 min. Nu får deltagarna istället ta ett paket av någon annan när de får en 1:a eller 6:a. Detta fortsätter tills klockan ringer.
Om någon är helt utan paket får den välja ETT paket av någon annan som har fler än ett paket. Detta för att alla ska få en julklapp.
Därefter öppnas julklapparna och om man vill kan man byta med någon.
Denna lek är extremt rolig och tiden går snabbare än man tror. Det har blivit ett känt fenomen sen några år tillbaka. Dock finns det flera varianter av detta spel och det kan därför skilja sig åt. Därför är det bra att alla kommit överens om reglerna innan.

Här kommer lite tips om julklappar till julklappsleken för 50 kr eller mindre.

Fingervantar för mobilen - Clas Ohlson

Nordic Glasvas - Nille

Rubicson Nackkudde med inbyggd massage - Kjell & Company

Dora Handduk - Nille

Skulle inget passa funkar alltid en 50-lapp eller en chokladask

Likes

Comments

Kom nyss hem och dricker latte från 7eleven. Älskar latte och kaffe i alla dess sorter. Kl 13.00 hade jag en intervju och det kändes bra men var sjukt nervös eftersom det var min första intervju någonsin. Nu blir det bara att vänta på ett svar. Tänkte skriva ett inlägg med lite julklappstips till julklappsleken sen så håll utkik efter det.
Nu ska jag vila en stund så den här äckliga förkylningen kan försvinna innan jul.

Likes

Comments

God kväll på er! Kom hem för cirka 2 timmar sedan. Min underbara man köpte kycklingpizza så nu är jag såå mätt. Ska försöka sova tidigt idag så att jag kommer upp imorgon utan att behöva känna mig som en zombie. Har någon annan av er också konstiga grannar? mina har fått för sig att börja dammsuga eller dra något över hela golvet kl 8 på kvällen. Haha börjar låta som en pensionär men de städar alltid på udda tider. Well well. Nu ska jag värma mig med 2 täcken så den här äckliga förkylningen försvinner. Godnatt 💋

Likes

Comments

Är hos mamma just nu. Skulle hämta en gammal jacka men den visade sig vara för stor så blev att tvätta några tröjor istället. Tidigare idag var jag på söka-jobb. När tvätten är klar och det är någorlunda torrt ska jag åka hem igen och vila. Började känna mig seg igår och idag rinner min näsa sönder. Roligt hur en förkylning kommer så olägligt. Nu ska jag i alla fall fika lite för mig själv och vänta ut tvätten.

Likes

Comments

Den 1 juni 2017 sprang jag ut från Munkebäcksgymnasiets lokaler med glädje och sorg. Att ha gått i skolan i så många år och sen ha helt tomt i kalendern var sjukt konstig känsla. Jag hade köpt en vit klänning enligt traditionerna och designat min mössa. Dagen började med att fixa ordning sig vilket i mitt fall endast betydde platta håret och ta på sig klänningen. Därefter fick jag skjuts av en kompis och hennes mamma till studentfrukosten. Där åt vi och det delades ut "klassens" lappar. Jag blev klassens spenderare. Därefter tog vi bussen in till Munkebäcksgymnasiet. I skolan var det ganska lugnt fram tills elever och lärare uppträdde med sång och gav ut priser. När tiden väl var inne att springa ut var jag så sjukt taggad och när musiken drog igång var det en av de häftigaste känslorna jag haft.


​När utspringet var klart och man grattats av familj så åkte vi flak. Som ni tidigare vet får man inte ha alkohol på flaken men det smugglades in utan några problem. Flaket var nog det sjukaste på hela dagen för vi åkte runt i säkert 1 och en halv eller 2 timmar. Vi åkte från skolan, förbi Götaplatsen och runt till Heden. Det var bara glädje i all musik, skratt, dans och skrik. Dock var det extremt trångt då vi var 3 klasser på ett flak. Efter det var det mottagning där min underbaraste pojkvän Mahir var bland andra. Han var såklart även med på mitt utspring och välkomnade mig. Vissa från klassen var sedan på studentfesten på kvällen men jag orkade inte riktigt med det så jag åkte hem istället efter mottagningen och somnade. Studenten är en extremt rolig dag men den går så sjukt snabbt. Hade gärna gjort om det. Så jag rekommenderar er alla som ännu ej tagit studenten att ta tillvara på dagen för det kommer vara en av de bästa i ert liv.

Likes

Comments

Shit vad längesen det var som jag skrev här på bloggen. Över 2 år har gått och mycket har hänt. Jag har hunnit fylla 19 år, om 2 månader blir jag 20. Tog studenten 1 Juni (kommer bilder). Har ett underbart liv med min pojkvän Mahir. Just nu sitter jag här framför datorn och tar det lugnt. Imorgon ska jag på söka-jobb och på onsdag på intervju för ett jobb. Nu är det bara bara 6 dagar kvar till jul som ska firas med min släkt hemma hos min moster. Har inte önskat mig annat än pengar och presentkort eftersom jag har det mesta jag behöver.

Back to the blog. Har varit borta härifrån i över 2 år alltså. Har nu tänkt börja igen och i alla fall försöka skriva ett inlägg varje dag och självklart få med lite bilder. Tittade tillbaka på mina gamla inlägg och inser nu hur jag försökte provocera med mina debattinlägg. Skönt att man blivit lite äldre nu och inser att man kanske inte hade all fakta som behövdes för att övertyga andra om sina åsikter eller ens för att försvara det man skrivit. Men för det mesta håller jag fortfarande med om mina tidigare inlägg, det blev bara lite "cringe" att läsa inlägg som helt saknade fakta. Nu ska jag i alla fall sitta vid datorn en stund för idag har jag inget planerat. Gör ett inlägg till strax om min student 1 juni på Munkebäcksgymnasiet.

Likes

Comments