Header

Att känna sig är svärord.

För många är det en tabu att prata om hur de känner sig inuti och de vågar inte berätta om det för andra för de är rädda över vilken reaktion det får igång. "Du bara gnäller" och "Du har fel, inte är det alls så" är det man ofta får höra från de personers mun som inte verkar förstå hur det är att vara den andra. Personligen har jag alltid tyckt om ensamhet, att få vara med sig själv och göra egna beslut, gå till de ställen som man själv är intresserad av samt att få vara helt som man vill helt enkelt. Att inte behöva oroa sig över vad de andra tänker eller bry sig om någonting, något som är så skönt oftast. Men ibland kan det kännas som att det är för mycket och man vill ha någon att dela sina känslor och tankar med. Man försöker vara som man tror att de andra vill att du ska vara (vilket är kul eftersom "de har inga förväntningar" och så plötsligt är du jätte konstig och mystisk). Det får en att känna sig så fel, som om man inte var värd någonting. Inte för att man själv skulle bry sig om vad den andra tänker men för att man inte kan väcka den förväntade känslan man hade velat ge och så ser man hur någon annan lyckas med det bara med att existera.

Det finns inget riktigt knäp att komma över den dåliga känslan man har i sig själv förutom tanken om att man inte ska tänka på det viset. Det finns alltid någon som tycker om en och att man är rolig, trots att man själv kanske inte känner så. Något du kan tänka på:

* Varför känner jag såhär med dessa personer?

* Har det alltid varit så? Hur var det när det inte gjorde det?

I bästa fallet kan det vara så att det smartaste sättet är att försöka hitta sig själv nya vänner helt enkelt.

* Finns det någon social evenemang du kanske kan gå på vart du kan lära känna nya människor?

* Kontakta din gamla barndomskompis och fråga hur de har det!

* I skolan, sätt dig bredvid någon ny person under lektionen eller verkar de inte alldeles för upptagna, börja prata med den som sitter bredvid dig i kafeterian.

* Gör någonting du tycker om, lyssna på musik eller se på en film.

*Ta en promenad eller laga god mat. Det finns massa möjligheter!

* Skriv en dagbok eller blog, uttryck dina känslor!

Det är viktigt att känna igen att vi alla är olika, därmed kan det som fungerar för mig vara någonting som du känner att verkligen inte fungerar. Det är lugnt, för du är inte mig och därför behöver du komma på sätt som passar just

Du kommer och klara det! Lovar det.


Här nere ska ni få se vilket råd Matthew Hussey ger till ensamhet.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

SCOTLAND

Det känns så konstigt att det har gått en vecka från att vi kom hit... Helt sjukt. Människorna här har varit härliga och hjälpsamma, inte något man ser varje dag. Skolan känns bra också, trots att man ännu inte riktigt har kommit in på det där med att studera på ett annat språk, haha.

Likes

Comments

Jag fick äran att ha min gamla vän Lotta från Spanien och hälsa på mig under helgen! Vi tog en hel del bilder och njöt av varandras sällskap tillsammans med film och mat,- hur gott som helst! Vi hade inte sätts på ett tag vilket är sorgligt då hon verkligen är en av mina bästa vänner och som jag gärna hade velat ha närmare då hon bor i Spanien och jag här i Sverige (snart i Skottland!!).

Tack Lotta för en underbar helg & jag hoppas verkligen att ditt kommande år blir det bästa någonsin!

Likes

Comments