​Nästa vecka byter vi stall! Det är med skräckblandad förtjusning vi flyttar. Ekebys är ju det bästa stallet jag vet. Jag har ju haft häst där till och från i nästan 10 år och hittills har alla trivts. Agenten ser fin ut i hullet och det är alltid en skräck med att byta stall, att han ska falla ur i o m omställningen eller foderbyte. De stora plussen är att vi kommer närmre stan och närmre Skrubbs inför tävlingssäsongen, det kommer bli mycket smidigt. Sen får han behålla sin bästis som hagkompis och få fler hästar omkring sig. Även här har vi ju haft förhållandevis bra träningsförhållanden, men nu när det varit fruset har jag saknat någon mjukare väg man kan trava längre på. Min längsta raksträcka är en 2 km grusväg mellan två åkrar (borde inte klaga) men dit vi flyttar nu finns en sandad väg som sladdas en gång i veckan som jag tänker mig kommer funka oavsett väder. Det är kanske just den träning vi behöver nu med fyra veckor kvar till b-lopp. Lite mer intervall- och konditionsträning. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Har haft superdagar i stallet denna vecka. Marken är fortfarande lite väl hård men det tar sig allt efter solen skiner. I tisdags skrittade vi ut barbacka vilket var mys. Igår drog jag på tempot lite mer längs min rakbana. Agenten var dock väl pigg och jag som rider på det mesigaste bettet, som numera dessutom är silikoninlindat, hade mycket häst i mina armar och egentligen en lite annan plan för ridpasset.

Det är dock oslagbart roligt när han är så positiv till att ridas. Han kommer alltid springandes i hagen, kastar ner huvudet i grimman och visar inte en tillstymmelse till hemlängtan medan vi är ute.

Likes

Comments

Så kom solen till Gotland och denna solskensoptimist åkte till stallet i tunn tröja. Det visade sig dock blåsa isvindar och vara ca -2 grader, men ändå - SOLEN. Vi har haft tur denna vinter. Har det varit kallt har vi oftast haft ett fint lager snö att rida på och har det varit varmt har marken varit varken för mjuk eller för hård. Nu tycks vi dock ha hamnat i det där ickemagiska mellantinget där vattenslangen inte längre är frusen (tack gode gud) men marken är hård som diamant. Det rimmar dåligt med en häst som står på standby för formtopp och som är så pigg att han stundtals försöker hoppa ur sin egen kropp. Vi fick glatt åka rakbanan i skritt idag - något annat var omöjligt. Plusgrader väntas dock i veckan så må jorden tina snabbare än snabbast så ska vi ut och springa igen!


Likes

Comments

Har min försteskötare på besök över helgen. Såväl Agenten som jag uppskattar det otroligt mycket. Agenten för att han gillar uppmärksamheten och att få bossa lite mer än en annan tolererar. Jag för att Carl är så duktig, ambitiös och hjälpsam vilket såklart gör hela stallvistelsen mycket roligare. Efter ca fem gånger i stallet kan han redan sadla, tränsa och från och med idag även longera. Känns som att jag skapar mig goda förutsättningar för hästskötarhjälp i framtiden.

Agenten fick gå ett hopp- och lekpass på lina. Så busig redan när vi tog in honom så det var nog skönt för honom att få springa av sig all extraenergi. Den ökade fodergivan i kombination med någon vilodag för mycket samt att de står mycket stilla i hagen har samlat energin på hög. Det bästa är att efter en sån här grej brukar han alltid vara sådär lagom att rida. Energin finns kvar men inte det där busiga som han visade upp på lina idag. Oavsett vad så känns han så himla positiv och glad i livet just nu. Något som är ovärderligt.

Likes

Comments

Efter påtryckningar från vissa har jag provat sammanställa alla mina tidigare bloggar och skaffat mig en möjlighet att bygga på något redan befintligt. Det är ju relativt fantastiskt att ha ett 7 år gammalt arkiv som i princip sammanfattar hela mitt hästliv.

Jag har otroligt dåligt med tid i och med mina studier och i och med att jag på min lediga tid prioriterar 1. Agenten, 2. Jobb, 3. Vänner och familj. Men nog ska det finnas möjlighet att slänga in nåt inlägg här då och då. Tävlingssäsongen drar ju snart igång och det kan vara spännande för er att följa med på förberedelserna inför den. Jag önskar inget mer än att jag hade haft fler timmar på dygnet för att kunna ge Agenten de bästa av möjligheter, men jag vill tro att mitt krigande efter förutsättningarna för stunden bör räcka.


Likes

Comments

Kod för att importera min blogg till Nouw: 4635712136

Likes

Comments

Höstlov och trots att den här utbildningen inte tycks bjuda på några lov, utan snarare - försök-komma-ikapp-dagar, så hade jag sett fram emot en vecka hemma på landet. Hade sett fram emot en möjlighet att lägga upp mina dagar precis som jag vill. Med andra ord - var jag taggad för att stiga upp i tid, plugga några timmar, åka till stallet innan mörkrets inbrott och sedan hem till plugget igen. Men så tittar jag ut genom fönstret, och sedan i min väder-app i telefonen och får än en gång se mig besegrad av högre makter. WOW, vilken kortvarig lycka över låstaslov.

 

Likes

Comments Agenten på tandläkarbesök idag. Nog finns det inget som är så skönt i hjärtat som att veta att man gjort det man kan för att han ska må bra. Lite vassa kindtänder som är åtgärdade och ett överbett som bara går att konstatera. Jag känner mig väldigt taggad på att se vilken skillnad mina nya insikter och hans felfria mun kommer skapa.

Likes

Comments

- Tomrum; krigar med en utbildning som är bra mycket svårare än något jag tidigare provat. 

 

I stallet är det dock frid och fröjd. En underbar befrielsemiljö och tillflyktsort. Det blir allt mörkare dock, och jag hoppas att jag lyckas lösa studierna utan att det är på bekostnad av mina stallutflykter (läs: välmående). 

 

Det tränas på som vanligt på Ekebys. Kan inte skatta mig nog så lycklig över hur bra allt fungerar, trots att det faktiskt var några år sedan jag hade häst på heltid. Mycket flyt har jag förstås, i och med att Ekebys är en fantastisk gård med de bästa förutsättningarna, i och med att Agenten lyckades få en hag- och träningskompis som är den snällaste häst jag någonsin mött och i och med att jag får dela mitt hästintresse med min bästa vän. 

 

Dessutom börjar det ske stora framsteg på dressyrfronten. Sopheia hjälper mig ungefär en gång i veckan, och jag kunde inte vara mer tacksam över det. Den trippiga travhästen börjar föra sig allt mer som en dressyrhäst och både psyket och kroppen ser ut att gynnas av träningen. Ryttarinnan sätts dock ordentligt på prov både vad gäller balans och koncentration. 

 

Idag 29/10 och för dryga veckan sedan

 Häromdagen och en TBT till de goda dagarna. 

 

 I och med min ökade träning och mina regelbundna stallbesök börjar loppmotivationen så smått smyga sig på. Vi har alltid haft en väldigt kärleksfull och nära relation jag och Agenten, men det blir något extra när jag har honom hemma. Ibland får jag känslan av att han ställer upp lite i överkant mycket för mig och det får mig att tro att han kanske även springer bättre för mig, trots att jag är mindre rutinerad än andra montéryttare. Vi får fundera... I nuläget kan jag ändå inte kombinera skolan med att åka och rida lopp. Men kanske en dag.

Likes

Comments
 

Igår var jag spynervös för första gången i mitt liv. En sån konstig sak att vilja kräkas av, men kombinationen av att vilja räcka till för alla (hästägare, kusk, häst, stallägare) och känna sig lite orutinerad och nervös gav mig en debut i känslan igår. 

 

Hästen i fråga var lite virrig i nöten igår. Lite stressad av situationen och lite övertaggad (vilket han även har varit hemma i träning på sistone). Men det gick ju bra ändå. Den intensiva träningsvecka jag givit honom verkar redan gjort skillnad och när han kom av banan blåste han knappt något. 

Stolt är jag också över att han faktiskt sprang själv hela vägen, utan hästar i sikte varken framför eller bakom. Och att han höll hela vägen i mål utan funderingar på att sänka tempot. Tussarna satt kvar i öronen och jag kan nog ändå summera dagen som mycket givande och tillfredsställande för oss alla i gänget. 

Likes

Comments